Zidoo x10

Για ποιον ακριβώς λόγο βάζεις-βγάζεις ένας δίσκο εσωτερικό από το mp στο PC και αντίστροφα; Μπορείς να περάσεις τα αρχεία μέσω δικτύου.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που θες ας πούμε το 1ο copy να γίνει και γρήγορα, τότε ναι θες πρόγραμμα που να διαβάζει linuxοειδή formats.

Μα δεν τον κανει linux τον κανει NTFS/GPT

Το θεμα μου δεν ειναι πως θα περασω τα αρχεια αλλα αν χαλασει το μηχανημα πως θα μπορω να εχω προσβαση σε αυτα στον υπολογιστη.

Δεν μπορω να καταλαβω πως εναν δισκο 1TB που τον εχω για δοκιμες και ειχε μεσα και Windows τον ειδε και τον 4TB οτι φορμαρισμα και να του κανω στον υπολογιστη δεν τον βλεπει;

Το αλλο κουφο ειναι οτι ενω τον κανω φορματ μεσα απο την IP του βαζω GPT και NTFS οταν τον βαζω στον υπολογιστη στην διαχειριση δισκων μου τον βλεπει MBR :BXVZCBXZ6:

Οχι αλλα διαβασα οτι ο αλλος εβαλε 6TB δεν θα βλεπει τον 4TB για να τον κανω δυο κομματια;

Η πλακα ειναι οτι λενε πως πρεπει να τον κανεις GPT αλλα μεσα απο την IP εχει επιλογη και για GPT και για MBR αφου το κανεις ενα απο τα δυο που εγω το εκανα GPT μετα σου εχει να τον φορμαρεις σε διαφορες μορφες οπως NTFS κλπ.

Υπαρχει περιπτωση ενω τον κανω στον υπολογιστη GPT και δεν εχει αρχεια μεσα αν και του εβαλα ενα βιντεο να αργει τοσο πολυ να τον δει; Αλλα δεν μου βγαζει ουτε καν το εικονιδιο στην οθονη του οτι υπαρχει μεσα δισκος.

Το θεμα μου δεν ειναι πως θα περασω τα αρχεια αλλα αν χαλασει το μηχανημα πως θα μπορω να εχω προσβαση σε αυτα στον υπολογιστη.
Αυτό , να σου πω την αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά δεν μπορεί κάποιος τρόπος θα υπάρχει. Ίσως με καλώδιο sata to usb απο τη θύρα usb του υπολογιστή; Θα έχει όμως αρκετό ρεύμα το usb για να λειτουργήσει ο δίσκος;

Σε οποιοδήποτε pc θα μπορείς να συνδέσεις το δίσκο και να πάρεις τα αρχεία του, και αν όχι σε windows τότε με live USB Ubuntu σίγουρα θα τα δεις

Απάντηση: Re: Zidoo x10

Αυτό , να σου πω την αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά δεν μπορεί κάποιος τρόπος θα υπάρχει. Ίσως με καλώδιο sata to usb απο τη θύρα usb του υπολογιστή; Θα έχει όμως αρκετό ρεύμα το usb για να λειτουργήσει ο δίσκος;

Τον εβαζα μεσα στο κουτι με συνδεση sata στην μητρικη και πηρα κουτακι μου εφερε φιλος που του ειχε μεινει παλι οπως να και να τον βαλω δεν τον βλεπει.
Τον 1TB που εχω τον βλεπει μια χαρα το Zidoo και ας ειναι φορμαρισμενος στον υπολογιστη τον 4TB αν δεν τον φορμαρω εκει μεσα δεν λεει με τιποτα να τον δει και μετα με τιποτα δεν μπορω να τον δω στον υπολογιστη.
Τι να πω να ειναι κουσουρι του δισκου; Καποια στιγμη θα παρω εναν 4TB πχ κανεναν red μπας και αυτον τον δει.

