υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Βρε Γιάννη δεν αφήνεις λίγο τα αμαξια και τους προβολείς και να ασχοληθείς με τις σπουδές σου ; Τα πιό εποικοδομητικά σου χρόνια είναι αυτά. Φιλικά...

Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

τι λες?
το θεμα ηταν

υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

για να συζητουσουμε αν υπαρχει και αν καποιος πιθανον εχει αγορασει υπηρεσειες απο κατι τετοιο

και με το παπι κινδυνευεις

ενα παιδι επεσε πανω σε μια γιαγια και τη σκοτωσε στο κεντρο στα γιαννενα

φιλικα....

όχι φίλε μου. δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχεις ένα αυτοκίνητο έτοιμο για αγώνες. Με γειά σου και χαρά σου. Να μάθεις να το χειρίζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό λέω προσωπικά. Αντί γι αυτό όμως βλέπω ότι είσαι έτοιμος να ξοδέψεις ένα δεκαχίλιαρο για να βελτιώσεις (???) τί;;;
´
Κι έστω ότι θέλεις να ξοδέψεις. Ποιό είναι το κριτήριο; Ότι ξοδεύει κι ξάδελφός σου; Ανέφερες και τον ήχο της εξάτμισης και τα λοιπά. Ε, εκεί η συζήτηση άνοιξε.

Θυμίσου πώς όταν ζητούσες γουρούνα για τα βουνά, δεν είχες την ίδια αντιμετώπιση. Εκεί σου προτείναμε και cross (την οποία ήδη είχες βέβαια). Διότι άλλο τα 70+ άλογα στα 120 κιλά στο χώμα κι άλλο τα 300 + στην άσφαλτο.

και δεν σου λέμε άστο. Σου λέμε πήγαινε στην πίστα και κάνε ό,τι θέλεις εκεί. Καλύτερα δεν είναι;

Last edited:
δεν σπουδαζω...δεν εχω χρονο,

μαλλον με βλεπω για ευελπιδων η αεροπορια απο οκτωβριο οποτε θα ειναι λιγο δυσκολα απο θεμα χρονου

Κακώς κατηγορούμε τον Johny και τον κάθε Johny. Από τη στιγμή που ο νόμος θεωρεί έναν 18-23χρονο οδηγό αρκετά ώριμο ώστε να μπορεί να οδηγεί αυτοκίνητα - πυρηνικά όπλα.... τότε καθημερινά θα θρηνούμε αθώα θύματα στο δρόμο.

Και φυσικά δεν είναι η ηλικία το θέμα. Κανονικά ο νόμος έπρεπε στο παραμικρό δείγμα επιθετικής οδήγησης να σου παίρνει το δίπλωμα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα χρηματικά πρόστιμα είναι ασήμαντα, όπως λέει ο δικός μας φίλος τα 10 χιλιάρικα είναι ένα μικρό ποσό που μπορεί κανείς να διαθέσει (και δεν το λέω ειρωνικά, μην το πάρει στραβά)... οπότε η μόνη λύση είναι η ποινή. Είτε μέσω της κατάσχεσης του αυτοκινήτου ή του διπλώματος... και για χρονικό διάστημα που θα τον τσούξει. (Φυσικά χωρίς να μπορεί να ακυρωθεί η ποινή χρηματικά)

το θέμα είναι οτι μπορεί να είμαστε λίγο υπερβολικοί με τον τρόπο μας φίλε Γιάννη αλλά καταλαβαίνεις και μόνος σου γιατι στα λέμε όλα αυτά.

θα μου πεις, εσείς που με κρίνετε και με κράζετε ρε καρναβάλια κάνετε αυτό που πρέπει ή είστε χειρότεροι κι απο μένα?........

όπως και να' χει όμως πιστεύω οτι το μήνυμα το πήρες και κατάλαβες την σημασία της συζήτησης ......

μην ξεχνάς άλλωστε οτι είναι θέμα τύχης που κάποιοι απο εμάς μπορούμε και συνεχίζουμε να γράφουμε εδώ μέσα..........................

Γιάννη όπως θα έχεις καταλάβει, το 99,999999% των φίλων που σου έχουν απαντήσει είναι η εξαίρεση στον κανόνα της ζούγκλας εκεί έξω στην άσφαλτο.....

