Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Χμμ... Στα 1550 η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη σε σχέση με Γερμανία (την βρίσκω 1599 στα δυο μαγαζιά που ψωνίζω συνήθως). Βέβαια εκεί, η ευκολία πληρωμής είναι να σου κρατάνε την σακούλα στο ταμείο για να πληρώσεις... Και υποστηρίζεις και το ελληνικό μαγαζί, επίσης σημαντικό.

Πάλι εσύ? Ή για το εξοχικό?

Πέραν από την πλάκα, μάλλον αύριο θα κάνω μια βόλτα από Κέντρο να δω γενικά τι παίζει. Η συνάντηση που είχα με τα παιδιά και η ευκαιρία να πιάσω λίγο την D600 του Λεωνίδα ήταν διαφωτιστική. Τρομερή μηχανή η ΝΕΧ και πολύ πιθανόν να την κρατήσω στο τέλος, αλλά δεν είναι σύστημα.
Άσε που κοίταξα λίγο τα exif των φωτογραφιών του 2012 και τα iso που τράβαγα... Τα καθαρά 3200 και 6400 της Νικον δεν μου πέφτουν άσχημα...

Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν έχει νόημα να περιμένω λίγο ακόμα. Αν αναμένεται να πέσει κιάλλο η τιμή, η να εκμεταλλευτώ τις ευκολίες που θα μπορούν θεωρητικά να κάνουν εδώ. Γιατί στην Γερμανία ακόμα και αν τους πείσεις να πληρώσεις με κάρτα, είναι πάλι μονοκοπανιά και με τα έξοδα της κάρτας (2-3%) δικά σου...

Και άλλο ένα θετικό σε σχέση με την ΝΕΧ, κρατάει την αξία της (μεταπωλητική) πολύ καλύτερα και περισσότερο.

Σκέφτομαι κι εγω να προχωρήσω στην αγορά της D600 ή καποιου FF σώματος εκει γυρω στα 1500-1600 ευρώ.Το θέμα ειναι οτι περιμενα να δώ και πτωση τιμής στην D800 ....αλλά τζίφος...Οπότε να περιμενω κι εγω λιγο ακομα για την D600...ή βουρ στο ψητό...απο την άλλη η ΝΙΚΟΝ στο USA δινει στα 1999 δολλάρια σωμα και 24-85mm φακό και απο χθές και στον Καναδά...μήπως να περιμενουμε και την σειρά της Ευρώπης...ή δεν παιζει σε μάς τετοιο σενάριο...πολύ μπερδεμα.Επίσης ποιον φακό θα προετεινε κανείς για ζουμ με αριστες επιδόσεις ανεξαρτήτου μάρκας...(εννοω σε πια mm)ευχαριστω

Re: Απάντηση: Υπαρξιακά ζητήματα Εξοπλισμού

Πάλι εσύ? Ή για το εξοχικό?

Πέραν από την πλάκα, μάλλον αύριο θα κάνω μια βόλτα από Κέντρο να δω γενικά τι παίζει. Η συνάντηση που είχα με τα παιδιά και η ευκαιρία να πιάσω λίγο την D600 του Λεωνίδα ήταν διαφωτιστική. Τρομερή μηχανή η ΝΕΧ και πολύ πιθανόν να την κρατήσω στο τέλος, αλλά δεν είναι σύστημα.
Άσε που κοίταξα λίγο τα exif των φωτογραφιών του 2012 και τα iso που τράβαγα... Τα καθαρά 3200 και 6400 της Νικον δεν μου πέφτουν άσχημα...

Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν έχει νόημα να περιμένω λίγο ακόμα. Αν αναμένεται να πέσει κιάλλο η τιμή, η να εκμεταλλευτώ τις ευκολίες που θα μπορούν θεωρητικά να κάνουν εδώ. Γιατί στην Γερμανία ακόμα και αν τους πείσεις να πληρώσεις με κάρτα, είναι πάλι μονοκοπανιά και με τα έξοδα της κάρτας (2-3%) δικά σου...

Και άλλο ένα θετικό σε σχέση με την ΝΕΧ, κρατάει την αξία της (μεταπωλητική) πολύ καλύτερα και περισσότερο.

Κατι που δεν ξερω αν θυμαστε, ειναι οτι η 6D εχει δυο στοπ περισσοτερο ISO να επιλεξεις. Και το λεω γιατι πολλοι εχουμε καλομαθει να τραβαμε φωτογραφιες στο σκοταδι...

Στην D600 πάντως, στις συνθήκες που θεωρητικά θα χρειαζόταν 12800 και πολύ περισσότερο 25600 iso για αξιοπρεπή έκθεση, δεν επαρκεί το φως για να εστιάσεις.
Ούτε το AF δουλεύει, αλλά ούτε με MF βλέπεις. Κι αυτά με φακό f/1.4. Οπότε μην ψάχνουμε να γίνουμε κουκουβάγιες. Καλό και χρήσιμο το ψηλο iso, αλλά φωτογραφία θέλουμε να βγάλουμε, αποτύπωση δηλαδή του φωτός, όχι του σκότους!!

Καλοριζικη η 600ρα και οι φακοι Ντινο... για το γκριπ εγω θα ελεγα να μη το φορτωθεις... πολυς ογκος και μικρη πρακτικοτητα για σενα πιστευω... την εργονομια θα τη συνηθισεις καποια στιγμη...

