Μην αρχισουμε το ιδιο βιολι....για το ιδιο βιολι.........,θα χαλασουμε το νημα..................... :silly:
Τα νήματα δεν νομίζω να χαλάνε από θεμιτό διάλογο ή παρατηρήσεις που είναι πάντα μέσα στο θέμα.
Μην αρχισουμε το ιδιο βιολι....για το ιδιο βιολι.........,θα χαλασουμε το νημα..................... :silly:
Δηλαδή ας σε ρωτήσω, ξέρεις πολλούς που έχουν πληρώσει περισσότερα από τα 7-8.000 που κοστίζουν τα SCM50, ή τα 2.500 που κοστίζουν τα SCM40 σε ενισχυτικά?
Δηλαδή δεν υπάρχουν 70άριδες ή 100άριδες αξιοπρεπέστατοι και όχι ακριβοί για να οδηγήσουν ATC?
Υπαρχουν προσιτοι ενισχυτες που μπορουν να οδηγησουν "σωστα" τα ATC μιας και η αντισταση τους δεν πεφτει κραυγαλεα χαμηλα, αλλα στην πραξη το ηχειο για να παιξει κοντα σε αυτο που μπορει, στις πραγματικες του δυνατοτητες και να βγαλει το μπασο που πρεπει, χρειαζεται σοβαροτερη οδηγηση, αυτο νομιζω οτι εννοει ο Φραγκουλης.
Εγώ θα έλεγα ότι και τα ATC είναι υπερεκτιμημένα διότι μπορεί τα ηχεία της εταιρείας να μην κοστίζουν πολλά χρήματα (κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό) αλλά τα ενισχυτικά για να οδηγηθούν σωστά καταλήγουν να έχουν πολλαπλάσιο κόστος από τα ηχεία (κάτι το οποίο είναι αντικειμενικό)
Δηλαδή ας σε ρωτήσω, ξέρεις πολλούς που έχουν πληρώσει περισσότερα από τα 7-8.000 που κοστίζουν τα SCM50, ή τα 2.500 που κοστίζουν τα SCM40 σε ενισχυτικά?
Δηλαδή δεν υπάρχουν 70άριδες ή 100άριδες αξιοπρεπέστατοι και όχι ακριβοί για να οδηγήσουν ATC?
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (αλλά και αυτοί που θέλουν να γνωρίζουν ποια ειναι αυτά), ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟ AVFORUM ΤΟΤΕ. (εννοείται δεν θα υπήρχε η ανάγκη για forums σήμερα...)(
Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να πει οτι η Τάδε εταιρία που την φέρνει κάποιος αντιπρόσωπος ειναι πεταμένα λεφτά? Τι φοβόμαστε?
Έχω τα 40αριά, οι πηγές μου είναι αντίστοιχης και λίγο μεγαλύτερης αξίας από τα ηχεία και ο ενισχυτής μου διπλάσιας αξίας από τα ηχεία. Τα ηχεία σηκώνουν ανετότατα ποιοτικότερα συνοδά. Αν είναι έτσι τα υπερτιμημενα προιόντα τότε ΟΚ.
Τα "ακουστικα" χαρακτηριστικα που περιγραφεις δεν ειναι θεμα λεφτων αλλα κυριως σωστης σχεδιασης.Για παραδειγμα,παρε ενα μηχανημα που ακουστικα δεν εκτιμα κανεις διοτι οντως ειναι μαπα.Βαλε μεσα οτι πιο ακριβο εξαρτημα θελεις,θα καταληξει μια πανακριβη μαπα.
Η ουσια ειναι να εχεις ενα μηχανημα που σχεδιαστικα ειναι καλο και να το κατασκευασεις με καλα εξαρτηματα εκει που πραγματικα ειναι αναγκη.
