υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Πριν από οτιδήποτε κι αν κάνεις συμβουλέψου κάποιους που είναι στην αγωνιστική πίστα Μεγάρων, για να λέμε όμως καμία αλήθεια, είναι αδύνατο να βρείς οίκο βελτίωσης στην Ελλάδα.
Μόνο στο εξωτερικό, εάν συμβεί κάτι τέτοιο εδώ απλά σε δουλεύουν.
Τα χρήματα, που θα σπρώξεις, σε τι θα βοηθήσουν, μιας και πρέπει να συμβιβασθείς με την ιδέα ότι δεν υπάρχουν δρόμοι για τέτοια πράγματα και μην ακούω για τα λιμανάκια, που γίνεται της κακομοίρας.
Κάτσε και απόλαυσέ το έτσι όπως είναι.
Περισσότερα μπορείς να δείς κι εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=11090

Last edited:
Νομίζω ότι πριν από την καταδίκη του Johny και τα δρακόντεια μέτρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το εξής:
Όπως κάναμε και εμείς στην αντίστοιχη ηλικία, τα ίδια θα κάνουν και οι σημερινοί νέοι. Όχι μόνο στην οδήγηση, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο να γίνεται κάτι τέτοιο.

Αυτό που πρέπει να ζητάμε είναι να γίνουν οι κατάλληλοι, εύκολα και οικονομικά προσβάσιμοι χώροι (βλέπε πίστες), ώστε να μπορεί όποιος θέλει να τρέξει με απόλυτη ασφάλεια και ως προς τον εαυτό του και ως προς τους συνανθρώπους του. Αυτοί οι χώροι θα πρέπει να συνδυαστούν και με την κατάλληλη μηχανοκίνητη παιδεία. Όσο λείπουν τέτοιοι χώροι και τέτοια εκπαίδευση, ας μην περιμένει κανείς βελτίωση στους δρόμους.

Υ.Γ. Ξέρω πάρα πολλούς που προτιμούν να μένουν με τους γονείς τους ή σε υπόγεια και να ξοδεύουν όλο τους το μισθό μονοδιάστατα σε βελτιώσεις στα αυτοκίνητα ή σε συσκευές A/V ή σε ταξίδια ή σε ρούχα ή σε διασκέδαση ή σε γυναίκες ή στα μπουζούκια ή στα καζίνο κλπ. Δεν είναι απαραίτητα να πληρώνει ο μπαμπάς για αυτά.

Η μόνες αξιόπιστες εταιρίες "αισθητικής περισσότερο βελτίωσης", που γνωρίζω και βρίσκονται κάτώ από την επίσημη ομπρέλλα εταιρών είναι ο οίκος AMG για την MERCEDES ο SCHNITZER για την BMW και το R-Design group για την Volvo.

Κακώς κατηγορούμε τον Johny και τον κάθε Johny. Από τη στιγμή που ο νόμος θεωρεί έναν 18-23χρονο οδηγό αρκετά ώριμο ώστε να μπορεί να οδηγεί αυτοκίνητα - πυρηνικά όπλα.... τότε καθημερινά θα θρηνούμε αθώα θύματα στο δρόμο.

Και φυσικά δεν είναι η ηλικία το θέμα. Κανονικά ο νόμος έπρεπε στο παραμικρό δείγμα επιθετικής οδήγησης να σου παίρνει το δίπλωμα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα χρηματικά πρόστιμα είναι ασήμαντα, όπως λέει ο δικός μας φίλος τα 10 χιλιάρικα είναι ένα μικρό ποσό που μπορεί κανείς να διαθέσει (και δεν το λέω ειρωνικά, μην το πάρει στραβά)... οπότε η μόνη λύση είναι η ποινή. Είτε μέσω της κατάσχεσης του αυτοκινήτου ή του διπλώματος... και για χρονικό διάστημα που θα τον τσούξει. (Φυσικά χωρίς να μπορεί να ακυρωθεί η ποινή χρηματικά)

Καλή φάση... αν εφαρμοζόταν αυτό, θα υπήρχαν τα μισά αυτοκίνητα σε κυκλοφορία σε σχέση με τώρα και θα πάρκαρα στο κέντρο σαν άνθρωπος! :a0210:

Πάντως, δε φταίει ο Γιάννης που δεν έχουμε την ευχέρεια στην Ελλάδα να περνάμε τα Σαββατοκύριακά μας στις πίστες (τις αγωνιστικές, όχι τις "μεγάλες" με τις τραγουδιάρες...).

