Υπερτιμημένα προϊόντα

Αστα τα καλώδια Πάνε...Πονεμένη ιστορία και καλύτερα να μείνει
έξω από την κουβέντα μας..Προτείνω να μείνουμε στις ηχομηχανές...

Re: Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

....... αλλα θα ηταν απλα σαφη μαθηματικα. Ψυχραιμια αδερφια, δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα! :ernaehrung004:

Σαφως και δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα,αλλα πολλα πραγματα στο χομπυ ειναι απλα μαθηματικα οχι σεναρια επιστημονικης φαντασιας.

Χωρις να θελω να θιξω κανεναν,και εννοω κανεναν,ενας αντιπροσωπος ,πολυ δυσκολα μπορει να ειναι αντικειμενικος με το προιον που αντιπροσωπευει και απο τις πωλησεις του οποιου ζει.

Δεχομαι οτι ελαχιστες εξαιρεσεις υπαρχουν,γι αυτο αν καποιος αντιπροσωπος λεει οτι ειναι αντικειμενικος,θα το δεκτω.............ασχετα αν διαφωνω στο θεμα της υπερτιμησης ....................

Ναι αν η "κατευθυνομενη" μοδα απαιτει mundorf,silver wires κλπ το καταλαβαινω.Αλλα οι τιμες ειναι απλα αδικαιολογητες,με οση κατανοηση κι αν δειξεις.

Kαι τα ηχεια μου τετοια εχουν ( :clown: ),αλλα δεν θα με χαλουσε αν ηταν πιο φτηνα κι ας μην τα ειχαν αυτα μεσα.Ξερω οτι παλι θα μου αρεσαν.

Αστα τα καλώδια Πάνε...Πονεμένη ιστορία και καλύτερα να μείνει
έξω από την κουβέντα μας..Προτείνω να μείνουμε στις ηχομηχανές...

Πολυ πονεμενη ιστορια οντως :laugh:

......αναφερω ομως μερικα άλλα εφ'οσον το νημα του Κωστα αναφερεται σε προιοντα γενικα.

Συμφωνω με τον AUDIOLYTIC οτι σε τεχνικα θεματα, ναι τα πραγματα ειναι πολυ πιο σαφη. Ανεφερα το παραδειγμα του κλειστης καμπινας ηχειου παραπανω, οτι ειναι απαιτητικο σε ισχυ λογω της ιδιαιτεροτητας αυτης και με μεγαλυτερους ενισχυτες παιζει πιο κοντα στις δυνατοτητες του με εμφανη διαφορα στο χαμηλο. Αυτο ειναι θεμα Φυσικης. Φετος ακουσα ενα ηχειο σοβαρης κατηγοριας τιμης με εξαιρετικα μεγαφωνα (3 δρομοι) και μετρησεις καμπυλης αντιστασης και ευαισθησια και το ηχειο δεν επαιζε αυτο που υποσχονταν το ολο πακετο και η τιμη. Εμαθα απο ανθρωπο με εμπειρια στο DIY οτι το κροσοβερ του ειναι στο μεγεθος πακετου τσιγαρων, με σχεδιαση που βρισκεις στα κροσοβερ εισαγωγικων μοντελων με πυκνωτες του μισου ευρω... Και παλι προφανως ηταν θεμα Φυσικης και πολυ συγκεκριμμενος ο λογος που το ηχειο δεν επαιζε.

Tyler ? Durden,

Δεν λεμε να μπαινουν και τετοια εξαρτηματα,εχεις απολυτο δικαιο.

Απο την αλλη δεν μπορει και ενας πυκνωτης οσο και να κοστιζει να κανει ενα κακο μηχανημα καλο.

Ολα με μετρο και ολα εχουν τα ορια τους.

Λες ακριβως το ιδιο πραγμα απο την αναποδη. :ernaehrung004: Μια κακη και προχειρη σχεδιαση κροσοβερ που δεν εκμεταλλευεται τις δυνατοτητες των μεγαφωνων κλπ, που υλοποιειται και με φτωχα υλικα, το αποτελεσμα ειναι καταδικασμενο, το ακουσα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Υπερτιμημένα προϊόντα

Λες ακριβως το ιδιο πραγμα απο την αναποδη. :ernaehrung004: Μια κακη και προχειρη σχεδιαση κροσοβερ που δεν εκμεταλλευεται τις δυνατοτητες των μεγαφωνων κλπ, οταν υλοποιειται και με φτωχα υλικα, το αποτελεσμα ειναι καταδικασμενο, το ακουσα...

