Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Κι εγώ μια καλή CRT έχω ακόμα, αλλά η εικόνα που βλέπω στις νέες τηλεοράσεις (ακόμα και σε SD) και οι μεγαλύτερες διαστάσεις με έχουν συναρπάσει. Να δείτε που μέχρι το τέλος του 2008 δεν θα υπάρχουν CRT στα καταστήματα!

Mε τις επωνυμες 32" LCD να ξεκινανε πλεον απο τα 400-450 ευρω και τις 42" πλασμα στα 850-900 ευρω οι CRT συντομα θα αποτελεσουν ιστορια.

Blinky ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του άσχετα αν οι υπόλοιποι συμφωνούν ή όχι μαζί του.Μην πιάνεις όμως το άλλο άκρο λέγοντας ότι η διαφορά είναι χαοτική σε μαύρο( ρώτησε κάποιον που έχει μια kuro),response time(κοίτα καλύτερα τις καλές υλοποιήσεις κυκλωμάτων 100hz) και θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.Και μην μου πεις μετά ναι η kuro όμως στοιχίζει μια περιουσία,μιας και πριν 10-12 χρόνια η 32 Sony trinitron που έχουν οι δικοί μου κόστισε 1,8 εκ δραχμες.

Μερικές ενδιαφέρουσες CRT, αλλά χωρίς διαθεσιμότητα δυστυχώς...
Αν τις βρει όμως κανείς, έχουν HDMI. Νομίζω και η Samsung έχει κάποιο μοντέλο με HDMI...

http://www.megamarket.gr/philips29pt952129inch-p-25930.html
http://www.megamarket.gr/philips32pw955132inch-p-31196.html

Για samsung, βρήκα αυτό:
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?7447
Μάλλον όμως η σελίδα είναι λάθος, γιατί με τον κωδικό WS32Z409 δεν μπορεί να είναι 21"...

Να πάρουμε CRT με είσοδο HDMI???!!! Ε τότε να πάρουμε και τον κατάλληλο ενισχυτή για HD ήχο!!!

Mε τις επωνυμες 32" LCD να ξεκινανε πλεον απο τα 400-450 ευρω και τις 42" πλασμα στα 850-900 ευρω οι CRT συντομα θα αποτελεσουν ιστορια.

Συμφωνώ, αλλά όχι επειδή είναι χειρότερες ποιοτικά. Απλά, τα περιθώρια κέρδους είναι μεγαλύτερα με τις LCD/Plasma για τις εταιρίες, ενώ παράλληλα ανεβαίνουν οι διαστάσεις. Ίσως σε μερικά χρόνια να παίζουν και καλά...

Μην το ψάχνετε... όπως υπάρχουν ορκισμένοι υποστηρικτές του βινυλίου (που δεν θέλουν ούτε να ακούνε ψηφιακά πραγματα), έτσι θα υπάρχουν και ορκισμένοι CRTακιδες (που επίσης οι λέξεις LCD και plasma τους προκαλούν ρίγος).

Οι δεύτεροι όμως είναι σε χειρότερη μοίρα γιατί αναγκαστικά και μη σύντομα θα το "γυρίσουν"

Να πάρουμε CRT με είσοδο HDMI???!!! Ε τότε να πάρουμε και τον κατάλληλο ενισχυτή για HD ήχο!!!

Γιατί όχι; Αν πάρεις μια νέα CRT, δεν νομίζω να ενοχλεί να έχει και ένα HDMI να βρίσκεται...
Τώρα για τον HD ήχο, νομίζω ότι απλά άχρηστος, ακόμα και αν έχεις την κορυφαία επίπεδη. Μας έχουν βάλει στο τριπάκι να εξοπλιζόμαστε σαν αστακοί, με νέα HD πρωτόκολλα ήχου, για να ακούσουμε τι; Οι περισσότερες ταινίες ΔΕΝ αξιοποιούν τα περιφερειακά ηχεία. Και αυτές που το κάνουν, βάζουν μερικές εκρήξεις, 5-6 σφαίρες και κανα ελικόπτερο να περνά... Θέλουμε HD ήχο για να τα ακούσουμε αυτά;
Εγώ όχι. Θα κρατήσω τον ενισχυτή τετραετίας που έχω... Το DD & DTS μου αρκούν μαζί με τα 5 ηχεία...