Στην Αγγλία που ζούσα για πολύ καιρό, έπαιρνα το αμάξι και έτρεχα στο Donington όταν είχε open days. ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ !!!

Στην Ελλάδα, μόνο μια φορά πήγα στα Μέγαρα....

Οσο για το οδηγικό στυλ, τις κοντρες στα φανάρια, τα παντιλίκια στα λιμανάκια, αυτά δεν τα συζητώ καθόλου !
Οταν στην Αγγλία πήρα κλήση - 40 λίρες - για άσκοπη χρήση της κόρνας (ήταν αρχές και ήμουν ακόμα υπο την επίρρεια της Ελληνικής πραγματικότητας) αποφάσισα οτι θα ήταν καλύτερο να προσαρμοστώ στα εκεί δεδομένα και μάλλον κερδισμένος βγήκα.

Η λύση στην Ελλάδα δεν είναι οι λογής λογής απαγορεύσεις αλλά η παιδεία, οδηγική και γενικότερη. Αν την είχαμε ίσως και να υπολογίζαμε περισσότερο την αξία της αν8ρώπινης ζωής απο τη στύση ενός 10λεπτου...

Φίλιππος

Ορίστε κ ένα πρόσφατο παράδειγμα βελτίωσης που βρήκα σήμερα, ενός καταπληκτικού ήδη αυτοκινήτου...της BMW M6 !

BMW_M6_SD_O1_b.jpg

Πηγή : http://www.auto24.gr/html/ent/894/ent.38894.asp

"Για την G- Power, βελτιωτικό οίκο αυτοκινήτων BMW, δεν υπάρχει κανένα όριο σε ότι αφορά την περισσότερη δύναμη και την μεγαλύτερη ταχύτητα."

"Πήραν τον V10 κινητήρα της Μ5 Hurricane που αποδίδει με την βοήθεια διπλού τούρμπο 730 άλογα και αύξησαν την ιπποδύναμη στους 750 ίππους. Κάτι που δίνει την δυνατότητα στην BMW M6 Hurricane CS να φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 370 χλμ. / ώρα."

Αυτό το αυτοκίνητο δώστο σε κάποιον ενθουσιώδη 19χρονο να το οδηγήσει με την πείρα του και να δεις πως γίνεται μακελιό.
Τζόνυ μην το πάρεις προσωπικά αλλά μερικά πράγματα να λέγονται με το όνομά τους.

Όχι, με τέτοιο αμάξι το μακελιό είναι χειρότερο.
Θεωρητικά μπορεί να έχεις δίκιο, πρακτικά όμως μπορεί κ να έχεις άδικο...
Αν γίνει ατύχημα, είτε οδηγείς smart με 140 χλμ, είτε bmw m3 με τα αντίστοιχα, το ίδιο θα γίνει...θα μου πεις βέβαια, με την m3 μπορείς να πιάσεις τα 200 χλμ, ενώ με το smart δεν μπορείς...από την άλλη, με το m3 μπορείς να αποφύγεις ένα εμπόδιο ή να φρενάρεις σωστά, ενώ με το Smart δεν μπορείς...άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...το θέμα είναι ο οδηγός να έχει τον εγκέφαλο του στην θέση του ! :grandpa:

