Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

οι δικοι μου περισσοτεροι γνωστοι (πλην φορουμ)εχουν μια τηλεοραση σε μια γωνια και βλεπουν μονο ελληνικα καναλια για να περνανε την ωρα τους το βραδι μεχρι να κοιμηθουνε.Γι'αυτη τη δουλεια οι CRT ειναι ακομα οι πλεον καταλληλες.Το αστειο ειναι οτι οι περισσοτεροι εχουν παρει μια LCD λογω μοντερνισμου και βλεπουν χειροτερα απ'οτι εβλεπαν πριν,αλλα μονο δυο-τρεις τοχουν καταλαβει και αυτους δεν τους πολυνοιαζει.Μερικοι εχουν μεινει με τη CRT,και μαλιστα συμπτωματικα προχτες ειχα μια συζητηση σ'ενα σπιτι,και οταν εκπληκτος ρωτησα πως κι εχουν ακομα τη CRT,μου απαντησε η γνωστη μου "γιατι,μια χαρα δεν παιζει?γιατι να την αλλαξω?"Και ειναι και γυναικα!!!!!!!!!:D

Είναι λογικό σε έναν μέσο εργαζόμενο Ελληνα που έχει έξοδα,υποχρεώσεις και ανασφάλεια με ότι οικονομικά γίνεται..... ότι αν δεν μας χαλάσει κάτι ή δεν φτιάχνεται ή δεν αποδίδει..... δεν το αντικαθιστούμε.:a0210:

Δεν ασχολούνται όλοι με νέες τεχνολογίες ή να διαβάζουν forum.

Γιατι, εμεις τι παθαμε? (και κολλαγαμε και τα μουτρα μας στο γυαλι...)

Κοίτα ακόμα είναι νωρίς να ξέρουμε (σαν ανθρώπινο είδος) τι μας κάνει η ακτινοβολία γενικά που τρώμε από κινητά, τηλεοράσεις, ασύρματες συσκευές κτλ... Εδώ λένε για μακροπρόθεσμη αλοίωση DNA από την ακτινοβολία των κινητών, καρκινογενέσεις κ.α.. Διάβασε στο net κανένα αφιέρωμα για το τι παίζει από ακτινοβολία σε σπίτια γεμάτα από "κακές" συκευές και βγάλε τα συμπερασματά σου. Καλό είναι άμα μπορείς να αποφύγεις κάτι να το αποφεύγεις.. (μιλώντας αποκλειστικά για ακτινοβολία ε?)

Είναι λογικό σε έναν μέσο εργαζόμενο Ελληνα που έχει έξοδα,υποχρεώσεις και ανασφάλεια με ότι οικονομικά γίνεται..... ότι αν δεν μας χαλάσει κάτι ή δεν φτιάχνεται ή δεν αποδίδει..... δεν το αντικαθιστούμε.:a0210:

Δεν ασχολούνται όλοι με νέες τεχνολογίες ή να διαβάζουν forum.

+1

Άλωστε όλος ο κόσμος βλέπει διαφορετικά το κάθε τι. Άλλος αγοράζει μία τηλεόραση απλά για να βλέπει τηλεόραση και την αγοράζει απλά με κριτήριο τις ίντσες της και την τιμή της και άλλος θα το ψάξει για κανά μήνα σε forum και συναφή και στο τέλος θα μάθει περισσότερα και από τους πωλητές για το συγκριμένο μοντέλο.

Βέβαια όλοι εμείς ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία μιας και αν ανήκαμε στην πρώτη (ή δεν υπήρχε η πρώτη) δεν θα γράφαμε εδώ (ή αυτό το forum δεν θα υπήρχε καν)

Άλλη βέβαια η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις σύγχρονες συσκευές και άλλη η ακτινοβολία ιοντισμού που ενίοτε ξεφεύγει από τους καθοδικούς των CRT...

Πιο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία από τα κινητά παρά από τις crt.
Κανονικά πρέπει να μιλάμε 5 λεπτά το μηνά αλλά πολύ σπάνια κάποιος το τηρεί. Ακόμα είναι μικρο το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν blue tooth και hands free, Στις crt υπάρχει πρόβλημα άμα κάθεσαι πίσω τους όπου εκπέμπουν το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας. Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους κινητά για να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους ανά πάσα στιγμή αγνοώντας για τη χρήση και τις συνέπειες της που θα αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από αρκετά χρονιά. . .

Nαι, προς τα πίσω εκπέμπεται το μεγαλύτερο ποσοστό μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ενός καθοδικού.

