Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Η παραγγελία εγινε!
Αναμονη μεχρι τις 12 Νοεμβρίου για να παραλαβουν κ να μου το στειλουν.
Χρηστο σε ευχαριστω για την οποια βοήθεια στο να καταλήξω.

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Θα ρωτήσω κάτι περίεργο .

Αν συνδέσουμε κάμερα στην USb θύρα και ανοίξουμε το Skype θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε ή θα έχουμε μόνο εικόνα ?

Υπαρχει τροπος να αυξησουμε την εσωτερκη μνημη στο zidoo ;

θεωρητικα μπορεις με μια sd αφου πρωτα στο φορματ του δηλωσεις "επεκταση της εσωτερικης".
εγω το εχω πετυχει μια φορα με παλαιοτερο firmware.
τις περισσοτερες φορες δεν πετυχαινε.
με τα τελευταια δεν το εχω δοκιμασει.

θεωρητικα μπορεις με μια sd αφου πρωτα στο φορματ του δηλωσεις "επεκταση της εσωτερικης".
εγω το εχω πετυχει μια φορα με παλαιοτερο firmware.
τις περισσοτερες φορες δεν πετυχαινε.
με τα τελευταια δεν το εχω δοκιμασει.

Στο format δεν δινει την επιλογη "επεκταση εσωτερικης" την εχει μονο σαν εξωτερικο αποθηκευτικο χωρο

Εδώ και καιρό έψαχνα έναν τρόπο να εξάγω usb audio streaming από τη usb θύρα του X9S.
Θεωρητικά η Zidoo λέει ότι υποστηρίζει το usb audio (το έχει ως επιλογή στις γρήγορες ρυθμίσεις), στην πράξη όμως ουδέποτε είχα στριμάρισμα δεδομένων ήχου από τη usb και όποιο usb receiver (DAC) και να έβαζα αποτέλεσμα δεν είχα, μόνο μέσω spdif λειτουργούσε.

Κάποια στιγμή ανακαλύπτω το USB Audio Player Pro, ένα app όπου παρακάμπτει τον android οδηγό ήχου και στην ουσία παίζει τα πάντα, wav, flac, dxd, dsd κ.ο.κ σε όσα bit θέλεις.
Μέσω αυτού του λογισμικού, το usb streaming ήταν επιτυχές και μάλιστα είδα ότι έπαιζε απρόσμενα καλά.

Σε επόμενο βήμα έψαξα να δω εάν μπορούσα να χειριστώ την οθόνη του X9S remotely, έτσι ώστε από ένα κινητό ή τάμπλετ να επιλέγω τα αρχεία δίχως να έχω ανοιχτή την τηλεόραση καθότι το USB Audio Player Pro είναι φτιαγμένο κυρίως για κινητά και η πλοήγηση μέσω τηλεχειριστηρίων δεν ήταν και η καλύτερη λύση.

Εδώ παιδεύτηκα αρκετά, κάπου η Zidoo έχει φτιάξει κάτι δικό της...ουδέποτε δεν μου λειτούρτησε και το remote που έχει κάνει είναι μόνο για δικές της εφαρμογές (music player) που δεν υποστηρίζουν usb audio streaming.

Η μουσική μου συλλογή βρίσκεται σε ένα Synology NAS.

Πρώτη λύση
Το Synology έχει μια εφαρμογή για κινητά-ταμπλέτες το DS-Audio. Παρατήρησα ότι τώρα ενεργοποιήθηκε ακόμη μια επιλογή στις εξόδους του DS-Audio, λεγόταν κάπως ως UPnP Renderer (X9S) και επιλέγοντάς το έχεις τη δυνατότητα να παίζεις τα μουσικά αρχεία μέσω του X9S με USB Streaming, το ζητούμενο δηλαδή! Και μάλιστα τώρα το DS-Audio υποστηρίζει και αρχεία που πρωτύτερα αδυνατούσε όπως τα DSD.
Πολύ καλή λύση για remote λειτουργία με την τηλεόραση εντελώς κλειστή.

Δεύτερη λύση δίχως το DS-Audio
Τελευταία στο Diskstation της Synology παρουσιάστηκε ένα app τρίτου κατασκευαστή που λέγεται MinimServer. Στην ουσία είναι ένας γρήγορος server για μουσικό περιεχόμενο.
Το εγκατέστησα αυτό στο Synology και έψαξα να βρω ένα app για την ταμπλέτα μου, που να λειτουργεί μέσω του MinimServer.
Βρήκα το app, HiFi Cast για android. Το εγκατέστησα στο τάμπλετ και το HiFi Cast app βλέπει ως συσκευή εξόδου το UPnP Renderer (X9S) και παίζει όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο NAS στριμάροντάς τα μέσω της usb του X9S.
Πολύ καλή λύση και αυτή και μάλιστα γρηγορότερη ως εφαρμογή από την πρώτη λύση.

Πιστεύω, ότι ο συνδυασμός HiFi Cast θα δουλέψει και δίχως NAS, να έχεις δηλαδή τη μουσική σου συλλογή τοπικά στο X9S, το app θα δει το UPnP Renderer που σηκώνει το πρόγραμμα USB Audio Player Pro και θα στριμάρει τη μουσική μέσω της usb θύρας του X9S προς ένα DAC.

