Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Σωστά, συμφωνώ. Αλλά μια αρχή είναι αυτήν. Ποιος ξέρει, με τα χρόνια ίσως να κατασκευάσουν στην συνέχεια και panel με pixels από τριχρωμία micro-leds... OLED όπως έχει ονομαστεί, αν δεν κάνω λάθος.

Καμια σχεση OLED με LED...εκτος βεβαια απο τα τρια τελευταια γραμματα των αρχικων που σημαινουν Light Emitting Diode (Διοδος Εκπομπης Φωτος)...

Εγω μιλουσα για OLED TV vs LED BACKLIGHT LCD TV (οπως θα επρεπε να λεγονται κανονικα οι "LED")...

Οκ, νόμιζα ότι αναφερόσουν στο πόστ του χρήστη verbatim. Οι OLED τηλεοράσεις είναι ακριβώς αυτό που λέει, "panel με pixels από τρίχρωμα micro-leds"...

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Εγώ ξέρω ότι η τελευταία κορυφαία 36άρα της Philips με το ενσωματωμένο AC3 (όχι prologic), αξίας 3300 ευρώ το 2003 , δεν έχει καμιά σχέση με την Kuro. Απείρως ανώτερη η Kuro (δεν μιλάω για μέγεθος).

Μιας κι εγώ είχα αυτή την Philips (την 32άρα όμως) και τώρα έχω την kuro, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Τάσο.

Τώρα όσοι εν έτη 2010 ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους σε SD δεν τους φταίει η τεχνολογία. Πάντως εδώ και πολύ καιρό εγώ ξοδεύω το 90% του χρόνου μου σε 1080p και από διαφορετικές πηγές. -bye-

Μια απ' τα ίδια κι εδώ. Συμφωνώ και επαυξάνω.

Αυτό που θέλω να πω ότι δεν μπορεί κύριε να λανσάρεις μια τεχνολογία τηλεόρασης η οποία να είναι χειρότερη από την προηγούμενη και να πουλάς design.
Όταν από τα 50Hz περάσαμε στα 100 στις CRT ήταν επανάσταση αφού γλιτώσαμε το flicker.
Όταν όμως περάσαμε από τις CRT στις πρώτες LCD που δεν ήταν HD η ποιότητα της εικόνας χειροτέρεψε και δεν κερδίσαμε τίποτα εκτός από slim design.
Πραγματική επανάσταση ήταν το 1080p.Ναι το δέχομαι αλλά όχι ρε φίλε να παίζεις τόσο χάλια τα SD.Έλεος.Εξέλιξη σε όλα τα πράγματα πρέπει να είναι κρατάμε τα καλά της προηγούμενης τεχνολογίας και να προσθέτουμε καινούργια.
Μετά μου βγάζουν τις "LED" LCD οι οποίες έχουν 10 φορές χειρότερο clouding από τις LCD και τις παρουσιάζουν και καλύτερες επειδή είναι λεπτότερες και οικολογικές!!!!
Μα αν βάλεις την τηλεόραση στον τοίχο το πάχος είναι αδιάφορο.Και ποιος θα νιαστεί για το περιβάλλον αν βλέπει σύννεφα στην τηλεόρασή του?Άσε που δεν ξέρω τι θα γίνει όταν αρχίσουν να καίγονται σιγά τα λεντάκια στο backlit.
Μετά μου λένε για 200Hz στις LCD!!! Σε τηλεόραση που δεν είναι 3D δεν έχουν κανένα νόημα τα 200-240 Hz.
Μόνο στις 3D που το κάθε μάτι πρέπει να βλέπει 100-120Hz έχουν σημασία αυτές οι συχνότητες!
Ουσιαστικά η μόνες τηλεοράσεις που αξίζουν σήμερα είναι οι LCD Full HD.
Τις OLED ακόμα τις καθυστερούν γαιτί δεν μπορούν να αυξήσουν την διάρκεια ζωής της σε ανεχτά επίπεδα !!!!
Και μετά μου λένε για 3D TV σαν επανάσταση που ουσιαστικά μπορείς να το προσαρμόσεις σαν κουτάκι στην είσοδο της τηλεόρασής σου!
Μόνο LCD Full HD λοιπόν υπάρχει και αμέσως πριν οι CRT 100Ηz.
Όλα τα άλλα είναι απλά φούμαρα.

