υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Αγαπητέ Γιάννη...σόρρυ που θα το παίξω και λίγο μπαμπάς αλλά να πω και εγώ την γνώμη μου. Όπως είχες πει σε παλαιότερο θρεντ λόγω ευέξαπτου οδικού χαρακτήρα είχες τρακάρει κάμποσες φορές και μία από αυτές άσχημα. Νομίζω μας είχες δείξει και φωτογραφίες με τις λάμες στα πόδια σου. Αλήθεια θεωρείς συνετό να ρίξεις 10.000 σε ένα γρήγορο αμάξι για να το κάνεις ακόμα πιο γρήγορο? Λες ότι έβαλες μυαλό...δεν πολυφαίνεται είναι η αλήθεια. Το αμάξι όταν τρέχει τότε θα το τρέξουμε...δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πχ 300 άλογα κάτω από το καπό και να μην τα χρησιμοποιήσουμε. Και να ξέρεις ότι στις μεγάλες ταχύτητες τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στο να μην χτυπήσουμε παίζει η τύχη. Μία λακούβα του δρόμου αρκεί για να βρεθούμε ανάποδα και το αυτοκίνητο από πάνω. Δεν θα σου πω φυσικά ότι είναι πολλά τα λεφτά ή οτιδήποτε τέτοιο. Της δικιάς σου οικογένειας είναι και όπως θέλετε εσείς θα τα ξοδέψετε. Αλλά σε κάποιον που γουστάρει ταχύτητα, όσο και να θεωρεί ότι άλλαξε, δεν δίνεις γρήγορο αμάξι γιατί θα τρέξει και μάλιστα πολύ. Το Εβο μία χαρά αμάξι είναι και από τη μάνα του. Δώσε τα 10.000 στις γυναίκες που θα πηγαίνεις βόλτα με το Εβο να περάσεις και καλά -bye-

+100000!!!!!!

Συγνώμη κιόλας...αλλά διαβάζοντας τα προηγούμενα ένα ερώτημα μου πέρασε απο το μυαλό....

Πόσα λεφτά έχεις ρε φίλε.....??

Βελτιώσεις σε τέτοια αυτοκίνητα, το σκέφτονται να τις κάνουν αγωνιστικές ομάδες,λογω κόστους,όχι ιδιώτες!!

Τί να πω...καλά να περνάς

Ειλικρινά κάθε μέρα που βγαίνω στο δρόμο προσεύχομαι να μη συναντήσω κάποιον Shumacher μπροστά μου....

Είναι καλή η άγνοια κινδύνου, αλλά όταν εμπλέκει μόνο εσένα, και όχι τον κακομοίρη από απέναντι.

Γύρισα από Γερμανία πριν λίγες μέρες, και μου'κανε εντύπωση μια γιγαντοαφίσα του Golf GTI που είχε γεμίσει όλους τους σταθμούς μετρό στο Μόναχο.

Έγραφε πάνω, ότι σύσταση της VW είναι το εν λόγω μοντέλο να πωλείται σε νέους άνω των 21 ετών...

...αλλά που να ξέρουν αυτοί.....

Attachments

• golf.jpg
    golf.jpg
    64.5 KB · Views: 47
Μήπως John 1989 θα ήταν καλύτερο να πας σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης; Είτε για πίστα, είτε για χώμα;

Εχω συγγενή που έχωσε πολλά χρήματα σε τέτοια σπορ (κι όταν λέω πολλά εννοώ πολλά, δηλ. έχει στουκάρει 3 OPEL Manta 400 φτιαγμένα μέχρι Gr4, είχε Lancia Intergrale II, μετά πέρασε στο χώμα, με LAND ROVER DEFENDER, και HUMMER. Άτομο των extreme sports, αρκεί να σου πω ότι το LAND ROVER το έχασε μέσα σε ποτάμι. Πέρασε και από το paramotor και τώρα ασχολείται με αγωνιστική οδήγηση στο χώμα. Η πιο ασφαλής διασκέδαση όπως λέει.

Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Συγνώμη κιόλας...αλλά διαβάζοντας τα προηγούμενα ένα ερώτημα μου πέρασε απο το μυαλό....