Αυτό κάτι λέει, μη νομίζεις ότι και εμείς είμαστε Παναγίες !!!! Τα έχουμε κάνει άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο και οι περισσότεροι από εμάς το χρωστάμε στην τύχη που σου απαντάμε τώρα στο θέμα σου.

Δεν είναι κακό να θέλεις να βελτιώσεις ένα αυτοκίνητο, αλλά γιατί το συγκεκριμένο ????
Ποιος ο λόγος ????? και μη μου απαντήσεις για τους κάγκουρες και τον ήχο......

Αν θέλεις τα 10.000 πάρτα μαζί σου πήγαινε 1 μήνα στην Αγγλία, βρες μια πίστα που υπάρχουν αρκετές, νοίκιασε μια Porsche ή μια Ferrari και σκίστα μέσα στην πίστα.

Θα γυρίσεις τόσο γεμάτος που μετά από αυτό θα γελάς με τον κάθε λογής κάγκουρα που νομίζει ότι βάζοντας μια αεροτομή, μία σκούπα, ένα φαράσι.........

Σκέψου το λίγο, δεν θα χάσεις... το αντίθετο μάλιστα, το να νοικιάσεις ένα τέτοια αυτοκίνητο σε μία πίστα προϋποθέτει 3 μέρες μαθήματα, μαθήματα με χεράδες στην οδήγηση οι οποίοι θα σου μάθουν πράγματα που ούτε έχεις φανταστεί...

Αυτό κάτι λέει, μη νομίζεις ότι και εμείς είμαστε Παναγίες !!!! Τα έχουμε κάνει άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο και οι περισσότεροι από εμάς το χρωστάμε στην τύχη που σου απαντάμε τώρα στο θέμα σου.
.

+1000.... Κι εγώ έκανα μαλακίες στα 19 μου...... Σταμάτησα μαχαίρι τη μέρα που είδα έναν φίλο μου οριζόντιο σ'ένα κουτί............................Μακάρι να μη ζήσει κανείς αυτή την εικόνα...

Synopsizontas,
Johny, epeidei eisai poli mikros, kai poly poly apeiros sto timoni, kai epeidi profanos "den exeis dei tou papa ton kolo" pou lene kai sto xorio mou, skepsou ligo syneta, kai ase tis "kagouries" gia ekeinous pou vlepoun ta gazia san ton kyrio logo tis yparxis tous, alla kai kyrios san proektasi tis tsoutsouna tous....

Όταν τόσο μικρός έχεις ένα αμάξι έτοιμο για αγώνες, πίστα ή χώμα, τότε αυτό που χρειάζεσαι Γιάννη είναι εμπειρία, γνώση κ αυτογνωσία των δυνατοτήτων σου.
Αν το μάθεις το αμάξι σου, τότε θα δεις ότι βελτίωση δεν του χρειάζεται !

Από εκεί κ πέρα, επειδή είδα ότι μιλάτε για ατυχήματα....δεν χρειάζεται να έχεις στην κατοχή σου ένα αμάξι 300 ίππων για να γίνει σοβαρό ατύχημα...κ ένα αμάξι των 800 κυβικών μπορεί να κινηθεί με 120 χλμ, όπου αν γίνει ατύχημα, ίδια κατάληξη θα υπάρξει...το πρόβλημα δεν είναι στα αυτοκίνητα, αλλά στον εγκέφαλο του κάθε επίδοξου Ayrton Senna !!

Για τέτοιο αυτοκίνητο, εγώ δε θα πλησιάζα σε κανέναν στην Ελλάδα. Θα το καβαλούσα και θα πήγαινα στην ίδια τη Rallye Art. Και εκεί θα με ξύριζαν βέβαια, αλλά τουλάχιστον θα πήγαινα στην πηγή.

Κι εγώ το ασκούσα αυτό το σπορ πριν δυο δεκαετίες, αλλά το έκοψα μαχαίρι, όταν άκουσα τυχαία μια συζήτηση τριών "βελτιωτών", οι οποίοι μιλούσαν για μένα προσωπικά κι ονομαστικά και τί χουνέρια μου είχαν κάνει και τί μου ετοίμαζε ο καθένας. Δυο από Θεσσαλονίκη κι ένας από Αθήνα.

