Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Υπαρξιακο νο. 47.: Το μικρο δακτυλο

Ειναι αυτο που "περισσευει" κατω απο το σωμα. Μπορω να το βολεψω με κατι σαν και αυτο:

Screen+shot+2012-09-13+at+12.32.36+AM.png
...

Δειχνει και ποιο ωραια μου φαινεται ετσι.

Υπαρξιακο νο. 48.: Τα δακτυλα

Η D600 θα ηθελε να τα εχω περιπου μισο ποντο πιο κοντα.... Τερματιζουν στην χουφτα της μηχανης

Απάντηση: Re: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Aν ειχα βεβαια την D800 και ανεβαζα ανετα 6400iso εχοντας τον ιδιο θορυβο με τα τωρινα 1600, θα μπορουσα να εχω εναν φτηνοτερο φακο F4... πιο δημιουργικα ομως και πιο συχνα θα μου χρειαζοταν το f1,4 παρα τα 6400 iso νομιζω....

Εννοείς φθηνότερο φακό f/2.8 (1.4>2.8 = 2 στοπ, όσο iso1600-6400).

Όσο και εάν διαφημίζονται οι νέοι αισθητήρες, η διαφορά με έναν αισθητήρα 4ετίας (αντίστοιχης εννοείται για την εποχή του κλάσης) μετά βίας φτάνει το 1,5 στοπ. Πχ από τα δείγματα που έχω δει, το 6400 της νέας D8000 είναι περίπου αντίστοιχο με το 3200 της δικιάς μου 5D2 το οποίο γνωρίζω και δεν διστάζω εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω, οπότε βάλε και τη μεγαλύτερη ανάλυση, άντε λέμε ότι διαφέρουν 1,5 στοπ.

Η τεχνολογία όμως έχει ήδη από καιρό φτάσει σε ένα καλό σημείο ωριμότητας. Έτσι ούτε κι εγώ με βλέπω να αναβαθμίζομαι σε σώμα -καθώς από ανάλυση δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε και από απόδοση στα ψηλά μπορώ να διαμαρτυρηθώ- μέχρι να βγει στην αγορά κάτι που να βελτιώνει την απόδοση στα ψηλά κατά 3 ολόκληρα στοπ -εννοώ το ίδιο πέραν κριτικής αρχείο που μου δίνει η 5D2 στα 800, να το παίρνω στα 6400, με την ίδια διατήρηση ανάλυσης και δυναμικού εύρους- να βελτιώνει ταυτόχρονα το δυναμικό εύρος κατά 2 στοπ, αλλά και να βελτιώνει τουλάχιστον 25% την ανάλυση (μιλάμε δλδ για 30 μεγκαπίξελ και πάνω), και αυτό το πολύ στα ίδια χρήματα (δλδ 2 χιλιάρικα και κάτω, επ' ουδενί παραπάνω, δεν πάει να ψήνει και ποπ-κορν). Αυτό δεν το βλέπω πριν το 2018. Δλδ 2 γενιές μηχανών από τώρα.

Απάντηση: Re: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Υπαρξιακο νο. 47.: Το μικρο δακτυλο

Ειναι αυτο που "περισσευει" κατω απο το σωμα. Μπορω να το βολεψω με κατι σαν και αυτο:

Κόφτο....

Θα έχεις να λες ότι η μηχανή σου είναι δώρο κατευθείαν από την Ιαπωνία

GD3764622@September-1993,-Japan-9276.jpg

Από τη Γιακούζα :flipout: :flipout:

Εγώ έχω άλλο...

To be (D7000), or not to be????

Είναι η καταλληλότερη περίοδος για "to be", και μένει ένα σπρωξιματάκι (περιμένω ένα οκ) να μου τη φέρει ο Αϊ Βασίλης...
Σπρώχτε και σεις ντε το φιλαράκι σας (είναι καλή, είναι υπέροχη, κάνει καφέ.... Ξέρετε εσείς...)!!!:Banane0:

Τελικά επειδή κατά 90-95% το παραπάνω υπαρξιακό μου το λύνω (θα παραγγελθεί την Τετάρτη), να βάλω το επόμενο μιας και δε θα έχω κανένα:

Έναν γρήγορο 70-200 (Αγιε Βασίλη μου - του 2013 φυσικά - pleaseee) ή τον 50άρη 1,4.....................

Τελικά επειδή κατά 90-95% το παραπάνω υπαρξιακό μου το λύνω (θα παραγγελθεί την Τετάρτη), να βάλω το επόμενο μιας και δε θα έχω κανένα:

Έναν γρήγορο 70-200 (Αγιε Βασίλη μου - του 2013 φυσικά - pleaseee) ή τον 50άρη 1,4.....................

