Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

σπουργιτι ειναι εκει στο δεντρο ?
έλεος !!! τι βλέπει το μάτι σου.....χαχαχα ( μαλλον κατα 90% , ακομα και στην μεγενθυση δεν φαινεται ξεκαθαρα)
Κι ομως η πρωτη απο αποψη δυναμικης, ισορροπιας , καδρου, τονων και γραμμων ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσα και μαγικη απο την δευτερη που ειναι λιγο ισωμα στους τονους.
συμφωνώ σε όλα, πολύ καλύτερη σαν φωτογραφία η πρώτη, η δεύτερη έγινε εντυπωσιακή απο το color efex του LR, αλλιώς ασπρόμαυρη...

• Love
Reactions: kbouk
Επειδή πρόσφατα βρέθηκα σε παραλία με "ομπρελο-ξαπλώστρες" που ήταν σε χειμωνιάτικο service - δηλαδή σε άθλια/αποκρουστική κατάσταση, η πρώτη εικόνα με παρέπεμψε εκεί. Γενικώς όταν βλέπω φυτεμένες μόνιμες ομπρέλες βγάζω σπυριά... (χειμώνα-καλοκαίρι).

_6100676.JPG

και ενα πορτρέτο του οταν σταματησε να κυνηγα ο μαυρος πάνθηρας ;)

_6100678.JPG

Attachments

• _6100678.JPG
    _6100678.JPG
    2.5 MB · Views: 4
  • Love
Reactions: cacau
Δυο Α/Μ και μια με γευση τσιχλοφουσκας για τον Biily the Kid :cool:

Full spectrum EM10 + 12-45 pro , οι 2 πρωτες με φιλτρο Β+W 695nm στον φακο και η δευτερη χμ δεν θυμαμαι , μαλλον με χωρις τιποτε :rolleyes:

_7020722.JPG

_7020727.JPG

_7020729.JPG
χωρις

εντυπωσιακή απόδοση στα κοντινά απο τον 12-45
Έπαιξε ρόλο και το B+W φίλτρο που αυξάνει το contrast στο Α/Μ

Έχω κάνει και μια ζωγραφιά χωρίς κανενα φίλτρο στον φακό που μου αρέσει προσωπικά πολύ,

θα σας την αφιερώσω αύριο

Έπαιξε ρόλο και το B+W φίλτρο που αυξάνει το contrast στο Α/Μ

Έχω κάνει και μια ζωγραφιά χωρίς κανενα φίλτρο στον φακό που μου αρέσει προσωπικά πολύ,

θα σας την αφιερώσω αύριο
Tο υπέρυθρο δεν ειναι μόνο Α/Μ , θελει βεβαια και να σου κάτσει και η συνταγή και εδώ πιστευω πως εκατσε

(sorry για το διπλό watermark και την πιο χαμηλή ανάλυση , εχει πεσει σημαντικά η ποιοτητα απο το αρχικό)

_7020732 watermark.JPG

• Like
Κλασσική κεντρική προοπτική, η επεξεργασία μου αρέσει πολύ.
σε ευχαριστώ Δημήτρη !! γνωρίζω πολύ βασικά πράγματα σε LR και PS , στην συγκεκριμένη πρώτα αφαίρεσα highlights (ήταν ντάλα ήλιος η λήψη) και πρόσθεσα contrast (για "βάθος" και 3D αισθηση ) στο LR. Όταν ο φακός είναι οξύς -όπως ο 15/1.7 - δεν πειράζω ποτέ clarity . Κατόπιν την άνοιξα με την ρουτίνα Nik Collection-Silver Efex pro2 στο PS και πειραματιζόμενος διάλεξα το φίλτρο Silhouette ev+0.5 οπου έγινε σχεδόν κατάμαυρη, ανεβάζοντας όμως αρκετά το dynamic brightness εμφανίστηκε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή , ανέβασα το shadows στο 100% και αμέσως μου έδωσε το λευκό στα δέντρα, οπότε ενθουσιασμένος έφερα μια ισορροπία σε highlights και midtones και ...βουαλά το αποτέλεσμα.

• Like
Τα περισσότερα φιλτρα του Silver Effex θα σου δώσουν σχεδόν έτοιμο υπέρυθρο αρχείο, με τον καιρό όμως καταλαβαινεις τι πρέπει να κάνεις ως βασικα ξεκινώντας την επεξεργασία

η αύξηση του contrast είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη. Στα υπόψην οτι σε κάποιες εκδοχές της υπερυθρης φωτογραφίας και ειδικά στην Α/Μ εκδοχη το να κάψεις τα λευκά ή να τονώσεις τις σκιές το ζητάει το αρχείο , επεξεργασία που δεν θα τόλμαγες να κανεις σε κανονικο αρχείο

Στη συγκεκριμένη με την επεξεργασία συνολικά σε όλο το αρχείο έχασες το πέτρινο κτίριο του σταθμού (ήθελε τοπική επεξεργασία)

• Like
Reactions: Leventis Dimitris