Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (I
Φίλε ο SAMYANG είναι άριστος στο υπέρυθρο, κάνε χρήση του μπουτόν με το magnify που έχω προγραμματισμένο πίσω ζούμαρε όσο παει και εστίασε, γενικά ο φακός εστιάζει σε σώμα μη υπέρυθρο από 1.5 m και πέρα όταν τον εχεις ελαφρως πίσω από το άπειρο, σε υπέρυθρο μπορεί να μετατοπιστεί κατατι ή το 1.5m στην αρχή ή η εστίαση στο άπειρο, δυσκολία θαχεις να εστιάσεις σε κάτι πολύ κοντά εκεί θα βάλεις το magnify και θα κανεις δουλειά.
Υπόψην οτι η μηχανή πέρνει και εξωτερικό EVF , εγώ αρχικά την είχα με το τεράστιο VF4 που ήταν γκουμουτσα αλλά εξαιρετικο (είναι και ακριβό), μια χαρά είναι και τα VF2,3 αν τα βρεις κοψοχρονιά και θέλεις να δουλέψεις με ντάλα ήλιο.
Κάποια στιγμή έδωσα το VF4 σε καλή τιμή και μετά είπα να βρω σώμα να το μετατρέψω αλλά με ενσωματωμένο EVF, τα υπόλοιπα τα ξέρεις.
ο summilux ίσως σου δώσει hot spot σε κάποια διαφραγματα, για τον 12-40 διάβασα οτι τα παει σχετικά καλά, και ο κιτ πρέπει να είναι καλός. Κάποια στιγμή αλλαξε τον με ένα 12-32 που δουλεύει αψογα και σε υπέρυθρο και σε μη υπέρυθρο σώμα και είναι μικρούλης. Αυτόν προριζα για την G5.
ΥΣ
Η χρυσαφένια πόρτα μου αρέσει πολύ :worshippy: