Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Ευχαριστώ Δημήτρη!
Όντως με ευρυγωνιο φακο στην υπέρυθρη φωτογραφία έχεις πολυ ιδιαίτερο, δραματικο και μου άρεσε ο όρος, εξωκοσμο αποτέλεσμα, γι' αυτό και ασχολήθηκα με αυτην.
Βασικό επίσης ειναι οτι, οι καλύτερες ωρες για υπερυθρη είναι οι χειρότερες για την "απλη" και τις ημέρες με πολυ διαθεση και έμπνευση δεν χανεις ουτε λεπτό ! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Ρώμη, η αιώνια πόλη.

Αν θυμαμαι καλά απο το καφε πάνω στην Piaza Venezia , πάλι υπερυθυρη με μετατροπή σε ασπρόμαυρη

PC304715AutoLevB&W with border.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Κρατά γερά φίλε, ο τέλειος συνδιασμος χαρά και εργασία μαζί , καλορίζικη εύχομαι η PL5 , να μας γεμίσεις με περίεργες εξωπραγματικές φωτό -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

ευχαριστω πολυ Κώστα, οτι παιρνω απο τα χέρια σου είναι εγγύηση, εκτός απροόπτου θα τα πούμε απο κοντά την εβδομάδα που έρχεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Οπότε θες , χαίρομαι που βλέπω οτι πέρνει φωτιά το μηχανάκι..

Εγώ δυστυχώς έπεσα σε κέντα ...πήρα μια G5 full spectrum για να κάνω περισσότερα κόλπα και τα έχωσα και σε πρόσθετα φιλτρα για να μπορώ να παίζω σε όλο το φάσμα των υπερύθρων από 590nm έως 850nm , μου ήρθε και εστίαζε σωστά με τους μισούς φακούς , με τους άλλους μισοϋς εστίαζε μέχρι τα 7-8 m και όχι στο άπειρο, έφυγε πίσω και ευτυχώς πήρα τα λ7 μου πίσω και τώρα φτου από την αρχή να βρω κάτι άλλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

στις πρωτες δοκιμες Κωστα δουλεύουν πολύ καλά ο summilux και ο 12-40, απο χάλια εως μέτρια ο 75-300 και με τον samyang 7.5/3.5 μεχρι τωρα εχω μονο αποτυχίες γιατί βγαίνω με ντάλα ήλιο επίτηδες και δεν μπορώ να εστιάσω σωστά χωρίς EVF, εκτιμώ ομως οτι με λιγο περισσότερο υπομονή θα έχω πολύ καλά αποτελέσματα σε landscape.....ανεβάζω άλλη μία με κλειστό κάδρο

_A200096-1 by dimitris leventis, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (I

Φίλε ο SAMYANG είναι άριστος στο υπέρυθρο, κάνε χρήση του μπουτόν με το magnify που έχω προγραμματισμένο πίσω ζούμαρε όσο παει και εστίασε, γενικά ο φακός εστιάζει σε σώμα μη υπέρυθρο από 1.5 m και πέρα όταν τον εχεις ελαφρως πίσω από το άπειρο, σε υπέρυθρο μπορεί να μετατοπιστεί κατατι ή το 1.5m στην αρχή ή η εστίαση στο άπειρο, δυσκολία θαχεις να εστιάσεις σε κάτι πολύ κοντά εκεί θα βάλεις το magnify και θα κανεις δουλειά.

Υπόψην οτι η μηχανή πέρνει και εξωτερικό EVF , εγώ αρχικά την είχα με το τεράστιο VF4 που ήταν γκουμουτσα αλλά εξαιρετικο (είναι και ακριβό), μια χαρά είναι και τα VF2,3 αν τα βρεις κοψοχρονιά και θέλεις να δουλέψεις με ντάλα ήλιο.
Κάποια στιγμή έδωσα το VF4 σε καλή τιμή και μετά είπα να βρω σώμα να το μετατρέψω αλλά με ενσωματωμένο EVF, τα υπόλοιπα τα ξέρεις.

ο summilux ίσως σου δώσει hot spot σε κάποια διαφραγματα, για τον 12-40 διάβασα οτι τα παει σχετικά καλά, και ο κιτ πρέπει να είναι καλός. Κάποια στιγμή αλλαξε τον με ένα 12-32 που δουλεύει αψογα και σε υπέρυθρο και σε μη υπέρυθρο σώμα και είναι μικρούλης. Αυτόν προριζα για την G5.

ΥΣ
Η χρυσαφένια πόρτα μου αρέσει πολύ :worshippy:

Μου φαίνεται θα χρειαστώ ένα σεμινάριο.... υπέρυθρο.
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Απάντηση: Re: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

:grandpa: Και να φανταστείς οτι ο νέος (Δημήτρης) δεν έχει περάσει σεμινάριο ακόμη :flipout: με ασίστ δουλεύει παρε βάλε από Καλάθη ... από βδομάδα όμως θα τον λιώσω σε info για να βούτηξε στα βαθιά ...

Re: Απάντηση: Re: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

:grandpa: Και να φανταστείς οτι ο νέος (Δημήτρης) δεν έχει περάσει σεμινάριο ακόμη :flipout: με ασίστ δουλεύει παρε βάλε από Καλάθη ... από βδομάδα όμως θα τον λιώσω σε info για να βούτηξε στα βαθιά ...

χαχαχα...ωχ, τι με περιμενει αραγε....τα δικα σου στανταρ ειναι πολύ υψηλά για μένα....by the way, εριξα μια ματιά στο ebay για τα εξωτερικά EVF που μου πρότεινες και είναι τσιμπημένα σε τιμές, εκτός του οτι ειναι και ογκώδη και η εξαιρετική φορητότητα της PL-5 πάει περίπατο...