Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Δεν είναι μόνο θέμα "μεγάλης" εικόνας αλλά και ανάλυσης, αντίθεσης κ.α. για χρήση με Playstation 3.. Είχα πάρει το play 3 μήνες πριν πάρω μία samsung Full HD και όταν το σύνδεσα στην lcd ήταν σαν να πήγα από Atari σε playstation 1..

Έχω και εγώ μία 32' CRT και για να μην την πετάξω την έβαλα μέσα στην ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο, έκοψα την πόρτα της ντουλάπας στη μέση και την έκανα "εντοιχισμένη" κάπως.. Ότι και να λέτε για τις CRT πολύ κουτίλα ρε παιδί μου...

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Δεν είναι μόνο θέμα "μεγάλης" εικόνας αλλά και ανάλυσης, αντίθεσης κ.α. για χρήση με Playstation 3.. Είχα πάρει το play 3 μήνες πριν πάρω μία samsung Full HD και όταν το σύνδεσα στην lcd ήταν σαν να πήγα από Atari σε playstation 1..
Δεν έχω δοκιμάσει την τηλεόραση μου με playstation 3 αλλά είμαι σίγουρος ότι σε παιχνίδια θα με αφήσει ευχαριστημένο ως προς την εικόνα αλλά όχι ως προς το μέγεθος.. Όποτε θες μπορούμε να δοκιμάσουμε για να κρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Έχω και εγώ μία 32' CRT και για να μην την πετάξω την έβαλα μέσα στην ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο, έκοψα την πόρτα της ντουλάπας στη μέση και την έκανα "εντοιχισμένη" κάπως.. Ότι και να λέτε για τις CRT πολύ κουτίλα ρε παιδί μου...

Έχεις δίκιο, είναι μεγάλο μειονέκτημα.

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Δεν έχω δοκιμάσει την τηλεόραση μου με playstation 3 αλλά είμαι σίγουρος ότι σε παιχνίδια θα με αφήσει ευχαριστημένο ως προς την εικόνα αλλά όχι ως προς το μέγεθος.. Όποτε θες μπορούμε να δοκιμάσουμε για να κρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Κοίτα δεν είμαι και κανένας γνώστης αλλά ρε μαν σόρυ συγκρίνεται τώρα:

-Full HD, (οκ θα μου πεις τα πιο πολλά παιχνίδια παίζουν σε 768p)
-25.000-1 (αν και ταπεινό πλέον για την εποχή του με τις LED στα 3.000.000-1),
-Ψηφιακό σήμα από HDMI (εσύ με scart δε θα συνδέσεις το play3?)
Samsung LE40f86

με μία CRT (έστω και την καλύτερη)???

Δηλαδή με ποιό τρόπο θα τις δοκιμάσουμε??
Εγώ είχα CRT (ίσως όχι τόσο καλή σαν τη δικιά σου) αλλά πόση διαφορά να έχει με τη δικιά σου??? Αφού ένοιωσα πως είχανε δίκιο όσοι μου λέγανε να μην πάρω το play3 αν δε πάρω πρώτα tv..

Έχω μια Philips 29 PT9416 Matchline.

Δεν την πέταξα βέβαια. Απλά την έβαλα σε ένα βοηθητικό χώρο.
Έχει επεξεργαστή για βελτίωση της κίνησης καθώς και προοδευτική σάρωση. Στα αναλογικά κανάλια καθώς και σε DVD έχει κορυφαία εικόνα, αν κάποιος συμβιβαστεί με το μέγεθος της εικόνας που είναι υπερβολικά μικρό. Αλλά λόγω εικόνας (και ήχου με ενσωματωμένο sub) θα την κρατήσω μέχρι να καεί, αφού δεν πιάνει ούτε 100 ευρώ να τη δώσει κάποιος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Κοίτα δεν είμαι και κανένας γνώστης αλλά ρε μαν σόρυ συγκρίνεται τώρα:

-Full HD, (οκ θα μου πεις τα πιο πολλά παιχνίδια παίζουν σε 768p)
-25.000-1 (αν και ταπεινό πλέον για την εποχή του με τις LED στα 3.000.000-1),
-Ψηφιακό σήμα από HDMI (εσύ με scart δε θα συνδέσεις το play3?)
Samsung LE40f86

με μία CRT (έστω και την καλύτερη)???