Πόσα λεφτά έχεις ρε φίλε.....??

Βελτιώσεις σε τέτοια αυτοκίνητα, το σκέφτονται να τις κάνουν αγωνιστικές ομάδες,λογω κόστους,όχι ιδιώτες!!

Τί να πω...καλά να περνάς

ιδιώτες;;; ιδιώτες είναι που τις κάνουν. οι κόντρες τα ξημερώματα στην παραλιακή νομίζεις ότι γίνονται με εργοστασιακά αυτοκίνητα;; εκεί να δεις τι χρήμα και πείραγμα πέφτει...

αλλά όπως λέει κι ο Ντίνος είναι να μην σου βρεθεί στον δρόμο σου κανάς τέτοιος σουμάχερ και σου κλείσει το σπίτι σε χρόνο dt...

+1 Για εκπαίδευση σε πίστα.
Άλλο η πίστα και άλλο οι δρόμοι μας.

ΙΜΗΟ Καλύτερη τρέλα από το να πειράξεις το αμάξι..
είναι να γυρίζεις τις πίστες της Ευρώπης και να περνάς ‛εβδομαδιαίες εκπαιδεύσεις’.

Λ.χ μια εκδρομή στο Nurburgring θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη!

EDIT:

Όσοι τρέχουν λιμανάκια κ.ο.κ. και πίστα να είχε εκεί δίπλα τα ίδια θα έκαμαν….

Αλλά πραγματικά.. Τι να πουν οι τρελοί στα λιμανάκια σε σχέση με τις εμπειρίες σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πίστα…

Last edited:

Ειλικρινά κάθε μέρα που βγαίνω στο δρόμο προσεύχομαι να μη συναντήσω κάποιον Shumacher μπροστά μου....

Είναι καλή η άγνοια κινδύνου, αλλά όταν εμπλέκει μόνο εσένα, και όχι τον κακομοίρη από απέναντι.

Γύρισα από Γερμανία πριν λίγες μέρες, και μου'κανε εντύπωση μια γιγαντοαφίσα του Golf GTI που είχε γεμίσει όλους τους σταθμούς μετρό στο Μόναχο.

Έγραφε πάνω, ότι σύσταση της VW είναι το εν λόγω μοντέλο να πωλείται σε νέους άνω των 21 ετών...

...αλλά που να ξέρουν αυτοί.....

Κι εδω αν θυμάμαι καλά, πληρώνεις νομίζω μέχρι 23 χρονών έξτρα χρήματα στην ασφαλιστική λόγω του νέου της ηλικίας (αν δηλωθεί ότι το αυτοκίνητο οδηγείται και από νέο άτομο). Αλλιώς αν είναι δηλωμένο στην ασφαλιστική μόνο στο όνομα του μπαμπα, δεν πληρώνεις τίποτα. Αλλά θα μου πεις τώρα αν έχει ο άλλος τα λεφτά να πάρει γρήγορο αυτοκίνητο, στο 10 και 20% παραπάνω ασφάλιστρα θα κολλήσει;

Επειδή κ εγώ ασχολούμαι με τις βελτιώσεις στα αυτοκίνητα, είτε σε επίπεδα engine tuning, είτε sound tuning, κτλ., το μόνο σίγουρο στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει ένας βελτιωτής που να τα "κάνει όλα"...
Ο καθένας ξέρει κ από ένα αντικείμενο.
Κ φυσικά άλλοι είναι εξειδικευμένοι πάνω σε μια μάρκα αυτοκινήτων, άλλοι σε άλλοι κτλ.
Υπάρχουν κ οι επίσημοι βελτιωτικοί οίκοι κάποιων εταιρειών.

Το βασικότερο όλων όμως είναι να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου.
Η βελτίωση σημαίνει να φτιάχνεις κάτι διαφορετικό από τον διπλανό σου με το ίδιο όχημα με εσένα.
Από εκεί κ πέρα όμως, πρέπει να γνωρίζεις από 1ο χέρι τι εστί κίνδυνος, να μην αναζητάς την ανδρεναλίνη σε πολυσύχναστους δρόμους, να μην βάζεις σε κίνδυνο την ζωή των άλλων εν ολίγοις !!
Αν θες να ξεσπάσεις, υπάρχουν κ οι Σέρρες με την πίστα τους...!

