Zidoo x10

Re: Απάντηση: Zidoo x10

Στην πρωτη εικονα ειναι που ενω τον εχω κανει format μεσα στο μηχανημα ενω με usb περασα μεσα αρχειο και επεξε κανονικα οταν προσπαθησα μεσω δικτυου να περασω κατι μου βγαζει απαγορευτικο.
Στην δευτερη και την τριτη εικονα ειναι που τον βαζω μετα στον υπολογιστη και με την διαχειριση των δισκων δεν μπορω να κανω τιποτα.

Ο δισκος μεσα στο μηχανημα φορμαριστικε GPT NTFS οχι EXT2 EXT4 κλπ που ειναι linux

Αφου δεχεται εγγραφή εστω και απο usb, δικτυακά ειναι θεμα δικαιωματων. Ψαξε το.

Στο κομμάτι των windows, προφανώς και ο δισκος δεν φορμαριστηκε με τροπο συμβατο προς τα windows. Μπες σε linux διανομή, ειμαι σιγουρος οτι θα βγαλεις ακρη.

Κατεβασα προγραμματα που βλεπουν linux δισκους αλλα τιποτα θα δοκιμασω και αυτο που μου λες.

Τωρα τον κανω GPT Ext4 μηπως ετσι τον βλεπει το μηχανημα και με προγραμμα να μπορω να τον βλεπω και στα Windows

οταν κανω τον δισκο format μεσα στο μηχανημα ο μοναδικος τροπος για να τον επαναφερω δηλαδη να τον φορμαρω για να τον βλεπουν τα Windows ειναι με το minitool partition wizard

Κατεβασα προγραμματα που βλεπουν linux δισκους αλλα τιποτα θα δοκιμασω και αυτο που μου λες.

Τωρα τον κανω GPT Ext4 μηπως ετσι τον βλεπει το μηχανημα και με προγραμμα να μπορω να τον βλεπω και στα Windows

οταν κανω τον δισκο format μεσα στο μηχανημα ο μοναδικος τροπος για να τον επαναφερω δηλαδη να τον φορμαρω για να τον βλεπουν τα Windows ειναι με το minitool partition wizard

Πάλι καλά.
Απλα τωρα θες να μην χασεις τα αρχεια σου αν κατι γινει με το Zidoo.
Ειναι παραπλησια η λογική με το να σου σκασει linux/nas δισκος και να πας να τον βαλεις στο pc. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα χωρις ταλαιπωρία μερικές φορές.
Η αλλη λυση ειναι να τον βαλεις σε ενα οικονομικο housing και να παιζεις μεσω usb.

Όπως σου έγραψα πριν μερικές σελίδες είμαι σίγουρος ότι με ένα USB stick και Ubuntu θα δεις μια χαρά το δίσκο και τα αρχεία στο pc, τόσες μέρες που παλευεις θα έιχες κατεβασει Ubuntu θα τα πέρναγες σε ένα usb και θα έβλεπες τα αρχεια

Απάντηση: Re: Zidoo x10

Όπως σου έγραψα πριν μερικές σελίδες είμαι σίγουρος ότι με ένα USB stick και Ubuntu θα δεις μια χαρά το δίσκο και τα αρχεία στο pc, τόσες μέρες που παλευεις θα έιχες κατεβασει Ubuntu θα τα πέρναγες σε ένα usb και θα έβλεπες τα αρχεια

Δωσε μου εναν οδηγο πως να εχω live ubuntu σε φλασακι usb

Εχω κατεβασει το ubuntu με το rufus μπορω να το κανω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Zidoo x10

Πάλι καλά.
Απλα τωρα θες να μην χασεις τα αρχεια σου αν κατι γινει με το Zidoo.
Ειναι παραπλησια η λογική με το να σου σκασει linux/nas δισκος και να πας να τον βαλεις στο pc. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα χωρις ταλαιπωρία μερικές φορές.
Η αλλη λυση ειναι να τον βαλεις σε ενα οικονομικο housing και να παιζεις μεσω usb.