Θεωρητικά μπορεί να έχεις δίκιο, πρακτικά όμως μπορεί κ να έχεις άδικο...
Αν γίνει ατύχημα, είτε οδηγείς smart με 140 χλμ, είτε bmw m3 με τα αντίστοιχα, το ίδιο θα γίνει...θα μου πεις βέβαια, με την m3 μπορείς να πιάσεις τα 200 χλμ, ενώ με το smart δεν μπορείς...από την άλλη, με το m3 μπορείς να αποφύγεις ένα εμπόδιο ή να φρενάρεις σωστά, ενώ με το Smart δεν μπορείς...άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...το θέμα είναι ο οδηγός να έχει τον εγκέφαλο του στην θέση του ! :grandpa:
Συμφωνώ Μιχάλη αλλά εγώ λέω το εξής απλό.
Αν κάποιος είναι μόνος του και σκοτωθεί, ντέφι να γίνει.
Αν πέσει επάνω σε άλλους λόγω απώλειας του ελέγχου, τότε είναι χειρότερο.
Το να πέσεις π.χ. σε μια στάση λεωφορείου με 80 χλμ. μπορείς να κάνεις σαφώς μεγάλη ζημιά.
Αλλά το αυτοκίνητο θα σταματήσει κάπου.
Αν πέσεις με 180 ή και περισσότερο, θα συνεχίσει τη ζημιά του για άλλα20 - 30 - 50 μέτρα μέχρι να σταματήσει.

Θυμάστε πριν μερικά χρόνια, όχι πολλά, κάποιον νεαρό με πόρσε που έτρεχε μέσα στην Αθήνα με τρελή ταχύτητα και διαμέλισε μια γυναίκα;
Τα κομμάτια της τα βρήκανε επάνω σε μπαλκόνια σπιτιών 50 μέτρα παραπέρα.
Απ´ότι θυμάμαι ήταν γιος ενός μεγάλου ασφαλιστή και θα πλήρωνε χοντρά λεφτά ο μπαμπάς του.
Εκείνος με πόσο έτρεχε άραγε;

Συμφωνώ Μιχάλη αλλά εγώ λέω το εξής απλό.
Αν κάποιος είναι μόνος του και σκοτωθεί, ντέφι να γίνει.
Αν πέσει επάνω σε άλλους λόγω απώλειας του ελέγχου, τότε είναι χειρότερο.
Το να πέσεις π.χ. σε μια στάση λεωφορείου με 80 χλμ. μπορείς να κάνεις σαφώς μεγάλη ζημιά.
Αλλά το αυτοκίνητο θα σταματήσει κάπου.
Αν πέσεις με 180 ή και περισσότερο, θα συνεχίσει τη ζημιά του για άλλα20 - 30 - 50 μέτρα μέχρι να σταματήσει.

Θυμάστε πριν μερικά χρόνια, όχι πολλά, κάποιον νεαρό με πόρσε που έτρεχε μέσα στην Αθήνα με τρελή ταχύτητα και διαμέλισε μια γυναίκα;
Τα κομμάτια της τα βρήκανε επάνω σε μπαλκόνια σπιτιών 50 μέτρα παραπέρα.
Απ´ότι θυμάμαι ήταν γιος ενός μεγάλου ασφαλιστή και θα πλήρωνε χοντρά λεφτά ο μπαμπάς του.
Εκείνος με πόσο έτρεχε άραγε;
Για αυτό σου είπα ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...:a0210:
Ξέρεις όμως ότι τα περισσότερα πια 1.4 αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν άνετα με πάνω από 160 χλμ έτσι ;
Κ τα 1.4 κοστίζουν λίγες χιλιάδες ευρώ...

Σ´αυτό έχεις δίκιο.
Απλώς θεωρώ ότι είναι πιο επικίνδυνο ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο σε έναν ενθουσιώδη και άπειρο οδηγό, από ένα πιο αργό.
Το πολύ γρήγορο θα το πας γρήγορα. Γι´αυτό το παίρνεις.

Μιχάλη Κορ. αυτό που λες είναι πολύ σωστό... όμως θα σου φέρω ένα παράδειγμα γι'αυτο που λέω εγώ, και ο έτερος Μιχάλης.

Ένα Peugeot 107 θα το αγορασει καποιος είτε επειδή είναι φτηνό ως αγορά, είτε επειδή ψάχνει ένα μικρό αυτοκίνητο για να παρκάρει εύκολα, είτε επειδή είναι οικονομικό...είτε επειδή είναι νέος οδηγός ή για κάποιους άλλους λόγους.
Με λίγα λόγια, ο οδηγός του 107 μπορεί να είναι χίλια πράγματα, μεταξύ των οποίων και αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή γκαζόβιος...