Δεν γνωριζω για ποιο ηχειο μιλας,αλλα συμφωνουμε.....νομιζω;;;; :laugh:

Να προχωρησω ομως και ενα βημα πιο περα και να πω οτι αν ο κατασκευαστης του ηχειου στο οποιο αναφερεσαι εχει οντως επιλεξει καλα μεγαφωνα για το ηχειο του,δουλεψε σωστα τις καμπινες του και εβαλε τα κροσσοβερ που λες,τοτε καλα κανει οποιος και ναναι,να μαθει καλυτερα την δουλεια του,και να σεβεται τα λεφτα των πελατων του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπερτιμημένα προϊόντα

Δεν γνωριζω για ποιο ηχειο μιλας,αλλα συμφωνουμε.....νομιζω;;;; :laugh:

Να προχωρησω ομως και ενα βημα πιο περα και να πω οτι αν ο κατασκευαστης του ηχειου στο οποιο αναφερεσαι εχει οντως επιλεξει καλα μεγαφωνα για το ηχειο του,δουλεψε σωστα τις καμπινες του και εβαλε τα κροσσοβερ που λες,τοτε καλα κανει οποιος και ναναι,να μαθει καλυτερα την δουλεια του,και να σεβεται τα λεφτα των πελατων του.

δεν θελω να αναφερω το ηχειο γιατι δεν θελω να αρχισει καινουριος γυρος :violent-smiley-030:... Το συγκεκριμμενο παροτι οχι τοσο εμπορικο, εχει συζητηθει πολυ εδω μεσα.. Ο γνωστος πρωην ιδιοκτητης του το δωσε στο 1/3 της τιμης του (χιλιαδων ευρω) χωρις αναστολη. Και βεβαια συμφωνουμε!:rolleyes:

Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

Για να μην πούμε για ενισχυτές με τροφοδοσιες για playstation.............

Πες, πες, την εχω πατησει πρωτος απ' ολους. 800 ευρω ενισχυτης, 6800μF/καναλι πυκνωτες εξομαλυνσης. Οταν εβαλα στοιχειωδως δυσκολο φορτιο ειχα κανει το volume (blue alps) ατερμονο, το γυριζα σαν ανεμιστηρα και το ηχειο απλα εβηχε...:damnyou:

Εχετε καποια γνωμη για την Musical Fidelity?

Εχω εναν ενισχυτη ακουστικων x can V8,και παροτι ειμαι σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος,καποια πραγματα οπως για παραδειγμα ενα εξωτερικο τροφοδοτικο της ιδιας σειρας τοτε,μου ειχε φανει αρκετα ακριβο,οπως επισης και κατι fine tuning που εκανε σε διαφορα μηχανηματα,που τα εστελνες και κανανε κατι αλλαγες πυκνωτων κτλ,ολα αυτα μου φαινοταν λιγο περιεργα και οχι και τοσο σοβαρα...

Δεν υπαρχει λογος νομιζω να το αναφερεις.

Απλα αυτο που λες ειναι ακομη ενα παραδειγμα στα πολλα που βλεπουμε καθημερινα.

Υπερτιμημενο μπορει να ειναι και κατι που κοστιζει 200 ευρω και δεν κανει την δουλεια του οπως θα επρεπε.

Re: Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

Πες, πες, την εχω πατησει πρωτος απ' ολους. 800 ευρω ενισχυτης, 6800μF/καναλι πυκνωτες εξομαλυνσης. Οταν εβαλα στοιχειωδως δυσκολο φορτιο ειχα κανει το volume (blue alps) ατερμονο, το γυριζα σαν ανεμιστηρα και το ηχειο απλα εβηχε...:damnyou:

φτηνά την πάτησες..........:Banane0:Εγώ τον αγόρασα 1500 και μόλις τον έβαλα να οδηγήσει την..........μεγάλη μου αγάπη ούτε το woofer. Πριν της 12 είχε παραδωσει πνεύμα. Οταν τον ανοίξαμε είδαμε ότι το τροφοδοτικό ενός cd player ίσως και να ήταν μεγαλύτερο....Επωληθη με συνοπτικές διαδικασιες βεβαίως βεβαίως.:rifle:

ΥΓ : Μπορεί να διαβάζονται τα παραπάνω ολίγον ως δραματικά αλλά όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά μετά από λίγο καιρό καταλαβαίνεις το μέγεθος της.....αναντιστοιχίας μεταξύ τιμής και απόδοσης

,οπως επισης και κατι fine tuning που εκανε σε διαφορα μηχανηματα,που τα εστελνες και κανανε κατι αλλαγες πυκνωτων κτλ,ολα αυτα μου φαινοταν λιγο περιεργα και οχι και τοσο σοβαρα...

Ας βαλω και τον συνδεσμο.Θα με ενδιεφερε να ακουσω μια γνωμη.

http://www.musicalfidelity.com/tuning-information.asp

Εχω εναν ενισχυτη ακουστικων x can V8,και παροτι ειμαι σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος,καποια πραγματα οπως για παραδειγμα ενα εξωτερικο τροφοδοτικο της ιδιας σειρας τοτε,μου ειχε φανει αρκετα ακριβο,οπως επισης και κατι fine tuning που εκανε σε διαφορα μηχανηματα,που τα εστελνες και κανανε κατι αλλαγες πυκνωτων κτλ,ολα αυτα μου φαινοταν λιγο περιεργα και οχι και τοσο σοβαρα...

