Μα δεν είμαι μουσικός , ούτε γνωρίζω νότες. Περί αυτών οι κ.κ Supersonic και Λυμπερόπουλος
Επειδή δε πιστεύω ότι κυριολεκτείς, το λαμβάνω, ότι δεν θες να πάρεις θέση και είναι σεβαστό. Πάντως ευχαριστώ.
Τι γιατί;Γιατι ρε τοσο μενος για Christgau?
...
αν διαχωρίσουμε την performance στα δύο συστατικά της α) την μουσική εκτέλεση και β) το όλο στήσιμο επί σκηνής , την ενέργεια , το στυλ κλπ δηλώνω αναρμόδιος για το πρώτο και επίσης ότι δεν μου άρεσε το δεύτερο. Ισως γιατί είναι ολίγον παρωχημένο πιά , ίσως γιατί μου θύμισε όλους όσοι κατά καιρούς - εμού συμπεριλαμβανομένου - έχουν παίξει air guitar συνοδεία κάποιου δίσκου ( νεανικές αμαρτίες - τώρα κάνω air drumming)
Λοιπόν, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω φιλμάκι και τα συμπεράσματα δικά σας.
Πρόκειται για το ντεμπούτο των θρυλικών The Electric Flag στο Monterey Pop Festival τον Ιούνιο του 1967. Προσέξτε την ενέργεια και το πάθος του Mike, καθώς και τους υπόλοιπους, το Νικ, το χαμόγελο του Harvey Brooks, το Buddy Miles. Η παράσταση δεν χρησιμοποιήθηκε στην αυθεντική έκδοση της ταινίας και συμπεριλήφθηκε πολύ αργότερα στο The Complete Monterey Pop Festival (The Criterion Collection) το οποίο αγόρασα, αν θυμάμαι καλά, όταν κυκλοφόρησε αρχές της δεκαετίας των 00ς.
Ο Robert Christgau περιγράφοντας το Bloomfield στο Monterey, είπε ότι φαινόταν σαν να επρόκειτο να εκραγεί σαν μπαλόνι.
Με ενδιαφέρουν τα σχόλιά σας... γιατί εγώ είμαι οπαδός που λέει και ο Κώστας.
Τυγχάνει να κατέχω, από τα 70s, το πρωτότυπο αμερικάνικο βινύλιο το οποίο υπερέχει ηχητικά ακόμη και του πρόσφατου γιαπωνέζικου ρεμάστερ.
Ο δίσκος προτείνεται λόγω της καλής εγγραφής και παραγωγής και στους ...audiophiles.
Σε ευχαριστώ.
Νίκο, η ευχαρίστηση είναι δική μου, όταν βρίσκονται ευήκοα ώτα...Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον grio, για το έναυσμα που μου έδωσε με αυτό το νήμα, να ακούσω και να μάθω αυτό το δίσκο και το είδος της μουσικής. Πραγματικά αισθάνομαι υποχρεωμένος, γιατί δεν είχα τέτοια ακούσματα ποτέ μου και μου φαίνονται πολύ όμορφα.
Ευχαριστώ Γρηγόρη...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.