Υπέρ-οχη Συνεδρία [Mike Bloomfield, Al Kooper, Steve Stills]

Re: Απάντηση: Re: Υπέρ-οχη Συνεδρία

Ως ακορατή πάντως θα με συνέπαιρνε εάν ήμουν στο λάιβ εκείνη την εποχή .

Μα δεν είμαι μουσικός , ούτε γνωρίζω νότες. Περί αυτών οι κ.κ Supersonic και Λυμπερόπουλος

Επειδή δε πιστεύω ότι κυριολεκτείς, το λαμβάνω, ότι δεν θες να πάρεις θέση και είναι σεβαστό. Πάντως ευχαριστώ.

Επειδή δε πιστεύω ότι κυριολεκτείς, το λαμβάνω, ότι δεν θες να πάρεις θέση και είναι σεβαστό. Πάντως ευχαριστώ.

αν διαχωρίσουμε την performance στα δύο συστατικά της α) την μουσική εκτέλεση και β) το όλο στήσιμο επί σκηνής , την ενέργεια , το στυλ κλπ δηλώνω αναρμόδιος για το πρώτο και επίσης ότι δεν μου άρεσε το δεύτερο. Ισως γιατί είναι ολίγον παρωχημένο πιά , ίσως γιατί μου θύμισε όλους όσοι κατά καιρούς - εμού συμπεριλαμβανομένου - έχουν παίξει air guitar συνοδεία κάποιου δίσκου ( νεανικές αμαρτίες - τώρα κάνω air drumming :flipout:)

αν διαχωρίσουμε την performance στα δύο συστατικά της α) την μουσική εκτέλεση και β) το όλο στήσιμο επί σκηνής , την ενέργεια , το στυλ κλπ δηλώνω αναρμόδιος για το πρώτο και επίσης ότι δεν μου άρεσε το δεύτερο. Ισως γιατί είναι ολίγον παρωχημένο πιά , ίσως γιατί μου θύμισε όλους όσοι κατά καιρούς - εμού συμπεριλαμβανομένου - έχουν παίξει air guitar συνοδεία κάποιου δίσκου ( νεανικές αμαρτίες - τώρα κάνω air drumming :flipout:)

Για το β) δεν έχω να πω τίποτα.
Για το α) κακώς πιστεύεις ότι είσαι αναρμόδιος. Δεν ζήτησα τεχνική κρίση, ζήτησα γνώμη για το πως το εισπράττεις (αν και δεν μου αρέσει η λέξη). Τι, δηλαδή, σου δημιουργείται σε συναισθηματικό επίπεδο. Σου αρέσει, σε συγκινεί, σε συναρπάζει, σε γοητεύει ή τέλος πάντων σε αφήνει αδιάφορο, σε ανακατεύει, σε…

Λοιπόν, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω φιλμάκι και τα συμπεράσματα δικά σας.
Πρόκειται για το ντεμπούτο των θρυλικών The Electric Flag στο Monterey Pop Festival τον Ιούνιο του 1967. Προσέξτε την ενέργεια και το πάθος του Mike, καθώς και τους υπόλοιπους, το Νικ, το χαμόγελο του Harvey Brooks, το Buddy Miles. Η παράσταση δεν χρησιμοποιήθηκε στην αυθεντική έκδοση της ταινίας και συμπεριλήφθηκε πολύ αργότερα στο The Complete Monterey Pop Festival (The Criterion Collection) το οποίο αγόρασα, αν θυμάμαι καλά, όταν κυκλοφόρησε αρχές της δεκαετίας των 00ς.

Ο Robert Christgau περιγράφοντας το Bloomfield στο Monterey, είπε ότι φαινόταν σαν να επρόκειτο να εκραγεί σαν μπαλόνι.

Με ενδιαφέρουν τα σχόλιά σας... γιατί εγώ είμαι οπαδός που λέει και ο Κώστας.

αμα ήταν έται τα air guitar.....

θ-ε-ό-ς

Εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ σας Υγεία και Ανάσταση ψυχής.
Ειρήνη, Αγάπη, Μουσική.

pelomu.jpg

or in the words of The Godfather of Soul , the Minister Of Super heavy Funk
images

Kαλή Ανάσταση

Re: Απάντηση: Υπέρ-οχη Συνεδρία

Τυγχάνει να κατέχω, από τα 70s, το πρωτότυπο αμερικάνικο βινύλιο το οποίο υπερέχει ηχητικά ακόμη και του πρόσφατου γιαπωνέζικου ρεμάστερ.
Ο δίσκος προτείνεται λόγω της καλής εγγραφής και παραγωγής και στους ...audiophiles.
Σε ευχαριστώ.

μακάρι γιατί μόλις τον παρήγγειλα από eBay, Columbia CS 9701, 1968, Pressing: Canada όμως!!

ελπίζω να ακούγεται καλά!!!

Καλή Ανάσταση

- Harvey Brooks: View From The Bottom - Super Session -
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον grio, για το έναυσμα που μου έδωσε με αυτό το νήμα, να ακούσω και να μάθω αυτό το δίσκο και το είδος της μουσικής. Πραγματικά αισθάνομαι υποχρεωμένος, γιατί δεν είχα τέτοια ακούσματα ποτέ μου και μου φαίνονται πολύ όμορφα.
Ευχαριστώ Γρηγόρη...

Re: Απάντηση: Υπέρ-οχη Συνεδρία

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον grio, για το έναυσμα που μου έδωσε με αυτό το νήμα, να ακούσω και να μάθω αυτό το δίσκο και το είδος της μουσικής. Πραγματικά αισθάνομαι υποχρεωμένος, γιατί δεν είχα τέτοια ακούσματα ποτέ μου και μου φαίνονται πολύ όμορφα.
Ευχαριστώ Γρηγόρη...
Νίκο, η ευχαρίστηση είναι δική μου, όταν βρίσκονται ευήκοα ώτα...
:ernaehrung004:

Rolling Stone, Απρίλιος του 1968
«Έκφραση, καθαρή έκφραση. Χωρίς μια κιθάρα, είμαι σαν ποιητής χωρίς χέρια. Πραγματικά μπορώ να αρθρώσω πολύ σαφέστερα με την κιθάρα από με οτιδήποτε άλλο...»​

FromHisHeadToHisHeartToHisHands.jpg

From His Head To His Heart To His Hands (2014, Columbia/Legacy)
Ανθολογία με αντιπροσωπευτικά κομμάτια σε τρία CD, χωρισμένα σε ρίζες, τζαμαρίσματα και τα τελευταία λικς. Τα ακούω επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες ημέρες... Υπάρχει και οπτικό υλικό σ' ένα DVD με τίτλο Sweet Blues.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δισκάρα ! Και τι κιθαρίστας απο τους κορυφαίους.
Οποιος δεν τον έχει ακουσει πρέπει να τον βάλει στις προταιρεότητες,
Το λέω γιατι ο δίσκος μπορει να περάσει απαρατήρητος, πολλοι βλέποντας τιτλο"... Session"; μπορει να πει καλά σεσιον μουσικοι...
Αλλε δεν ειναι έτσι ειναι δημιουργία !

Και στη βαλίτσα των 12 δισκων πειβίωσης του grio αν θυμάμαι καλά :guitarist: