Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

πήγα και είδα από κοντα τη thrustmaster T100... μικρο τιμόνι και πολύ "ψεύτικη" .
Καμια σχέση με την Logitech DFGT ... κρίμα.
Η Τ300 δεν υπάρχει πουθενά.

Γιατί το λες αυτό? http://www.skroutz.gr/s/5598541/Thrustmaster-T300-RS.html?keyphrase=thrustmaster+t300rs

Πάντως έκανες πολύ καλή επιλογή, περιμένουμε εντυπώσεις!

Με γειες Γιάνννη.

Από που και ποσο;

Την 500 γιατί την κοιτούσες από τη στιγμή που δεν βλέπω να ειναι συμβατή με ps4;

Πάντως, έλεος, 2 χρόνια έχουν βγει οι νέες κονσόλες και δεν υπάρχει μια καλή τιμονιέρα που να παίζει παντού (και σε pc)...

Με γειες Γιάνννη.

Από που και ποσο;

Την 500 γιατί την κοιτούσες από τη στιγμή που δεν βλέπω να ειναι συμβατή με ps4;

Πάντως, έλεος, 2 χρόνια έχουν βγει οι νέες κονσόλες και δεν υπάρχει μια καλή τιμονιέρα που να παίζει παντού (και σε pc)...

Σε PC παίζουν όλες, οι νέες κονσόλες είναι το πρόβλημα...

Με γειες Γιάνννη.

Από που και ποσο;

Δεν εχει σημασια ποσο καιρο κυκλοφορουν οι κονσολες, αλλα τι τιτλους εχουν. Τι να της κανει πχ. της thrustmaster αν υπαρχουν 20εκ ps4 εξω αν δεν υπαρχει ουτε ενα racing παιχνιδι με πωλησεις αρκετες ωστε, εστω και το 5% αυτων να παρει τα προιοντα της...

Παρεμπιπτοντως, εχει παιξει κανεις το early access του dirt rally??

Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένη την logitech g27,έχοντας εμπειρία μαζί της (πριν 2-3 χρόνια) ήξερα τι αγόραζα και τι ζητούσα.Δεν έχω εμπειρία από ακριβές τιμονιέρες εκτός τη fanatec CSR (αν δεν κάνω λάθος) του Άρη που οδήγησα για λίγο.Οι διαφορές φαντάζομαι φαίνονται με τον καιρό και τα χιλιόμετρα και το αν τελικά χρειάζεσαι μια πολύ ακριβή τιμονιέρα όταν ασχολείσαι πιο σοβαρά με τα sim racing games.

Δοκιμάζω διάφορα παιχνίδια,ένα από αυτά είναι και το ΑΘΑΝΑΤΟ live for speed καθώς μου αρέσει αρκετά ο τομέας drift.Σιγά-σιγά χτίζω το cockpit μου...παρόλαυτα προς το παρόν (μιας και ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει κάποια σχέδια στο cockpit) έχω το τιμόνι σε ένα γραφείο με μια οθόνη (προπολεμική) και κάνω εκεί δοκιμές.Ένα πρόσφατο βίντεο που driftαρω στο LFS...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπράβο, ταλέντο! :SFGSFGSF:

Το κουμπί που πατάς στον επιλογέα είναι το χειρόφρενο? Δεν βολεύει πάνω στο τιμόνι, ή δεν γίνεται?

Re: Απάντηση: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Μπράβο, ταλέντο! :SFGSFGSF:

Το κουμπί που πατάς στον επιλογέα είναι το χειρόφρενο? Δεν βολεύει πάνω στο τιμόνι, ή δεν γίνεται?

:ernaehrung004:

Το κουμπί είναι το χειρόφρενο,σωστά κατάλαβες Άρη.Δεν έχω 'αξιωθεί' να φτιάξω κάτι ακόμα αν και σκέφτομαι και την αγορά έτοιμου (αλλά είναι λίγες οι επιλογές και είναι στο ΘΕΟ από θέμα τιμής όταν μιλάμε για υδραυλικά συστήματα).Στο τιμόνι δεν βολεύει ΟΥΤΕ κατά διάνοια μιας και όπως βλέπεις παίζω με πολλές μοίρες και όταν γυρίζει το τιμόνι δεν έχεις χρόνο να ψάχνεις το κουμπί...γιατί γυρίζοντας το τιμόνι τα κουμπιά που είναι πάνω γυρνάνε και χάνεις την μπάλα.

