Υπερτιμημένα προϊόντα

Πάντως πρέπει να υποκλιθούμε για μία ακόμη φορα στην ATC
και στα υπετιμημένα και στις ευκαιρίες....τα ιδια μοντελα!!!!!
Θαυμα, θαυμα!!!

Eidos20Blu2.jpg

έτσι για να είμαι πιο συγκεκριμένος

goldmund bluray
τιμή 16900

Πάντως πρέπει να υποκλιθούμε για μία ακόμη φορα στην ATC
και στα υπετιμημένα και στις ευκαιρίες....τα ιδια μοντελα!!!!!
Θαυμα, θαυμα!!!

δεν νομίζω να ειπε κανενας να υποκλιθείς πουθενά

Κάποιοι ανθρωποι γουστάρουν τα ATC. Ξεπέρασε το!!!

Τα -6db δεν είναι στα 48Hz. Απλά η ATC αντί να γράψει
Απόκριση: 48Hz - 20Khz (+-3db) γράφει
Απόκριση: 48Hz - 20Khz (-6db).

ΙΜΗΟ θα τοποθετούσα την πτώση στις υψηλές συχνότητες και όχι στο χαμηλό του.

Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

-6 db εννοουν(ολοι) το πιο χαμηλο σημειο που σχεδον παντα ειναι το LF point.

Το σχολιο μου βασικα αφορουσε το συνηθισμενο σχολιο για τις "απαιτησεις" του 40.

Ολα τα ηχεια εκτιμουν εναν καλο,δυνατο ενισχυτη,αλλα στην περιπτωση εδω,γινονται πολλες φορες σχολια που σε κανουν να νομιζεις οτι προκειται για ενα ηχειο που "απορριπτει" τον ενα ενισχυτη μετα τον αλλο λογω καποιας "μυστηριωδους" σουπερ ποιοτητας.

Και αυτο που τονιζω ειναι οτι η οδηγηση του οπως και ολων των ηχειων ειναι απλα μαθηματικα.

picture_005_681.jpg

στο παλιό τους το dvd που ήταν pioneer αλλά έκανε 6000 δεν μπήκαν καν στον κόπο να αλλάξουν κοντρόλ
κόλλησαν ένα αυτοκόλλητο!!!! :idea:

Χρυσο αυτοκολλητο ομως :laugh:

picture_005_681.jpg

στο παλιό τους το dvd που ήταν pioneer αλλά έκανε 6000 δεν μπήκαν καν στον κόπο να αλλάξουν κοντρόλ
κόλλησαν ένα αυτοκόλλητο!!!! :idea:

Μπράβο ρε Αντώνη!!!! Αυτά πιστεύω δεν μπορεί να είναι παρεξηγήσιμα!!
Κάτι τέτοια σκεφτόμουν όταν άνοιξα το νήμα..

Re: Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

αν είναι τόσο μυαλό ο τύπος, τότε γιατί δεν την ψάχνει και με καλά υλικά ώστε να βγάλει το κορυφαίο μηχάνημα όλων των εποχών και να χεστεί στο τάληρο?

Σε ενα κυκλωμα υπαρχουν σημεια που δεν υπαρχει κανενας λογος να μπαινουν "καλυτερα" εξαρτηματα οπως καποια επιλεγμενα που μπαινουν στο signal path.Μια απλη αντισταση η πυκνωτης κανουν την δουλεια σωστα.

αν είναι τόσο μυαλό ο τύπος, τότε γιατί δεν την ψάχνει και με καλά υλικά ώστε να βγάλει το κορυφαίο μηχάνημα όλων των εποχών και να χεστεί στο τάληρο?

Υποθετικό σενάριο είναι, το οποίο απλά βγάζει εκτός το ότι πρέπει κάτι να έχει κορυφαία υλικά για να έχει και καλό ήχο.
Δεν φτιάχνουν τα υλικά τον καλό ήχο, αλλά η γνώση του κατασκευαστή.

-6 db εννοουν(ολοι) το πιο χαμηλο σημειο που σχεδον παντα ειναι το LF point.

Το σχολιο μου βασικα αφορουσε το συνηθισμενο σχολιο για τις "απαιτησεις" του 40.

Ολα τα ηχεια εκτιμουν εναν καλο,δυνατο ενισχυτη,αλλα στην περιπτωση εδω,γινονται πολλες φορες σχολια που σε κανουν να νομιζεις οτι προκειται για ενα ηχειο που "απορριπτει" τον ενα ενισχυτη μετα τον αλλο λογω καποιας "μυστηριωδους" σουπερ ποιοτητας.

Και αυτο που τονιζω ειναι οτι η οδηγηση του οπως και ολων των ηχειων ειναι απλα μαθηματικα.

Ζώντας μαζί τους για 4.5 χρόνια λοιπόν, βλέπω πιο πιθανό να έχουν τα -6 διάσπαρτα στο φάσμα και κυρίως προς τις υψηλές... :smile:
Τα 40άρια έχουν απαιτήσεις σε ποιοτικά Watt και όχι σε πολλά. Αν τους βάλεις χάλια ενισχυτή, δεν παει να είναι και 2x1000, χάλια θα παίξουν.
Η "μυστηριώδης ποιότητα" ονομάζεται και "Αλήθεια". :smile:

Και στην τελική, αν θες να ακούς φτηνά στα 120db δεν αγοράζεις ηχεία με ευαισθησία 85db

Για την οδήγηση θα συμφωνήσω... Όταν η αντίσταση πέφτει από τα 8Ω το πολύ μέχρι τα 6.5, τότε είναι εύκολα στην οδήγηση... :p

