Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Καλησπέρα σε όλους, πολύ ωραία η κοινότητά σας! Μπαίνω στο ψητό!

Αγόρασα την Thrustmaster T100FFB, έβαλα τους drivers ακριβώς όπως ζητείται και ο υπολογιστής την βλέπει κομπλέ.

Όλα τα κουμπιά και τα πετάλια λειτουργούν κανονικά.

Όμως είναι η δεύτερη τιμονιέρα που χρησιμοποιώ στη ζωή μου και η πρώτη με Force Feedback. Κι έχω την εξής απορία: Είναι φυσιολογικό όταν στρίβω το τιμόνι να νιώθω ότι "τρίβεται" και ότι περνάει από "σκάλες"? Είναι σα να είναι τραχιά η επιφάνεια που γυρίζει.

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω και το αυτόματο κεντράρισμα αλλά και με κλειστό το PC το τιμόνι το νιώθω λες και βρίσκει κάπου... Δηλαδή καμία σχέση και με τη προηγούμενη τιμονιέρα μου που δεν είχε FFB και καμία σχέση και με το πραγματικό αυτοκίνητο...

Έτσι πρέπει να είναι ή μου έφεραν ελαττωματική τιμονιέρα?

Καλώς ήρθες στη παρέα μας!

Αχ! Τα έχουμε πει αυτά τα πράγματα! - Δεν συμφέρει (για πολλούς λόγους) να πάμε σε κάτι υποδεέστερο της Logitech DFGT

Δεν το γνωρίζω το Thrustmaster T100FFB - διαβάζω ότι έχει Force Feedback, δουλεύει με crew and drive club στο PS4, αλλά δεν στρίβει 900 μοίρες!
- μήπως αυτό εννοείς ότι "βρίσκει κάπου"? Ότι δηλ. λίγο μετά τις 90 μοίρες (αριστερά/δεξιά) σταματάει να περιστρέφεται? Αυτό είναι φυσιολογικό.
- Με το πραγματικό αυτοκίνητο μην περιμένεις ούτε τιμόνια των 1000 να συγκριθούν άμεσα... αυτό είναι και θέμα παιχνιδιού (software).
- Σίγουρα ο μηχανισμός του περιέχει γρανάζια τα οποία πρέπει να είναι αισθητά (λίγο ή πολύ) αλλά σίγουρα δεν πρέπει να σου θυμίζει ότι "κατεβαίνεις σκάλες"! Σ' αυτήν την περίπτωση μπορεί να έχει βλάβη...

Re: Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Καλώς ήρθες στη παρέα μας!

Αχ! Τα έχουμε πει αυτά τα πράγματα! - Δεν συμφέρει (για πολλούς λόγους) να πάμε σε κάτι υποδεέστερο της Logitech DFGT

Δεν το γνωρίζω το Thrustmaster T100FFB - διαβάζω ότι έχει Force Feedback, δουλεύει με crew and drive club στο PS4, αλλά δεν στρίβει 900 μοίρες!
- μήπως αυτό εννοείς ότι "βρίσκει κάπου"? Ότι δηλ. λίγο μετά τις 90 μοίρες (αριστερά/δεξιά) σταματάει να περιστρέφεται? Αυτό είναι φυσιολογικό.
- Με το πραγματικό αυτοκίνητο μην περιμένεις ούτε τιμόνια των 1000 να συγκριθούν άμεσα... αυτό είναι και θέμα παιχνιδιού (software).
- Σίγουρα ο μηχανισμός του περιέχει γρανάζια τα οποία πρέπει να είναι αισθητά (λίγο ή πολύ) αλλά σίγουρα δεν πρέπει να σου θυμίζει ότι "κατεβαίνεις σκάλες"! Σ' αυτήν την περίπτωση μπορεί να έχει βλάβη...