Δηλαδή με ποιό τρόπο θα τις δοκιμάσουμε??
Εγώ είχα CRT (ίσως όχι τόσο καλή σαν τη δικιά σου) αλλά πόση διαφορά να έχει με τη δικιά σου??? Αφού ένοιωσα πως είχανε δίκιο όσοι μου λέγανε να μην πάρω το play3 αν δε πάρω πρώτα tv..

Επειδή τελικός κριτής όλων είναι τα μάτια μας και όχι οι αριθμοί, αν εμπιστεύεσαι τα δικά σου μπορείς να κρίνεις αν σου αρέσει η όχι το αποτέλεσμα που θα δεις στην οθόνη έστω και με μια απλή σύνδεση scart.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. . .

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Έχω μια Philips 29 PT9416 Matchline.

Δεν την πέταξα βέβαια. Απλά την έβαλα σε ένα βοηθητικό χώρο.
Έχει επεξεργαστή για βελτίωση της κίνησης καθώς και προοδευτική σάρωση. Στα αναλογικά κανάλια καθώς και σε DVD έχει κορυφαία εικόνα, αν κάποιος συμβιβαστεί με το μέγεθος της εικόνας που είναι υπερβολικά μικρό. Αλλά λόγω εικόνας (και ήχου με ενσωματωμένο sub) θα την κρατήσω μέχρι να καεί, αφού δεν πιάνει ούτε 100 ευρώ να τη δώσει κάποιος.

Και μένα μόνο το μέγεθος με ενοχλεί.
Δυστυχώς, όσοι είναι μικρότεροι σε ηλικία η δεν είχαν δει από κοντά αυτές τις τηλεοράσεις δυσκολεύονται να πειστούν για την εικόνα τους. Γι αυτό και άγω τους προσκαλώ σπίτι μου σε κάθε ευκαιρία για να αποκτήσουν άποψη από προσωπική εμπειρία.
Δεν αξίζει να την πουλήσεις.

Εχω και εγω μια ιδια 29 -9416,το μονο προβλημα ειναι ο ογκος της και οτι δεν κρεμιουνται στον τοιχο τα 55 κιλα της.Προσπαθω να βρω κατι να την αντικαταστησω,για τηλεοπτικα προγραμματα ,αλλα ακομη δεν βρηκα κατι

Εχω και εγω μια ιδια 29 -9416,το μονο προβλημα ειναι ο ογκος της και οτι δεν κρεμιουνται στον τοιχο τα 55 κιλα της.Προσπαθω να βρω κατι να την αντικαταστησω,για τηλεοπτικα προγραμματα ,αλλα ακομη δεν βρηκα κατι

Άμα βρεις πες μου και μένα...

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Και μένα μόνο το μέγεθος με ενοχλεί.
Δυστυχώς, όσοι είναι μικρότεροι σε ηλικία η δεν είχαν δει από κοντά αυτές τις τηλεοράσεις δυσκολεύονται να πειστούν για την εικόνα τους. Γι αυτό και άγω τους προσκαλώ σπίτι μου σε κάθε ευκαιρία για να αποκτήσουν άποψη από προσωπική εμπειρία.
Δεν αξίζει να την πουλήσεις.

Το ξέρω ότι δεν αξίζει να την πουλήσω και ούτε πρόκειται. Έχει μόλις πεντέμισι χιλιάδες ώρες λειτουργίας από το 2002. Και έχω και άκρη για service αν χρειαστεί.

Συμφωνώ ότι πολλοί δεν τις είχαν προλάβει ή είχαν εμπειρία από φτηνές CRT και τώρα τους φαίνεται η flat TV πολύ καλύτερη. ΟΚ μια KURO ή μια καλή LED την φτάνουν σε εικόνα, και την ξεπερνάνε βέβαια σε HD αφού δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Υπ' όψην ότι μια 46άρα f86 σε σπίτι φίλου που έχει υποδεέστερη 29άρα Matchline από τη δικιά μου, δεν τη φτάνει σε εικόνα SD.
Αλλά το μέγεθος καθώς και το HD είναι ακαταμάχητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Επειδή τελικός κριτής όλων είναι τα μάτια μας και όχι οι αριθμοί, αν εμπιστεύεσαι τα δικά σου μπορείς να κρίνεις αν σου αρέσει η όχι το αποτέλεσμα που θα δεις στην οθόνη έστω και με μια απλή σύνδεση scart.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. . .