Αυτο εννοω οταν λεω μαθηματικα.:ernaehrung004:

Για το θεμα fr δεν επιμενω,αν ετσι οπως τα λες ειναι,καλο θα ηταν να διευκρινιστει,διοτι υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο

Last edited:
σχετικά με την atc
το κατοσταρι με τους discrete είναι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος με μπατζετ για ηχεία και ενισχυτή έως 15 χιλιάρικα
ας όψεται η εμφάνιση τους
αν είχα dedicated χώρο αυτά θα έπαιρνα χαλαρά

στα μονοδρομα ηχεία είναι το ψωμί κύριοι

αυτό το ηχείο έχει 4000

1.jpg

το fostex που φοράει έχει λιανική!!! 250 ευρω το ζευγάρι

:drummer:

ps οκ η καμπίνα είναι κούκλα και ζωντανό που το έχω δει και παίζει και ωραία

δεν νομίζω να ειπε κανενας να υποκλιθείς πουθενά

Κάποιοι ανθρωποι γουστάρουν τα ATC. Ξεπέρασε το!!!

με παρεξήγησες
είμαι φαν των atc
απλά τα ειδα να αναφερονται σε δύο θεματα που δεν συμβιβάζονται

Υπάρχει και η εναλλακτική του rock grotto για βελτιώσεις στα μικρά MF. Έχω και εγώ στο πρόγραμμα να αναβαθμίσω ένα x-10v3. Παρεμπιπτόντως, σε αυτή τη σειρά, το κύκλωμα εξομάλυνσης είναι μέσα στη βασική συσκευή, εξωτερικός είναι μόνο ο Μ/Σ τροφοδοσίας.

Ναι,το ξερω.Ψηνομουν τοτε να παρω το Little Pinkie PSU για πιο φθηνη εναλλακτικη στο xpsu v8,αλλα τελικα δε το πηρα...

Υποθετικό σενάριο είναι, το οποίο απλά βγάζει εκτός το ότι πρέπει κάτι να έχει κορυφαία υλικά για να έχει και καλό ήχο.
Δεν φτιάχνουν τα υλικά τον καλό ήχο, αλλά η γνώση του κατασκευαστή.

Ζώντας μαζί τους για 4.5 χρόνια λοιπόν, βλέπω πιο πιθανό να έχουν τα -6 διάσπαρτα στο φάσμα και κυρίως προς τις υψηλές... :smile:
Τα 40άρια έχουν απαιτήσεις σε ποιοτικά Watt και όχι σε πολλά. Αν τους βάλεις χάλια ενισχυτή, δεν παει να είναι και 2x1000, χάλια θα παίξουν.

Και στην τελική, αν θες να ακούς φτηνά στα 120db δεν αγοράζεις ηχεία με ευαισθησία 85db

Για την οδήγηση θα συμφωνήσω... Όταν η αντίσταση πέφτει από τα 8Ω το πολύ μέχρι τα 6.5, τότε είναι εύκολα στην οδήγηση... :p

+1

στα μονοδρομα ηχεία είναι το ψωμί κύριοι

αυτό το ηχείο έχει 4000

1.jpg

το fostex που φοράει έχει λιανική!!! 250 ευρω το ζευγάρι

:drummer:

ps οκ η καμπίνα είναι κούκλα και ζωντανό που το έχω δει και παίζει και ωραία

Φίλε Αντώνη, ωραία έπαιζε και ένα ηχείο που είχα ακούσει ιδιοκατασκευής με καμπίνα που προτείνει η Fostex! (και μεγάφωνο+καμπίνα δεν ξεπερνούσαν τα 450 ευρώ συνολικά...!)

Ως τελευταιο σχολιο απο μενα για το 40 ρι. το οποιο να προσθεσω ειναι ηχειο που γνωριζω πολυ καλα σε περιπτωση που ισως μερικοι να εχουν να εχουν αντιληφθει το αντιθετο.

Κατ'αρχη η εταιρεια δινει ως μαξιμουμ spl τα 112db και οχι τα 120 και αυτο προφανως οταν εχεις 300W που η εταιρεια εχει ως μαξιμουμ power handling,για unclipped sound.

Το οξυμωρο με το συγκεκειμενο ηχειο ειναι οτι ειναι μεγεθους για μετριους χωρους και εν τουτοις μερικοι θελουμε να το παρουσιαζουμε ως κατι χωρις συμβιβασμους,επειδη μπορει κατω απο προυποθεσεις μεγαλου ενισχυτη να πιασει ψηλες εντασεις μεχρι 112 db.Που ειναι για παραδειγμα χρησιμα τα 112 db; Στον μετριο χωρο για τον οποιο λογικα σχεδιαστηκε(20-25 τ.μ) η σε εναν μεγαλυτερο χωρο οπου θα χαθει οπως ολα τα ηχεια του ογκου του;

Στα specs των ακριβοτερων της ηχειων(scm50,100,150) η εταιρεια διευκρινιζει ως -6 db τα δυο ακρα της αποκρισης συχνοτητων τους,οποτε δεν νομιζω να ισχυει κατι διαφορετικο στον τροπο που δινουν τα specs σε αλλα ηχεια τους.

Tελος,δεν υπαρχει ηχειο που δεν θα παιξει καλυτερα με εναν πιο ποιοτικο ενισχυτη.Ολα τα ηχεια εκτιμουν εναν καλυτερο ενισχυτη,ακομη και τα φτηνα,δεν νομιζω αυτο να ειναι "προσον" η "απαιτηση" κανενος ειδικα ηχειου.