Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Μπαμπούλας και λίγα λες! Στις περισσότερες από τις υπόλοιπες βλέπω θολούρα και παραμόρφωση, με τι τράβαγες, κανά καπάκι ή lens baby?

με το σκοτεινό καπάκι 9mm/8 ολες οσες δεν δινει διαφραγμα , αρκετες ειναι βραδυνες με λιγο φως χαμηλες ταχυτητες , σε καποιες κουνιοταν και το μοχλακι στο απειρο , μονο το θερμοκηπιο ειναι απο αυτη την σειρά με τον 15αρη θα ακολουθησουν και λιγες ακομη mix

στο υπέρυθρο δεν με νοιαζει πολύ το τεχνικό κομμάτι (οξυτητα, παραμορφωση, γεωμετρία , θόρυβος κλπ.) αλλά το κάδρο και η αισθητική περισσότερο , καποιες άλλωστε τις μουτζουρωνω επίτηδες κρασάροντας τα μαυρα ή ανοιγοντας υπερμετρα τα highlights

Last edited:
_C200073.JPG

_C200076.JPG

_C200078.JPG

_C200081.JPG

_C200083.JPG

φωτογράφιση πινακα με MF μηχανή στο Alberina Museum

_C200086.JPG

_C200092.JPG

_C200108.JPG

σε διαφορες μορφές και σχήματα σοκολατάκια σε παγκο τοπικης χριστουγεννιάτικης αγοράς

_C200110.JPG

και η μονη λιχουδιά που απόλαυσα στη Βιέννη τηγανίτα ψιλοκομμενη σερβιρισμενη με σιρόπι δαμασκηνο απο το Demel , το δημοφιλες Kaiserschmarren

_C200105.JPG

Last edited:
Α πολύ ωραία , μην νιώθω μόνος … :cool:

Ο Leventis έχει καιρό να μας ανεβάσει υλικό εδώ.

Η τελευταία μου αρέσει περισσότερο από τις άλλες σαν κάδρο με τις ροδιές στο χωράφι , απλά ηθελε ένα τσακ προσοχή ο ορίζοντας και ίσως ένα κροπ σε 16:9 αλλά και έτσι μου αρέσει πολύ

Last edited:
Όντως έχω πολλές απουσίες Κώστα....μας εφαγε η δουλειά και ξεχάσαμε πως ανασαίνουμε
μερικές ματιές απο τον Άνω Κρανιώνα στα Κορέστεια όπου είχα επισκεφθεί των Φώτων φέτος για τα ραγκουτσάρια, είναι μια διαφορετική φωτογραφική προσέγγιση χωρίς να θέλω να προσβάλω την ταυτότητα της ιστορίας του τόπου αυτού

_1010319-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010311-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010303-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010119-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010110-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010107-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010106-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010102-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010099-1 by dimitris leventis, on Flickr
_1010093-1 by dimitris leventis, on Flickr

Δημήτρη θέλει και λίγο ρέγουλα η δουλειά ….

Να πω οτι ταιριαζει πολύ και η σχεδόν αυτούσια παλέτα του 630-690nm φίλτρου που έχει η EPL5 σου σε αυτή τη θεματολογία

• Like
Reactions: Leventis Dimitris
Για να ανηφορίσω και εγω σιγα σιγα για τα βουνα εκει στο βαθος ΕΜ10 full spectrum + Leica 15/1.7

Τοποθεσία παραλία Bόλου

_A280876.JPG

Τοποθεσία Πάρκο Bόλου

_A280865.JPG

Τοποθεσία Πήλιο - Οικισμός Μηλέων

_A290896.JPG

_A290894.JPG

_A290905.JPG

_A290911.JPG

_A290909.JPG

_A290908.JPG

Κάθε φορά που βλέπω μια υπέρυθρη, τη σκέφτομαι "κανονική" και ασυναίσθητα συγκρίνω. Ειδικά την τελευταία, θα ήθελα να τη δω κανονική. Υπάρχει δυνατότητα;

Κάθε φορά που βλέπω μια υπέρυθρη, τη σκέφτομαι "κανονική" και ασυναίσθητα συγκρίνω. Ειδικά την τελευταία, θα ήθελα να τη δω κανονική. Υπάρχει δυνατότητα;
Δυτυχως οχι με σωστη χρωματικη αποδοση , εχω το RAW αλλα ειναι απο την μετατροπη του αισθητηρα οποτε εχει θεωρητικα ολο το κανονικο χρωμα αλλα και ολο το υπερυθρο μιξαρισμενο.

Θα μπορουσα να το πετυχω αυτο που θες στην δικη μου μηχανη που ειναι full spectrum (σε αντιθεση με του Λεβεντη την EPL5 που ειναι dedicated ΙR 690nm) κατα παραγγελια βαζοντας στον φακο μπροστα ενα UV-IR cut φιλτρο που εχω , αυτο προσομειωνει το αντιστοιχο IR-Cut φιλτρο που εχει αφαιρεθει μπροστα απο τον αιθητηρα στην μετατροπη.

Αλλα εδω επειδη η φωτο ειναι 2 χρονια δεν θυμαμαι αν ειχα και φιλτρο μπροστα στον Leica που εκοβε φασμα του χρωματος, απο εμεπιρια και απο αυτο που βλεπω στο RAW (που παντα κρατω) νομιζω οτι ειχα βαλει το Heliopian 780G - εχω διαφορα IR φιλτρα - γιατι βλέπω το RAW και διαπιστωνω οτι εχει περασει ελαχιστο χρωμα απο το κατω φασμα και εχει μεινει κυριως το κοκκινο και υπερυθρο

Το Jpeg απευθειας απο το RAW , απο τη στιγμη που τα φυλλα εχουν χασει την πρασιναδα τους εχω βαλει φιλτρο μπροστα στον φακο

_A290908.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: toupia
Δυτυχως οχι με σωστη χρωματικη αποδοση , εχω το RAW αλλα ειναι απο την μετατροπη του αισθητηρα οποτε εχει θεωρητικα ολο το κανονικο χρωμα αλλα και ολο το υπερυθρο μιξαρισμενο.

Θα μπορουσα να το πετυχω αυτο που θες στην δικη μου μηχανη που ειναι full spectrum (σε αντιθεση με του Λεβεντη την EPL5 που ειναι dedicated ΙΡ 690nm) κατα παραγγελια βαζοντας στον φακο μπροστα ενα UV-IR cut φιλτρο που εχω , αυτο προσομειωνει το αντιστοιχο IR-Cut φιλτρο που εχει αφαιρεθει μπροστα απο τον αιθητηρα στην μετατροπη.

Αλλα εδω επειδη η φωτο ειναι 2 χρονια δεν θυμαμαι αν ειχα και φιλτρο μπροστα στον Leica που εκοβε φασμα του χρωματος, απο εμεπιρια και απο αυτο που βλεπω στο RAW (που παντα κρατω) νομιζω οτι ειχα βαλει το Heliopian 780G - εχω διαφορα IR φιλτρα - γιατι βλέπω το RAW και διαπιστωνω οτι εχει περασει ελαχιστο χρωμα απο το κατω φασμα και εχει μεινει κυριως το κοκκινο και υπερυθρο

Το Jpeg απευθειας απο το RAW , απο τη στιγμη που τα φυλλα εχουν χασει την πρασιναδα τους εχω βαλει φιλτρο μπροστα στον φακο

View attachment 235673
Χμ, ΟΚ, δεν μπορώ να κάνω τη "what if..." σύγκριση, αλλά ευχαριστώ!