Μην το ψάχνετε... όπως υπάρχουν ορκισμένοι υποστηρικτές του βινυλίου (που δεν θέλουν ούτε να ακούνε ψηφιακά πραγματα), έτσι θα υπάρχουν και ορκισμένοι CRTακιδες (που επίσης οι λέξεις LCD και plasma τους προκαλούν ρίγος).

Οι δεύτεροι όμως είναι σε χειρότερη μοίρα γιατί αναγκαστικά και μη σύντομα θα το "γυρίσουν"

Αναγκαστικά, όλοι θα το "γυρίσουμε" στο τέλος, αφού δεν θα υπάρχουν πια τα προϊόντα. Ακούγομαι ήδη γραφικός, ε; :p

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αναγκαστικά, όλοι θα το "γυρίσουμε" :p

και χωρις αλερετουρ(μην ξεχνατε οτι και εμεις που πηραμε plasma/lcd εχουμε ακομα τις crt ,τουλαχιστον πολλοι απο εμας,αλλα προσωπικα δεν μου ελειψε καθολου,μα καθολου)

Μηπως θα επρεπε αυτη η απιστευτη ποσοτητα αποψεων να καταληγει καπου?
Εγω δεν ειμαι ειδικος αλλα εκεινοι που ειναι ας παρουν τη πρωτοβουλια.
Μου θυμιζει πολιτικη κουβεντα σε καναλια.
Οσοι φιλοι και γνωστοι μου αγορασαν lcd-plasma κλαινε με μαυρο δακρυ γιατι πολυ απλα ζουν στην Ελλαδα.Οταν αυτοι οι ιδιοι βλεπουν dvd η ακομα καλυτερα hd τοτε ολα καλα.
Ας ρωτησουμε τους εαυτους μας πριν την αγορα τι βλεπουμε περισσοτερο και τοτε αποφασιζουμε οχι αν θα παρουμε lcd αλλα ποτε θα πεταξουμε τη crt.
Αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα δεν αξιζει να δωσεις ουτε 1 ευρω για lcd-plasma
εκτος και αν το συμβατικο τηλεοπτικο σημα ειναι πληρως εξω απο αυτα που βλεπεις.

γιατι στην tv βλεπουμε μονο τηλεοπτικα καναλια?

εγω παντως καθολου δεν κλαιω ...

σημερα θα δω Ολυμπιακος-Πανθηναικος σε 46αρα Χ3500
και κλαιω γιατι το παιχνιδι θα κρατησει μονο 90 λεπτα και μετα θα την κλεισω-bye-

Blinky ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του άσχετα αν οι υπόλοιποι συμφωνούν ή όχι μαζί του.Μην πιάνεις όμως το άλλο άκρο λέγοντας ότι η διαφορά είναι χαοτική σε μαύρο( ρώτησε κάποιον που έχει μια kuro),response time(κοίτα καλύτερα τις καλές υλοποιήσεις κυκλωμάτων 100hz) και θα καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.Και μην μου πεις μετά ναι η kuro όμως στοιχίζει μια περιουσία,μιας και πριν 10-12 χρόνια η 32 Sony trinitron που έχουν οι δικοί μου κόστισε 1,8 εκ δραχμες.

Στο πρωτο εχεις δικιο, υπερεβαλα, η διαφορα σιγουρα δεν ειναι χαοτικη τη σημερον ημερα και οταν μιλαμε για plasma (για LCD τη θεωρω αρκετα μεγαλη-παλι οχι χαοτικη). Αυτο που λες για τα 100hz βεβαια ειναι λιγο ατοπο και δεν εχει σχεση με το πραγματικο response time των pixels που εννοουσα. Οπως επισης εχει εντελως διαφορετικη σημασια το 100hz στη CRT και στις LCD , ας μη τα μπερδευουμε. Τωρα αυτο που λες για τις τιμες καταρχην δεν εχει καμια σημασια να συγκρινεις διαφορετικες εποχες. Οταν η sony trinitron εκανε 1.8 εκατομυρια τοτε μια απλη plasma θα εκανε 10 εκατομμυρια και η Kuro δε θα ειχε καν σχεδιαστει.

Εν πασει περιπτωσει το νοημα ειναι οτι εχεις μια "παλια" υποτιθεται τεχνολογια η οποια σε ποιοτητα εικονας σε υλικο με αναλυση μεχρι DVD ειναι σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις πλην γεωμετριας καλυτερη απο τις νεες τεχνολογιες. Εντωμεταξυ υπαρχουν και CRT HDTVs αλλα μονο στην Αμερικη πουληθηκαν το μικρο διαστημα της ζωης τους (1-2 χρονια) μιας και εκει υπηρχαν HD καναλια και το 2001....στην Ευρωπη οταν ηρθαν (οχι σην Ελλαδα φυσικα, εδω θα τα δουμε σε καμια 10ετια) ειχαν ηδη καταργηθει οι CRT απο τις εταιρειες και HD CRT δεν ειδαμε ποτε. Θα ηθελα να δω κατι τετοιο, αλλα φατναζομαι θα ειναι απλα σαν ενα monitor CRT που πιανει ψηλες αναλυσεις σε μεγαλυτερο μεγεθος.

Το αποτελεσμα παντως ειναι οτι για να αποδωσουν οι σημερινες plasma/lcd θελουν καλο σημα. Οποιος ασχολειται, κατεβαζει HD απο το net, εχει bluray/hd-dvd και αγοραζει απο εξωτερικο τις ταινιες κλπ αυτος μπορει να τις εκμεταλευτει. Απο την αλλη υπαρχουν τοοοοσοι αλλοι, οι περισσοτεροι θα ελεγα που παιρνουν μια 32αρα LCD για να δουν Τατιανα και κανα ματσακι και εκει πραγματικα οχι μονο χαραμιζονται οι δυνατοτητες της TV αλλα εχει και μια σαφως χειροτερη εμπειρια απο μια CRT.

Ειναι σπανιες οι φορες που ενα καινουριο τεχνολογικα προιον εχει τοσα μειονεκτηματα σε σχεση με τον προκατοχο του. Συνηθως δεν εχει κανενα αντε μονο 1 το οποιο και θυσιαζεις για ολα τα υπολοιπα. Κατα τη γνωμη μου σε εναν κοσμο non-HD (που σε αυτον ζουμε στην Ελλαδα και σε αρκετες αλλες χωρες) τα τελευταια 3 χρονια ολοι αγοραζουν μονο LCD απλα επειδη το επεβαλε η αγορα και επειδη ειναι στυλατες και λεπτες.

Γιατί όχι; Αν πάρεις μια νέα CRT, δεν νομίζω να ενοχλεί να έχει και ένα HDMI να βρίσκεται...
Τώρα για τον HD ήχο, νομίζω ότι απλά άχρηστος, ακόμα και αν έχεις την κορυφαία επίπεδη. Μας έχουν βάλει στο τριπάκι να εξοπλιζόμαστε σαν αστακοί, με νέα HD πρωτόκολλα ήχου, για να ακούσουμε τι; Οι περισσότερες ταινίες ΔΕΝ αξιοποιούν τα περιφερειακά ηχεία. Και αυτές που το κάνουν, βάζουν μερικές εκρήξεις, 5-6 σφαίρες και κανα ελικόπτερο να περνά... Θέλουμε HD ήχο για να τα ακούσουμε αυτά;
Εγώ όχι. Θα κρατήσω τον ενισχυτή τετραετίας που έχω... Το DD & DTS μου αρκούν μαζί με τα 5 ηχεία...

