Ζήτημα τιμονιέρας!!!

η TR300 RS είναι αυτή τη στιγμή μια από τις καλύτερες τιμονιερες... μοναδικό της μειωνεκτημα τα πεταλια , παυ να θες τ αντικαθιστάς με τα μεγαλυτερα της σειράς.

Τη θες για PS4 ή για PC ?
Η TR300 κάνει και για τα 2, η Logitech G27 μονο για PS3 kai PC.

Ακριβως ετσι !
Βεβαιως, ας διευκρινισουμε, οτι αυτα που λεμε ισχυουν γ'αυτην την περιοδο.
Προφανως, το team της Logotech θα ετοιμαζει τωρα την δικη της απαντηση για το PS4 (μια ... G28 ας πουμε !)
Δυστυχως τα πραγματα σε αυτον τον χωρο τρεχουνε, και εμεις τα κυνηγαμε απο πισω !
Και τα περιφερειακα που απαιτει η χρηση αυτης της κατηγοριας (racing games) τιτλων, ειναι φανταζομαι τα πιο κοστοβορα ολων.

Αποκλειστικά για PC κοιτάω, περισσότερο για οδήγηση (ETS 2, Driving Simulators) και λιγότερο για racing.

Paddles δε χρησιμοποιώ για ταχύτητες, οπότε θέλω σίγουρα shift stick αν έχει συμπλέκτη στα πετάλια. Νομίζω κι εγώ ότι καλύτερα να δοκιμάσω πρώτα ένα απλό σειριακό σαν της DFGT.

Αφου δινεις τοση σημασια στην υπαρξη λεβιε αλλαγης των ταχυτητων,
η DFGT δεν σου κανει με τιποτα ! (προσωπικη αποψη βεβαιως).
Ειναι ασαφης και με σπογγωδη αισθηση. Ενα πλαστικο λεβιεδακι που δεν θα σου δωσει αυτο που αναζητας.
H σειριακη (και μοναδικη βεβαιως) λειτουργια του , ειναι σαφεστατα υποδεεστερη αυτης της G27.
Θα ελεγα οτι το λεβιεδακι αυτο της DFGT, υπαρχει εκει ... απλως για να υπαρχει και να δινει την εικονα μιας πληρους τιμονιερας.
Περισσοτερο για λογους marketing και ανταγωνισμου δηλαδη.
Εσυ θελεις να 'νοιωθεις' καλα τις αλλαγες, οποτε πρεπει να κοιταξεις κατι πιο εξειδικευμενο και προφανως ... ακριβοτερο.

Ρωτα ομως την γνωμη και καποιου αλλου που επισης την εχει χρησιμοποιησει, για να σε βοηθησει στην επιλογη σου.

Τι προτάσεις έχεις εσύ για τιμονιέρα με λεβιέ? Έστω και χωρίς συμπλέκτη. Μέχρι 300 ευρώ, το πολύ!

Ακουσε με , παλληκαρι μου.

Πρωτον, δεν ειμαι ειδημων για να γνωριζω τα παντα και να μπορω μαλιστα και να προτεινω κατι.
Η ταπεινοτης μου, το μονο που μπορει να κανει ειναι (στα πλαισια της ειλικρινους διαθεσης μου να σε βοηθησω να απεμπλακεις απο τα διλημματα σου),
να σε βοηθησει να μην 'πεταξεις' τα χρηματα σου.
Ξερεις..., τα εχουμε περασει και εμεις αυτα, στο παρελθον.