Τα μάτια μου λένε αυτό που σου έγραψα και πριν.

"Είχα πάρει το play 3 μήνες πριν πάρω μία samsung Full HD και όταν το σύνδεσα στην lcd ήταν σαν να πήγα από Atari σε playstation 1.."

Μιλάω για gaming(προτεύων) και HD(δευτερεύον--πόσες φορές θα δεις HD τη βδομάδα??) προς το παρόν και επιφυλάσομαι όταν θα γίνει το σήμα ψηφιακό .
Σε κανονική θέαση αναλογικής τηλεόρασης που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οκ τους βγάζω το καπέλο και σίγουρα δεν τις πετάς... Σκεφτείτε πάντως αυτό που έκανα εγώ (αν βοηθάει ο χώρος σας) και φαίνεται σαν TFT πλεόν!! Κόβεις ή τροποποιείς (εγώ απλά τα αφαίρεσα και πρόσθεσα μία "κουρτίνα" για να κρύψω το "χαος" της ντουλάπας) όσα φύλλα χρειάζονται από την ντουλάπα ώστε να φαίνεται η οθόνη της την βάζεις μέσα και βουαλά! η κουτίλα εξαφανίστηκε + έχεις και στο κρεβάτι μεγάλη tv!

οι δικοι μου περισσοτεροι γνωστοι (πλην φορουμ)εχουν μια τηλεοραση σε μια γωνια και βλεπουν μονο ελληνικα καναλια για να περνανε την ωρα τους το βραδι μεχρι να κοιμηθουνε.Γι'αυτη τη δουλεια οι CRT ειναι ακομα οι πλεον καταλληλες.Το αστειο ειναι οτι οι περισσοτεροι εχουν παρει μια LCD λογω μοντερνισμου και βλεπουν χειροτερα απ'οτι εβλεπαν πριν,αλλα μονο δυο-τρεις τοχουν καταλαβει και αυτους δεν τους πολυνοιαζει.Μερικοι εχουν μεινει με τη CRT,και μαλιστα συμπτωματικα προχτες ειχα μια συζητηση σ'ενα σπιτι,και οταν εκπληκτος ρωτησα πως κι εχουν ακομα τη CRT,μου απαντησε η γνωστη μου "γιατι,μια χαρα δεν παιζει?γιατι να την αλλαξω?"Και ειναι και γυναικα!!!!!!!!!:D

Αν η χρήση της τηλεόρασης είναι αποκλειστικά για ελληνικά κανάλια (μέχρι την έναρξη της digea..) ναι αρκεί να μη σε νοιάζει το μικρό μέγεθος της οθόνης και το τεράστιο περίβλημα.. Αν τώρα την χρησιμοποιήσεις και για οθόνη htpc ή gaming με κάποια σύγχρονη παιχνιδομηχανή μέγα πακέτο..

Τώρα και μένα η κοπέλα μου διάλεξε το αυτοκίνητο της επειδή το τασάκι είχε λαμπάκι και επειδή είχε θήκη για τον καφέ δίπλα της.. και πάλι μια χαρά την πάει στη δουλιεά της.. δε μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τη λογική της... αλλά αυτός είμαι εγώ.. ο καθένας έχει τη λογική του όταν επιλέγει κάτι..

εγω πειραζει που βλεπω σε 106" με τον crt 9αρη μου ???
οσοι εχουν ερθει σπιτι μου παντα κολλανε .
βασικα δεν το πιστευουν οτι μπορει να παιζει ετσι ...

Παιδιά εγώ τη crt μου την κλαίω. Άλλαξα πρόσφατα καθ'οτι πλέον βλέπω μόνο ταινίες και αρκετές HD, είδα και το ψηφιακό σήμα στην Ελβετία, πέτυχα και σε καλή προσφορά μια LED 200hz και το τόλμησα.

Η crt μου είναι μοντέλο του 2000, επίπεδη 32'' wide Panasonic Quintrix digital 100hz, με εικόνα μέσα στην εικόνα, με 5 ενσωματωμένα mini ηχεία και made in U.K.. Η τιμή της τότε άγγιζε τα 2000€ κι εξακολουθεί να τσακίζει οποιαδήποτε tft σε αναλογικό σήμα. Και τώρα ούτε 200€ δεν πιάνει και τη λυπάμαι να τη δώσω. Kαι τί να την κάνω? 56kg μπαούλο μέσα στο δυάρι.

