Υπάρχει στο forum κάποιος κάτοχος TV Philips με DLNA?

mamanicks

New member
6 November 2009
68
Κύριοι προσπαθώ να βρω μια άκρη σε σχέση με το streaming αρχείων από τον υπολογιστή στην τηλεόραση (42PFL9664) και κάθε βοήθεια από κάποιον κάτοχο μοντέλου Philips με DLNA θα μου ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ

Last edited:
Σου είχα απαντήσει και σε άλλο thread αλλά δεν μου απάντησες ποτέ ( παρότι δεν έχω αυτήν την TV ασχολούμαι με DLNA streaming ) :

Πολύ ιδιαίτερο το πρόβλημα που έχεις για να βρεθεί λύση εύκολα.
Προσωπικά θα δοκίμαζα χωρίς το switch του router ( με cross καλώδιο ethernet μεταξύ TV και PC) ώστε να φύγει το hardware του Thompson από την μέση και με κλειστό antivirus θα δοκίμαζα πέραν του WMP11 εναλλακτικά προγράμματα video streaming μέχρι να βρω άκρη αν φταίει κάποιο hardware ή software πριν καταλήξω να στείλω την TV για service για αυτό το "ιδιαίτερο" πρόβλημα.

Γεια σου SLIONB.
Όπως έχω ξαναποστάρει, έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν γίνεται τίποτα (ούτε με Ultrex)
Αυτό που λες με απ' ευθείας καλώδιο ethernet το δοκίμασα αλλά από το router στην τηλεόραση, όχι απ' ευθείας PC με TV γιατί έτσι απαιτεί η συνδεσμολογία δικτύου της τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λες. Ξέρω ότι με καλώδιο VGA μπορώ να κάνω την TV οθόνη του υπολογιστή απ' ευθείας αλλά δεν με ενδιαφέρει να τραβάω καλώδια (και ήχου θα χρειαζόταν). Επίσης να πω ότι έχω ανοίξει πόρτες στο router για τους servers.
Όσον αφορά τη χρήση άλλων media servers έχω δοκιμάσει τα πάντα.
Να φανταστείς ότι εχθές έβαλα τρεις servers (Windows Media Player 11, TVersity και Nero 8) μαζί να τους αναγνωρίσει η TV μέσω της επιλογής: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ που έχει και περίμενα να δω τι θα γίνει. Όλοι εμφανιζόταν κανονικά στην οθόνη της TV και: 1)στα 14 λεπτά εξαφανίστηκε ο WMP 11 2)περί τα 20 με 25 λεπτά εξαφανίστηκαν το TVersity και το Nero 8 και στην οθόνη της TV έγραψε "ΑΔΕΙΟ". Απ' ότι είδα στη μάσκα του Nero 8 είχαν προλάβει να streamαριστούν περί τα 260 Mb. Αλλά μετά την εξαφάνισή του από την οθόνη της TV σταμάτησε να κάνει buffering και μάλιστα έβλεπε την τηλεόραση σα συσκευή εκτός σύνδεσης. Για να ξαναδιαβάσει η TV τους servers πρέπει ή να κλείσω και να ξαναανήξω την τηλεόραση ή να πάω στην επιλογή επιλογής IP και απο αυτόματο IP που είναι επιλεγμένο να πατήσω στατικό IP και ξανά αυτόματο IP και τότε θα ξαναδεί τους servers για το συγκεκριμένο χρόνο και πάλι.
Any Ideas? και ευαριστώ για το ενδιαφέρον.
ps. έχω κλείσει firewalls, antivirus κλπ..

Last edited:
Η απευθείας σύνδεση TV με PC μπορεί να γίνει με Cross Ethernet καλώδιο αρκεί να έχουν και οι δύο static IP στο ίδιο subnet αφού θα έχει φύγει ο Router από την μέση που δίνει δυναμικές IP μέσω DHCP.
Το πρόβλημά σου , όπως το διάβασα τώρα μου μοιάζει για software problem και όχι hardware.
Μήπως το PC μπαίνει μετά από 14 λεπτά σε power saving mode με αποτέλεσμα το ethernet interface του PC να μπαίνει σε low power mode και για αυτό να διακόπτεται το streaming?
Απενεργοποίησε από το control panel των Windows κάθε επιλογή Power Saving για να βεβαιωθούμε.

SLionb έχω βγάλει το power saving mode και προφυλάξεις οθονης κλπ..
Αυτό που μου λες με απ' ευθείας καλώδιο στο PC δεν το ξέρω και ομολογώ ότι δεν είμαι τόσο γνώστης όσο προφανώς είσαι εσύ. Στο εγχειρίδιο της TV προτείνει αυτόματο ip και σύνδεση με το Pc μέσω του router για να βλέπει προφανώς η TV και το internet που διαθέτει Έτσι αυτόματο IP έβαλα και στο PC. Αν χρησιμοποιήσω τη μέθοδο που λες θα πρέπει προφανώς να χρησιμοποιήσω καλώδιο ethernet ή homeplugs αφού δεν θα μπορεί να γίναται ασύρματα streaming δεδομένου ότι το router θα είναι στην απ' όξω έτσι δεν είναι?
Συγνώμη μήπως έχεις κάποιο e-mail ή ακόμη κάποιο τηλ. για να επικοινωνήσω μαζί σου?