Αν καποιος εχει καποιες βασικες γνωσεις του τι κοστιζει το καθε μερος η εξαρτημα ενος τελειωμενου μηχανηματος ειναι πολυ ευκολο να εντωπισει τα υπερτιμημενα μηχανηματα,η τα μηχανηματα των οποιων η τιμη ειναι ψηλη λογω αχρειαστων στον ηχο σπαταλων.Παρε ας πουμε ως ακραια περιπτωση τα πιο πανω χρυσα ηχεια...........η το περιεργο λουκ πολλων αλλων.
Η οπτικη διαφορετικοτητα ειναι για πολλους κατασκευαστες ο ευκολος τροπος να ζητανε περισσοτερα λεφτα,ασχετα αν τα υλικα που χρησιμοποιουνται ειναι σχετικα φτηνα αλλα εντεχνα καλλωπισμενα.Μοδα,ευκολη επεξεργασια κλπ ειναι σημερα π.χ το ακρυλικο.Ξεκινησε απο τα πικαπ και τωρα το βλεπουμε συχνα σε μηχανηματα.
Το ειπαμε και πιο παλια,το λεω και τωρα,δεν φταινε οι τετοιοι κατασκευαστες,αλλα η "ζητηση" απο τους λατρες της διαφορετικοτητας,της ακριβης τιμης,του ονοματος,του hype καθε μορφης.
Ενα καλο frequency response,transient response και γενικα σωστα τεχνικα χαρακτηριστικα επιτυγχανονται πολυ ευκολα τις τελευταιες δεκαετιες.
Εκεινο που δεν θα γινει ποτε κατορθωτο ειναι να δουμε πραγματικα ανωτερα μηχανηματα σε τιμιες τιμες,οσο εμεις πληρωνουμε το τιμημα της "ανωτεροτητας της φατσας,της τιμης και του ατεκμηριωτου hype"....................
Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να πει οτι η Τάδε εταιρία που την φέρνει κάποιος αντιπρόσωπος ειναι πεταμένα λεφτά? Τι φοβόμαστε?
Ευτυχως Κωστα τα πραγματα δεν ειναι οπως ακριβως τα λες κατα την αποψη μου.
Τα "ακουστικα" χαρακτηριστικα που περιγραφεις δεν ειναι θεμα λεφτων αλλα κυριως σωστης σχεδιασης.
Για παραδειγμα,παρε ενα μηχανημα που ακουστικα δεν εκτιμα κανεις διοτι οντως ειναι μαπα.Βαλε μεσα οτι πιο ακριβο εξαρτημα θελεις,θα καταληξει μια πανακριβη μαπα.
.....
Ούφ, τώρα που τά 'πα, ας συνεχίσω να ακούω μουσικούλα από τα 350 watt των μωρών μου :ears:
Τα νήματα δεν νομίζω να χαλάνε από θεμιτό διάλογο ή παρατηρήσεις που είναι πάντα μέσα στο θέμα.
Προσωπικά, είχα τα Atc 40 και τα άκουσα με αρκετούς συνδυασμούς (με μηχανήματα διαφόρων κατηγοριών τιμής).
Κάποιοι γράφουν για τα 40άρια και δεν ξέρουν τι γράφουν... (αλλά... τι να ξέρω εγώ? απλά κάτοχος ήμουν.... ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΝ'ΩΣΤΕΣ )
Κάτσε μισό Πάνο...Τι δεν είναι?
Οτι το σύστημα της MBL -επειδή εκεί αναφερόμουν-είναι αλλού?
Σωστή σχεδίαση χωρίς σωστά(και συνήθως ακριβά) υλικά δεν υπάρχει...Δηλαδή θα κάτσει κάποιος να σχεδιάσει
επί μήνες μια συσκευή για να βάλει εξαρτήματα του κιλού?..Η ένα ντενεκέ για σασί?
Κακές σχεδιάσεις, σε ακριβά μηχανήματα ίσως να μην υπάρχουν..Κακές υλοποιήσεις,λόγω οικονομίας είναι πιθανότερες..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.