Η πλακα ειναι οτι πηρα το X10 επειδη παιρνει δισκο μεσα επειδη μου ειχε χαλασει το κουτακι απο τον 4TB που εχω.

Εχω δυο δισκους που αν τους βαλω usb θα μου μεινει μονο μια θυρα για να βαλω το usb stick για ποντικι πληκτρολογιο.
Οι δισκοι ειναι σχεδον γεματοι οποτε θα χρειαστω ακομα εναν και θα πρεπει αναγκαστικα να βαζω και να βγαζω απο την στιγμη που δεν θα εχω θυρα usb στο Zidoo

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Zidoo x10

Η πλακα ειναι οτι πηρα το X10 επειδη παιρνει δισκο μεσα επειδη μου ειχε χαλασει το κουτακι απο τον 4TB που εχω.

Εχω δυο δισκους που αν τους βαλω usb θα μου μεινει μονο μια θυρα για να βαλω το usb stick για ποντικι πληκτρολογιο.
Οι δισκοι ειναι σχεδον γεματοι οποτε θα χρειαστω ακομα εναν και θα πρεπει αναγκαστικα να βαζω και να βγαζω απο την στιγμη που δεν θα εχω θυρα usb στο Zidoo

Τι μας λες τωρα ξερεις?
Εδω ειχα/εχω microserver με 4 4ρηδες σε Raid 5 και πηρα και ενα 4αρι NAS με παλι 4 4ρηδες σε raid 5 για backup του microserver :p
Και πάλι εχω αγχος γιατι του nas ειναι σε ext και φοβαμαι τι θα γινει σε περιπτωση στραβης και rebuild.
Το αγχος δεν το γλιτώνεις ποτέ.

Στο επίσημο forum τους αναφέρουν για πρόβλημα με τους WD μια εταιρία που είναι μια από τις καλύτερες στο θέμα αντοχής και ποιότητας κατασκευής στους σκληρούς δίσκους .
Στα πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία και δικαιολογημένα τους κράζει ο κόσμος .
Ακόμη και στο θέμα του banding έπρεπε να περάσουν χρόνια για να παραδεχτούν τι ;
Την άθλια εικόνα που έχουν τα προϊόντα τους ;Αλήθεια γραπτή εγγύηση έχουν ;Υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ;
Η κάνουμε αγορές σύμφωνα με τα περίφημα review που βρίσκουμε στην αποικία Ελλάς ;

Το μηχανημα ειναι σιγουρα βλαμενο γιατι δεν ειναι δυνατον μεσα απο την ip να κανεις τον δισκο GPT NTFS να τον βλεπει μια χαρα αλλα οταν τον βαζεις σε υπολογιστη η με Windows η με Ubuntu να μην τον βλεπει και στο partition wizard να τον βλεπει σαν MBR !!!

Στο επίσημο forum τους αναφέρουν για πρόβλημα με τους WD μια εταιρία που είναι μια από τις καλύτερες στο θέμα αντοχής και ποιότητας κατασκευής στους σκληρούς δίσκους .
Στα πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία και δικαιολογημένα τους κράζει ο κόσμος .
Ακόμη και στο θέμα του banding έπρεπε να περάσουν χρόνια για να παραδεχτούν τι ;
Την άθλια εικόνα που έχουν τα προϊόντα τους ;Αλήθεια γραπτή εγγύηση έχουν ;Υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ;
Η κάνουμε αγορές σύμφωνα με τα περίφημα review που βρίσκουμε στην αποικία Ελλάς ;

Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς?

Τους δισκους τους διαβαζει κανονικά, τους βλεπει και τους γράφει ακομα και ο Λευτέρης. Αν κατι δεν κανει καλα με τα δικτυακά δικαιωματα η δεν μπορει να επικοινωνησει με το support τους εξαιτιας μη γνωσης αγγλικων ειναι αλλο θέμα.