Last edited:
To εγχειρίδιο σωστά γράφει να γίνουν όλα αυτόματα.
Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί τότε μπαίνουμε στις χειροκίνητες ρυθμίσεις.
Πρέπει και η TV και το PC να πάρουν static Ips προσωρινά για να δεις αν φταίει το router.

Για παράδειγμα:

TV
IP: 192.168.0.2
subnet mask :255.255.255.0

PC
IP: 192.168.0.3
subnet mask :255.255.255.0

gateway κλπ δεν μας ενδιαφέρουν καθώς σε αυτήν την φάση δεν μας ενδιαφέρει η σύνδεση στο Internet.

Αγοράζεις ένα καλώδιο cross ethernet ( δεν είναι το ίδιο με το απλό ethernet για σύνδεση σε router ) τα ενώνεις μεταξύ τους και δοκιμάζεις.
Είναι πολύ απλό νομίζω και δεν στοιχίζει τίποτα.

*Εναλλακτικά θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα ethernet hub με τα ίδια καλώδια που έχεις και τις ίδιες ρυθμίσεις αλλά θα σου στοιχίσει περισσότερο από ένα καλώδιο.

Αν παίξει κανονικά πρέπει να αγοράσεις άλλο router (ή να δεις αν έχει ρυθμίσεις για παραμετροποίηση του steaming το ίδιο) και να επαναφέρεις τις αυτόματες ρυθμίσεις οπότε όλα θα είναι όπως πρέπει.

Last edited:
Με homeplugs γίνεται αυτό που λες ή χρειάζεται καλώδιο? Ρωτάω γιατί έχω ένα ζευγάρι homeplugs TP-Link 200Mbps

Last edited:
Με homeplugs γίνεται αυτό που λες ή χρειάζεται καλώδιο? Ρωτάω γιατί έχω ένα ζευγάρι homeplugs TP-Link 200Mbps

Δοκίμασέ τα να δεις αν καταρχάς βλέπονται μεταξύ τους αφού βάλεις τις χειροκίνητες ρυθμίσεις.
Για το streaming μέσω power supply δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα, και δυστυχώς βάζουμε και άλλη παράμετρο σε ένα σωστό streaming.
Φυσικά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Πάντα με ένα απλό καλώδιο μεταξύ τους έχεις την απλούστερη λύση.
Δοκίμασε και πες μας.

* Αν έχεις άλλο router είναι επίσης super δοκιμή.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι έχω κανονικά internet στην TV χωρίς να διακοπτεται. Το πρόβλημα είναι στην αναπαραγωγή των files του PC
Πως να εξηγηθεί αυτό?
Αν ήταν από το router δεν θα είχα πρόβλημα και με το internet?

Last edited:
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι έχω κανονικά internet στην TV χωρίς να διακοπτεται. Το πρόβλημα είναι στην αναπαραγωγή των files του PC
Πως να εξηγηθεί αυτό?

Το video streaming είναι μια πολύ απαιτητική εργασία για τον router.
Όλοι οι router παίζουν internet αλλά όλοι δεν είναι το ίδιο ποιοτικοί για να κάνουν streaming.
Πόσο μάλλον ποιοτικό streaming απαιτητικών αρχείων βίντεο.
Πολλοί φίλοι μου έχουν χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση firmware για να έχουν σωστό streaming ή και να αλλάξουν router.
Στην ουσία ο router δεν κάνει streaming αλλά το PC αλλά όλο το stream περνάει μέσω από το router και πολλοί φθηνοί συνήθως router τα παίζουν.

Last edited:
Έχω το router Thompson speedtouch 585V7 από τη forthnet.
Μήπως μπορώ να αναβαθμίσω το firmware του?

Έχω το router Thompson speedtouch 585V7 από τη forthnet.
Μήπως μπορώ να αναβαθμίσω το firmware του?

Firmwares μπορείς να βρεις εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=search

Αν θες την γνώμη μου να είναι το τελευταίο που θα κάνεις και μόνο αν οι προηγούμενες λύσεις που σου πρότεινα, σου έδειξαν ότι φταίει ΣΙΓΟΥΡΑ ο router.
Γιατί υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι στην αναβάθμιση και να χάσεις και τον router και σίγουρα αυτό δεν θα το ήθελες.
Δες πρώτα αν φταίει ο router, και αν ναι, πριν αγοράσεις άλλον, κάντο του οπότε δεν θα έχεις να χάσεις τίποτα.
Οι λύσεις που σου πρότεινα είναι πιο απλές και ακίνδυνες και θα σε οδηγήσουν στο πρόβλημα.
Γιατί αν δεν φταίει ο router τότε ή φταίει η κάρτα δικτύου του PC ( θεωρώ ότι έχεις βάλει τελευταίους drivers ) ή φταίει η κάρτα δικτύου της TV ( το απεύχομαι )

Δεν πιστεύω ότι φταίει η κάρτα δικτύου του PC γιατί δοκίμασα τη δικτύωση και με άλλον υπολογιστη (στο ίδιο όμως ρούτερ) και το streaming στην TV έκανε ακριβώς τα ίδια...

Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Θα κρατήσω ενήμερο το topic, μακάρι να βρω λύση και να βοηθηθούν και άλλοι που ενδεχομένως να αντιμετωπίσυν το ίδιο πρόβλημα με την εν λόγω TV

Αφού απέκλεισες το PC με την δοκιμή που έκανες, μένει ο router και ... η TV.
Εσύ αποφάσισε πως θα προχωρήσεις.
Εγώ στην θέση σου θα είχα ήδη δοκιμάσει καλώδιο ή τουλάχιστον τα homeplugs ώστε να αφήσω τον router απέξω από το streaming και αν έπαιζε σωστά θα του έκανα firmware upgrade και αν δεν έπαιζε και πάλι θα τον άλλαζα και τέλος.

Την λύση με τον Philips Media Manager δεν την εξέτασες καθόλου, σωστά;

Ο philips media manager ενδυκνειται μονο για τη σειρα 9731/9831 και οχι για τις μεταγενεστερες DLNA certified.
Οποιοσδηποτε media player δουλευει μια χαρα στις σειρες χχ03 και χχ04.
Και η 9703 και η cinemaπου εχω δουλεουν αψογα και ασυρματα (cinema) και ενσυρματα και με το tversity & με Nero media Home4.
Η philips στη σειρα 5 προχωρα ακομα παραπερα μετατρεποντας την τηλεοραση σε οθονη υπολογιστη με ενα εξαρτημα προαιρετικο. Στην ουσια προκειται για ενα ασυρματο wifi server ο οποιος τοποθετειται στο πισω μερος της τηλεορασης και συνδεει ασυρματα το laptop mε την τηλεοιραση μεταφεροντας αυτοματα στην οθονη της τηλεορασης το desktop του υπολογιστη μας. Εννοειται οτι μπορουμε να δουμε και να ακουσουμε οτι θελουμε απο το ψηφιακο αρχειο του υπολογιστη μας.
Νικος

Παιδιά καλημέρα.
Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να ήταν από το router (speedtouch Thomson 585V7 της Forthnet).
Συνδέοντας απ' ευθείας την TV με το PC μέσω homeplugs χωρίς την παρεμβολή του router και μάλιστα με αυτόματη IP (όχι στατική) το streaming των files του PC γίνεται άψογα. Προφανές πρόβλημα ασυμβατότητας του router με τους servers ή κάποια ρύθμιση που απαιτείται στο router την οποία πρέπει να κάνω και δεν έχω κάνει. Anyway όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά τώρα και σκέφτομαι να αλλάξω router. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι όταν streamάρω από το pc δεν έχω internet γιατί βγάζω το router από το pc για να βάλω στη θύρα το homeplug.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SlionB που μου άνοιξε τα μάτια και με γλύτωσε από τη διαδικασία να στείλω την TV στο service αλλά και σε σας petasis και ilise που ενδιαφερθήκατε για το πρόβλημά μου.
Keep in touch

Παιδιά καλημέρα.
Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να ήταν από το router (speedtouch Thomson 585V7 της Forthnet).
Συνδέοντας απ' ευθείας την TV με το PC μέσω homeplugs χωρίς την παρεμβολή του router και μάλιστα με αυτόματη IP (όχι στατική) το streaming των files του PC γίνεται άψογα. Προφανές πρόβλημα ασυμβατότητας του router με τους servers ή κάποια ρύθμιση που απαιτείται στο router την οποία πρέπει να κάνω και δεν έχω κάνει. Anyway όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά τώρα και σκέφτομαι να αλλάξω router. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι όταν streamάρω από το pc δεν έχω internet γιατί βγάζω το router από το pc για να βάλω στη θύρα το homeplug.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SlionB που μου άνοιξε τα μάτια και με γλύτωσε από τη διαδικασία να στείλω την TV στο service αλλά και σε σας petasis και ilise που ενδιαφερθήκατε για το πρόβλημά μου.
Keep in touch

Τελος καλο ολα καλα.
Αντε να ευχαριστηθεις streaming.
Να σου πω κατι εγω δεν το πολυχρησιμοποιω γιατι ξενερωνω με την ποιοτητα εικονας. Εχω συνηθισει το panel να ζωγραφιζει με HD υλικο και μου κακοφαινεται οταν βλεπω ψηφιακιλα και μουνταδα. Καταφευγω σ αυτο οταν εχω ξεμεινει τελειως απο ταινιες.
Παρακαλω δεν κανει τιποτα, Τουλαχιστο ελυσες το προβλημα σου!
Νικος