Δυστυχώς δεν είχα να διαθέσω πάνω από 80 ευρώ αυτή τη περίοδο και φοβήθηκα να περιμένω να μαζέψω παραπάνω λεφτά μήπως είναι υπερβολή. Εξάλλου διάβαζα και σε ξένες ιστοσελίδες καλές κριτικές για την επιλογή που έκανα. Αλλά πήρα το μάθημα τώρα!

Όχι, το είχα διαβάσει και προηγουμένως ότι πάει μέχρι 90 περίπου μοίρες, δεν εννοώ αυτό!

Δεν κάνω σύγκριση μόνο με το αυτοκίνητο και δεν εννοώ να έχει την ανταπόκριση του αυτοκινήτου. Τη συγκρίνω και με την πολύ φτηνότερη προηγούμενη τιμονιέρα μου που δεν είχε καν force feedback!
Εννοώ ότι δεν γυρνάει ομαλά και ειδικά όταν στρίψω κατά πολύ λίγες μοίρες, μετά από λίγο είναι σα να σκαλώνει κάπου το τιμόνι, βάζω λίγη παραπάνω δύναμη και προχωράει και μετά βρίσκει ξανά σε "λακκούβα"...

Δυστυχώς δεν είχα να διαθέσω πάνω από 80 ευρώ αυτή τη περίοδο και φοβήθηκα να περιμένω να μαζέψω παραπάνω λεφτά μήπως είναι υπερβολή. Εξάλλου διάβαζα και σε ξένες ιστοσελίδες καλές κριτικές για την επιλογή που έκανα. Αλλά πήρα το μάθημα τώρα!

Όχι, το είχα διαβάσει και προηγουμένως ότι πάει μέχρι 90 περίπου μοίρες, δεν εννοώ αυτό!

Δεν κάνω σύγκριση μόνο με το αυτοκίνητο και δεν εννοώ να έχει την ανταπόκριση του αυτοκινήτου. Τη συγκρίνω και με την πολύ φτηνότερη προηγούμενη τιμονιέρα μου που δεν είχε καν force feedback!
Εννοώ ότι δεν γυρνάει ομαλά και ειδικά όταν στρίψω κατά πολύ λίγες μοίρες, μετά από λίγο είναι σα να σκαλώνει κάπου το τιμόνι, βάζω λίγη παραπάνω δύναμη και προχωράει και μετά βρίσκει ξανά σε "λακκούβα"...

Δεν έχω εμπειρία με Thrustmaster, αλλά τα "σκαλοπάτια" που περιγράφεις δεν ακούγονται φυσιολογικά. Θα πρότεινα να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μέσω email με το support της εταιρίας περιγράφοντας όσο πιο αναλυτικά μπορείς το πρόβλημα. Μπορεί να σου πάρει κάποιες μέρες αλλά συνήθως βρίσκεις λύση. Καλό θα ήταν η όλη ενημέρωση να κοινοποιηθεί και στον πωλητή. Να μην σου πω ότι κανονικά από εκεί πρέπει να αρχίσεις, αλλά αμφιβάλω αν μπορεί να σε βοηθήσει από τεχνικής απόψεως.

Δεν έχω εμπειρία με Thrustmaster, αλλά τα "σκαλοπάτια" που περιγράφεις δεν ακούγονται φυσιολογικά. Θα πρότεινα να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μέσω email με το support της εταιρίας περιγράφοντας όσο πιο αναλυτικά μπορείς το πρόβλημα. Μπορεί να σου πάρει κάποιες μέρες αλλά συνήθως βρίσκεις λύση. Καλό θα ήταν η όλη ενημέρωση να κοινοποιηθεί και στον πωλητή. Να μην σου πω ότι κανονικά από εκεί πρέπει να αρχίσεις, αλλά αμφιβάλω αν μπορεί να σε βοηθήσει από τεχνικής απόψεως.
Επικοινώνησα σήμερα, το πρόβλημα είναι ότι αυτοί είναι Θεσσαλονίκη κι εγώ Αθήνα και φυσικά μου ζητάνε να τη στείλω πίσω με δικά μου έξοδα και ΑΝ τελικά βρουν ότι έχει πρόβλημα να μου στείλουν άλλη με δικά τους έξοδα. Αλλιώς πληρώνω και τα έξοδα επιστροφής και 10 ευρώ για τον τεχνικό έλεγχο.