Φαντάζομαι αν αναγκαστείς να πας ευθεία, δυσκολεύεσαι :p

Φαντάζομαι αν αναγκαστείς να πας ευθεία, δυσκολεύεσαι :p

Η αλήθεια είναι ότι έρχομαι σε δύσκολη θέση όταν συμβαίνει αχαχαχα!!:BDGBGDB55:

Μετά την κακή μου εμπειρία με την T100 αρχίζω να μαζεύω λεφτά για την επόμενη τιμονιέρα. Έβαλα στο μάτι τις Logitech DFGT και G27. Το ερώτημά μου είναι: ξέρετε αν υπάρχουν μέρη/καταστήματα όπου μπορώ να πάω να δοκιμάσω κάποια τιμονιέρα? Υπάρχει περίπτωση αν κάποιο κατάστημα τις έχει στο stock να ζητήσω να την δοκιμάσω εκεί? Γιατί δεν θα ήθελα να ξαναπάρω τιμονιέρα προτού την δοκιμάσω!

Μετά την κακή μου εμπειρία με την T100 αρχίζω να μαζεύω λεφτά για την επόμενη τιμονιέρα. Έβαλα στο μάτι τις Logitech DFGT και G27. Το ερώτημά μου είναι: ξέρετε αν υπάρχουν μέρη/καταστήματα όπου μπορώ να πάω να δοκιμάσω κάποια τιμονιέρα? Υπάρχει περίπτωση αν κάποιο κατάστημα τις έχει στο stock να ζητήσω να την δοκιμάσω εκεί? Γιατί δεν θα ήθελα να ξαναπάρω τιμονιέρα προτού την δοκιμάσω!

Για κοίτα στο πλαίσιο (παρ' τους ένα τηλ.) μήπως έχουν στημένη καμιά G27 σε κάποιο κατάστημά τους.

Αυτο που ζητας καλε μου φιλε, ειναι σχεδον αδυνατο. Προσωπικα δεν το εχω δει να συμβαινει ποτε μεχρι τωρα.
Ποιο καταστημα θα εμπαινε στην διαδικασια να κανει κατι τετοιο ?
Αν καποιο καταστημα την εχει, πως ειναι δυνατον να την δοκιμασεις ? Θα επρεπε να στησει ολο το 'πακετο' (τηλεοραση, κονσολα κλπ) και να περιμενει απο εσενα να δεις αν σου κανει για να την αγορασεις ?
Και αν αποφασιζες εσυ οτι δεν σου κανει, τι θα την εκανε αυτος την τιμονιερα ? Θα την ετρωγε ? Γιατι βεβαια δεν θα μπορουσε να την πουλησει μετα !
Δεν γινονται αυτα που ζητας.
Μονον ο εισαγωγεας, εαν διεθετε showroom.
Aλλα αυτα, δεν συμβαινουν στην Ελλαδα.
Και η DFGT και η G27 ειναι εγνωσμενου κυρους προιοντα. Η διαφορα τους ειναι οτι η G27 ειναι πιο ποιοτικη και στιβαρη κατασκευη και βεβαια εχει ασυγκριτως καλλιτερη πενταλιερα (απο πλευρας αισθησης).
Τα τιμονια ομως ειναι πολυ κοντα απο πλευρας αισθησης, με το πλεονεκτημα οτι η DFGT εχει και το κουμπι PS, ενω η G27 οχι (πρεπει να εχεις συνδεδεμενο και το χειριστηριο στην αλλη θυρα USB).
Η μια κανει 150 και η αλλη 300 . Διαλεγεις και παιρνεις.
Η συνταγη ειναι μονοδρομος γι'αυτα τα προιοντα της LOGITECH.
Συνηθως αγοραζουμε σαν πρωτη τιμονιερα την DFGT και μολις της βγαλουμε τα ματακια παμε στην G27, ή αν δεν παιζουμε πολλες ωρες αγοραζουμε ξανα μια DFGT !!!
Κατανοω απολυτως την αγωνια σου να δοκιμασεις την τιμονιερα που θα ηθελες να παρεις, πριν δωσεις τα ωραια σου λεφτα.
Φανταζομαι πως μονον εαν καποιος φιλος σου στην γειτονια σου την ειχε, και σου το επετρεπε, θα μπορουσες να ειχες απαντηση στα διλημματα σου.
Να θυμασαι παντως οτι ειναι πλαστικες κατασκευες και αν εισαι 'επιθετικος' οδηγος, η τιμονιερα σου θα εχει ημερομηνια ληξης.
Για να σε χαλαρωσω λιγο (ή να σε αγχωσω περισσοτερο) θα σου πω, πως αφου 'καταναλωσα' 3 DFGT και 1 G27 στο Granturismo, ειμαι πλεον πεπεισμενος πως μονο ενα τιμονι και πενταλς απο πραγματικο αυτοκινητο μπορουν να με αντεξουν πια !!! LOL

Παλιότερα στην Στουρνάρα στο πλαίσιο είχαν στημένες τιμονιέρες
Καθώς και πολύπλοκα joysticks για flight sims
Χμμμ… δεν είμαι σίγουρος εάν είχαν και στο Mall
Και σε mediamarkt είχαν κάποτε δείγματα

Τα Media είχαν (μια φορά και ένα καιρό) στημένη DFGT και GT5. Από τότε δεν το έχω ξαναδεί.
Επίσης δεν συμφωνώ μαζί σου για τα "εκθεσιακά" προϊόντα, γιατί νο1 κάλιστα πουλιούνται (σε μειωμένη τιμή φυσικά) και νο2 και σημαντικότερο πιστεύω πως βοηθάει τόσο πολύ τις πωλήσεις που ακόμα και αν χαράμιζες μια DFGT για να πουλήσεις 50 σε ένα χρόνο, μάλλον θα άξιζε τον κόπο.