Από μπροστά όμως, εκτός από φως εκπέμπονται και μικροποσά ιονίζουσας ακτινοβολίας (λέγε με ακτίνες Χ), που αν και ασθενής ισχύος, είναι πιο επικίνδυνη από την μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική. Στις νεώτερες συσκευές βέβαια και στους καθοδικούς Trinitron, ήταν σημαντικά μειωμένη, αλλά ακόμα όχι εντελώς απούσα...

Sony KV-36HQ100
3618441641.jpg

Η απόλυτη 36άρα CRT, η τελευταία της SONY, μοντέλο 2004 με διπλό tuner και 100Hz!
Αγορασμένη 2.400 !
Τώρα με 1300 -1400 αγοράζεις την καλύτερη 46άρα LCD!
Όλοι όσοι αγοράσαμε τότε ευχαριστηθήκαμε εικόνα μέχρι που ήρθε το High Definition και αναγκαζόμαστε μετά λύπης μας να την αποχωριστούμε γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε χωρίς 1080p ενώ στο 90% του χρόνου μας βλέπουμε SD!!!!
Εντελώς παράδοξο!
Το αμέσως επόμενο παράδοξο είναι ότι αυτές οι τηλεοράσεις ακόμα και μεταχειρισμένες και πουλιούνται και βρίσκονται αγοραστές από την έρευνα που έχω κάνει σε κόστος από 400-500 .
Αφού είναι τόσο μάπα όσο λένε κάποιοι κανονικά δεν θα έπρεπε να τις αγοράζει κανείς.
Τιμή και δόξα λοιπόν στις CRT γιατί αποσύρθηκαν στις δόξες του!
H τεχνολογία LCD είναι για μένα αποτυχημένη από την φύση της.
Η τεχνολογία LED προς το παρών διαφημιστικό τρικ.
Η τεχνολογία PLASMA περιορισμένης διάρκειας.
Μέχρι να βρουν επιτέλους μια τεχνολογία άξια διάδοχο της CRT το ξανασυζητάμε άσχετα αν στο ενδιάμεσο έχουμε αγοράσει LCD ή οτιδήποτε άλλο.

Last edited:
Από μπροστά όμως, εκτός από φως εκπέμπονται και μικροποσά ιονίζουσας ακτινοβολίας (λέγε με ακτίνες Χ), που αν και ασθενής ισχύος, είναι πιο επικίνδυνη από την μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική. Στις νεώτερες συσκευές βέβαια και στους καθοδικούς Trinitron, ήταν σημαντικά μειωμένη, αλλά ακόμα όχι εντελώς απούσα...

Νομιζω με καλυψε ο Γιαννης...

Εγώ ξέρω ότι η τελευταία κορυφαία 36άρα της Philips με το ενσωματωμένο AC3 (όχι prologic), αξίας 3300 ευρώ το 2003 , δεν έχει καμιά σχέση με την Kuro. Απείρως ανώτερη η Kuro (δεν μιλάω για μέγεθος).

R.I.P. CRT.

Τώρα όσοι εν έτη 2010 ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους σε SD δεν τους φταίει η τεχνολογία. Πάντως εδώ και πολύ καιρό εγώ ξοδεύω το 90% του χρόνου μου σε 1080p και από διαφορετικές πηγές. -bye-

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις LED , LCD ειναι με "λεντακια" για φωτισμο...

Πλεονεκτηματα το μικροτερο μεγεθος και βαρος οπως και η καταναλωση ρευματος...

Τα υπολοιπα ειναι καθαρα μαρκετινγκ...

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις LED , LCD ειναι με "λεντακια" για φωτισμο...

Σωστά, συμφωνώ. Αλλά μια αρχή είναι αυτήν. Ποιος ξέρει, με τα χρόνια ίσως να κατασκευάσουν στην συνέχεια και panel με pixels από τριχρωμία micro-leds... OLED όπως έχει ονομαστεί, αν δεν κάνω λάθος.

Last edited:
Καμια σχεση OLED με LED...εκτος βεβαια απο τα τρια τελευταια γραμματα των αρχικων που σημαινουν Light Emitting Diode (Διοδος Εκπομπης Φωτος)...

