Μου αρέσουν σχεδόν όλες! Ξεχωρίζω 2η, 4η, 6η και ιδιαιτέρως την 1η.Να ζεστάνω και λίγοτο νήμα μου![]()
Δυτυχως οχι με σωστη χρωματικη αποδοση , εχω το RAW αλλα ειναι απο την μετατροπη του αισθητηρα οποτε εχει θεωρητικα ολο το κανονικο χρωμα αλλα και ολο το υπερυθρο μιξαρισμενο.Κάθε φορά που βλέπω μια υπέρυθρη, τη σκέφτομαι "κανονική" και ασυναίσθητα συγκρίνω. Ειδικά την τελευταία, θα ήθελα να τη δω κανονική. Υπάρχει δυνατότητα;
Χμ, ΟΚ, δεν μπορώ να κάνω τη "what if..." σύγκριση, αλλά ευχαριστώ!Δυτυχως οχι με σωστη χρωματικη αποδοση , εχω το RAW αλλα ειναι απο την μετατροπη του αισθητηρα οποτε εχει θεωρητικα ολο το κανονικο χρωμα αλλα και ολο το υπερυθρο μιξαρισμενο.
Θα μπορουσα να το πετυχω αυτο που θες στην δικη μου μηχανη που ειναι full spectrum (σε αντιθεση με του Λεβεντη την EPL5 που ειναι dedicated ΙΡ 690nm) κατα παραγγελια βαζοντας στον φακο μπροστα ενα UV-IR cut φιλτρο που εχω , αυτο προσομειωνει το αντιστοιχο IR-Cut φιλτρο που εχει αφαιρεθει μπροστα απο τον αιθητηρα στην μετατροπη.
Αλλα εδω επειδη η φωτο ειναι 2 χρονια δεν θυμαμαι αν ειχα και φιλτρο μπροστα στον Leica που εκοβε φασμα του χρωματος, απο εμεπιρια και απο αυτο που βλεπω στο RAW (που παντα κρατω) νομιζω οτι ειχα βαλει το Heliopian 780G - εχω διαφορα IR φιλτρα - γιατι βλέπω το RAW και διαπιστωνω οτι εχει περασει ελαχιστο χρωμα απο το κατω φασμα και εχει μεινει κυριως το κοκκινο και υπερυθρο
Το Jpeg απευθειας απο το RAW , απο τη στιγμη που τα φυλλα εχουν χασει την πρασιναδα τους εχω βαλει φιλτρο μπροστα στον φακο
View attachment 235673
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.