Και εννοείται ότι αν "μπλέξεις" δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να βρεις το δίκιο σου (βλ. εγγύηση) από την επίσημη αντιπροσωπεία, ακόμα κι αν δεν φταίει η βελτίωση για την ζημιά. Αφού έβαλε σου λέει τρίτος χέρι, τέρμα η εγγύηση.

Εδώ παθαίνεις ζημιά καραμπινάτη εργοστασιακή και πρέπει μερικές φορές να αποδείξεις ότι "δεν είσαι ελέφαντας" για να καλυφθείς από την εγγύηση.

Και εννοείται ότι αν "μπλέξεις" δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να βρεις το δίκιο σου (βλ. εγγύηση) από την επίσημη αντιπροσωπεία, ακόμα κι αν δεν φταίει η βελτίωση για την ζημιά. Αφού έβαλε σου λέει τρίτος χέρι, τέρμα η εγγύηση.

Εδώ παθαίνεις ζημιά καραμπινάτη εργοστασιακή και πρέπει μερικές φορές να αποδείξεις ότι "δεν είσαι ελέφαντας" για να καλυφθείς από την εγγύηση.

Εαν εχεις και διαθετεις χρηματα για τετοιες δουλειες, πληρωνεις και τις ζημιες και δεν ασχολεισαι με εγγυησεις βρε Τασο, μη τρελαθουμε τωρα !

Re: Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

ιδιώτες;;; ιδιώτες είναι που τις κάνουν. οι κόντρες τα ξημερώματα στην παραλιακή νομίζεις ότι γίνονται με εργοστασιακά αυτοκίνητα;; εκεί να δεις τι χρήμα και πείραγμα πέφτει...

αλλά όπως λέει κι ο Ντίνος είναι να μην σου βρεθεί στον δρόμο σου κανάς τέτοιος σουμάχερ και σου κλείσει το σπίτι σε χρόνο dt...

Το ιδιο πράγμα λέμε φίλε μου απλά επισημαίνω πως αφού και οι εταιρείες οι αγωνιστικές,κολοσσοί στους αγώνες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα....φαντάσου...-bye-

παντως βρε παιδια οι πιο πολλοι λετε ειναι πολλα τα λεφτα ,δεν ειναι αναγκη να εισαι πλουσιος ,ειναι θεμα σειρας προτεραιοτητων .

πχ .μπορει καποιος να εχει τουμπανο αμαξι και να μενει σε τρογλη γιαατι ετσι του αρεσει

το να βαλεις καποια πραγματα στο αμαξι δεν ειναι μονο για να τρεξεις αλλα το ολο θεμα ακομα και το πως θ ακουγεται μετα το αξιζει, ειναι πορωση και μονο χαλαρες βολτες να κανεις με αυτο

-δεν το ηξερα αυτο με το golf gti οτι πρεπει να εισαι 21 αλλιως δεν εχει...

παντως μην βαλουμε ολους τους 20χρονους στο ιδιο τσουβαλι

στον δρομο κατα 90% παω σαν κολογρια παντα με το οριο.
τωρα αν βρω κανα καγκουρα στα φαναρια και "ανοιξουμε" αλλα παλι αυτο μονο.

Οποιος θέλει να τρέχει και να νιώθει οδήγηση με αδρεναλίνη στο max ας αγοράσει ενα αγωνιστικό καρτ και να στρωθει στα γκάζια και στα στοφιλίκια με τις πάντες στις πίστες....

Ti ακούμε πάλι....
Θέμα προτεραιοτήτων;
Δηλαδή έναν μισθό 1.500 ευρώ πως τον κατανέμεις για να έχεις αμάξι των 50.000 με βελτιώσεις +10.000 ευρώ;
Θέμα "πληρώνει ο μπαμπάς" είναι, όχι θέμα προτεραιοτήτων. Και καλά κάνει, αλλά μην λέμε ότι θέλουμε......

Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

-δεν το ηξερα αυτο με το golf gti οτι πρεπει να εισαι 21 αλλιως δεν εχει...