Εγω θελω για δειγμα μια φωτογραφια νυχτερινη, σε φωτισμο πολης, στα 6400 iso, αν εχει προσωπα σχετικα κοντα θα ειναι καλα, χερατη και κατα το δυνατον ακουνητη, το f δεν με ενδιαφερει και τη θελω σε raw.... και μια παρομοια σε iso αλλα σε... συννεφια ημερας (εδω μπορεις να κλεισεις το διαφραγμα οσο θελεις ωστε να εχεις την ταχυτητα που χρειαζεται)....

... και παλι κα L οκ L ικωτη βρε... :flipout:

Ούτε το AF δουλεύει, αλλά ούτε με MF βλέπεις. Κι αυτά με φακό f/1.4. Οπότε μην ψάχνουμε να γίνουμε κουκουβάγιες. Καλό και χρήσιμο το ψηλο iso, αλλά φωτογραφία θέλουμε να βγάλουμε, αποτύπωση δηλαδή του φωτός, όχι του σκότους!!

Πολυ σωστο αυτο, αλλα και τα 30000 και 40000 iso κακως συνδεονται μονο με σκοτεινιες... εξασφαλιζουν και την απαιτουμενη ταχυτητα κλειστρου ειτε με φτηνους φακους που δεν κατεβαινουν σε διαφραγμα ειτε με... πανακριβους τελε (500/600/800mm) που εχουν επισης σχετικα κλειστο διαφραγμα...

Επίσης όπως έχει αναφέρει και ο Ηλίας συχνά, ο καιρός της βόρειας Ευρώπης, δεν είναι και πολύ φωτεινός. Χειμωνιάτικο απόγευμα, συννεφιασμένο, μέσα στην πόλη ανάμεσα απο τα κτήρια, το φώς δεν επαρκεί για νορμάλ ταχύτητες σε sharp διαφράγματα σε χαμηλά iso. Η δυνατότητα να ανέβεις στα 1000/1600 χωρίς φόβο είναι σε αυτές τις συνθήκες πολύ σημαντική.

Δεν ειναι απλα σημαντικη Αλεξ, μονοδρομο θα την ελεγα... μερα μεσημερι με f4 για να πιασεις ταχυτητα 1/160, 1/200 τα 1000iso φτανουν δεν φτανουν.... και αυτο σχεδον 9 μηνες το χρονο...

Τον 50αρη δεν τον έχω ακόμη βγάλει απο το κουτί του...
Μήπως να τον πάω πίσω και να πάρω τον καινούργιο σιγμα τον 35αρη, ή ο 50αρης είναι χρήσιμος σε κάθε περίπτωση ;

Βασικά σκέφτηκα ότι ένας 50αρης είναι χρήσιμος. Ηταν και φτηνος... και έτσι τον πηρα

Χμμ.. Θα έβγαζες τον Tamron για να είσαι με τον 50αρη για μικρότερο όγκο / βάρος;

Για μένα, πάντως, ο 35άρης στην 7000 και ο 50άρης* τώρα στην 600 είναι απαραίτητοι για νυχτερινές εξόδους (ειδικά γι' αυτές όπου απαιτείται το απολύτως φορητό και πρακτικό σενάριο, δηλαδή, η Retrospective 5 στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο). Δεν μπορώ δηλαδή να σκεφτώ ότι θα έβγαινα βόλτα με τον 17-50, πόσω δε μάλλον με τον 24-70! Βέβαια, εκτός από τη φορητότητα, με την 7000 ήταν απαραίτητo και το 1 1/3 στοπ υπεροχής του φ/1.8, τώρα όμως;;;

*Ο 35/1.8g στην D600 κάνει σχεδόν αποκλειστικά για βραδυνή χρήση, όπου, στο ημίφως, το θέμα - συνήθως πορτρέτο - βρίσκεται στο κέντρο και η βινιέτα δεν ενοχλεί καθόλου.

Εχω κανα δυο-τρεις ερωτησουλες-αποριουλες σαββατοβραδυατικες :guitarist:...

Απο ολες τις μιρορλες της αγορας, η μονη με ενσωματωμενο οπτικο σκοπευτρο ειναι η φουτζι Χ-προ1?

Περνουν ολες οι μιρορλες, φανταζομαι, εξτρα οπτικο σκοπευτρο. Ποιο θεωρειται καλο (εχω ακουσει για voigtlander) και ποιο καλο και φτηνο?

Υπαρχει μιρορλες με γρηγοροτερη ή εστω συγκρισιμη σε ταχυτητα εστιαση απο αυτη της νικον1 και αν ναι, ποια ειναι ?

Εχω κανα δυο-τρεις ερωτησουλες-αποριουλες σαββατοβραδυατικες :guitarist:...

Απο ολες τις μιρορλες της αγορας, η μονη με ενσωματωμενο οπτικο σκοπευτρο ειναι η φουτζι Χ-προ1?
Και η Χ100 (χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής φακών βέβαια)
Περνουν ολες οι μιρορλες, φανταζομαι, εξτρα οπτικο σκοπευτρο. Ποιο θεωρειται καλο (εχω ακουσει για voigtlander) και ποιο καλο και φτηνο?

Υπαρχει μιρορλες με γρηγοροτερη ή εστω συγκρισιμη σε ταχυτητα εστιαση απο αυτη της νικον1 και αν ναι, ποια ειναι ?

Νομίζω ότι η OMD έχει το πιο γρήγορο (αλλά όχι σε continuous, τουλάχιστον έτσι λεέι το dpreview).