Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Ένας ζουμ και μάλιστα 2.8 είναι πάντα χρήσιμος.

Σαν πολύ μιλούμε για τους Prime φακούς. Και βλέπω τους οπαδούς των σούπερζουμ φακών να σωπαίνουν.

Κι όμως είχαμε περιστατικό..... χθες το βράδυ καθώς γυρνούσα στη Θεσσαλονίκη σταμάτησα να δώσω στο Λεωνίδα τον Panasonic 14 2.5 για να δει τις διαφορές του ζουμ με τον μικρούλη. Την ώρα που λέτε που έβγαζε τον 12-50 πάνω από την OMD για να να βάλει τον μικρούλη και συζητούσαμε χαλαρά για την άποψή του ότι τον ενδιαφέρει η απόλυτη ποιότητα στο οπτικό μέρος (άποψη που συμμερίζομαι) περνούν από δίπλα μας δυο κοπέλες (νεαρές...) Η μελαχροινή μας κάρφωσε με το βλέμμα, αλλά ακούγοντας τη συζήτηση μας έριξε ένα επιτιμητικό βλέμμα και συνέχισε με τη φίλη της συνάμενες κουνάμενες. Εμείς αφήνουμε για λίγο τη συζήτηση και κοιτούμε τις κοπέλες να απομακρύνονται.... με δυο μίνι, ο θεός να τα κάνει μίνι, και βάδισμα που θύμιζαν τη Χριστίνα Μουστάκα στην Τσιμισκή. Τράβα λέω... τράβηξε ο Λεωνίδας αλλά ο υπερευρυγώνιος ήταν ο απολύτως χειρότερος φακός εκείνη τη στιγμή για τέτοιο θέμα. Ενώ αν είχε τον ζουμ.....

Λεωνίδα θα ανεβάσεις τη φωτο ολόκληρη και crop για να δούμε την ποιότητα του φακού πάνω στην OMD στις 10 το βράδυ και την ποιότητα του συστήματος σταθεροποίησης?

:a0210::a0210:

Βλάση φοβερή περιγραφή του συμβάντος...αναμένουμε αποτελέσματα...για την ποιότητα του φακού βεβαίως...:flipout:

Eμφραγματα θελετε να εχουμε?
Πωπω, χθες παθαμε μεγαλη 'ζημια' παντως!!!!
Ειχα πανω εκεινη την στιγμη τον πλεον ακαταλληλο φακο τον 14μμ/2,5 ενω εαν ειχα φορεμενο τον 12-50....:operator:

Last edited:
Μολις εισαι ετοιμος δωσε και λεπτομερειες... κατασταση, τιμη, απο που, τι πως, γιατι... κτλ

Καλοριζικη... :2thumb22sup:

Ευχαριστώ!!! Απο βδομάδα λογικά θα την έχω στα χέρια μου, θα ανεβάσω φωτό!

Την βρήκα σε καλή τιμή (<1000 για την chrome panda), σε (τουλάχιστον described) near mint κατάσταση.
Ήθελα μια απο καιρό, απο τότε που άρχισα να σκέφτομαι να εξοπλίσω την ΝΕΧ με φακούς μοντούρας Μ. Είναι πολύ μικρότεροι των SLR, και σε γενικές γραμμές ακόμα και οι φθηνότεροι όπως οι Voigtlander αξιόλογοι φακοί. Ο Νόκτον 35μμ είναι ο στάνταρ φακός μου στην ΝΕΧ και είναι εξαιρετικός...
Απο την στιγμή που αποφάσισα να αφοσιωθώ στην ΝΕΧ και διέγραψα κάθε ιδέα για FF DSLR, επανήλθαν οι σκέψεις για μια τηλεμετρική.´Η Μ6 είναι η πιό λογική επιλογή καθώς έχει μεν φωτόμετρο και είναι πιο συγχρονο σώμα (και πιο πρόσφατο, απο θέμα διάρκειας ζωής) και είναι αρκετά φθηνότερη απο την Μ7 που έχει και ημιαυτόματο πρόγραμμα. Επίσης είναι κούκλα!!!

Σκέφτομαι δλδ να δημιουργήσω ένα σύστημα ΝΕΧ/Μ6, με δυο τρεις φακούς. Ελαφρύ, διακριτικό, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Επίσης κάνοντας μια ανασκόπηση στις φωτογραφίες που έβγαλα τα τελευταία χρόνια, κυρίως αποτελούνται απο στιγμές της παρέας. Αυτό είναι και το αγαπημένο μου θέμα. Με την εύκολη εστίαση ακόμα και σε πολύ σκοτεινές συνθήκες (εκεί δλδ που με την ΜΧ που τραβάω φιλμ τώρα δυσκολεύομαι, παρά το πολύ φωτεινό της σκόπευτρο) είναι μια τηλεμετρική ιδανική. Επίσης είναι κούκλα!!!

