Υπερτιμημένα προϊόντα

Η υπερτιμηση και η απατη ειναι αδελφια διδυμα

Χμ...Οχι πάντα.Υπάρχουν υπερτιμημένα προιόντα( για τον άλφα η βήτα λόγο)που κάνουν την διαφορά, που ή τα αγοράζεις ή δεν τα κοιτάς καν
και υπάρχουν οι σκέτες αρπαχτές..

Υπάρχουν ας πούμε οι κατ´εξακολούθησιν απατεώνες...

http://www.tripointaudio.us/PRODUCTS.htm

Τιμή για το TRIPOINT SPARTAN MASTER REFERENCE A/C CONDITIONER

35000 δολλάρια!!

Η τιμή για το TRIPOINT ORION MASTER REFERENCE A/C CONDITIONER είναι άγνωστη, αλλά μπορούμε να μαντέψουμε!

Χμ...Οχι πάντα.Υπάρχουν υπερτιμημένα προιόντα( για τον άλφα η βήτα λόγο)που κάνουν την διαφορά

Ναι,αλλα η απατη δεν εγγειται στο αν κανουν διαφορα,αλλα ποσο τους πληρωνεις για την διαφορα.
Και το οτι ισως καποια αλλα μηχανηματα ειναι φτηνοτερα αλλα δεν κανουν τοση διαφορα,αυτο δεν δικαιωνει την απατη.
Ασε που ακομα και το ποσο γουσταρουμε να μας κλεψουν ειναι...............υποκειμενικο :laugh:

Σωστό είναι αυτό ρε Αναξαγόρα... αλλά στη πράξη μόνο giant killers (χαμηλή τιμή - υψηλή απόδοση) εμφανίζονται στη πιάτσα, 1-2 τη πενταετία και φτιάχνονται νήματα 100 σελίδων για αυτά!

Τα υπόλοιπα στο ίδιο καζάνι βράζουν... και ο καθένας αποφασίζει με τα γούστα του ένα απο αυτά...

Ε ναι βρε Περδίκα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι αν δεν είναι Giant Killer είναι υπερτιμημένο...
Βέβαια o Giant Killer είναι πάλι υποκειμενικό. Ενώ εγώ θεωρώ τα ATC τα 40άρια Giant Killers τα βλέπω και στη λίστα με τα υπερτιμημένα... :flipout:

(σήμερα έχασες ένα πολύ καλό ηχείο στην εκδήλωση... ακριβό αλλά καλό!)

Με 3 ώρες ύπνο την ημέρα τις τελευταίες 25 ημέρες και το τρέξιμο μίας μετακόμισης πάλι καλά που βρίσκω χρόνο να μπαίνω στο forum, δε λες; Δήλωσα ότι θα ερχόμουν πριν μάθω για τη μετακόμιση που με περίμενε... :flipout:

Και για να σοβαρετούμε και λίγο, θα συμφωνήσω με το φίλο που ανέφερε πιό πάνω στα πιό υπερεκτιμημένα μηχανήματα το LP12 (καλό, πολύ καλό, αλλά όχι και το καλύτερο πικάπ της ιστορίας).

Αχά!
Δεν είμαι ο μόνος τελικά που βλέπει τον ντόρο για το LP12 και αναρωτιέται "Γιατί είναι χαρούμενος ο κόσμος και χειροκροτά πατέρα";

EAD T1000 transport

image.php

Ένα Pioneer PDS των 300 Ευρώ σε υπερδεκαπλάσια τιμή.

Και μη μου πει κανείς ότι έχουν αλλάξει το αναλογικό μέρος διότι το EAD είναι transport.

Βέβαια όταν το άνοιξε ο Δ. Σταματάκος στο τέστ του ήχου διαπίστωσε ότι δεν είχαν αφαιρέσει καν τις αναλογικές εξόδους, απλά τις είχαν μέσα στο κουτί.

Το παραπάνω είναι αρπαχτή.

Υπερτιμημένο προϊόν είναι ο mbl 6010. Βρίσκεις παρόμοιο στο 1/10 της τιμής

Giant killer ο mbl 4004. Κανένας προ από όσους έχω ακούσει με κόστος κάτω από 3 χιλιάρικα δεν παίζει τόσο αποκαλυπτικά και μουσικά συγχρόνως. Και βρίσκεται κάτω από χιλιάρικο.

Και κάτι λίγο άσχετο:

Μου έχουν φέρει από Αμερική προενισχυτή με τροφοδοτικό στα 110V.

Για καιρό το δούλευα με μετασχηματιστή. Όταν έστειλα mail στην εταιρεία για κόστος μετατροπής στα 230 μου είπαν 500 δολλάρια και τα έξοδα μεταφοράς από Ελλάδα προς το εργοστάσιο και πίσω δικά μου.
Την προηγούμενη εβδομάδα τον έδωσα σε μέλος του φόρουμ να τον ανοίξει για ν'αλλάξει το τροφοδοτικό με κάποιο στα 230 αν υπάρχει.

Προχθές είχα τηλέφωνο. Το τροφοδοτικό είχε εσωτερικά διακόπτη για 220 -240V...:slapface:

Τον είχες Εκτωρα?...Σε ποιόν προ αναφέρεσαι που είναι παρόμοιος με το 1/10 της τιμής του 6010?

τον 4004 είχε, που τώρα έχω εγώ...
υποθέτω εννοεί ότι ο 6010 είναι ουσιαστικά ο 5010 που κοστίζει πολύ λιγότερα....
μάλλον κάτι τέτοιο....