συμφωνω.τα πολλα ηχεια και τα νεα πρωτοκολλα μπορει να προσθετουν ποιοτητα παρολαυτα πολυ λιγα αυτια ειναι εκεινα που ξεχωριζουν τις διαφορες.ακομα και το 7.1 που βγηκε πριν μερικα χρονια δεν υποστηριζεται απο ταινιες.ο διαχωρισμος γινεται μεσω αλγοριθμων για να δωθουν αλλα δυο καναλια.και ποιο το αποτελεσμα?αντι ναχεις 5 ηχεια εχεις 7.και καλα ειναι ποιο ομαλη η κινηση του ηχου.μπουρδες για να χαλαμε λεφτα.

Οσοι φιλοι και γνωστοι μου αγορασαν lcd-plasma κλαινε με μαυρο δακρυ γιατι πολυ απλα ζουν στην Ελλαδα.Οταν αυτοι οι ιδιοι βλεπουν dvd η ακομα καλυτερα hd τοτε ολα καλα.
Ας ρωτησουμε τους εαυτους μας πριν την αγορα τι βλεπουμε περισσοτερο και τοτε αποφασιζουμε οχι αν θα παρουμε lcd αλλα ποτε θα πεταξουμε τη crt.

Kαι εγω κλαιω συνεχεια ... που εχω 40αρα τηλεοραση και οχι μεγαλυτερη...

Οι γνωστοι σου σιγουρα κλαινε η ετσι εχεις πεισει τον ευατο σου?

ενταξει κανεις δε κλαιει, υπερβολη ειναι, αλλωστε ολοι συνηθιζουν....αμα ειχαν διπλα να συγκρινουν θα ηταν αλλιως τα πραγματα.

Όπως διαβάζω, πολλοί είναι στην αναζήτηση νέας τηλεόρασης, ειδικά τώρα με τις εκπτώσεις. Υπάρχει όμως κανείς που να αγαπάει τις CRT;Όλοι δηλαδή τώρα αγοράζουν LCD;´Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι λίγο ογκώδεις, αλλά αν τη θέλεις την τηλεόραση μόνο για τηλεόραση; Προσωπικά όσες τηλεοράσεις έχω δει σε φίλους -κυρίως SONY 37 - 40 και πάνω- δεν έχουν ρε παιδιά την φοβερή πια εικόνα, τουλάχιστον σε TV. Δεν είναι δελεαστικές οι τιμές των CRT; Και όσο για τις LCD αξίζει να επενδύσεις σε κάτι που δεν έχει κατασταλάξει ακόμα και ό,τι αγοράσεις τώρα είανι off μέσα σε ένα χρόνο;

θελεις να βλεπεις μονο ειδησεις ;;;;;;

παρε CRT !!! για σημα 600 χ400 γραμμων ειναι κορυφες !!!!!:SFGSFGSF:

αλλα για το διπλασιο τριπλασιο καδρο των 1900+ χ 1080 γραμμων ειναι πλεον απελπιστικα λιγες και μπαουλα........:violent-smiley-030:

ειπαμε τοσες φορες παραδειγματα εδω μεσα !

αλλο ενα !:guitarist:

εχεις ενα κρεβατι 1920 χ 1080 cm και θες να του απλωσεις ενα σεντονι να το σκεπασεις ολοκληρο ........

τι σεντονι θα αγοραζες ;;;;;; 600χ400 ;;;;;;;

ετσι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ με τις λεπτες καινουργιες συσκευες !

ΒΕΒΑΙΩΣ το σημα των 600 χ400 θα δειξει χαλια στις περισοτερες ......

αλλα το σημα των 1920 χ1080 θα σου ριξει και ΔΙΚΑΙΩΣ το σαγονι στο πατωμα.....:SFGSFGSF:

αλλο ενα !:guitarist:

εχεις ενα κρεβατι 1920 χ 1080 cm και θες να του απλωσεις ενα σεντονι να το σκεπασεις ολοκληρο ........

τι σεντονι θα αγοραζες ;;;;;; 600χ400 ;;;;;;;

τι το θες το σεντονι Ευαγγελε,αυτα(τα κρεβατια) πανε και χωρις:flipout::p

Last edited:
Last edited: