Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

στην τοποθεσία Λιπάσματα Δραπετσώνας με την παλιά μου υπερυθρη ΕΜ1 IR 590nm και διαφορους φακους Lensbaby , κυριως Α/Μ μετατροπη με ρυθμιση στην μηχανή και ελαχιστη επεξεργασία (crop , tonality)

_3060506.JPG

_3060542.JPG

_3060574.JPG

_3060618.JPG

_3060613.JPG

• Like
Reactions: gpapjohn and cacau
Κανονική :pυπέρυθρη φωτογραφία, τραβηγμένη το 1997 με Kodak High Speed infrared film (HIE Infrared) , Nikon F2AS & Nikkor 16mmf/2.8 fisheye, για το λεύκωμα που έξέδωσα αργότερα.
Πρόκειται για την προϊστορική πύλη του Κάστρου Άρμενον πάνω από τα Στύρα Εύβοιας.
Υ..Γ. Το "κανονική υπέρυθρη" πήγαινε στον Κο Κμπούκ!:ROFLMAO::ROFLMAO:

No#36.jpg

Last edited:
Γουστάρω τέτοιες κοντρίτσες old IR analog vs new IR digital

σε αυτη που ακολουθει μου εμεινε το ISO στα 1600 και εβγαλε και κοκκο αρκετό οχι ομως φιλματο ,

στο λιμανάκι της Πέρδικας Αίγινας λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα

_8230812.JPG

_8230813.JPG

Attachments

• _8230812.JPG
    _8230812.JPG
    4 MB · Views: 1
  • Like
Reactions: toupia
Ίδια συνταγή από άλλη γωνία.
Μη μου πείς πως έχει κόκκο!:ROFLMAO:

Υπ όψιν πως πρόκειται για εκτυπωμένες εικόνες στο σκοτεινό θάλαμο και σκαναρισμένες.

No#37.jpg

• Haha
Reactions: kbouk
το ξέρω βρε ... μου αρεσει ο φιλματος κόκκος που εχουν ,

ταιριάζει στη θεματολογία και στην μηχανή (ίδιας εποχής δεν ειναι με το θέμα σου ? :ROFLMAO:) ,

οταν μου καθεται σωστα στην μονοχρωμη χωρίς επιπλέον επεξεργασία με add on) τον κρατω

_8230827.JPG

Απλά με την υπέρυθρη digital μπορεις να παιξεις και με τα χρώματα αν την εχεις full spectum

oπότε αντί για αυτή που εχει προστεθεί film look οπως το εδιναν οι παλιές φιλμάτες με το υπέρυθρο φιλμ

P2240277.JPG

μπορεις να δώσεις τη δική σου προσωπική καλλιτεχνική νότα

_2240248 color1.JPG

Κάπου στα τρένα της Βιέννης

με την EM10 full spectrum χωρις φιλτρο στο φθηνό fisheye 9mm/8 , μου εκανε εντυπωση το χαμόγελό της , οσες στάσεις περάσαμε δεν εφυγε απο τα χείλη της

_C180005.JPG

λιγα λεπτά πριν ειχα τον Lumix 35-100 με φιλτρο 720nm πανω στην ΕΜ10 IR και δειτε με το φιλτρο πάνω στον φακό πως εγραψε διαφορετικά η γουνα και το δέρμα της

_C180004 resize.JPG

Last edited:
Ναι, το γράψιμο του φίλτρου με απασχόλησε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο "Θέμα"... ;):ROFLMAO:

...Χριστέ μου μέρες που 'ναι!

• Haha
Reactions: toupia and kbouk
Δίπλα της καθόταν μια κυρία φόβητρο που με λοξοκοίταγε. Έτσι και με τσάκωνε να βγάζω φωτό θα μου τα έχωνε σίγουρα , γιαυτο άλλαξα φακό και έβαλα το καπάκι ώστε να είναι πιο light η κατάσταση και τραβηξα ανάμέσα από τα χέρια μου.

Αυριο θα ανεβάσω μια και με τον μπαμπούλα δίπλα …

• Wow
  • Haha
Reactions: toupia and cacau
Δίπλα της καθόταν μια κυρία φόβητρο που με λοξοκοίταγε. Έτσι και με τσάκωνε να βγάζω φωτό θα μου τα έχωνε σίγουρα , γιαυτο άλλαξα φακό και έβαλα το καπάκι ώστε να είναι πιο light η κατάσταση και τραβηξα ανάμέσα από τα χέρια μου.

Αυριο θα ανεβάσω μια και με τον μπαμπούλα δίπλα
εδω ειμαστε

_C180006.JPG

και1-2 ακόμη σε δρόμο - σταθμούς μετρό

_C190052.JPG

_C180018.JPG

_C180021.JPG

και μερικές εξωτερικές ....

_C180039.JPG

κρουαζεροπλοιο στο Δουναβη

_C180034 resize.JPG

θερμοκηπιο στο Ζωολογικό κήπο τηs Βιέννης