Αλλος ο ενας ομως αλλο ο αλλος....

Τον Sigma 35mm f/1.4 DG HSM να ζητησεις :p

ποσο πρακτικος ειναι ενας 50αρης σε κροπ ....

Ο 70-200 ειναι πιο... χορταστικος! Απαραιτητο αυτο οταν τα υπαρξιακα ειναι εντονα...

Sent from my CT1002 using Tapatalk

Ο 70-200 ειναι πιο... χορταστικος! Απαραιτητο αυτο οταν τα υπαρξιακα ειναι εντονα...

Sent from my CT1002 using Tapatalk

Βρε Νασσο....

Μπορεις να εξηγησεις τι παιζει με τον 70-200 2.8 και το ζοομ του? Γιατι ο f4 εχει μαγαλυτερο ζουμ ?

Είστε πολύ καταναλωτικά όντα....

εάν ήταν να ζητήσω κάτι από έναν ασπρομάλλη γέρο....
Θα ζητούσα από τον fotoopa ένα τέτοιο... αλλά για Canon και προσαρμοσμένο στον MP-E 65. Αυτό μάλιστα. Για αυτό.... και μουστάκι ξουρίζω.

Kανονίστε βρε σε καιρούς κρίσης να βρεθούμε όλοι με υπερμηχανές......
Ντίνο πάρε Hasselblad
Γιάννακα μια Rancilio Silvia που να κάνει τρομερό όμως βίντεο
Αλέξη μια πανάλαφρη D4
Τάσο μια ΕOS 5D Mk MCLVXIVIIIIII με 26 stop βελτίωση στα 204.000 ισο
Νάθ μια RED ....hot chilli pepper
Λεωνίδα έναν 10-1200mm f/1.2
κι εγώ........χμμμμ..... θα τα πούμε :tongue::tongue:

Σελις 6:

http://www.ejphoto.com/Quack PDF/Nikon 70-200x.pdf

Και μια απο τις αρκετες αποψεις που εχω ψαρεψει στο ιντερνετ :

"Disappointed to found out as compared to the original VRI, this latest lens has only about 150mm at 200mm in my test(6 to 15ft from subject). The new lens focal length becomes shorter when focusing at closer distance. So there's a significant difference when focusing closer to subject as compared to VRI. Is this bad design?"

------

Α ναι, γίνεται "πιο κοντός" όταν εστιάζει κοντά. Δε με έχει απασχολήσει Ντίνο και δεν το έχω ψάξει (βέβαια, δεν είναι απίθανο, τώρα που έχασα το crop factor της D7000, να με προβληματίσει εντονότερα το κόντυμα).
Αν θυμάμαι καλά όμως (όχι πολύ πιθανό γενικώς :grandpa:), κάποια εξήγηση είχε δώσει ο Τάσος σε παλιότερη συζήτηση.

Προφανώς αυτές τις συζητήσεις ΔΕΝ τις βλέπουν οι γυναίκες σας και εννοείται οτι υπάρχει ΚΑΙ δικηγόρος ανάμεσα σ' αυτούς με τα υπαρξιακά...

υ.γ Εσυ Ντίνο, την έκατσες την βάρκα, θα σε τυλίξει σε μια κόλα χαρτί το έτερο ήμισυ..:smash:

Αυτος ειναι ο τυχερος. Θα του την παρει δωρο. Απο τους υπολοιπους οι μισοι ειναι ανυπαντροι, για τους αλλους μισους υπαρχει δικηγορος Θεσσαλονικης.

Εγώ είπαμε.... μια ιδιοκατασκευούλα του Φωτο-όπα ζήτησα....

.... μάλλον ο πιο απαιτητικός από όλους μου φαίνομαι!

Μπά... Κ τα δυο συστήματα δεν νομίζω να τα κρατήσω... Θα εχω μονιμως τυψεις που δεν θα χρησιμοποιώ το ένα... Θα το φαντάζομαι να κλαίει στο ντουλάπι μόνο του...

Βρε πουλάκιμ', βρες μια μεταχειρισμένη 5D (mkI) και έναν 24-105 (εύκολα βρίσκονται και τα δύο, γύρω στα 1300 το πολύ 1400 ευρώ) και είσαι σούπερ. Αν σου πέφτει γκουμούτσα και θέλεις κάτι και καινούργιο και ολίγον εργαλείο και ολίγον γκάτζετ για να το χαϊδεύεις και λιγάκι (δεν είναι κακό, όλοι νομίζω το κάνουμε), πάρε μια OM-D που είναι και κουκλί, και άσε τους κανον-νικον να κουρεύονται.