Last edited:

Εγώ ξέρω ότι η τελευταία κορυφαία 36άρα της Philips με το ενσωματωμένο AC3 (όχι prologic), αξίας 3300 ευρώ το 2003 , δεν έχει καμιά σχέση με την Kuro. Απείρως ανώτερη η Kuro (δεν μιλάω για μέγεθος).

R.I.P. CRT.

Τώρα όσοι εν έτη 2010 ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους σε SD δεν τους φταίει η τεχνολογία. Πάντως εδώ και πολύ καιρό εγώ ξοδεύω το 90% του χρόνου μου σε 1080p και από διαφορετικές πηγές. -bye-

+1 Υπάρχει πολύς κόσμος βέβαια που "ανέχεται" να βλέπει ότι σκουπίδια μας σερβίρουν, ότι ώρα τους αυτώσει, μαζί με ατελείωτες διαφημίσεις...

Last edited:
Είστε λίγο ισοπεδωτικοί. Ούτε η ελληνική τηλεόραση δείχνει μόνο σκουπίδια, ούτε οι ξένες δείχνουν μόνο διαμάντια...

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Έχω μια Philips 29 PT9416 Matchline.

Δεν την πέταξα βέβαια. Απλά την έβαλα σε ένα βοηθητικό χώρο.
Έχει επεξεργαστή για βελτίωση της κίνησης καθώς και προοδευτική σάρωση. Στα αναλογικά κανάλια καθώς και σε DVD έχει κορυφαία εικόνα, αν κάποιος συμβιβαστεί με το μέγεθος της εικόνας που είναι υπερβολικά μικρό. Αλλά λόγω εικόνας (και ήχου με ενσωματωμένο sub) θα την κρατήσω μέχρι να καεί, αφού δεν πιάνει ούτε 100 ευρώ να τη δώσει κάποιος.

Ηταν το πρωτο "επιπεδο" μοντελο τιβι που πηρα κοστους γυρω στα 1100 . Τελεια εικονα. Αλλα...στο μηνα πανω την εδωσα και πηρα την 32´´ 9618 νομιζω (1800 ) 100ΗΖ. ΠΙΟ τελεια και ιδανικη για συμβατικη εικονα. Τα χρωματα και το μαυρο της αφθαστα. Αλλα, παει στο εξοχικο και ηρθε αλλη 32αρα Φιλιπς 720ρ, κορυφαια, μα με τιποτα σαν τη CRT για τιβι!

Είστε λίγο ισοπεδωτικοί. Ούτε η ελληνική τηλεόραση δείχνει μόνο σκουπίδια, ούτε οι ξένες δείχνουν μόνο διαμάντια...

+1,προσωπικα δεν βλεπω ελληνικη τηλεοραση και κυριως γιατι ξερω καλα αγγλικα.Αλλα η απαξιωση των ελληνικων καναλιων εναι εκτος πραγματικοτητος.Ξερω πολυ κοσμο που βλεπει κυριως ελληνικη τηλεοραση και το θεωρω εντελως φυσιολογικο.

Εμένα πάντως που μου αρέσουν οι κωμικές σειρές, προτιμώ να δω κάποια καλή ελληνική σειρά, παρά κάποια ξένη. Νομίζω ότι οι ξένες απευθύνονται σε άλλα ήθη και έθιμα, και έχουν άλλη μορφή χιούμορ...

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρουσα μια δημοσκόπηση πως μοιράζεται η εβδομαδιαία θέαση σε SD και HD. Εγώ πάντως βλέπω περισσότερο SD από HD (με διαφορά).