@oldbuteffective
Είχα στο μυαλό μου κάτι σαν αυτό που είπε ο ARIS. Να έχουν σε κάποιο κατάστημα κάποια συγκεκριμένη τιμονιέρα για να δοκιμάζει το κοινό. Όπως έχουν σε μερικά στημένες κονσόλες με οθόνη και παίζεις το παιχνίδι που έχει μέσα.
Σήμερα έφαγα όλο το πρωινό να βλέπω video με reviews και unboxing για τις 2 τιμονιέρες, ζήλεψα πολύ ομολογουμένως αλλά δε θέλω να αγοράσω πάλι χωρίς δοκιμή. Ελπίζω να βρεθεί γνωστός με την τμονιέρα αλλά σκούρο.

Αν καταφέρω να μαζέψω τα λεφτά θα προτιμήσω την G27 λόγω συμπλέκτη και επειδή έχει ταχύτητες σε σχήμα Η. Επίσης επειδή βλέπω ότι έχει πολύ καλύτερη απόκριση. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. :P

Για τις ακριβές της Thrustmaster (π.χ. την T500) τι έχετε να πείτε σε σύγκριση με την G27? Αν και δε θέλω να περάσω τα 250 ευρώ για τιμονιέρα, μου φαίνεται υπερβολή για τα γούστα μου.

Επισης, για να απαντησω στοχευμενα στα παραπανω, δεν εχω καταλαβει ακομα, γιατι θελεις να δοκιμασεις την τιμονιερα πριν την αγορασεις ?
Βεβαιως δεν γνωριζω για την κακη σου εμπειρια στην οποια αναφερεσαι, η οποια οπως λες σε οδηγει στην αναγκη της δοκιμης.
Αν προκειται για την αναγκη σου να αποκομισεις την αισθηση που αποζητας απο μια τιμονιερα και να σιγουρευτεις οτι σου κανει το κεφι,
προφανως αγνοεις οτι απο καμια προχειροστημενη τιμονιερα σε καποιο μαγαζι δεν προκειται να εχεις την απαντηση που θελεις.
Για την εξαγωγη τετοιων συμπερασματων, απαιτειται το καταλληλο περιβαλλον και οι συνθηκες,
που μια δοκιμη ( στην ιδανικη περιπτωση που θα ηταν εφικτο) δεν θα σε βοηθουσε καθολου.
Αν παλι ηθελες μονον να σιγουρευτεις οτι απλως δουλευει σωστα και απροσκοπτα, τοτε συμφωνω απολυτως, αλλα και παλι το βρισκω ανεφικτο.
Μαλλον θα πρεπει να ελπιζεις στην καλη σου τυχη.
Γιατι συμβαινουν και αυτα. Το εχω ζησει με την G27 και ειναι ασχημη εμπειρια.
Προβληματικη απο το 'κουτι' της και εγω επρεπε να πεισω οτι δεν ειμαι ελεφαντας.
Τελικα μου την αλλαξαν, αφου επιστρατευσα ολον τον 'πολιτισμενο' χαρακτηρα μου !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Μikalaras

ο συμπλεκτης και οι ταχυτητες τυπου Η, ειναι πραγματικα ενα κινητρο αγορας της G27 ? Εισαι σιγουρος οτι θα τα αξιοποιησεις ?
Προσωπικα εγω παντως , ουδεποτε τα χρησιμοποιησα. Παντα δουλευα τα paddles και πανω στον συμπλεκτη τοποθετησα ενα ωραιοτατο footrest !
Επισης, κατι αλλο που πρεπει να λαβεις σοβαρα υπ'οψιν σου,
ειναι η κονσολα που θα παιζεις τα .. οποια παγνιδια αργοτερα.
Μιλω για την συμβατοτητα που απαιτειται.
Για παραδειγμα, επειδη τα πραγματα αλλαζουν και εξελισσονται, οι τιμονιερες της LOGITECH δεν ειναι συμβατες με το PLAYSTATION 4.
Οι τιμονιερες της THRUSTMASTER ειναι βεβαιως καλλιτερες των LOGITECH (που δειχνουν να εχουν μεινει πισω σε εξελιξη),
με κορυφη (σημερα) την Τ300RS. Αυριο ομως θα ισχυουν αλλα πραγματα !