Ένα ΕVO, είναι: πανάκριβο, άσχημο (για τα δεδομένα του μέσου αποδεκτού design, προφανώς κάποιοι θα το βρίσκουν κουκλί), καταπίνει βενζίνη σα δαιμονισμένο, είναι άβολο (σε επίπεδο αμορτισέρ για άνετο ταξίδι), κακοεξοπλισμένο από πλευράς άνεσης, και μαζί με όλα τα παραπάνω, είναι το κορυφαίο εργαλείο οδήγησης που κυκλοφορεί στο εμπόριο..

Άρα, ένα EVO, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ για να το επιλεξει κανείς, είναι για να το σκίζει... επειδή γουστάρει την ταχύτητα.

Κατόπιν τούτου, θεωρείς ότι είναι το ίδιο επικίνδυνο ένα 107 που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ μπορεί να μπει με παραπάνω χιλιόμετρα σε μια στροφή και να χάσει τον έλεγχο, άλλα 10 στις 100 φορές (δεδομένου ότι ο 1 στους 100 οδηγούς του θα είναι γκαζιάρης, και βάζω κι άλλες 9 λόγω κακής κρίσης ή λάθους)? Ή ένα EVO που οδηγείται ΠΑΝΤΑ από τον κ@υλωμένο οδηγό του (καθώς μόνο τέτοιος μπορεί να το οδηγεί), και μπαίνει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ στις στροφές με σκοπό να ελέγξει (και να υπερβεί) τα όριά του?

Σίγουρα πολύνεκρο ατύχημα μπορεί να προκαλέσει και ένα matiz... όμως για στατιστικούς και μόνο λόγους, το EVO το φοβάσαι περισσότερο.

Last edited:
Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Ορίστε κ ένα πρόσφατο παράδειγμα βελτίωσης που βρήκα σήμερα, ενός καταπληκτικού ήδη αυτοκινήτου...της BMW M6 !

BMW_M6_SD_O1_b.jpg

Πηγή : http://www.auto24.gr/html/ent/894/ent.38894.asp

"Για την G- Power, βελτιωτικό οίκο αυτοκινήτων BMW, δεν υπάρχει κανένα όριο σε ότι αφορά την περισσότερη δύναμη και την μεγαλύτερη ταχύτητα."

"Πήραν τον V10 κινητήρα της Μ5 Hurricane που αποδίδει με την βοήθεια διπλού τούρμπο 730 άλογα και αύξησαν την ιπποδύναμη στους 750 ίππους. Κάτι που δίνει την δυνατότητα στην BMW M6 Hurricane CS να φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 370 χλμ. / ώρα."

Μιχάλη, αυτό δεν είναι αυτοκίνητο είναι αεροπλάνο :grandpa:

dark_bull,

ο τρόπος και το ύφος του ποστ σου ήταν επιεικώς απαράδεκτα, γι' αυτό και διεγράφη. Επαναλαμβάνω ότι, προσωπικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις προς συμφορουμίτες απαγορεύονται από τον Κανονισμό και σε καμμιά περίπτωση δεν θα γίνονται ανεκτά παρόμοια ποστ. Όποιος δεν θέλει να συμμετέχει ή ''χαλιέται'' μ' αυτά που διαβάζει, είτε απέχει είτε επιχειρηματολογεί. Άλλος τρόπος ενεργής συμμετοχής δεν υπάρχει....

Το ποστ του Johnny1989 που ακολούθησε, διεγράφη ως off topic μιας και απαντούσε στο ποστ του dark_bull.

ειμαι και γω 19χρονος.δεν προλαβα να δω την απαντηση που ειχα και εφοσον ηταν εναντια στους κανονισμους καλα εκανε και διαγραφηκε.επρεπε να απαντησω πιο κοσμια.
στο θεμα μας τωρα ομως.ο οποιοσδηποτε θα ηθελε να οδηγησει ενα γρηγορο αυτοκινητο με τετοιες δυνατοτητες...αλλα το να μοστραρεις σε ενα φορουμ λεγοντας διαφορα τοτε ειναι προκλητικο πιστευω για αλλα μελη.και καποτε παρατραβαει.