Fan, όχι ακριβώς, περισσότερο από ανάγκη μιας και είναι σκυλί και με βολεύει ως κύρια πηγή απεικόνισης για το "βαρύ" έργο των παιδικών dvd.
Δεν θα μεγαλώσουν, τέτοια πηγή πληροφορίας, σίγουρα θα οδηγηθώ στην καλύετρη πλάσμα!!

Ας καταθέσω κι εγώ τη γνώμη μου

Η τηλεόραση (η τηλεοπτική συσκευή, εννοώ) στη σημερινή της μορφή καλείται να εξυπηρετήσει δυο διαφορετικούς σκοπούς, δυο αποστολές θα έλεγα, μερικές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες:

1) Την καθημερινή τηλεθέαση, από την ΕΤ1/ΝΕΤ, ΑΝΤ1 και MEGA, από το ματς και τα πρωϊνο-μεσημεριανά μέχρι και την Πετρούλα του Star :violent-smiley-030: :tomato: (λέμε, τώρα, δηλαδή.....).
2) Την dedicated προσωπική ή οικογενειακή διασκέδαση, όπως αυτή εκφράζεται με την παρακολούθηση των ταινιών της ταινιοθήκης μας σε δίσκους DVD ή/και δίσκους HD (Blu-Ray και - γιατί όχι - HD-DVD, αλλά και D-Theater - μη γελάτε υπάρχουν και αυτά).

Προσωπικά, θεωρώ ότι τη δεύτερη κατηγορία θα ήταν ιδανικό να τη βλέπαμε σε ένα χώρο με ένα αξιοπρεπές ηχητικό σύστημα και προβολικό, αλλά ξέρουμε πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Από ότι φαίνεται, οι δυο αυτές αποστολές συγκρούονται. Τεχνικά και "πολιτισμικά".

Η προσωπική μου εμπειρία με μια 38άρα Sony Trinitron KV-ES38M91 είναι σημαντική. Όσες Plasma ή LCD σημερινές έχω δει, δεν συγκρίνονται με την Sony, πάντα όμως για αναλογικό σήμα SD. Σε αυτή τη χρήση, τη Sony δεν την αλλάζω με τίποτα.

Παρ' όλα αυτά εδώ και περίπου 1.5-2 χρόνια με τρώει η ιδέα της αντικατάστασής της με μια 55άρα-60άρα Plasma (μια Kuro παραμένει έως αυτή τη στιγμή η πρώτη μου επιλογή), ακριβώς για να μπορώ να απολαμβάνω όποτε θέλω τελειότερα HD και γιατί 3 στις 4 φορές τσαντίζομαι με τα τηλεοπτικά σκουπίδια και θέλω να αποστασιοποιηθώ και να ευχαριστηθώ κάτι από την ταινιοθήκη μου (εξ ού και το "πολιτισμικά" που ανέφερα παραπάνω).
-

KV-ES38M91 είναι του 1995-97 αν δεν κάνω κάθος,και προφανώς την έφερες από Dubai ή Σιγκαπούρη και είναι Made in Japan .
Τι να πεί κανείς για την ιστορία ; :grandpa: Πρόσεξε όμως μην σου χαλάσει,γιατί λίγοι ιδιώτες ξέρουν να την φτιάξουν χώρια ίσως δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην Ελλάδα..

Last edited:
Η crt μου είναι μοντέλο του 2000, επίπεδη 32'' wide Panasonic Quintrix digital 100hz, με εικόνα μέσα στην εικόνα, με 5 ενσωματωμένα mini ηχεία και made in U.K.. Η τιμή της τότε άγγιζε τα 2000€ κι εξακολουθεί να τσακίζει οποιαδήποτε tft σε αναλογικό σήμα. Και τώρα ούτε 200€ δεν πιάνει και τη λυπάμαι να τη δώσω. Kαι τί να την κάνω? 56kg μπαούλο μέσα στο δυάρι.

Επειδή δεν πρόκειται να την δώσεις,και δεν πρόκειται και να σου χαλάσει !! κοιταξε να την χρησιμοποιήσεις στα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια που θα εκπέμψουν μέχρι το 2015 με σύνδεση scart καθώς θα είναι SD .Σίγουρα θα δεις κάποιες διαφορές συγκριτικά...