Zidoo X6 Pro Review (2gb ram , 8 core , Hd Audio , Gigabit Lan )

Καλησπερα στο φορουμ.Σημερα δεν ξερω πως πληρωσα 2χ 51,95$ για μια υπηρεσια στο ebay,μεσω paypal.Μπορει καποιος να με καθοδηγησει να παρω πiσω τα λεφτα μου;
Υ.Γ.Ξερω οτι δεν το σωστο μερος για την ερωτηση,αλλα ρε παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας.Ευχαριστω.

Σύντομη ερώτηση για τους κατόχους, διότι μόλις το πήρα, το συνδέω κανονικά και προσπαθώ να δω ταινίες από τους δύο εξωτερικούς σκληρούς που τοποθέτησα στις USB θύρες στα πλάγια και δεν μπορεί με τίποτα, ούτε από KODI, ούτε από τον Explorer του να τους δει, με αποτέλεσμα να βγάζω καπνούς και να κλαίω ήδη τα παραπανίσια που έσκασα για τον εκτελωνισμό του.

Τι στα κομμάτια πρέπει να κάνω ρε παιδιά για να δει τους εξωτερικούς σκληρούς?! Χρειάζεται κάποια ρύθμιση?! Πάω μέσα από τον Explorer στο "external storage" και με βγάζει σε ένα /storage/emulated/0

Σε μια φάση που έβγαλα και έβαλα τον σκληρό μου πέταξε ένα παράθυρο να ανοίξει το device, αλλά nada.

Μια μικρή βοήθεια προς ναυτιλομένους ρε παιδιά!

Edit: Στο Device List μου εμφανίζει μόνο ένα Flash, SMB και NFS, ενώ το εικονίδιο κάτω δεξιά του USB είναι πράσινο.

Last edited:
Σύντομη ερώτηση για τους κατόχους, διότι μόλις το πήρα, το συνδέω κανονικά και προσπαθώ να δω ταινίες από τους δύο εξωτερικούς σκληρούς που τοποθέτησα στις USB θύρες στα πλάγια και δεν μπορεί με τίποτα, ούτε από KODI, ούτε από τον Explorer του να τους δει, με αποτέλεσμα να βγάζω καπνούς και να κλαίω ήδη τα παραπανίσια που έσκασα για τον εκτελωνισμό του.

Τι στα κομμάτια πρέπει να κάνω ρε παιδιά για να δει τους εξωτερικούς σκληρούς?! Χρειάζεται κάποια ρύθμιση?! Πάω μέσα από τον Explorer στο "external storage" και με βγάζει σε ένα /storage/emulated/0

Σε μια φάση που έβγαλα και έβαλα τον σκληρό μου πέταξε ένα παράθυρο να ανοίξει το device, αλλά nada.

Μια μικρή βοήθεια προς ναυτιλομένους ρε παιδιά!

Edit: Στο Device List μου εμφανίζει μόνο ένα Flash, SMB και NFS, ενώ το εικονίδιο κάτω δεξιά του USB είναι πράσινο.
Δυστυχώς δεν ξέρω την απάντηση στο ερώτημα σου, αλλά πως παρήγγειλες και πλήρωσες εκτελωνισμό;

Μέσω TNT, με πήρε η κοπελιά της TNT στο αεροδρόμιο, μου έδωσε το τηλέφωνο του εκτελωνιστή, ανέλαβε ο χριστιανός τον εκτελωνισμό (ευγενέστατος εν γένει) μετά από τηλέφωνο και εξουσιοδότηση που του έκανα (διότι πως να τρέξω ως ιδιώτης με κλειδάριθμους που μου αράδιαζε ως διαδικασία), μου έστειλε ηλεκτρονικά πάλι το τιμολόγιο, του έβαλα τα λεφτά (90 παρακαλώ) μέσω e-banking σε έναν από τους λογαριασμούς που μου έδωσε και έφτασε στα χέρια μου την επόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα.

Έχοντας περάσει όλα τα παραπάνω, κατανοείς την δυσαρέσκειά μου που τοποθέτησα και πάλι το E-Great πίσω στη θέση του για να δω μια ταινιούλα, απορώντας γιατί ενώ θεωρητικά επιλέγω Open, όταν βάζω τον σκληρό, με πετάει στο Flash και δεν βλέπει τίποτα...

Θα γίνω εξαιρετικά λεπτομερής για τα έξοδα. Εν προκειμένω στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών αναφέρονται:

Δασμοί και λοιποί φόροι: 25,53
Παραστατικά - Άδειες - Ένσημα και έντυπα: 19,50
Προκτορειακά δικαιώματα: 15,00
Δικαιώματα Εργατών: 16,91
Διάφορα έξοδα: 6,91

Σύνολα Εξόδων: 83,85
Αμοιβή γραφείου: 5,00
ΦΠΑ: 1,15
Γενικό Σύνολο: 90,00

Έκλαψα γοερά, με λυγμούς και αναφιλητά και προσπάθησα να το απωθήσω από τη μνήμη μου όπως όπως με την ελπίδα του εξαιρετικού media player που θα συναντούσα. Προς το παρόν αδυνατώ να δω ταινία, για λόγους που πραγματικά αγνοώ.