Μας λες, πως θελεις μια τιμονιερα μονο για PC.
Δεν γνωριζω αν η DFGT ειναι συμβατη, ομως μπορω να σου πω πως ειναι ενα πολυ καλο προιον για τα χρηματα του.
Αρκει να συμβιβαστεις με τα paddles.
Aν δηλαδη την επελεγες, θα καταλαβαινες οτι το stick δεν σου κανει.
Μπορεις βεβαιως καλλιστα να παρεις μια G27, και να εχεις ολα αυτα που ζητας (μεχρι 300 ). Αριστη επιλογη !
Ομως, οπως ειπαμε, βρισκομαστε σε περιοδο αλλαγων, μετα την ελευση του νεου PS4 και XBOX, και οι κατασκευαστες περιφερειακων accessories,
ακολουθουν το ρευμα. Και εμεις.... ολους αυτους !
Η DFGT και η G27 ανηκουν στο παρελθον.
Τωρα υπαρχει η T300 και σε λιγο (οπως μαθαινουμε) η G29.
Και αυριο ... κατι αλλο ! Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα, γιατι ... ετσι ειναι η ιδια η ζωη !

Δε περιμένω να ξέρεις τα πάντα, ζητάω να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από τη χρήση τιμονιέρας και αν έχετε προτάσεις να τις κάνετε! Ευχαριστώ!

Μα νομιζω, τις μοιραστηκαμε ηδη. Μεσα σε 5 posts εχει ηδη μαθει τα παντα !
Και αν τιποτα δεν σου κανει απο αυτα, μπορεις να φερεις μια Τ300 απο το εξωτερικο,
που κανει και για PC και για PS4. και δεν θα σου κοστισει περισσοτερα απο 350 .
Μπορεις να ρωτησεις τον @ Γιαννη Σπυρου γι'αυτο.

Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Τι προτάσεις έχεις εσύ για τιμονιέρα με λεβιέ? Έστω και χωρίς συμπλέκτη. Μέχρι 300 ευρώ, το πολύ!

Μία μόνο λύση Logitech G27 (και με συμπλέκτη και επιλογέα ταχυτήτων) και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι συμβατή με το PC σου για πολυυυυυυυυυύ καιρό ακόμα!

(Αν με το "λεβιέ" εννοείς σειριακές ταχύτητες - τέτοιες δεν έχει η G27 στο λεβιέ μόνο στα "αυτάκια", ψάξε για καμια μεταχειρισμένη G25)

Αν θες μια πολύ καλη τιμονιερα, next gen :p ,η Τ300 RS είναι αριστη επιλογή , για PC - PS4 , αλλα αν θες και επιλογέα ταχυτήτων ανεβαίνει το κόστος , 330 έχει μονο η τιμονιερα και αλλα 160 περίπου ο επιλογέας.

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t300rs

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t3pa-add

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/th8a-add-shifter

Μονο για PC , πιο οικονομική επιλογή η G27 που σου προτείνανε τα παιδιά.

Αν και ειναι εξαιρετικα προωρο να πει κανεις οτιδηποτε για την νεα G29,
συμπεραινοντας απο μια spy-photo που κυκλοφορησε σημερα στο internet ....

βλεπω οτι πισω απο το τιμονι υπαρχει ηδη μια συσκευασια η οποια γραφει κατι σαν ... G29 FORCE SHIFTER (υποθετω τουλαχιστον).

Και αυτο με παραπεμπει στην λογικη της THRUSTMASTER, οπου με βαση το τιμονι, υπαρχουν διαφορες add-on προσθηκες για να αναβαθμισει καποιος το ... πακετο του,
οπως T3PA, TH8A κλπ.

Κατι τετοιο θα ειναι plus για την Lοgitech, αφου εως σημερα η G27 διετιθετο ως 'πακετο'.
Φανταζομαι πως δεν θα εχουν φτασει στο σημειο να κανουν και το τιμονι αποσπωμενο και ανταλλαξιμο, οπως αυτο της Thrustmaster.
Aν εχουν κρατησει και τους ιδιους μηχανισμους της G27, τοτε η Τ300 θα συνεχισει να αποτελει μονοδρομο ως πρωτη επιλογη.
Αυτα ομως θα τα μαθουμε εν καιρω.
Θα περιμενω με ενδιαφερον να δω στο youtube τα πρωτα συγκριτικα τεστ , για να μαθω, τι ακριβως και ποσο καλη ειναι η νεα G29.

Παντως η υπαρξη των γνωστων απο την DFGT ρυθμιστικων επανω στο τιμονι (βλ. κοκκινο κουμπι) την συνδεει αμεσα με το granturismo.
Με δεδομενο οτι δεν μπορεις να κανεις ρυθμισεις real-time στο project cars,
δεν θα εκπλαγω εαν η G29 προαλειφεται να ειναι το official wheel του επομενου Granturismo7.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας! Λογικά θα περάσουν 2-3 μήνες μέχρι να μαζέψω ένα αξιόλογο ποσό οπότε θα παρακολουθώ και τι γίνεται με τη G29!

Τσίμπα g27 - μια χαρά είναι,ακόμα και για έμπειρους - απαιτητικούς...δεν έχω δοκιμάσει την Τ300 αλλά μόνο και μόνο το νταβατζιλίκι με τις ταχύτητες που είναι ξεχωριστά (και μιας που εσύ τις χρειάζεσαι) σε ένα λογικό οικονομικό σύνολο δεν έχει αντίπαλο...λογικά η g29 θα έχει πάνω από 350$.

Τσίμπα g27 - μια χαρά είναι,ακόμα και για έμπειρους - απαιτητικούς...δεν έχω δοκιμάσει την Τ300 αλλά μόνο και μόνο το νταβατζιλίκι με τις ταχύτητες που είναι ξεχωριστά (και μιας που εσύ τις χρειάζεσαι) σε ένα λογικό οικονομικό σύνολο δεν έχει αντίπαλο...λογικά η g29 θα έχει πάνω από 350$.

:2thumb22sup:

Εγώ έχοντας κάνει την κλασσική μετάβαση από dfgt σε g27 νομίζω πως αξίζει, αν ασχολείσαι με το άθλημα. Αλλιώς , και η dfgt είναι πολύ καλή επιλογή.

Ένα ακόμα μεγάλο + της g27,πέρα από τα pedals , είναι πως είναι πολύ λιγότερο φασαριοζα από την dfgt. Όσοι έχουν παιδιά και παίζουν βράδυ, ξέρουν τι εννοώ.

Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από το aftersales της Logitech. Αν υποστήριζε και το ps4, θα ήταν για μένα μονόδρομος η αγορά της αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω όμως φως στο τούνελ και είναι κρίμα γιατί η g25 και η g27 έχουν μοσχοπουλησει και θα μείνουμε με το "λεβιέ" στο χέρι.

Αν αγόραζα τώρα , μάλλον θα πήγαινα κι εγώ στην thrustmaster.

Re: Απάντηση: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Εγώ έχοντας κάνει την κλασσική μετάβαση από dfgt σε g27 νομίζω πως αξίζει, αν ασχολείσαι με το άθλημα. Αλλιώς , και η dfgt είναι πολύ καλή επιλογή.

Ένα ακόμα μεγάλο + της g27,πέρα από τα pedals , είναι πως είναι πολύ λιγότερο φασαριοζα από την dfgt. Όσοι έχουν παιδιά και παίζουν βράδυ, ξέρουν τι εννοώ.

Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από το aftersales της Logitech. Αν υποστήριζε και το ps4, θα ήταν για μένα μονόδρομος η αγορά της αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω όμως φως στο τούνελ και είναι κρίμα γιατί η g25 και η g27 έχουν μοσχοπουλησει και θα μείνουμε με το "λεβιέ" στο χέρι.

Αν αγόραζα τώρα , μάλλον θα πήγαινα κι εγώ στην thrustmaster.

Υπάρχει πιθανότητα να βγάλουν κανένα αντάπτορα για g25-g27 που θα τις αναγνωρίζει το ps4 (λέω εγώ τώρα),μιας και υπάρχει κάτι παρόμοιο για το xbox.