Απάντηση: Re: Zidoo x10

Σε οποιοδήποτε pc θα μπορείς να συνδέσεις το δίσκο και να πάρεις τα αρχεία του, και αν όχι σε windows τότε με live USB Ubuntu σίγουρα θα τα δεις

Ειπαμε δεν τον βλεπω με τιποτα τον δισκο και ασχολουμαι με υπολογιστες 30 χρονια η δουλεια μου ειναι.
Δεν μπορω να καταλαβω αφου το συστημα που φτιαχνει ειναι GPT NTFS και οχι linux system γιατι να πρεπει να τον δω με linux ???

Re: Απάντηση: Re: Zidoo x10

Ειπαμε δεν τον βλεπω με τιποτα τον δισκο και ασχολουμαι με υπολογιστες 30 χρονια η δουλεια μου ειναι.
Δεν μπορω να καταλαβω αφου το συστημα που φτιαχνει ειναι GPT NTFS και οχι linux system γιατι να πρεπει να τον δω με linux ???

Δεν ξέρω πως τον κάνει φορμάτ, αλλά το ότι δεν τον βλέπεις στα windows δεν σημαίνει γενικά ότι δεν τον βλέπεις στο pc

Στην διαχειριση δισκου τον βλεπει αλλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα και φυσικα δεν μπορεις να δεις τα αρχεια που εχει μεσα.

Προσπαθησα να τον δω και με προγραμμα που βλεπει δισκους σε linux format τιποτα και δεν μπορω να του βαλω γραμμα πχ \:G για να τον δει ουτε με την διαχειριση δισκων των Windows ουτε με το partition wizard

Κατέβασε ένα Ubuntu, κάψε το σε DVD, τρέξε το σαν live cd και λογικά θα το βλέπει.

Αν πάρεις άλλο δίσκο έχε υπόψιν οτι στο φόρουμ τους έγραψαν ότι οι W.D. έρχονται αφορμαριστοι και για αυτό δεν τους βλέπει αμέσως, ενώ άλλες μάρκες είναι ήδη φορμαρισμενες και τους βλέπουν και τα windows και το zidoo χωρίς κάποια διαδικασία.

Τρομερό όταν λέω ότι το λογισμικό τους είναι για τα πανηγύρια και δικαιολογημένα τους κράζει ο κόσμος .

Τα ρίχνουν στην W.D για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους !!!
Παρεπιπτόντως όχι έναν αλλά τρεις εξωτερικούς σκληρούς της WD που είναι ότι καλύτερο που κυκλοφορεί στην αγορά με το τελευταίο αγορά πριν από ένα μήνα 4TB δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα ...Τους βλέπει κανονικά το λαπτοπ μου και το ΧΧΧ κανονικότητα χωρίς καν να μπω στην διαδικασία φορμαρίσματος .
Προφανώς πουλούν φύκια με μεταξωτές κορδέλες !!!

Κανονικά, έπρεπε να βγάζεις το δίσκο από το pc να το βάζεις στο Zidoo και να παίζει άμεσα.
Στο Χ9S που είχα για λίγο, είχα βάλει WD φορητό 4ΤΒ και έπαιζε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Γιατί να μην παίζει σε αυτό? Ίδιο μηχάνημα είναι.
Στο H6 Pro που έχω τώρα, έχω 3 φορητούς WD των 4 ΤΒ και παίζουν μια χαρά.
Δεν κάνεις Λευτέρη κανά factory data reset, μήπως έχει φάει κανά κόλλημα?

Καλο ειναι να υπάρχουν οι στοιχειώδεις γνωσεις περι gpt, mbr , linux(σχεδον) και windows.

Δεν ειναι "λογικό" να περιμένουμε απροσκοπτη λειτουργια μεταξύ δυο εντελώς διαφορετικών στη φιλοσοφια (και πραξη) συστηματων.
Εδω μεχρι πριν λιγο καιρο, τα mac δεν μπορούσαν να γραψουν σε NTFS δισκους.