Με τις υγείες μας!

Απάντηση: Re: Zidoo X6 Pro Review (2gb ram , 8 core , Hd Audio , Gigabit Lan )

Θα γίνω εξαιρετικά λεπτομερής για τα έξοδα. Εν προκειμένω στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών αναφέρονται:

Δασμοί και λοιποί φόροι: 25,53
Παραστατικά - Άδειες - Ένσημα και έντυπα: 19,50
Προκτορειακά δικαιώματα: 15,00
Δικαιώματα Εργατών: 16,91
Διάφορα έξοδα: 6,91

Σύνολα Εξόδων: 83,85
Αμοιβή γραφείου: 5,00
ΦΠΑ: 1,15
Γενικό Σύνολο: 90,00

Έκλαψα γοερά, με λυγμούς και αναφιλητά και προσπάθησα να το απωθήσω από τη μνήμη μου όπως όπως με την ελπίδα του εξαιρετικού media player που θα συναντούσα. Προς το παρόν αδυνατώ να δω ταινία, για λόγους που πραγματικά αγνοώ.

Με τις υγείες μας!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φιλε Γεωργο εισαι ΘΕΟΣ.

Αν είχες πάει μόνος σου, θα είχες πληρώσει 30.
Αν δεν είχες ζητήσει αποστολή με courier θα είχες πληρώσει...τίποτα.

Μάθημα για το μέλλον.

@giorgostri:
Kodi does find the external NTFS drive.
In Kodi SETTINGS->File Manager->ADD SOURCE->BROWSE
Then you have locate MNT and the name of storage drive.

Re: Απάντηση: Zidoo X6 Pro Review (2gb ram , 8 core , Hd Audio , Gigabit Lan )

Απο geekbuying. Εστάλη μεσα σε 15 ώρες απο την παραγγελία. Δεν το περίμενα. Ισως βαριά σε 10 μέρες να το χω (Αγγλία θα ρθει).

Μακάρι , γιατί σε μένα εστάλη 22/10 και ακόμα έρχεται !!!!!!!

Μακάρι , γιατί σε μένα εστάλη 22/10 και ακόμα έρχεται !!!!!!!

Δεν πειραζει. Μεχρι να μας ερθει θα χει βγει κ firmware που οχι μονο θα διορθώνει τα frame rate, θα μας κανει κ καφε!

@giorgostri:
Kodi does find the external NTFS drive.
In Kodi SETTINGS->File Manager->ADD SOURCE->BROWSE
Then you have locate MNT and the name of storage drive.

Σ' ευχαριστώ papdoux. Θα το δοκιμάσω, όταν με το καλό επιστρέψει η νοητική διαύγεια, η αυτοσυγκράτηση κι η θάλασσα εντός μου. Με δεδομένο πως κι αν είναι τυπικό να διασυνδέεις έναν εξωτερικό σκληρό με το μηχανάκι που αγοράζεις, απορώ γιατί χρειάζονται 27 κλικ και 12 επικλήσεις στον Ύψιστο προκειμένου να δεις μια ταινιούλα, όταν το 5ετίας E-Great μου το έκανε απρόσκοπτα (μέχρι που παρουσίασε θέματα ασυμβατότητας με τα έσχατα format κι αποφάσισα να κινηθώ με το Zidoo).

Αν μη τι άλλο θα έπρεπε έναν οποιονδήποτε NTFS σκληρό (δοκίμασα τρεις, δύο του 1tb κι ένα 64gb stick, τα οποία τα αναγνώριζε, θεωρητικά μου έδινε την επιλογή να τα ανοίξω κι όταν την επέλεγα δεν εμφανίζονταν παρά μόνο τα περιεχόμενα του FLASH) να τον βλέπει άμεσα και με δυο κλικ να τρέχει η ταινία. Έχω την αίσθηση πως αυτό με το Add Source και το Browse το δοκίμασα ήδη (επιλέγοντας μάλιστα External Storage), αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Τουλάχιστον και προκειμένου να κατορθώσω να δω καμιά ταινία με το ρημάδι, μήπως παίζουν πουθενά οδηγίες για το πως σετάρεις το δίκτυο ώστε να κάνει streaming από το laptop; Οι οδηγίες που εμπεριέχονταν αρκούσαν μόνο για να σκουπίσεις άπαξ τα οπίσθιά σου, με σχετικό ρίσκο σχισίματος του χαρτιού.

@Kostas_Y

Αυτό ήταν όχι απλά μάθημα, αλλά ολόκληρο σεμινάριο πάνω στην αναγκαιότητα της στωικότητας και της ανάδειξης της υπομονής σε αρετή μονάκριβη.