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Ειχα πανω εκεινη την στιγμη τον πλεον ακαταλληλο φακο τον 14μμ/2,5 ενω εαν ειχα φορεμενο τον 12-50....:operator:

Καλα τωρα... της κοντης της φταινε οι τριχες κτλ κτλ :grinning-smiley-043 Εγω διαβαζω παντου οτι ο εξοπλισμος δεν κανει τον φωτογραφο... για να σας κανω κανενα workshop το καλοκαιρι που θα κατεβω... :flipout:

Επίσης είναι κούκλα!!!

Σκέφτομαι δλδ να δημιουργήσω ένα σύστημα ΝΕΧ/Μ6, με δυο τρεις φακούς.

Επίσης είναι κούκλα!!!

Καλα ντε, μας το ειπες... το καταλαβαμε... :antlers:

Αν δεν εβαζες αυτο το 2-3 φακους, με τη λιγη αριθμητικη που ξερω, θα σου ελεγα οτι ενα 800ρι αν πιανει η σονυ, συν κανα 500ρικο οι φακοι που εχεις (υποθετω), συν κανενα 800ρι αν εχει η λαικα που πηρες, συν μερικα γραμματια, επερνες κατα την ανοιξη μια σονυ RX1 που... "επισης ειναι κουκλα"... :grandpa:

Και για τελε, μια μ4/3 σε σκοτωμενη τιμη (εχει ενα σωρο μοντελα ηδη και βγαινουν συνεχως και αλλα) με εναν μικρο (σε μεγεθος) ζουμ...

Κυριως το λεω, γιατι οσο να ναι, το φιλμ θελει τον... χρονο του...

Καλα ντε, μας το ειπες... το καταλαβαμε... :antlers:

Αν δεν εβαζες αυτο το 2-3 φακους, με τη λιγη αριθμητικη που ξερω, θα σου ελεγα οτι ενα 800ρι αν πιανει η σονυ, συν κανα 500ρικο οι φακοι που εχεις (υποθετω), συν κανενα 800ρι αν εχει η λαικα που πηρες, συν μερικα γραμματια, επερνες κατα την ανοιξη μια σονυ RX1 που... "επισης ειναι κουκλα"... :grandpa:

Και για τελε, μια μ4/3 σε σκοτωμενη τιμη (εχει ενα σωρο μοντελα ηδη και βγαινουν συνεχως και αλλα) με εναν μικρο (σε μεγεθος) ζουμ...

Κυριως το λεω, γιατι οσο να ναι, το φιλμ θελει τον... χρονο του...

Αφού ξέρεις οτι κατα βάθος είμαι ρετρό. Μου αρέσει πολύ το φιλμ, κιας θέλει τον χρόνο του. Ξέρεις τί ωραία που περνάω με τον σκοτεινό θάλαμο/ διάδρομο που έχω φτιάξει? Ειδικά τώρα που το κορίτσι είναι ακόμα Ελλάδα και είμαι μόνος επάνω, κάθε βράδυ εκεί είμαι...

Και εγώ τον θέλω, οντως ολες οι κριτικές ειναι άριστες προς εξαιρετικές, και μάλλον δεν θα αντισταθώ για πολύ στον πειρασμό ...

Παντως ρε παιδια, εμφανισιακα, ακομα και μαυρος που ειναι... κατι μου θυμιζει, μα κατι μου θυμιζει...!! αν τον βαψω ασπρο δε... ιδιος... σονυ ειναι... :flipout:

Ακατάλληλος ο 14ρης, ε?

Εύγε νέοι μου, σαν τον παπαράτσι της κακιάς ώρας θα γίνουμε όλοι στο τέλος, να σαν να το βλέπω :flipout:

Μα αφου σας το ειπα παραπανω ρε παιδια... δεν ειναι θεμα φακου (ριχνουν το φταιξιμο εκει για δικαιολογια) :grinning-smiley-043... ειναι θεμα... θεματος... θελει μια εμπειρεια, πως να το κανουμε... ιδια και ομοια πετουμενα και αρχιτεκτονικα ντουβαρια και... σιναμενα και κουναμενα... ???? :flipout:

Κι όμως... ο Λεωνίδας έχει μια εμπειρία από πέρδικες.... και άλλα πτηνά της εγχώριας -και μη- πανίδας αλλά με φακούς300ρηδες και βάλε, γι' αυτό κόμπλαρε :flipout:

Eγω δεν ξερω τιποτα και δεν απαντω στους 'κακοηθεις' :flipout:
Το videακι παντως το εστειλα στον Βλαση..Μολις το μονταρτει και κοψει τις ακαταλληλες σκηνες-ηχους πιθανον και να το ανεβασει:AFADF0:

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Eγω δεν ξερω τιποτα και δεν απαντω στους 'κακοηθεις' :flipout:
Το videακι παντως το εστειλα στον Βλαση..Μολις το μονταρτει και κοψει τις ακαταλληλες σκηνες-ηχους πιθανον και να το ανεβασει:AFADF0:

νέε μου δεν γνωρίζω πώς κόβω τον ήχο... μήπως μπορεί να μας πει κάποιος;

Η τεχνική του Λεωνίδα δεν αμφισβητειται. Αν λέει ότι φταίει ο φακός τον πιστεύω.

Και αμοντάριστες να είναι καλυτερα

edit: τι φορματ είναι?