Η εταιρεία θέλει register με τηλέφωνο και πολλά προσωπικά στοιχεία... Έκανα (μετά από πολλά καντήλια που τους έριξα από μέσα μου που φακελώνουν τον κόσμο) και τους έστειλα email μήπως μπορούν έστω να επιβεβαιώσουν ότι είναι πρόβλημα.

...Ο χειρισμός φυσικά, είναι όσο καλος όσο επιτρέπει το χειριστήριο του πσ4.

Υπάρχει ανάδραση , καλη αποκριση , ωραια αίσθηση του γκαζιού , πολύ προοδευτική , αλλα τα φρένα μου φανηκαν λίγο "ξερα" .
Εδώ φυσικά χρειάζεται τιμονιερα.... αλλα ποια ?

Θα επανερθω αύριο ....

View attachment 115269View attachment 115270View attachment 115267View attachment 115268παρέλαβα σήμερα λοιπόν το παιχνίδι σε ps4.

Αν αποφασίσεις να δώσεις 300+ ευρουλάκια τότε έχεις αρκετές επιλογές αφού απ' ότι διάβασα εκτός από τη thrustmaster μπήκε στο χορό και η fanatec.

Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν Ελλάδα ....

Εννοείς ότι δεν έχει αντιπροσωπία (η fanatec)?

Ναι, θα συμφωνήσω, δεν είναι ευχάριστο όλο αυτό το παράγγελνε - περίμενε - χάλασε στείλε το πίσω - ξαναπερίμενε... αλλά δουλεύει (για όσους έχουν υπομονή)!

δε φημίζομαι για την υπομονή μου!
Αλήθεια τις fanatec τις φέρνει κανεις , έστω και χωρίς αντιπροσωπεία ?

Αλλα και οι Trhustmaster 300 kai 500 δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες.

Επειδή έχω εμπειρία από after sales της Fanatec, να σε ενημερώσω πως το παραπάνω γεγονός (της μη αντιπροσώπευσης δηλαδή) δεν είναι τόσο τραγικό, ειδικά αν πάρεις μια σχετικά απλή έκδοση πεντάλ και τιμονιού.

Το λέω εγώ που δεν τα πάω και τόσο καλά με τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά. Για να επισκευάσω την πεταλιέρα μου, μετά την γρήγορη αποστολή του όχι και τόσο ακριβού ανταλλακτικού μου πήρε ακριβώς 15 λεπτά.

Από την άλλη βέβαια, γιατί να χαλάσει...

Και από την άλλη δεν παύει να είναι ένα σχετικά περίπλοκο μηχάνημα τριών ή τεσσάρων ετών, δεν θυμάμαι καθώς την αγόρασα μεταχειρισμένη.

Και τέλος, αμφιβάλω πως αν χάλαγε η Logitech ή η Thrustmaster θα είχα τόσο καλή εξυπηρέτηση από το αντίστοιχό τους τεχνικό τμήμα, παρόλο που "εκπροσωπούνται" στην Ελλάδα.

Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Έχουν κάποια θέματα αξιοπιστίας, άλλοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα.
Απλά αναφέρω την περίπτωση που μου έτυχε εμένα.

Την αγόρασα μεταχειρισμένη από Ελλάδα. Ήμουν τυχερός βέβαια, από την άποψη ότι γνώριζα τον ιδιοκτήτη.

πήγα και είδα από κοντα τη thrustmaster T100... μικρο τιμόνι και πολύ "ψεύτικη" .
Καμια σχέση με την Logitech DFGT ... κρίμα.
Η Τ300 δεν υπάρχει πουθενά.