υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Απάντηση: Re: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

γιατι πρεπει να εισαι οδηγος αγωνων για να πειραξεις ενα αμαξι?η πρεπει να μη σε καλυπτει?
Επομένως ψάχνεσαι να βελτιώσεις ένα Evo IX σωστά;
Να πειράξεις δηλαδή το απόσταγμα 9 γενεών Ιαπωνικής μηχανολογίας και εξέλιξης σε ένα αυτοκίνητο μύθο ;
Επειδή προφανώς δεν σε καλύπτει;

Αν δεν σε λένε Κύρκο, Ιαβέρη ή Στρατισσίνο αντιλαμβάνεσαι την γελοιότητα του πραγματος. Έτσι;

Ποιός άλλος λόγος υπάρχει να βάλεις χέρι σε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο από το να μην σε καλύπτει;
Τέλος πάντων, πάνε στον Έλληνα μηχανικό να διορθώσει/βελτιώσει τη δουλειά των Γιαπωνέζων της Μιτσουμπίσι...

hunter σευχαριστω για το τραγουδι θα το ακουω οταν οδηγω

σε ενα αυτοκινητο που κανει με το ζορι 20 - 25 χιλιαρικα, δεν ειναι υπερβολη να πεταξεις πανω του αλλα 10.οοο ???

είναι κρίμα να ειρωνευόμαστε τον Γιάννη γιατί θέλει να ρίξει 10 χιλ στο αυτοκίνητό του και να μην του την λέμε γιατί κατα κάποιο τρόπο μπλέκει σε ζόρικα χωράφια...

γρήγορα αυτοκίνητα + άπειρος οδηγός + μηχανικές βελτιώσεις = ????

Γιάννη να με συμπαθάς αλλά αυτό με νοιάζει περισσότερο κι όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα θα σου πω το ίδιο .... ΠΡΟΣΕΧΕ !!!!!!!

υ.γ τώρα το που τα βρήκες τα λεφτά κι αν τα δούλεψες ποτέ στην ζωή σου δεν νομίζω οτι μας αφορά ...

petran σωστα τα ΞΑναλες ,αλλα απο τοτε που τρακαρα με νταλικα εστρωσα..
δεν ειπα οτι θα κανω τπτ αμεσα.

απλα τα οργανωνω λιγο στο κεφαλι μου.......

εχω και ενα ξαδερφο που ολο κατεβαινει αθηνα και ριχνει λ7 στο δικο του και ζηλεψα:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

petran σωστα τα ΞΑναλες ,αλλα απο τοτε που τρακαρα με νταλικα εστρωσα..
δεν ειπα οτι θα κανω τπτ αμεσα.

απλα τα οργανωνω λιγο στο κεφαλι μου.......

εχω και ενα ξαδερφο που ολο κατεβαινει αθηνα και ριχνει λ7 στο δικο του και ζηλεψα:grinning-smiley-043

Για τέτοιο αυτοκίνητο, εγώ δε θα πλησιάζα σε κανέναν στην Ελλάδα. Θα το καβαλούσα και θα πήγαινα στην ίδια τη Rallye Art. Και εκεί θα με ξύριζαν βέβαια, αλλά τουλάχιστον θα πήγαινα στην πηγή.

Κι εγώ το ασκούσα αυτό το σπορ πριν δυο δεκαετίες, αλλά το έκοψα μαχαίρι, όταν άκουσα τυχαία μια συζήτηση τριών "βελτιωτών", οι οποίοι μιλούσαν για μένα προσωπικά κι ονομαστικά και τί χουνέρια μου είχαν κάνει και τί μου ετοίμαζε ο καθένας. Δυο από Θεσσαλονίκη κι ένας από Αθήνα.

και η ιστορία επαναλαμβάνεται, μη νομίζεις ότι είσαι η εξαίρεση.

Μωρέ και μπροστά να είσαι αν θέλουν να στην κάνουν θα το πετύχουν και δεν θα πάρεις και χαμπάρι. Σ' αυτά τα πράγματα πρωτεύον ρόλο παίζει μόνο η εμπιστοσύνη.
Αλλά, εμπόριο και εμπιστοσύνη όμως είναι δυό έννοιες που δύσκολα παντρεύονται....

Τουλάχιστον να εύχεσαι να μην έχουν κάνει καμιά "λαδιά" στην εργασία και τα ανταλλακτικά και το μόνο ατώπημα να είναι το "ξύρισμα" στα οικονομικά.