παντως μην βαλουμε ολους τους 20χρονους στο ιδιο τσουβαλι

στον δρομο κατα 90% παω σαν κολογρια παντα με το οριο.
τωρα αν βρω κανα καγκουρα στα φαναρια και "ανοιξουμε" αλλα παλι αυτο μονο.

Δεν ξέρω αν είναι νόμος ή απλή προτροπή της VW.... Απλά μετέφερα την αφίσα να τη δείτε...

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί δε χρειάζονται να τους πιάσει κάποιος απ'το αυτάκι για να βάλουν μυαλό.

Όσο γι'αυτό που λες το πιστεύω ότι συνήθως οδηγείς ακίνδυνα... δε μας λες όμως τι θα συμβεί όταν εκεί στο φανάρι που θα βρεις τον κάγκουρα και θα το ανοίξεις.. τι θα γίνει αν πεταχτεί απ'το πουθενά μια γιαγιά στη μέση του δρόμου, πέσεις σε φρενάρισμα πανικού, χάσεις τον έλεγχο και πέσεις μετωπικά απέναντι πάνω σε μια μαμά που γυρίζει τα παιδάκια της απ'το σχολείο....

Πιθανός απολογισμός? 4-5 νεκροί... ο λόγος? Μια κοντρίτσα με τον κάγκουρα δίπλα... Εσύ είσαι 20αρης με τα μυαλά στα κάγκελα και καλά κάνεις, μη σου πω ότι σε ζηλεύω κιόλας... Τους άλλους που θα πάρεις μαζί όμως τους ρώτησες αν δέχονται το ρίσκο?

20000 κανει το αμαξι και ειναι θεμα προτεραιοτητων απλα σε ολες τις περιπτωσεις οι γονεις βοηθουν-bye-
Ti ακούμε πάλι....
Θέμα προτεραιοτήτων;
Δηλαδή έναν μισθό 1.500 ευρώ πως τον κατανέμεις για να έχεις αμάξι των 50.000 με βελτιώσεις +10.000 ευρώ;
Θέμα "πληρώνει ο μπαμπάς" είναι, όχι θέμα προτεραιοτήτων. Και καλά κάνει, αλλά μην λέμε ότι θέλουμε......

Απάντηση: Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

μιλαμε για σεναριο επιστημονικης φαντασιας?ειναι δυνατων να συμβουν ολα αυτα στο ισιωμα?
Δεν ξέρω αν είναι νόμος ή απλή προτροπή της VW.... Απλά μετέφερα την αφίσα να τη δείτε...

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί δε χρειάζονται να τους πιάσει κάποιος απ'το αυτάκι για να βάλουν μυαλό.

Όσο γι'αυτό που λες το πιστεύω ότι συνήθως οδηγείς ακίνδυνα... δε μας λες όμως τι θα συμβεί όταν εκεί στο φανάρι που θα βρεις τον κάγκουρα και θα το ανοίξεις.. τι θα γίνει αν πεταχτεί απ'το πουθενά μια γιαγιά στη μέση του δρόμου, πέσεις σε φρενάρισμα πανικού, χάσεις τον έλεγχο και πέσεις μετωπικά απέναντι πάνω σε μια μαμά που γυρίζει τα παιδάκια της απ'το σχολείο....

Πιθανός απολογισμός? 4-5 νεκροί... ο λόγος? Μια κοντρίτσα με τον κάγκουρα δίπλα... Εσύ είσαι 20αρης με τα μυαλά στα κάγκελα και καλά κάνεις, μη σου πω ότι σε ζηλεύω κιόλας... Τους άλλους που θα πάρεις μαζί όμως τους ρώτησες αν δέχονται το ρίσκο?

Έχω προτεραιότητα να πάρω μια 911.
Να ξενοικιάσω το σπίτι και να κοιμάμαι στα παγκάκια;
Να τρώω από τα σκουπίδια;
Πώς να ιεραρχήσω τις προτεραιότητές μου;

Α, το βρήκα. Θα βοηθήσουν οι γονείς μου. Απλά θα αλλάξουν αυτοι τις προτεραιότητές τους.