Eurovision και Μουντιάλ ...που θα δούμε????...επειδή δεν έχω LCD Full HD να έρθω σπίτι σου Γιώργο???... :blush:

Eurovision και Μουντιάλ ...που θα δούμε????...επειδή δεν έχω LCD Full HD να έρθω σπίτι σου Γιώργο???... :blush:

Για κάντο και φραγκοδίφραγκα... :flipout:
Πάλι δεν κατάλαβα. :flipout:
Αφού αυτά τα 2 τα βρίσκεις και σε HD, αν έχεις πιάτο...
Η LCD που κολλάει;

Επειδη καπου ειδα καποιους νοσταλγους να λενε οτι το 'βασικο προβλημα' των παλιων crt ειναι 'μονο' ο... ογκος, εχω να πω πως εκει που ειχα μια crt sony 32'' τωρα εχω μια ολοκληρη ... τραπεζαρια... :flipout::flipout:

Μα καλα πλακα κανουμε τωρα??? Αυτο κι αν ηταν προβλημα (για μενα τουλαχιστον).

ΥΓ. Μετα την αγορα lcd tv δε βλεπω σχεδον καθολου sd υλικο και καναλια... παρα br και hd ταινιουλες.

Last edited:

Για κάντο και φραγκοδίφραγκα...
Πάλι δεν κατάλαβα.
Αφού αυτά τα 2 τα βρίσκεις και σε HD, αν έχεις πιάτο...
Η LCD που κολλάει;

Γέρασες βρεεεε, .....:flipout:....-bye-

Last edited:
να απαντήσω και εγώ στην ερώτηση του topic

...βασικά πάντα σιχαινόμουν τις CRT. Θεωρώ πως έπρεπε να έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια πιο πρίν , απλά οι εταιρίες είχαν "βολευτεί" με την έλλειψη του bandwidth για τα HD.

τι ακριβώς σιχαινόμουν:

- την κακή γεωμετρία (και καλή να ήταν, μετά χάλαγε πάλι)
- το χαμηλό refresh (εκτός απο τις τελευταίες λίγες 100hz)
- τους τοπικούς αποχρωματισμούς λόγο μαγνητισμού
- την ακτινοβολία που μας τάιζαν
- την υψηλή κατανάλωση ρεύματος
- το high pitch noise
- τα μεγάλα pixel που σε έκαναν να βλέπεις πουλάκια αν δεν καθόσουν στα 3-4 μέτρα
- το τεράστιο όγκο τους
- το τεράστιο βάρος τους

τι μου άρεσε:
- η κίνηση (αυτή η τέλεια smooth κίνηση όταν συγχρονίζεται το 50hz electron gun με τα 50hz σήματος δεν έχει αναπαραχθεί ακόμα απο καμία τεχνολογια)

βασικά...δεν μου έχουν λείψει καθόλου!!!

VIVA PLASMA! :aktion033::music-smiley-005::ernaehrung004:

Last edited:
Εγώ πάλι θα θυμίσω μια ιστορία από τα παλιά...
(Συγνώμη, αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω τα σχετικά ποστς... :flipout:)

Πριν αγοράσω την 9731, είχα δει αρκετές τηλεοράσεις στα μαγαζιά, και είχα αποφασίσει ότι ήταν καιρός να αλλάξω την CRT (9618) toy 2003. Όταν την άνοιξα δίπλα στην CRT, μου ήρθε να πετάξω την LCD από το παράθυρο. :flipout:
(Κορυφαία ατάκα συγγενικού προσώπου: "μήπως είναι χαλασμένη;")

Μετά αγόρασα αισθητήρα καλυμπραρίσματος και άρχισα να ασχολούμαι με τις μετρήσεις, οπότε σε μια συζήτηση με τον Yperion (τότε Rivers) είπαμε ότι ίσως φταίει η χαμηλή αντίθεση του πάνελ. Μέτρησα την 9731 (LCD) στα 500:1, και την CRT που "έδειχνε καλύτερα" στα 1:120!

Από τότε, η δική μου εκτίμηση (που παραμένει η ίδια) είναι ότι αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στάθμη του μαύρου: η 9731 ξεπερνά την CRT σε όλες τις μετρήσεις εκτός της στάθμης του μαύρου, παρόλα αυτά προτιμώ την CRT σε θέαση SD.

Από τότε δεν αγόρασα άλλη τηλεόραση (ώστε να κάνω άμεση σύγκριση), αλλά από τότε η τεχνολογία των επίπεδων τηλεοράσεων έκανε άλματα: βγήκαν οι κούρο, οι σύγχρονες πλάσμα με τα 0.03 nits και οι LCD με local dimming. Πιστεύω ότι όλες οι νέες τηλεοράσεις με χαμηλή στάθμη μαύρου ξεπερνούν σε απόδοση οποιαδήποτε CRT.
Και πολλές φορές σκεύτομαι, μήπως εμείς οι "νοσταλγοί" των CRT απλά αγοράσαμε κάποια τηλεόραση με φωτεινό μαύρο; Τίποτα philips/lg χωρίς local dimming, samsung/sony με clouding, κλπ.;

Μάλλον ακούστικα κάπως εριστικός πριν οκ.

Θα μιλήσω προσωπικά για μένα λοιπόν αλλά μη μου πείτε πως εσείς βρίσκετε πάντα κάτι ενδιαφέρον στην τηλεόραση να δείτε..

Από την ημέρα που πήρα μία Samsung full HD και την έκανα και οθόνη για ένα htpc (το οποίο ήταν τραγικότατο με σύνδεση S-Video όταν είχα μία Sony Trinitron 32'.. ) όταν φτάνει το βράδυ που θα ανοίξουμε το "διαβολόκουτο" θα δούμε επιλεγμένα κάποια ταινία που επιθυμούμε σε είδος (κωμωδία θέλουμε? κωμωδία θα δούμε..) και σε ποιότητα (το 90% σε HD) για όση ώρα το θελήσουμε εμείς και όχι το κάθε κανάλι που κάνει τη 1,5 ώρα της τανίας 2,5 με τις διαφημίσεις.. Άσε που τις βάζουν και ότι ώρα τους βολεύει..

Τις ειδήσεις μου προτιμώ να τις διαβάζω στο net την ώρα που με βολεύει και γιατί θεωρώ πως στην τηλεόραση οι δημοσιογράφοι έχουν μπερδευτεί και νομίζουν ότι παίζουν σε σήριαλ κάνοντας ένα ρεπορτάζ θεατρική σκηνή του Αμλετ.

Πολλές φορές με καλεσμένους έχουμε καταλήξει όλοι μαζί να βλέπουμε άπειρα βιντεάκια στο youtube μπροστά στην τηλεόραση και να σκάμε στα γέλια.

Μουσική θέλω? μουσική κατεθυθείαν από το youtube με videoclip(εδώ μη μου πείτε για αναλύσεις πάω πάσο αλλά δείτε την χρηστικότητα)

Αυτές οι δυνατότητες για την TV του σαλονιού μου "φάνηκαν" μπροστά μου αφού πηρα την LCD και μετά οπότε θεωρώ τον ευατό μου κερδισμένο μιας και θεωρώ πως επιλέγω εγώ τι θα δω και όχι ο κάθε καναλάρχης.. Πριν απλά την άνοιγα και άρχιζα γυμναστική στον αντίχειρα που κράταγε το τηλεκοντρόλ..

Επίσης μήπως πρέπει να ξεκολήσουμε λίγο από τη νοοτροπία "τέτοιες τηλεοράσεις (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, ρούχα κτλ.) δε φτιάχνουν τώρα" ?? Η γιαγιά μου συνεχώς μου λέει για μία ξύλινη Sony που έχει από το 1980 πως δε φτιάχνουν πλέον τέτοιες και την επισκευάζει ακόμα κάθε φορά που χαλάει.. ακόμα και την Trinitron που της είχα δείξει το 2005 μου είχε πει πόσο τυχερός θα ήμουνα αν έβρισκα μια μεταχειρισμένη σαν αυτή που έχει..

Μήπως να δούμε και τις καινούριες δυνατότητες για ψυχαγωγία που ανοίγονται μπροστά μας??