Η τοποθέτηση του Maestro ήταν εξαιρετικά σωστή.

Αφαίρεση άδειας, πρόστιμο μεγάλο και πιθανές κατηγορίες για ανθρωποκτονία να σου πώ εγώ μετά αν θα τρέχει κανένας κάγκουρας στα φανάρια...
Το ίδιο βέβαια να ισχύει και για τον κάθε έναν δημόσιο και ιδιωτικό λειτουργό που έχει στην ευθύνη του την κατάσταση του οδικού δικτύου. Έχει λακούβες η έθνική? Σύλληψη του υπέυθυνου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου... Μόνο να παίρνουν διόδια ξέρουν όλοι...

Αυτή η ιστορία με τα τροχαία έχει παραγίνει. Χέστηκα ειλικρινά αν ο κάθε βλάκας έχει επιθυμία να πεθάνει. Η γουστάρει την αδρεναλίνη. Ας πάει να κάνει παραπέντε η να πηδάει με αλεξίπτωτο... Βαρέθηκα να βλέπω να σκοτώνονται άνθρωποι απο την μαλακία που δέρνει μερικούς.

Οδηγώ κοντά στα 10 χρόνια τώρα. Έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα και Ελλάδα και εξωτερικό. Οδηγώ (και έμαθα να οδηγώ έτσι απο την πρώτη μέρα, γιατί μου μάθαν στο σπίτι μου να έχω αίσθηση της ευθύνης) εξαιρετικά προσεκτικά. Ζώνες, δύο χέρια στο τιμόνι με ηρεμία κλπ. Όταν θέλω να ξεκαυλώσω μπαίνω σε πίστα, πάω για κάρτ, ή παίρνω το αυτοκινητάκι μου (ένα τζιπάκι) και το πνίγω στην λάσπη σε ορεινές διαδρομές. Εκεί να δεις αδρεναλίνη και με ταχύτητες ελάχιστα γρηγορότερες απο το βάδισμα.

Έχω τρακάρει 3 φορές και κάθε φορά ήταν γιατί κάποιος έπεσε πάνω μου. Θα είχα τρακάρει και άλλες 10 αν δεν ήμουν τυχερος ή αντέδρασα γρήγορα και απέφυγα τον εκάστοτε μα....α. Αρκετες απο αυτές τις φορές θα μπορούσε να ήταν η τελευταία μου. Για πολλούς άγνωστους, γνωστούς, φίλους και συγγενείς ήταν. Δεν τρέφω καμία συμπάθεια για αυτόν που δεν διαθέτει ίχνος σεβασμού σε εμένα και σε όλους τους άλλους με τους οποίους μοιράζεται τους δρόμους. Είτε είναι με ζάσταβα είτε με 911. Αλλα δεν ξέρω και πολλούς που πήραν ΕVO για να το ακούν. Κυκλοφορουν καλά audio αρχειάκια αν είναι...

Συμφωνώ οτι είναι θέμα παιδείας. Και η παιδεία εδώ είναι η πλήρης απουσία κυρώσεων. Παιδεία είναι και αυτό. "Κάνε ότι θες και στην περίπτωση που συμβεί κάτι το συζητάμε" Αυτό είναι το μάθημα που παίρνουν. Και απο το αορίστος εννούμενο κράτος (στο θέμα του ΚΟΚ) και πάνω απο όλα απο τους γονείς. Γονέας που δίνει 300ιππων αμάξι σε 18χρονο είναι για μένα συνυπέυθυνος και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και απο τον νόμο.

Το βιντεάκι των Νορβηγών πολύ καλό. Η πραγματικότητα είναι συχνά ακόμα χειρότερη. Και στην ευθεία και στα 30 χιλιόμετρα γίνονται αυτά αμα λάχει. Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία για κανενούς είδους εγκληματική συμπεριφορά.