Αν η MF ειχε ενα τροφοδοτικο με τον ενισχυτη ακουστικων της αλλα προσφερε και σε ψηλοτερη τιμη ενα αλλο τροφοδοτικο προαιρετικα,το βρισκω καλη τακτικη,νοουμενου οτι το απλο τροφοδοτικο δεν αδικουσε το μηχανημα σαν αρχη.

Ειναι μια καλη τακτικη αναβαθμισης για καποιον που θελει στο μελλον.

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ σημαντικο μερος ολων των μηχανηματων και κατι για το οποιο ξοδευονται πολλα λεφτα σε σχεση με το συνολικο κοστος ενος μηχανηματος.

Ας βαλω και τον συνδεσμο.Θα με ενδιεφερε να ακουσω μια γνωμη.

http://www.musicalfidelity.com/tuning-information.asp

Φαινεται γραφαμε μαζι.

Διαβαζοντας στο λινκ που εδωσες,μιλανε κυριως για τρανσιστορ εξοδου που πιθανοτατα να ειναι καλυτερα απο τα προηγουμενα και να απαιτουν καποιες αλλαγες στο κυκλωμα.

Δεν μου φαινεται να μιλουν για απλη αλλαγη πχ πυκνωτων μιας μαρκας με αλλη.Δεν μπορω βεβαια να ειμαι και απολυτα σιγουρος.

Αν η MF ειχε ενα τροφοδοτικο με τον ενισχυτη ακουστικων της αλλα προσφερε και σε ψηλοτερη τιμη ενα αλλο τροφοδοτικο προαιρετικα,το βρισκω καλη τακτικη,νοουμενου οτι το απλο τροφοδοτικο δεν αδικουσε το μηχανημα σαν αρχη.

Ειναι μια καλη τακτικη αναβαθμισης για καποιον που θελει στο μελλον.

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ σημαντικο μερος ολων των μηχανηματων και κατι για το οποιο ξοδευονται πολλα λεφτα σε σχεση με το συνολικο κοστος ενος μηχανηματος.

Επειδη δεν ειμαι και τοσο καλος στα τεχνικα,ο ενισχυτης ακουστικων ειχε αυτον τον τετραγωνο μετασχηματιστη που μπαινει στην πριζα κατευθειαν και ζεσταινεται αρκετα,αυτο δεν ειναι το τραφοδοτικο του?

Απλα κυκλοφορουσε και ενα εξωτερικο τροφοδοτικο,το οποιο κοστιζε περιπου 400 ευρω απ'οτι θυμαμαι,οσο πανω κατω εκανε και ο ενισχυτης.Βεβαια το ειχαμε δοκιμασει τοτε,και η διαφορα ηταν αμεσα αισθητη,προς το καλητερο.

Επειδη δεν ειμαι και τοσο καλος στα τεχνικα,ο ενισχυτης ακουστικων ειχε αυτον τον τετραγωνο μετασχηματιστη που μπαινει στην πριζα κατευθειαν και ζεσταινεται αρκετα,αυτο δεν ειναι το τραφοδοτικο του?

Απλα κυκλοφορουσε και ενα εξωτερικο τροφοδοτικο,το οποιο κοστιζε περιπου 400 ευρω απ'οτι θυμαμαι,οσο πανω κατω εκανε και ο ενισχυτης.Βεβαια το ειχαμε δοκιμασει τοτε,και η διαφορα ηταν αμεσα αισθητη,προς το καλητερο.

Θα ελεγα οτι δεν ειναι κακη τακτικη οπως ειπα και προηγουμενα.Ειναι μια καλη ευκαιρια αναβαθμισης οταν καποιος μπορει να διαθεσει τα επιπλεον λεφτα.

Και δεν ειναι κατα την αποψη μου πολλα ασχετα αν ο ενισχυτης κοστιζε περιπου το ιδιο.Μαλλον λογικο μου φαινεται,αν ο ενισχυτης εχει δυνατοτητες,ισως να ηταν και περισσοτερα το τροφοδοτικο.

Θα ελεγα οτι δεν ειναι κακη τακτικη οπως ειπα και προηγουμενα.Ειναι μια καλη ευκαιρια αναβαθμισης οταν καποιος μπορει να διαθεσει τα επιπλεον λεφτα.

Και δεν ειναι κατα την αποψη μου πολλα ασχετα αν ο ενισχυτης κοστιζε περιπου το ιδιο.Μαλλον λογικο μου φαινεται,αν ο ενισχυτης εχει δυνατοτητες,ισως να ηταν και περισσοτερα το τροφοδοτικο.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση,audiolytic.

Καταλαβαινω πως η τροφοδοσια ειναι πολυ σημαντικη.Απλα μου ειχε φανει λιγο ακριβουτσικο,να εχει την ιδια τιμη περιπου με τον ενισχυτη.Ηταν ενα κουτι εξωτερικα ακριβως της ιδιας σχεδιασης με τον ενισχυτη.Προφανως μπορει ο μετασχηματιστης τραφοδοσιας μεσα να δικαιολογουσε το κοστος.