Σε ερώτηση, γιατί να επιλεχθεί το UPnP Renderer της εφαρμογής USB Audio Player Pro και όχι το UPnP Renderer που έχει αυτή τη στιγμή το X9S, η απάντηση είναι ότι κερδίζουμε αφενός τη λειτουργία usb streaming και αφετέρου τώρα μπορούμε να παίξουμε όλες τις δυνατές αναλύσεις και bit των μουσικών αρχείων και όχι μόνο 44/48KHz που έχει ο ενσωματωμένος οδηγός των android.

Πιστεύω να έγινα κάπως κατανοητός...

Αν κάποιος ενδιαφέρεται πουλάω το x9s μου, άριστο με ελάχιστη χρήση. Ο λόγος είναι αποκλειστικά για αγορά mi box για netflix.

Η παραγγελία εγινε!
Αναμονη μεχρι τις 12 Νοεμβρίου για να παραλαβουν κ να μου το στειλουν.
Χρηστο σε ευχαριστω για την οποια βοήθεια στο να καταλήξω.

Καλημέρα!Από που το βρήκες? Όπου και να δω έχει εξαντληθει.

Ευχαριστώ!

Καλημέρα,

Έχω το zidoo h6 pro. Απέκτησα κάποια, μεγάλα (30-40 gb) απο bluray, remux αρχεία με dts hd, είτε doldy Atmos ηχητικές μπάντες...

Δυστυχώς το pass through μου κάνει θέματα, και αδυνατεί να περάσει αυτούσια τα φορμά... Ή μάλλον καλύτερα, τα περνάει μεν αλλά με συχνές διακοπές και ηχητικά artifacts δε... Πρέπει να κάνω υποβάθμιση σε απλό Dolby ή DTS για να κάνω δουλειά...

Αν αγοράσω το Χ9S θα ησυχάσω από τέτοια προβλήματα ?

Να συμπληρώσω ότι η μόνη μου ανάγκη είναι να βλέπω ταινίες από σκληρούς ... εννοώ δεν χρειάζομαι δίκτυο, άλλες υπηρεσίες, και πιο προχωρημένα κόλπα ... υπάρχει εκτός από το χ9 κάποιο πλέυερ που θα κάνει την δουλειά μου 9να περνάει δηλ. όλα τα μοντέρνα ηχητικά και βίντεο φορμά) ίσως σε χαμηλότερη του χ9 τιμή ?

Ευχαριστώ

Επίσης, μήπως μπορώ να κάνω δουλειά με ένα ps4 (όχι προ) που τυχόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν media player ???

Καλημέρα,

Έχω το zidoo h6 pro. Απέκτησα κάποια, μεγάλα (30-40 gb) απο bluray, remux αρχεία με dts hd, είτε doldy Atmos ηχητικές μπάντες...

Δυστυχώς το pass through μου κάνει θέματα, και αδυνατεί να περάσει αυτούσια τα φορμά... Ή μάλλον καλύτερα, τα περνάει μεν αλλά με συχνές διακοπές και ηχητικά artifacts δε... Πρέπει να κάνω υποβάθμιση σε απλό Dolby ή DTS για να κάνω δουλειά...

Αν αγοράσω το Χ9S θα ησυχάσω από τέτοια προβλήματα ?

Να συμπληρώσω ότι η μόνη μου ανάγκη είναι να βλέπω ταινίες από σκληρούς ... εννοώ δεν χρειάζομαι δίκτυο, άλλες υπηρεσίες, και πιο προχωρημένα κόλπα ... υπάρχει εκτός από το χ9 κάποιο πλέυερ που θα κάνει την δουλειά μου 9να περνάει δηλ. όλα τα μοντέρνα ηχητικά και βίντεο φορμά) ίσως σε χαμηλότερη του χ9 τιμή ?

Ευχαριστώ

εχεις κατατρχην hdmi καλωδιο που να περναει σωστα το 4K και τo atmos?
και απο το zidoo στο switch αλλα και απο το switch στην τηλεοραση?
εχεις ανοιξει στην τηλεοραση σου την επιλογη hdmi ultra?
τα εχεις ολα οκ στις ρυθμισεις σου στο zidoo?
παιζεις απο δικτυο ή απο usb δισκο?

Μήτσο, παίζω μόνον από σκληρό ... 1080ρ υλικό όχι 4κ ...

Το σήμα πάει από το zidoo στον denon x 2500 και από εκεί στον προβολέα optoma hd 83. Δεν νομίζω ότι το 1080 υλικό θέλει κανένα σπέσιαλ καλώδιο ... οι ρυθμίσεις στον ντένον και το zidoo είναι όπως πρέπει ...

αααα...!!
γιατι ανεφερες atmos το οποιο συνηθως ειναι σε 4K αρχεια.
παραυτα εαν εχεις αρχειο με atmos παλι θες αντιστοιχο καλωδιο γιατι μιλαμε για μεγαλο φορτιο στην μεταφορα του ηχου.
εισαι με το τελευταιο firmware?
δοκιμασες αλλο σκληρο?

Μήτσο, παίζω μόνον από σκληρό ... 1080ρ υλικό όχι 4κ ...

Το σήμα πάει από το zidoo στον denon x 2500 και από εκεί στον προβολέα optoma hd 83. Δεν νομίζω ότι το 1080 υλικό θέλει κανένα σπέσιαλ καλώδιο ... οι ρυθμίσεις στον ντένον και το zidoo είναι όπως πρέπει ...

Στον Denon πατα το πληκτρο pure και να το βαλεις direct οχι auto εχω προσεξει οτι στον δικο μου 1500 στο auto πολλες φορες κραταει το προηγουμενο format ηχου.

Εγω εχω το X10 τον 1500 και μια 65αρα Panasonic και δεν εχω προβλημα.