Μεγάλη κουβέντα οι συνεργειατζήδες και έτσι και έχεις και κανά περίεργο αμάξι και θες και τίποτα περίεργα, ετοιμάσου για το χέρι βαθειά στην τσέπη να τους βγάλεις τα έξοδα του μήνα...ειδικά σε τέτοιες εποχές τέτοια πελατάκια είναι "φως στο τούνελ".

Και πάλι σου λέω, τουλάχιστον να σταματάει η "φθορά" στον οικονομικό τομέα και να μην υπάρχουν "εκπτώσεις" σε εργασία/ανταλλακτικά γιατί πολύ απλά εκεί παίζεται η ζωή σου και αυτών που θα είναι μέσα.

Last edited:
Μωρέ και μπροστά να είσαι αν θέλουν να στην κάνουν θα το πετύχουν και δεν θα πάρεις και χαμπάρι. Σ' αυτά τα πράγματα πρωτεύον ρόλο παίζει μόνο η εμπιστοσύνη.
Αλλά, εμπόριο και εμπιστοσύνη όμως είναι δυό έννοιες που δύσκολα παντρεύονται....

Τουλάχιστον να εύχεσαι να μην έχουν κάνει καμιά "λαδιά" στην εργασία και τα ανταλλακτικά και το μόνο ατώπημα να είναι το "ξύρισμα" στα οικονομικά.

το μόνο που πραγματικά μπορείς να κάνεις και να ελπίζεις είναι αυτό !

κατα τ'άλλα, χρειάζεται να έχεις άριστες μηχανικές γνώσεις και φυσικά να είσαι συνεχώς πάνω απο το αυτοκίνητο κατα την διάρκεια των εργασιών.

βράστα κι άστα δηλαδή !

Πάντως ένας φίλος μου που είχε Subaru Impreza από τότε που επισκέφτηκε συνεργείο βελτιώσεως αυτοκινήτων (επώνυμο) είχε συνεχώς προβλήματα.
Μετά άρχισε και τον άφηνε και στο δρόμο και γράφτηκε σε οδική βοήθεια για να τον κουβαλάει στο συνεργείο.
Μέχρι που το πούλησε και ησύχασε.
Βέβαια με τις βελτιώσεις ξεκινούσε πρώτος στο φανάρι αφήνοντας τους άλλους πίσω.
Και έφτανε πρώτος στο επόμενο κόκκινο φανάρι να σταματήσει.
Μέχρι που κατάλαβε ότι ήταν κάγκουρας και άρχισε να οδηγεί σαν σώφρων οδηγός.
Τώρα έχει Τoyota Prius υβριδικό.
Και είναι και συντονιστής στο scooby.gr

Τι ειδους "βελτιωση" θελεις να κανεις ?

Θελεις να το κανεις να τρεχει (ακομη) ποιο γρηγορα ?
Θελεις να το κανεις να στριβει (ακομη) ποιο γρηγορα ?
Θελεις να το κανεις να φρεναρει (ακομα) ποιο γρηγορα ?
Θελεις να το κανεις να "δειχνει" και ποιο "κακο" ?

Αν "ναι" σε ολα τα παραπανω, τοτε δεν σε φτανουν τα 10.οοο. Ασε που θα καιει οσο και το highspeed

Τελος μια ρητορικου ενδιαφεροντως απορια. Γιατι ολα αυτα ?

Ντίνο σ' αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει γιατί.

είναι σαν να λένε σ' εμάς: γιατί έχεις προβολέα; Δεν σε φτάνει η τηλεόραση; και γιατί να πάρεις ακριβή 50άρα τηλεόραση; δεν σε φτάνει μια 40άρα; και γιατί το ηχοσύστημά σου είναι τόσο ακριβο; δεν έκανες την δουλειά σου με φθηνότερο; μήπως είσαι κοροϊδο και σου παίρνουν λεφτά για το τίποτα;

μου τα χουν ρωτήσει αυτά πολλοί γνωστοί και φίλοι μου και στην ηλικία μου μάλιστα και ειλικρινά δεν ξέρεις τι να πεις και τι να απαντήσεις.....

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ο καθένας όπως την βρίσκει -bye-

ακριβώς !!