Τις επιδοσεις των Zidoo X8/X9S/X10/X20 μπορεις να τις επιβεβαιώσεις και απο τους παρα πολλους κατόχους των στα πολύ δημοφιλή avs και avf forum. Ειναι απο τα κορυφαία. Το θεμα του banding ειχε λυθεί εξαρχής με manual τροπο, και απο οτι λενε και κανονικά με το προσφατο fw update. Εδω εσυ ανεχεσαι τις καθημερινες αναβαθμισεις του scorpio για να παιζεις απο usb δισκους στο xbox one x σου.
Tα Zidoo πωλούνται κανονικά απο το Amazon με ορους και εγγυησεις επιστροφών ανώτερες απο οποιαδήποτε αντιπροσωπεία. Μακάρι να τα εφερνε και καποιος επισημα οπως τα Dune/Zapitti. Εχεις την ιδια αποψη και για αυτά? Στο ιδιο SoC βασίζονται.

Για reviews ποτε μην εμπιστευεσαι εναν, οποιος και να ειναι αυτός. Υπάρχουν απειρα για τα Zidoo, με την καλυτερη αποψη να σχηματιζεις απο τα forum. Ειδικα απο τα avs/avf, αν και πιστεύω οτι το επιπεδο των χρηστών μας ειναι πολύ υψηλο.

Problem with internal hdd

Hello
i have the ..... Internal hdd. In order for the x10 to "see" it, i have formated (ntsf) it and convert it to gpt with the openwirt web interface.
When the disk is in the box it works fine.
The problem is that when i put the disk back to a windows pc, windows cannot see the hdd. What will happen if the box malfunctions?
How will i recover my files if i cannot use my hdd with windows?
Thanks

Κάνε αν θέλεις ενα copy paste τα παραπάνω στο φόρουμ τους να δούμε τι θα πουν. Συμπλήρωσε μόνο στις τελείες το τύπο του δίσκου.
Ελπίζω να εκανα σωστή περίληψη του προβλήματος...

Ο δισκος φορμαριστικε μεσα στο zidoo απο την ip σαν GPT EXT4 δειτε πως τον βλεπει σαν mbr και φυσικα δεν τον βλεπει σε linux
οταν φορμαρεις τον δισκο μεσα στο μηχανημα δεν τον βλεπει μετα πουθενα ουτε σε Windows ουτε σε Linux σε οτι και να τον φορμαρεις.

image.jpg

Βρε Λευτέρη, αφου ειναι GPT EXT4, απο που και ως που περιμενεις να τον δουν τα windows?
Καμμια εταιρεία δεν υποσχεται τετοιου ειδους συμβατοτητες.
Ψαξου ακομα πιο πολύ με linux και ξεψάχνισε το ποστ του manmar λιγο πιο πανω.

Λευτέρη μην απογοητευεσαι. Το κουτί είναι γενικά καλό.
Παίζει οτι του δώσω, atmos και dts.x που ηταν βασικά για μένα, είναι οκ, το zdmc καλό, το player καλό,
Σπασιματα (εγώ) δεν έχω δει.
Τώρα αν κάποιος είναι ψείρας, και δεν εννοω εσενα, ελαττώματα σίγουρα θα βρεί. Όπως και σε οτιδήποτε μηχανικό...

Ο δισκος φορμαριστικε μεσα στο zidoo απο την ip σαν GPT EXT4 δειτε πως τον βλεπει σαν mbr και φυσικα δεν τον βλεπει σε linux
οταν φορμαρεις τον δισκο μεσα στο μηχανημα δεν τον βλεπει μετα πουθενα ουτε σε Windows ουτε σε Linux σε οτι και να τον φορμαρεις.

image.jpg

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με το φορμάτ από το zidoo, υποτίθεται ότι είναι 4tb ενώ εδώ στο volume size αναφέρει 16tb. Στο λάπτοπ πως τον συνδεσες? Τον έχεις βάλει στο pc μέσω sata θύρας ή σε usb θήκη? Το ενδεχόμενο να είναι προβληματική η θήκη το έχεις σκεφτεί?

Σε θηκη τον εχει βαλει ο Λευτέρης? Οι θηκες εχουν δικο τους controller οποτε αλλαζει εντελώς το πραγμα.