από kodi, νομίζω το ίδιο είναι είτε με USB drive είτε με αρχεία από το δίκτυο, από ότι κατάλαβα πρέπει να ορίσεις μέσω σέττινκς. Απλά για δίκτυο νομίζω ότι δε θα πας από mnt αλλά λογικά πρέπει να έχει άλλη επιλογή.

Από ότι κατάλαβα με explorer δεν υποστηρίζει NTFS δίσκους αλλά το zidoo player μπορεί να διαβάσει ntfs δίσκους υποθέτω από το open file ... όπως και το να βρει δικτυακά αρχεία μέσω smb ή nfs (ελπίζω) :)

To zidoo x6 διαβαζει κανονικά usb ntfs δίσκους και απο το kodi, και απο τον file manager που έχει.
Πανεύκολα επίσης , σετάροντας τον κοινόχρηστο φάκελο μόνο μια φορά , μπορεί και μέσω του file manager , αλλα και του kodi , να δεί το smb microserver οπως και το synology nas.

Σε οτι εχει να κάνει με την κίνηση, σε χθεσινή δοκιμή , πάλι κατι δεν ηταν αντιληπτό.
Ο προβολέας εβγαλε το ιδιο μηνυμα στο κλειδωμα με αυτό που κάνει και σε άλλες πηγές (1080/24p) .

Ανοίγει κανονικά και bd.iso

Επίσης μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το 3d και απο τον δικό του player (προσοχή μονο , δεν πάει αυτόματα στα 24p, πρεπει να το ρυθμίσετε απο τα settings) .Εχει παρα πολλές επιλογές για το 3d .Αν προλάβω αργότερα θα ανεβάσω φωτογραφία.

Τέλος, χαίρομαι πολύ που υπάρχει ενδιαφέρον , αλλα ειλικρινά διαβάζω πολλά μυστήρια πραγματα...Λίγη υπομονή θέλει για κάποιον που δεν ξέρει τα βασικά.
Για τους γνώστες ειναι νεράκι το στήσιμο.

Με τους υπότιτλους σε 3d (mkv side by side)0 πώς συμπεριφέρεται; Αν του βάλεις .srt , μπορείς να δεις κανονικά χωρίς να μπλέξεις με μετατροπές;

To zidoo x6 διαβαζει κανονικά usb ntfs δίσκους και απο το kodi, και απο τον file manager που έχει.
Πανεύκολα επίσης , σετάροντας τον κοινόχρηστο φάκελο μόνο μια φορά , μπορεί και μέσω του file manager , αλλα και του kodi , να δεί το smb microserver οπως και το synology nas.

Έχοντας διαβάσει στο μεταξύ και το forum της εταιρείας του, διαπιστώνω πως κι άλλοι έχουν επισημάνει θέματα με το NTFS. Ορισμένοι έχουν καταγράψει απροβλημάτιστη εμπειρία κι άλλοι ακόμα πασχίζουν να δουν σκληρούς δίσκους ή stick πάνω από τα 16GB, γεγονός που αν μη τι άλλο προβληματίζει. Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο λάθος να κάνει ο χρήστης και να επιφορτίζεται με αίσθηση ανικανότητας, όταν το μόνο που καλείται να κάνει είναι να τοποθετήσει τον σκληρό στο USB και να πατήσει στο OPEN ως detected device που πετάγεται. Child's play με λίγα λόγια, για να αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος!

Στη firmware version 1.0.16 γράφουν πως φρόντισαν και το κάτωθι: "Solve explorer can't find the USB device". Το θέμα είναι πως σε εμένα κουβαλούσε αυτό το firmware εγγενώς κι από τη μαμά πατρίδα του και χαΐρι ακόμα δεν έχω δει. Δεν ξέρω, ίσως ο χθεσινός ουρανός που παρέπεμπε σε Άρη προκάλεσε μαγνητικές παρεμβολές στο μηχάνημα και σήμερα διαπιστώσω διαφορετική συμπεριφορά.

Στο Zidoo x1 πάντως που θυμάμαι , μεσω OTA δεν εβρισκε νεο fw και επρεπε να το περάσεις χειροκίνητα (αν ηθελες φυσικά).
Η διαδικασία ειναι βεβαια πανεύκολη (απλα βαζεις το αρχειο σε ενα στικάκι και το διαβάζει) .

Τις παρακάτω επιλογές βγαζει ο player της zidoo (που βρήκα πολύ αξιόλογο , αν και λιτό ).Σε αντίθεση με το Kodi που περνάει μονο DTS Master Audio , αυτός περνάει και TrueHD.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο οσους θα ασχοληθούν με το 3d (δεν εχω τετοιο μέσο δυστυχώς)
Το συγκεκριμένο αρχείο ειναι blu ray backup 3d.iso του νεου spiderman το οποιο επαιξε κανονικά σαν 2D.

20151103_184746.jpg