και η ιστορία επαναλαμβάνεται, μη νομίζεις ότι είσαι η εξαίρεση.
ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ.

Από εκεί κ πέρα, επειδή είδα ότι μιλάτε για ατυχήματα....δεν χρειάζεται να έχεις στην κατοχή σου ένα αμάξι 300 ίππων για να γίνει σοβαρό ατύχημα...κ ένα αμάξι των 800 κυβικών μπορεί να κινηθεί με 120 χλμ, όπου αν γίνει ατύχημα, ίδια κατάληξη θα υπάρξει...το πρόβλημα δεν είναι στα αυτοκίνητα, αλλά στον εγκέφαλο του κάθε επίδοξου Ayrton Senna !!

Σαφέστατα... ωστόσο λογικό είναι κάποιος που θέλει να δώσει μια μικρή περιουσία ώστε να βελτιώσει ένα αυτοκίνητο με 0-100 σε 5" να θεωρηθεί επίδοξος Ayrton Senna.....

Κατά τα άλλα σύμφωνοι, ένα Twingo που τρέχει με 120 είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από ένα Evo που πάει με την ίδια ταχύτητα...

Όμως κάποιος που παίρνει Twingo είναι μάλλον απίθανο να το παίρνει για γκάζια... σε αντίθεση με κάποιον που επιλέγει να αγοράσει Evo...

Απάντηση: Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Σαφέστατα... ωστόσο λογικό είναι κάποιος που θέλει να δώσει μια μικρή περιουσία ώστε να βελτιώσει ένα αυτοκίνητο με 0-100 σε 5" να θεωρηθεί επίδοξος Ayrton Senna.....

Κατά τα άλλα σύμφωνοι, ένα Twingo που τρέχει με 120 είναι σαφώς πιο επικίνδυνο από ένα Evo που πάει με την ίδια ταχύτητα...

Όμως κάποιος που παίρνει Twingo είναι μάλλον απίθανο να το παίρνει για γκάζια... σε αντίθεση με κάποιον που επιλέγει να αγοράσει Evo...
Το αμάξι δεν είναι το κριτήριο για τον οδηγό.......άποψή μου φυσικά.....
Το να πας με 120 με ένα smart ή ένα twingo είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο...βγαίνεις πχ στην Συγγρού στην Αθήνα κ πας με 120.
Το evo με 120 θα σταματήσει σε 30 μέτρα κ το smart στα 40 μέτρα...
Μπορεί βέβαια τα παραπάνω να είναι λίγο ατυχή παραδείγματα, αλλά ξαναλέω ότι το αμάξι δεν δείχνει 100% την διάθεση του οδηγού.
Το να πειράξεις το αμάξι σου, συνήθως το κάνεις για να δώσεις μια μικρή διαφορετικότητα σε αυτό. Να μην είναι το ίδιο με το διπλανό του. Βέβαια, τα evo από μόνα τους διαφέρουν, αφού κυκλοφορούν λίγα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τα πειράζεις.
Για παράδειγμα, η AMG που πειράζει τις Mercedes κ βγάζει στην παραγωγή αμάξια με 500+ ίππους ;; Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν μαμά ένα αμάξι Mercedes κ με την κατάλληλη περιποίηση το κάνουν AMG...τι σημαίνει αυτό ; Ότι έχουν στο μυαλό τους τις κόντρες πάντα ; Δεν νομίζω...
Ή αν αγοράσεις ένα 'μαμά' bmw M3, ή ένα Porsche 911, ή ακόμα κ ένα Audi S3, σημαίνει ότι πας για κόντρες ;
Η αλήθεια βρίσκεται στον εγκέφαλο του οδηγού κ μόνο.
Αν ο οδηγός θέλει να κάνεις ....μ@λ@κ...ς στον δρόμο, θα τις κάνει ακόμα κ αν οδηγεί yugo zastava...

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000ΚΕ ΜΕ 300 ΗΡ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΥΣΕΙ ΣΤΙΣ 50,000ΧΛΜ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ 500 ΗΡ ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ.

Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000ΚΕ ΜΕ 300 ΗΡ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΥΣΕΙ ΣΤΙΣ 50,000ΧΛΜ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΗΣ 500 ΗΡ ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ.
Αυτά δεν ισχύουν, αν η εταιρεία που το αναλάβει, είναι γνώστης του αυτοκινήτου...
Τα παραδείγματα πάρα πολλά...
Το μόνο που ισχύει είναι η κατανάλωση, αν κ ένα αμάξι με 200+ άλογα, καίει πάνω από 14 λίτρα...
Εδώ ένα "απλό" mazda rx8 με 192 ίππους έχει κατανάλωση γύρω στα 16 λίτρα...
Μάλιστα, τα αυτοκίνητα που αποδίδουν στον στρόφαλο πχ. 300 άλογα, την Ιαπωνία μπορεί να αποδίδουν 350 άλογα, με μοναδική αλλαγή την χαρτογράφηση του εγκεφάλου, λόγω περιορισμού των καυσαερίων στην Ευρώπη...άρα, το μοτέρ του αντέχει, απλά το έχουν μειώσει για άλλους λόγους. Παραδείγματα υπάρχουν επίσης πολλά, nissan skyline, mitsubishi evo, subaru impreza wrx, honda integra, honda type r (201 ίππους στην Ε.Ε., 225 στην Ιαπωνία) κτλ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Αυτά δεν ισχύουν, αν η εταιρεία που το αναλάβει, είναι γνώστης του αυτοκινήτου...
Τα παραδείγματα πάρα πολλά...
Το μόνο που ισχύει είναι η κατανάλωση, αν κ ένα αμάξι με 200+ άλογα, καίει πάνω από 14 λίτρα...
Εδώ ένα "απλό" mazda rx8 με 192 ίππους έχει κατανάλωση γύρω στα 16 λίτρα...
Μάλιστα, τα αυτοκίνητα που αποδίδουν στον στρόφαλο πχ. 300 άλογα, την Ιαπωνία μπορεί να αποδίδουν 350 άλογα, με μοναδική αλλαγή την χαρτογράφηση του εγκεφάλου, λόγω περιορισμού των καυσαερίων στην Ευρώπη...άρα, το μοτέρ του αντέχει, απλά το έχουν μειώσει για άλλους λόγους. Παραδείγματα υπάρχουν επίσης πολλά, nissan skyline, mitsubishi evo, subaru impreza wrx, honda integra, honda type r (201 ίππους στην Ε.Ε., 225 στην Ιαπωνία) κτλ.

Michail, "toubano" evo me peri ta 500 alogata, troei konta sta 40+ litra sta 100km (otan to pas san toubano)

Milao apo ... 2o xeri ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Michail, "toubano" evo me peri ta 500 alogata, troei konta sta 40+ litra sta 100km (otan to pas san toubano)

Milao apo ... 2o xeri ;-)
Το νούμερο μου φαίνεται απόλυτα λογικό, για ένα αμάξι με 500 ίππους...

Φίλος μου αγόρασε ένα καινούργιο Ford Kuga, 2500 κυβικά με τουρμπίνα, 200 ίππους ιπποδύναμη κ το στρώνει, δλδ 3000 στροφές μόνο, χαλαρά το γκάζι κτλ. Εντός πόλης είναι στα 14 λίτρα...φανταστείτε να αρχίζει να το ζορίζει κιόλας...το ίδιο μοτέρ μπαίνει κ στο Ford Focus RS αλλά κ στο Ford Focus ST. To ST βγάζει 225 ίππους, ενώ το RS πολύ περισσότερους.

Εγω αυτο που εχω καταλαβει απο την ολη κουβεντα, ειναι οτι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο Γιαννης που σκεφτεται ετσι και πρατει ετσι σε αυτη την ηλικια.

Οτι και να γραψουμε εμεις εγω και οτι και να προσπαθησουμε να του μεταφερουμε ειναι λιγο αργα κι επρεπε να ειχε γινει αλλιως και απο αλλου.

Γιαννη με συγχωρεις, δεν θελω να προσβαλω κανεναν, εχουμε πει και 5 κουβεντες, αλλα ο τροπος που απαντας - αντιμετωπιζεις καποια σοβαρα θεματα που σου προβαλουν οι φιλοι εδω μεσα, ισως οχι και με τον καλυτερο τροπο, δειχνει οτι δεν εχεις παιδευτει καθολου. Και ειδικα με καποια τοσο σοβαρα θεματα !

Εντελως φιλικα.