Και κάτι λίγο άσχετο:

Μου έχουν φέρει από Αμερική προενισχυτή με τροφοδοτικό στα 110V.

Για καιρό το δούλευα με μετασχηματιστή. Όταν έστειλα mail στην εταιρεία για κόστος μετατροπής στα 230 μου είπαν 500 δολλάρια και τα έξοδα μεταφοράς από Ελλάδα προς το εργοστάσιο και πίσω δικά μου.
Την προηγούμενη εβδομάδα τον έδωσα σε μέλος του φόρουμ να τον ανοίξει για ν'αλλάξει το τροφοδοτικό με κάποιο στα 230 αν υπάρχει.

Προχθές είχα τηλέφωνο. Το τροφοδοτικό είχε εσωτερικά διακόπτη για 220 -240V...:slapface:

Μάλλον κάποιος έβαλε τον διακόπτη μετατροπής από τα 110 στα 240 χωρίς να ενημερώσει
τους άλλους!!

:flipout::flipout::flipout:

Όταν έστειλα mail στην εταιρεία για κόστος μετατροπής στα 230 μου είπαν 500 δολλάρια και τα έξοδα μεταφοράς από Ελλάδα προς το εργοστάσιο και πίσω δικά μου.

Ανάλυση κόστους:
Πάτημα του διακόπτη για να γυρίσει στα 220-240V: 0.5
Γνώση ότι υπάρχει διακόπτης που γυρίζει το τροφοδοτικό στα 220-240V: 499.5 .

:flipout:

Προφανώς είχαν κάποιο μοντέλο που έπαιζε μόνο στα 110 και σε κάποιο revision άλλαξαν τροφοδοτικό και έβαλαν κάποιο που παίρνει και τις δύο τάσεις...
Οπότε, πρακτικά, θα πλήρωνες ολόκληρο το κόστος του καινούργιου τροφοδοτικού. :p

Ανάλυση κόστους:
Πάτημα του διακόπτη για να γυρίσει στα 220-240V: 0.5
Γνώση ότι υπάρχει διακόπτης που γυρίζει το τροφοδοτικό στα 220-240V: 499.5 .

:flipout:

Προφανώς είχαν κάποιο μοντέλο που έπαιζε μόνο στα 110 και σε κάποιο revision άλλαξαν τροφοδοτικό και έβαλαν κάποιο που παίρνει και τις δύο τάσεις...
Οπότε, πρακτικά, θα πλήρωνες ολόκληρο το κόστος του καινούργιου τροφοδοτικού. :p

Για να μην πουμε οτι θα μπορουσαν να του πουνε να κοιταξει μπας και υπηρχε κανενας διακοπτης μεσα πριν τον στειλει .........................

H Audio Note ειναι μια απο τις πολυ αγαπημενες μου εταιρειες.
Εχω ακουσει, και ακουω, τρια διαφορετικα συστηματα της σε σπιτια φιλων και μπορω να πω οτι καθε μερα μου αρεσουν και περισσοτερο.

Ειδικα τα ενισχυτικα τους και τα ηχεια τους, εχουν εναν τροπο να σε βαζουν μεσα στην μουσικη που για μενα δεν εχει ταιρι.
Τα ηχεια τους λοιπον τα AN/E ξεκινανε απο 3-4000 ευρω, και παροτι ειναι ενα πολυ απλο κουτι, με δυο νορμαλ μεγαφωνα, δεν μπορεις να τα πεις υπερτιμημενα λογω του πολυ καλου ηχου που βγαζουν.

Οταν ομως τα ιδια κουτια, με τον ιδιο αριθμο και μεγεθος μεγαφωνων, αλλα με διαφορετικα υλικα στα κροσοβερ, και διαφορετικη καλωδιωση ζητανε ...129600(Εκατον εικοσι εννεα χιλιαδες) λιρες Αγγλιας, νομιζω οτι στην λιστα με τα υπερτιμημενα προιοντα μπαινουν σε περιοπτη θεση.

Βεβαια δεν τα εχω ακουσει και, ποιος ξερει, μπορει και να κανω λαθος.

Για να μην πουμε οτι θα μπορουσαν να του πουνε να κοιταξει μπας και υπηρχε κανενας διακοπτης μεσα πριν τον στειλει .........................

Ούτε καν...
Λογικά και μόνο από το serial number θα ήξεραν αν είναι από την παρτίδα με το παλιό ή το πιο καινούργιο τροφοδοτικό...
Αν μη τι άλλο, κάθε σοβαρή εταιρία μπορεί να ξέρει τι parts χρησιμοποίησε για κάθε μηχάνημά της αν ξέρει το serial number του. :p

Ούτε καν...
Λογικά και μόνο από το serial number θα ήξεραν αν είναι από την παρτίδα με το παλιό ή το πιο καινούργιο τροφοδοτικό...
Αν μη τι άλλο, κάθε σοβαρή εταιρία μπορεί να ξέρει τι parts χρησιμοποίησε για κάθε μηχάνημά της αν ξέρει το serial number του. :p

Σαφως

Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

Αχά!
Δεν είμαι ο μόνος τελικά που βλέπει τον ντόρο για το LP12 και αναρωτιέται "Γιατί είναι χαρούμενος ο κόσμος και χειροκροτά πατέρα";

Βαλε και μενα μεσα....