Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Μια χαρά, βάζουν το BETA στον τίτλο και όλα τα προβλήματα είναι λυμένα.

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

ναι δεν...το 16αρι ηταν πολυ καλυτερο και θελω να το βρω να το περασω.
σας εβγαλε εσας την 1.4.8?

H v1.48 OTA σε οσους την δοκιμασαν μαλλον κατι δεν παει καλα....
Οποτε περιμενετε λιγακι.
Μαλλον εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους απο τα πολλα σχεδια που εχουν δρομολογισει..
Δοκιμασε αυτο Δημητρη αν σε αφησει :
http://ota-cloudfront.zidoo.tv/X9S/ZDMC/zdmc-16.4.13_siga.apk
(ενδεχωμενως και το kodi 17.x να μην δουλευει σωστα..Εχω την αισθηση οτι το 16αρι και στο MIbox οτι δουλευε καλυτερα και πιο ανετα...)

Last edited:
Μάλλον..
Είναι το επίσημο της zidoo με ψηφ υπογραφή.
Δοκίμασε πάντως εάν σε αφήσει...

Re: Απάντηση: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

Την 1.4.8 έβαλα και εγώ χτες .
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου , ότι η ποιότητα εικόνας είναι χειρότερη .

ειναι παντως η πρωτη οτα απο τοτε που εχω παρει το zidoo.
εχει αρκετες βελτιωσεις.
τι κακο βλεπεις στην εικονα?

Ίσως από την πολύ γκρίνια ορισμένων για το 'χρωμα' στο τέλος να τα κάνανε τελείως 'σκ@τα'..
Βλέπεις σε 4K & hdr ή 'κανονικα';
Σίγουρα δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω στην v1.46 ή v1.44?
Υπάρχει και σχετικός οδηγός στο site τους...
Πάντως η σωστή αναβάθμιση είναι να γίνεται από καθαρή εγκατάσταση γιατί υπάρχει περίπτωση να μαζεύονται 'σκουπιδια'..

Μου κάνει εντύπωση πάντως που η v1.48 υπάρχει τόσες μέρες, υπάρχει ως ΟΤΑ αλλά δεν έχει ανεβεί 'επισημα' στο site...

Μπορείς να πας κανονικά πίσω..
Απλά..
Θα φλασαρεις πρώτα την v1.30 και μετά την v1.44 ή v1.46
Υπάρχει σχετική αναφορά.

Την v1.48 την έβαλε κανένας;

1.48 δεν πρόκειται να βάλω αν δεν φτιάξουν το θέμα με τα χρώματα. Μου αρέσει που λένε "Το φτιάξαμε" και οι περισσότεροι τους λένε πως η φωτεινότητα έχει πέσει αισθητά εκτός και αν βάλεις RGB 4.4.4.. Είναι πιθανότατα το πρόβλημα που έχει και ο φίλος greekgreek.

Τους γράφουν και άλλοι πως αντί να πηγαίνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να ακολουθούν τα όποια API, αυτοί απομακρύνονται.

Επίσης, Kodi δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα παίξει σωστά. Είτε βάζεις official και ξεχνάς το όποιο playback με passthrough αλλά τουλάχιστον έχεις σωστό playback σε video add ons (στα οποία και σε αυτά το ZDMC κάνει skip frames σε υλικό 23.976) αλλά και πάλι με stereo ήχο. Η μόνη ελπίδα θα ήταν να είχαμε LibreELEC για το 1295 αλλά και πάλι, φεύγεις από το ένα, πας στο άλλο. Και στην 17.1 αλλά και στην 17.3 του ZDMC δεν μπορείς να δεις υλικό σε 23.976 είτε είναι μέσω αναπαραγωγής αρχείου είτε μέσω streaming από video add on. Επιβεβαιώνω και τον Δημήτρη που είπε ότι έχουμε και ασυγχρόνιστο video/ήχο. Ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω. Απλά κρίμα...

16.1 και add-ons δεν υφίσταται. Δεν παίζει σχεδόν τίποτε λόγω του ότι με την 17 άλλαξε και ο τρόπος του scrapping. Η 16.1 είναι εγγυημένη μόνο για playback αρχείων.

Απάντηση: Re: Zidoo X9S (4K,HDR,3D,Blu ray Menu,HD Audio)

1.48 δεν πρόκειται να βάλω αν δεν φτιάξουν το θέμα με τα χρώματα. Μου αρέσει που λένε "Το φτιάξαμε" και οι περισσότεροι τους λένε πως η φωτεινότητα έχει πέσει αισθητά εκτός και αν βάλεις RGB 4.4.4.. Είναι πιθανότατα το πρόβλημα που έχει και ο φίλος greekgreek.
Δίκιο είχες του έβαλα RGB 4.4.4 και βελτιώθηκε η εικόνα .
Νομίζω με το RGB 4.4.4 είναι στα επίπεδα που ήταν πριν .

Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με το τελευταίο f/w και τους ελληνικούς υπότιτλους σε .srt.

Συγκεκριμένα, δεν δείχνει σωστα το "Ά", προφανώς είναι λόγω encoding το οποίο αλλάζοντας σε windows 1253 έκανε επί τόπου parse τους υπότιτλους και τους έδειχνε σωστά μετα. Όλα αυτά με το προηγούμενο f/w.

Τώρα όμως δεν το κάνει πλέον, και αντί για υπότιτλους βγάζει κάτι ιερογλυφικά. Μόνος τρόπος να σβήσω τους υπότιτλους και να τους ξαναπεράσω, δεν δουλεύει ούτε το download.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος το συγκεκριμένο, και τελικά υπάρχει σωστός τρόπος να φαίνεται σωστά εξ ορισμού το 'Α δηλ. το κεφαλαίο Α τονούμενο;

Σας ευχαριστώ.

Το τονούμενο άλφα πολλοί από αυτούς που βγάζουν υπότιτλους δεν κάνουν καν σωστά τον τόνο. Πολλοί βάζουν μονό single quote και το γράμμα. Αν θες, δοκίμασε να ανοίξεις με Notepad++ τον υπότιτλο, να σιγουρευτείς ότι είναι Encode in UTF-8 και να αλλάξεις το τονούμενο γράμμα. Δηλαδή με τα ελληνικά επιλεγμένα ως κείμενο εισαγωγής, να πατήσεις το πλήκτρο με τα σύμβολα (: ; , ¨) και μετά το κεφαλαίο Α για να έχεις Ά. Παλαιότερα υπήρχε θέμα με το συγκεκριμένο αλλά λύθηκε άμεσα.

Καλημέρα, σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

Έχω την εντύπωση όμως ότι από εκεί που παίρνω τους υπότιτλους είναι ήδη πατσαρισμένοι σε UTF-8 και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.

Επίσης όπως προείπα, στο προηγούμενο f/w από τις επιλογές των υποτίτλων στο encoding έκανε επιτόπου parsing σε utf-8 ενώ τώρα δεν το κάνει. Θα το γράψω και στο επίσημο φόρουμ της Zidoo ως παρατήρηση.

Επειδή είμαι νέος κάτοχος πως βλέπουμε ταινίες από kodi? Πρέπει να προσθέσω add on μόνος μου?

Ναι εκτός και αν μιλάς για ταινίες μέσω εσωτερικού δικτύου ή σκληρό δίσκο.