Βρε Λευτέρη, ολα οσα σου συμβαίνουν ειναι φυσιολογικά. Προβλημα με τον 1ΤΒ δεν είχες επειδη στους 4ΤΒ και ανω υπάρχει ο περιορισμος του gbt.
Εδω παλιά στα pc μας εκανες ειδική ρυθμιση στο bios για να δει τους δισκους ανω των 4ΤΒ, το ξέχασες?

Απο τη στιγμή κιολας που φορμάρεις κανονικά τους δισκους σου στο Zidoo και τους βλεπεις (και προφανώς μπορείς να γραψεις δικτυακα) δεν υπάρχει κανενα προβλημα.
Η επιθυμία σου για αναγνώριση του δισκου απο τα windows (και το αντίστροφο) ειναι λογική, αλλα εσφαλμένη. Εισαι σιγουρος οτι οταν βαζεις τον δισκο στα Win , στο disk management δεν σου βγαινει καν επιλογή για format/delete partition?

Τέλος, μην μπερδεύουμε τους εσωτερικούς δισκους, με τους εξωτερικούς. Ο εσωτερικος του Zidoo δεν εχει πρωτοκολλο επικοινωνιας το USB.

Παιδια στο κουτακι μου τον βλεπει κανονικα μεσα δεν τον βλεπει, οτι φορμαρισμα και να του κανω στον υπολογιστη δοκιμασα και GPT NTFS και διαφορα πχ linux αλλα ο μοναδικος τροπος για να τον δει μεσα και οχι σε κουτακι usb ειναι να τον κανω format μεσα στο μηχανημα αλλα μετα δεν μπορω με τιποτα με κανενα προγραμμα ακομα και linux να δω στον υπολογιστη τα αρχεια μου.

Χρηστο οταν τον φορμαρισα μεσα στο μηχανημα που τον ειδε κανονικα και τον εβλεπα μεσω δικτυου δεν με αφηνε να γραψω κατι αλλα μικρο το κακο αφου για να περναω αρχεια θελω να τον βγαζω να τον βαζω στον υπολογιστη.
Αυτο που με αποσχολει ειναι οκ τον φορμαρισα στο μηχανημα του περναω τα αρχεια μεσω δικτυου αν λυσω το γιατι δεν με αφηνε να τα περασω η τα περναω με δισκο usb συνδεμενο πανω στο μηχανημα (ετσι περασα ενα βιντεο να δω αν δουλευει σωστα)
Αν χαλασει το Zidoo τι κανω πως θα σωσω τα αρχεια μου σε εναν δφισκο που αν τον φορμαρω στο zidoo μετα στον υπολογιστη δεν τον βλεπει η μαλλον βλεπει οτι εχει συνδεθει δισκος αλλα δεν μπορω να δω τι εχει μεσα.

Χρηστο στην διαχειριση των δισκων στα Windows βλεπει τον δισκο αλλα δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα ολες οι εντολες ειναι αχνες ουτε format ουτε να αλλαξεις GPT to MBR και το αντιστροφο ουτε καν να προσθεσεις γραμμα στον δισκο γιατι δεν εχει.

Re: Απάντηση: Zidoo x10

Παιδια στο κουτακι μου τον βλεπει κανονικα μεσα δεν τον βλεπει, οτι φορμαρισμα και να του κανω στον υπολογιστη δοκιμασα και GPT NTFS και διαφορα πχ linux αλλα ο μοναδικος τροπος για να τον δει μεσα και οχι σε κουτακι usb ειναι να τον κανω format μεσα στο μηχανημα αλλα μετα δεν μπορω με τιποτα με κανενα προγραμμα ακομα και linux να δω στον υπολογιστη τα αρχεια μου.