(Σόρυ για το μήκος)

Last edited:
Επίσης μήπως πρέπει να ξεκολήσουμε λίγο από τη νοοτροπία "τέτοιες τηλεοράσεις (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, ρούχα κτλ.) δε φτιάχνουν τώρα" ?? Η γιαγιά μου συνεχώς μου λέει για μία ξύλινη Sony που έχει από το 1980 πως δε φτιάχνουν πλέον τέτοιες και την επισκευάζει ακόμα κάθε φορά που χαλάει.. ακόμα και την Trinitron που της είχα δείξει το 2005 μου είχε πει πόσο τυχερός θα ήμουνα αν έβρισκα μια μεταχειρισμένη σαν αυτή που έχει..

Μήπως να δούμε και τις καινούριες δυνατότητες για ψυχαγωγία που ανοίγονται μπροστά μας??

Σωστα τα λες , οποιος προσκολλάται στο παρελθον χανει το μελλον...

Υπαρχουν επιπεδες τηλεορασεις που δειχνουν καλυτερα απο CRT ακομη και σε τηλεοπτικο σημα (αρκει να μην ειναι εντελως χαλια)...

Εγώ πάντως βρίσκω ακόμα μερικά πράγματα να δω:
1) Τσαπανίδου στη ΝΕΤ (αν και περισσότερο την ακούω, παρά παρακολουθώ)
2) Ειδήσεις στις 12:00 στην ΝΕΤ, Χατζηνικολάου στις 8.
3) Λαζόπουλο στον Άλφα.
4) Μερικές συμπαθητικές κωμικές σειρές (Μίλα μου βρώμικα, Οικογένεια Βλάπτει). Μερικές φορές την πολυκατοικία. Όλα στο Μέγκα.
5) Ριάλιτι: μου αρέσει το "Για λογαριασμό σας" στον Άλφα. Μάλλον επειδή εγώ δεν χρωστάω σε κάποια τράπεζα, αισθάνομαι καλύτερα. :flipout: Θα δω και το 1ο επεισόδιο της "Παταγονίας", και βλέπουμε.
6) Ντοκιμαντέρ στην ΝΕΤ (κυρίως του history) και στον ΣΚΑΙ.

Αντίθετα σε HD οι επιλογές είναι λιγότερες. Μόνο ταινίες (αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας 2+ ωρών) και LOST. Σειρές που συζητιούνται (24, Fringe, CSI, Prison break) είδα 1-2 επεισόδια, αλλά δεν μου άρεσαν. Οπότε όλοι εσείς που βλέπετε κυρίως HD, αν έχετε τίποτα προτάσεις για εμάς που έχουμε κολλήσει με το SD, καλοδεχούμενες...

Εγώ πάντως βρίσκω ακόμα μερικά πράγματα να δω:
1) Τσαπανίδου στη ΝΕΤ (αν και περισσότερο την ακούω, παρά παρακολουθώ)
2) Ειδήσεις στις 12:00 στην ΝΕΤ, Χατζηνικολάου στις 8.
3) Λαζόπουλο στον Άλφα.
4) Μερικές συμπαθητικές κωμικές σειρές (
Μίλα μου βρώμικα, Οικογένεια Βλάπτει). Μερικές φορές την πολυκατοικία. Όλα στο Μέγκα.
5) Ριάλιτι: μου αρέσει το "Για λογαριασμό σας" στον Άλφα. Μάλλον επειδή εγώ δεν χρωστάω σε κάποια τράπεζα,
αισθάνομαι καλύτερα. :flipout: Θα δω και το 1ο επεισόδιο της "Παταγονίας", και βλέπουμε.
6) Ντοκιμαντέρ στην ΝΕΤ (κυρίως του history) και στον ΣΚΑΙ.

Αντίθετα σε HD οι επιλογές είναι λιγότερες. Μόνο ταινίες (αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας 2+ ωρών) και LOST. Σειρές που συζητιούνται (24, Fringe, CSI, Prison break) είδα 1-2 επεισόδια, αλλά δεν μου άρεσαν. Οπότε όλοι εσείς που βλέπετε κυρίως HD,
αν έχετε τίποτα προτάσεις για εμάς που έχουμε κολλήσει με το SD, καλοδεχούμενες...

Ότι θέλει ο φίλος μου ο Γιώργος....ορίστε...

:argue: $^##4844 :argue: &*Ο)^)&^%4 :argue:

δεν σου χαλάω χατήρι.....:flipout:.... -bye-