όλοι έχουμε μια τυρόπιτα σφηνωμένη στον εγκέφαλο.
άλλοι με τα αυτοκίνητα, άλλοι με τα audiovideo, άλλοι με μουσικές και άλλοι δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο.

αγοράκια είμαστε άλλωστε, πρέπει να έχουμε τα παιχνιδάκια μας ! :grinning-smiley-043

ακριβώς !!

όλοι έχουμε μια τυρόπιτα σφηνωμένη στον εγκέφαλο.
άλλοι με τα αυτοκίνητα, άλλοι με τα audiovideo, άλλοι με μουσικές και άλλοι δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλο.

αγοράκια είμαστε άλλωστε, πρέπει να έχουμε τα παιχνιδάκια μας ! :grinning-smiley-043

Ε, τότε τσάμπα κατηγορούμε τα golden boys. Και αυτά να παίτσουνε σέλανε μωλέ......-bye--bye-

Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Ντίνο σ' αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει γιατί.

είναι σαν να λένε σ' εμάς: γιατί έχεις προβολέα; Δεν σε φτάνει η τηλεόραση; και γιατί να πάρεις ακριβή 50άρα τηλεόραση; δεν σε φτάνει μια 40άρα; και γιατί το ηχοσύστημά σου είναι τόσο ακριβο; δεν έκανες την δουλειά σου με φθηνότερο; μήπως είσαι κοροϊδο και σου παίρνουν λεφτά για το τίποτα;

μου τα χουν ρωτήσει αυτά πολλοί γνωστοί και φίλοι μου και στην ηλικία μου μάλιστα και ειλικρινά δεν ξέρεις τι να πεις και τι να απαντήσεις.....

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ο καθένας όπως την βρίσκει -bye-

Καταλαβαινω τι θελεις να πεις - κ@βλ@ την οποια σεβομαι - αλλα υπαρχει μια χαοτικη διαφορα.

Ενας προβολεας 10000 ευρω στο ταβανι, ειναι πολυ ποιο ασφαλες "σπορ" απο 500 αλογα στα χερια ενος 20αρη.

Και αν πεσει απο το ταβανι, το δικο μου κεφαλι θα σπασει κανενος αλλου.
Αν ομως τα 500 αλογα φυγουν απο τον δρομο ..... κανεις δεν ξερει ποσα κεφαλια θα σπασουν.....

Και ναι, και τα 300 φευγουν, αλλα το ξερεις πολυ καλα φανταζομαι, οτι οποιος την "κυνηγαει την δουλεια" (βελτιωσεις στην περιπτωση εδω), δεν τo κανει για ..... screenshots (!)

Αγαπητέ Γιάννη...σόρρυ που θα το παίξω και λίγο μπαμπάς αλλά να πω και εγώ την γνώμη μου. Όπως είχες πει σε παλαιότερο θρεντ λόγω ευέξαπτου οδικού χαρακτήρα είχες τρακάρει κάμποσες φορές και μία από αυτές άσχημα. Νομίζω μας είχες δείξει και φωτογραφίες με τις λάμες στα πόδια σου. Αλήθεια θεωρείς συνετό να ρίξεις 10.000 σε ένα γρήγορο αμάξι για να το κάνεις ακόμα πιο γρήγορο? Λες ότι έβαλες μυαλό...δεν πολυφαίνεται είναι η αλήθεια. Το αμάξι όταν τρέχει τότε θα το τρέξουμε...δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πχ 300 άλογα κάτω από το καπό και να μην τα χρησιμοποιήσουμε. Και να ξέρεις ότι στις μεγάλες ταχύτητες τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στο να μην χτυπήσουμε παίζει η τύχη. Μία λακούβα του δρόμου αρκεί για να βρεθούμε ανάποδα και το αυτοκίνητο από πάνω. Δεν θα σου πω φυσικά ότι είναι πολλά τα λεφτά ή οτιδήποτε τέτοιο. Της δικιάς σου οικογένειας είναι και όπως θέλετε εσείς θα τα ξοδέψετε. Αλλά σε κάποιον που γουστάρει ταχύτητα, όσο και να θεωρεί ότι άλλαξε, δεν δίνεις γρήγορο αμάξι γιατί θα τρέξει και μάλιστα πολύ. Το Εβο μία χαρά αμάξι είναι και από τη μάνα του. Δώσε τα 10.000 στις γυναίκες που θα πηγαίνεις βόλτα με το Εβο να περάσεις και καλά -bye-