Χρηστο οταν τον φορμαρισα μεσα στο μηχανημα που τον ειδε κανονικα και τον εβλεπα μεσω δικτυου δεν με αφηνε να γραψω κατι αλλα μικρο το κακο αφου για να περναω αρχεια θελω να τον βγαζω να τον βαζω στον υπολογιστη.
Αυτο που με αποσχολει ειναι οκ τον φορμαρισα στο μηχανημα του περναω τα αρχεια μεσω δικτυου αν λυσω το γιατι δεν με αφηνε να τα περασω η τα περναω με δισκο usb συνδεμενο πανω στο μηχανημα (ετσι περασα ενα βιντεο να δω αν δουλευει σωστα)
Αν χαλασει το Zidoo τι κανω πως θα σωσω τα αρχεια μου σε εναν δφισκο που αν τον φορμαρω στο zidoo μετα στον υπολογιστη δεν τον βλεπει η μαλλον βλεπει οτι εχει συνδεθει δισκος αλλα δεν μπορω να δω τι εχει μεσα.

Χρηστο στην διαχειριση των δισκων στα Windows βλεπει τον δισκο αλλα δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα ολες οι εντολες ειναι αχνες ουτε format ουτε να αλλαξεις GPT to MBR και το αντιστροφο ουτε καν να προσθεσεις γραμμα στον δισκο γιατι δεν εχει.

Σου ξαναεγραψα οτι αυτα που ζητάς ειναι απολύτως λογικά. Απλα αναμενόμενα λανθασμένα στη πράξη. Να εισαι σιγουρος, πως αν πχ επελεγες να μην ειχες windows στη ζωή σου αλλα linux, θα την εβρισκες την ακρη. Ειναι δυο εντελώς διαφορετικά συστηματα. Καλώς η κακώς.

Στα windows, στο disk management, δεν σου εχει καν επιλογη για delete partition? Εστω και να χασεις τα δεδομενα σου? Και παλι ομως λογικό ειναι, γιατι το file system δεν ειναι για windows και συνεπώς δεν υποστηριζεται.
Δοκιμασε καποια linux live διανομη μπας και βγαλεις ακρη.

Δοκιμασε να γραψεις στο φορουμ της Zidoo. Ενα σκασμο χρηστες υπαρχουν με X10, δεν μπορεί κανεις να μην εχει βαλει μεσα δισκο και να μην μπορεί να γράψει.

Χρηστο δεν ξερω καλα Αγγλικα για να τους γραψω αλλα πως ειναι δυνατον να ειναι linux οταν το farmat ειναι GPT/NTFS

Re: Απάντηση: Zidoo x10

Χρηστο δεν ξερω καλα Αγγλικα για να τους γραψω αλλα πως ειναι δυνατον να ειναι linux οταν το farmat ειναι GPT/NTFS

Linux εννοω το λειτουργικό στο οποίο βασίζεται το Χ10.

Θεωρω προφανές οτι κατι δεν κανεις καλά για να μην μπορεις να γράψεις δικτυακα. Δες θεματα δικαιωματων και οπωσδήποτε βαλε username + password. Ποτέ free.

Για να δεις τον δισκο και εκτος Zidoo, δοκιμασε μεσω διανομής Linux, και οχι windows. Επισης δεν θεωρω "ενδεδειγμένη" (χωρις να ισχυει απαραιτητα το γραφομενο μου ή να μπορω να το αποδειξω) την μετατροπή του τυπου του δισκου μεσω τριτων προγραμματων.
Αν δεν το ψαξεις παραπανω, δεν θα βγαλεις ακρη.

Στην πρωτη εικονα ειναι που ενω τον εχω κανει format μεσα στο μηχανημα ενω με usb περασα μεσα αρχειο και επεξε κανονικα οταν προσπαθησα μεσω δικτυου να περασω κατι μου βγαζει απαγορευτικο.
Στην δευτερη και την τριτη εικονα ειναι που τον βαζω μετα στον υπολογιστη και με την διαχειριση των δισκων δεν μπορω να κανω τιποτα.

Ο δισκος μεσα στο μηχανημα φορμαριστικε GPT NTFS οχι EXT2 EXT4 κλπ που ειναι linux