Εγώ πάλι θα θυμίσω μια ιστορία από τα παλιά...
(Συγνώμη, αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω τα σχετικά ποστς...

)
Πριν
αγοράσω την 9731, είχα δει αρκετές τηλεοράσεις στα μαγαζιά, και είχα αποφασίσει ότι ήταν καιρός να αλλάξω την CRT (9618) toy 2003. Όταν την άνοιξα δίπλα στην CRT, μου ήρθε να πετάξω την LCD από το παράθυρο.

(Κορυφαία ατάκα συγγενικού προσώπου: "μήπως είναι χαλασμένη;")
Μετά αγόρασα αισθητήρα καλυμπραρίσματος και άρχισα να ασχολούμαι με τις μετρήσεις, οπότε σε μια συζήτηση με τον Yperion (τότε Rivers) είπαμε ότι ίσως φταίει η χαμηλή αντίθεση του πάνελ. Μέτρησα την 9731 (LCD) στα 500:1, και την CRT που "έδειχνε καλύτερα" στα 1:120!
Από τότε, η δική μου εκτίμηση (που παραμένει η ίδια) είναι ότι αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στάθμη του μαύρου: η 9731 ξεπερνά την CRT σε όλες τις μετρήσεις εκτός της στάθμης του μαύρου, παρόλα αυτά προτιμώ την CRT σε θέαση SD.
Από τότε δεν αγόρασα άλλη τηλεόραση (ώστε να κάνω άμεση σύγκριση), αλλά από τότε η τεχνολογία των επίπεδων τηλεοράσεων έκανε άλματα: βγήκαν οι κούρο, οι σύγχρονες πλάσμα με τα 0.03 nits και οι LCD με local dimming. Πιστεύω ότι όλες οι νέες τηλεοράσεις με χαμηλή στάθμη μαύρου ξεπερνούν σε απόδοση οποιαδήποτε CRT.
Και πολλές φορές σκεύτομαι, μήπως εμείς οι "νοσταλγοί" των CRT απλά αγοράσαμε κάποια τηλεόραση με φωτεινό μαύρο; Τίποτα philips/lg χωρίς local dimming, samsung/sony με clouding, κλπ.;