Οι τηλεοράσεις ΟLΕD (organic light-emitting diode- οργανική δίοδος εκπομπής φωτός) χρησιμοποιούν οργανικά υλικά που εκπέμπουν φως και όχι οπίσθιο φωτισμό LED πισω απο ενα πανελ TFT-LCD όπως συμβαίνει στις LED LCD...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=13629

Sony KV-36HQ100
3618441641.jpg

Η απόλυτη 36άρα CRT, η τελευταία της SONY, μοντέλο 2004 με διπλό tuner και 100Hz!
Αγορασμένη 2.400 !
Τώρα με 1300 -1400 αγοράζεις την καλύτερη 46άρα LCD!
Όλοι όσοι αγοράσαμε τότε ευχαριστηθήκαμε εικόνα μέχρι που ήρθε το High Definition και αναγκαζόμαστε μετά λύπης μας να την αποχωριστούμε γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε χωρίς 1080p ενώ στο 90% του χρόνου μας βλέπουμε SD!!!!
Εντελώς παράδοξο!
Το αμέσως επόμενο παράδοξο είναι ότι αυτές οι τηλεοράσεις ακόμα και μεταχειρισμένες και πουλιούνται και βρίσκονται αγοραστές από την έρευνα που έχω κάνει σε κόστος από 400-500 .
Αφού είναι τόσο μάπα όσο λένε κάποιοι κανονικά δεν θα έπρεπε να τις αγοράζει κανείς.
Τιμή και δόξα λοιπόν στις CRT γιατί αποσύρθηκαν στις δόξες του!
H τεχνολογία LCD είναι για μένα αποτυχημένη από την φύση της.
Η τεχνολογία LED προς το παρών διαφημιστικό τρικ.
Η τεχνολογία PLASMA περιορισμένης διάρκειας.
Μέχρι να βρουν επιτέλους μια τεχνολογία άξια διάδοχο της CRT το ξανασυζητάμε άσχετα αν στο ενδιάμεσο έχουμε αγοράσει LCD ή οτιδήποτε άλλο.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΛΛΑ 400-500 ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΑ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ. ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝΕ (87 ΚΙΛΑ) ΘΕΛΟΥΝ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Η 120 ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΤΤΙΚΗ!!! ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡ.

ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ CRT ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑ Η GRUNDIG MFW 82-720/9 DVD ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗΝ 36PW9618 ΛΟΓΩ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΠΛΑΣΜΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ. (LG 50 PC1RR). METΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕΡΒΙΣ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑ ΜΕ 30 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ CRT. ΤΕΛΟΣ. ΥΓ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Attachments

Πλεον τις CRT και τζαμπα να τις δωσει καποιος δεν τις θελει κανεις...

Το οτι επιζουν ακομη ειναι λογω οικονομικων προβληματων και επειδη ειμαστε πολυ πισω σαν χωρα και εχουμε μεινει ακομη στα αναλογικα καναλια 4:3...

Καμια σχεση OLED με LED...εκτος βεβαια απο τα τρια τελευταια γραμματα των αρχικων που σημαινουν Light Emitting Diode (Διοδος Εκπομπης Φωτος)...

Ένα LED και ένα OLED είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλά το OLED έχει διαφορετικού τύπου ημιαγωγούς (οργανικούς). Κατά τα άλλα (π.χ. αρχή λειτουργίας) είναι ίδια.

Εγω μιλουσα για OLED TV vs LED BACKLIGHT LCD TV (οπως θα επρεπε να λεγονται κανονικα οι "LED")...

OLED TV color information is produced using organic carbon-based compounds, which emit red, green and blue lights in response to electric current. OLED differs most from LCD in that there is no backlight and no “twisting” crystals.
There is no additional light source needed to energize the organic color compounds, therefore they use considerably less power and can be manufactured with an extremely thin profile. OLED TV panels come with either two or three layers of the organic compounds which are located in one super thin layer of the “glass”. The panel is supported by a hard plexiglass material which also protects the sensitive inner materials. Remember CRT (cathode ray tube) TVs? OLED displays use a cathode layer to introduce electrons to the first layer of organic molecules. Whether spread across a flat-panel screen or placed in the heart of a projector, all LCD displays come from the same technological background. A matrix of thin-film transistors (TFTs) supplies voltage to liquid-crystal-filled cells sandwiched between two sheets of glass. When hit with an electrical charge, the crystals untwist to an exact degree to filter white light generated by a lamp behind the screen (for flat-panel TVs) or one projecting through a small LCD chip (for projection TVs).
LCD TVs reproduce colors through a process of subtraction: They block out particular color wavelengths from the spectrum of white light until they're left with just the right color. And, it's the intensity of light permitted to pass through this liquid-crystal matrix that enables LCD televisions to display images chock-full of colors-or gradations of them. LED TVs are a different form of LCD TV and are sometimes confused with OLED TVs, see our complete coverage of LED TVs here.

http://www.oledbuyingguide.com/oled-tv-articles/oled-tv-vs-lcd-tv.html