Υπέρυθρη φωτογραφία - Μετατροπές - Τεχνικές - παραδείγματα

Αν κάποιος έχει υπόψιν του κανα tutorial για ανοιγμα της e-pl3 το στέλνει ελεύθερα.
Βρήκα αρκετά για πολλά μοντέλα της olympus στο Life Pixel, αλλά όχι για αυτό, και θα ήθελα αν γινεται να μην πάω εντελώς στα τυφλά.

Επίσης αν κάποιος έχει γνώση για άλλο μοντέλο που όμως εσωτερικά είναι ίδιο, βάζει τον σύνδεσμο.

Ευχαριστώ!

Eχει κάποιες πληροφορίες όπως οι βίδες που είναι κάτω από το παπούτσι του φλας

Από εκεί και πέρα δες από άλλα σώματα EPL5 …

Αν φτάσεις στο κουτί του αισθητήρα , αφαίρεσε το φίλτρο σκόνης (γιατί κόβει συχνότητες) βγάλε τυχόν spacers μαζί με το ΑΑ φίλτρο που σκεπάζει τον αισθητήρα, τοποθέτησε μπροστά του το καθαρό γυαλί που έχεις αντί του ΑΑ filter και σπρώξε όλο τον αισθητήρα μπροστά για να εστιάζει σωστά (χωρίς τα spacers)

Δες εδώ τα spacers,φίλτρα σκόνης που μου έχουν περισσέψει από μετατροπές μαζί με ΑΑ φίλτρα (είναι τα γαλάζια )

1754423246539.jpeg

Last edited:
  • Love
Reactions: Highpriest

Eχει κάποιες πληροφορίες όπως οι βίδες που είναι κάτω από το παπούτσι του φλας

Από εκεί και πέρα δες από άλλα σώματα EPL5 …

Αν φτάσεις στο κουτί του αισθητήρα , αφαίρεσε το φίλτρο σκόνης (γιατί κόβει συχνότητες) βγάλε τυχόν spacers μαζί με το ΑΑ φίλτρο που σκεπάζει τον αισθητήρα, τοποθέτησε μπροστά του το καθαρό γυαλί που έχεις αντί του ΑΑ filter και σπρώξε όλο τον αισθητήρα μπροστά για να εστιάζει σωστά (χωρίς τα spacers)

Δες εδώ τα spacers,φίλτρα σκόνης που μου έχουν περισσέψει από μετατροπές μαζί με ΑΑ φίλτρα (είναι τα γαλάζια )

View attachment 256034
Ευχαριστώ πολύ!
Οταν με το καλό ξεκινησω και φτάσω σε εκείνο το σημείο, θα ξαναρωτήσω με φώτο, επειδή αν δεν το έχω μπροστά μου ανοικτό, δεν ξέρω γιατι πράγμα μιλάμε. :LOL:

Εντωμεταξυ μιας και στο λινκ την δείχνει ανοικτή, που είναι ο πυκνωτής του φλας για να προσέξω μην με βαρέσει αν τον αγγίξω;
Αν γνωριζεις κύκλωσε τον να έχω τον νου μου. Thanks!

Δεν έχει φλας η μηχανή μόνο το cold shoe…δεν ξέρω αν έχει πυκνωτή και που

Δεν τις ανοίγω εγώ , απλά περιγραφικά στα λέω όπως τα έχω συζητήσει με το service που τα δίνω και του λέω τι να κάνει

Έχει κάτι διαγράμματα στο lifepixel από το κουτί αισθητήρα που. φθάνεις τελικά

• Like
Reactions: Highpriest