Ζώα και άνθρωπος

Δεν είναι θέμα προσώπων που ασκούν την ομοιοπαθητική Πέτρο.

Είναι, ότι η ομοιοπαθητική... είναι μπούρδα.

Φυσικά και κάποιοι έχουν βοηθηθεί. Μπορώ να σου πω ακριβώς και το ποσοστό αυτών που βλέπουν "καλό" από την ομοιοπαθητική.

Είναι ακριβώς το ίδιο με το ποσοστό των ασθενών που βελτιώνεται η κατάστασή τους με τα placebo.

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo

Όσο για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.... τα οποία βασίζονται μεταξύ άλλων και στην μνήμη του νερού (χωρίς πλάκα :flipout: ) αρκεί να σου πω ότι ένα δημοφιλές σκεύασμα για την γρίπη είναι το Oscillococcinum.

Το Oscillococcinum είναι διάλυμα συκωτιού πάπιας αραίωσης 200C.

Ξέρουμε τι σημαίνει 200C? βεβαίως και ξέρουμε.
Αλλά ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε όλοι:

Όταν υπάρχει ένα (1) άτομο δραστικής ουσίας μέσα σε όλο το σύμπαν, έχουμε διάλυμα περίπου 40C.

Επειδή το σύμπαν έχει στο σύνολό του 10^80 (10 εις την 80) άτομα, για να έχουμε διάλυμα 200C όπου θα υπάρχει ένα (1) μόριο της δραστικής ουσίας (το Oscillococcinum δηλαδή) χρειαζόμαστε ακόμη 10^320 (10 εις την 320) ακόμη σύμπαντα σαν το δικό μας.

ΟΕΟ

Είναι πιο σοφό να αντικαταστήσουμε όλους τους υπέρ-υπολογιστές της υφηλίου με μια καφετζού.

Περισσότερο λογικό και το ίδιο επιστημονικό με την ομοιοπαθητική.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Δεν είναι θέμα προσώπων που ασκούν την ομοιοπαθητική Πέτρο.

Είναι, ότι η ομοιοπαθητική... είναι μπούρδα.

Φυσικά και κάποιοι έχουν βοηθηθεί. Μπορώ να σου πω ακριβώς και το ποσοστό αυτών που βλέπουν "καλό" από την ομοιοπαθητική.

Είναι ακριβώς το ίδιο με το ποσοστό των ασθενών που βελτιώνεται η κατάστασή τους με τα placebo.

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo

Όσο για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.... τα οποία βασίζονται μεταξύ άλλων και στην μνήμη του νερού (χωρίς πλάκα :flipout: ) αρκεί να σου πω ότι ένα δημοφιλές σκεύασμα για την γρίπη είναι το Oscillococcinum.

Το Oscillococcinum είναι διάλυμα συκωτιού πάπιας αραίωσης 200C.

Ξέρουμε τι σημαίνει 200C? βεβαίως και ξέρουμε.
Αλλά ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε όλοι:

Όταν υπάρχει ένα (1) άτομο δραστικής ουσίας μέσα σε όλο το σύμπαν, έχουμε διάλυμα περίπου 40C.

Επειδή το σύμπαν έχει στο σύνολό του 10^80 (10 εις την 80) άτομα, για να έχουμε διάλυμα 200C όπου θα υπάρχει ένα μόριο της δραστικής ουσίας (το Oscillococcinum δηλαδή) χρειαζόμαστε ακόμη 10^320 (10 εις την 320) ακόμη σύμπαντα σαν το δικό μας.

ΟΕΟ

Χρήστο ,αν δεν είχα παραδείγματα ατόμων πολύ κοντινών μου ,δεν θα μιλούσα .
Το ότι ένας φαρμακοποιός στο κέντρο της Θεσ/νικης εδώ και 40 χρόνια είναι χωμένος στο υπόγειο του και ασχολείται με το αντικείμενο [χωρίς να είναι ο σκοπός του το κέρδος ] ,αυτά είναι μια πραγματικότητα . Και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω επισκεφτεί ομοιοπαθητικό ποτέ στη ζωή μου .
Και η ομοιοπαθητική δεν αντικαθιστά την ιατρική .

H ομοιοπαθητική είναι ψευδοεπιστήμη.

Aυτό είναι αποδεδειγμένο.

Όλες οι ετοιμασίες, έρευνες κ.λπ. των ομοιοπαθητικών είναι μάταιες.

Αυτό είναι βέβαιο.

Κάποιοι ασθενείς, βλέπουν βελτίωση. Αυτό είναι βέβαιο.

Η βελτίωση που βλέπουν είναι το placebo effect. Αυτό είναι αποδεδειγμένο.

Είχα ασθενή "ομοιοπαθητικό" με σοβαρή ουλίτιδα και δεν μπορούσα να τον θεραπεύσω γιατί τα κατάλληλα σκευάσματα περιείχαν μέντα,την οποία του απαγόρευε ο "γιατρός" του.

Από τότε ακούω για ομοιοπαθητική και στρίβω.

Και δεν κατάλαβα.

Γιατί να κόψω τον καφέ,που είναι μια από τις απολαύσεις μου (τις λιγοστές)?

Μέχρι τρείς καφέδες την ημέρα πίνω,σιγά την βλαβερή συνήθεια...

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Προφανως, ΔΕΝ ειναι θεμα αραιωσεων (ppm η ppb η ppt) ....

Είναι μόνο θέμα αραιώσεων στην ομοιοπαθητική Μάνο.

Όλα τα σκευάσματα είναι dilutions αραιώσεις δηλαδή (της υποτιθέμενης δραστικής ουσίας).

Χρήστο ,δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για εναλλακτικές μορφές θεραπείας που προφανώς δεν αντικαθιστούν την ιατρική .
Απλά συμμετείχα στη συζήτηση και κατέθεσα τις εμπειρίες κάποιων γνωστών μου προσώπων .Αν ο τώρα ο πτυχιούχος γιατρός που εδω και δεκαετίες ασχολείται με την ομοιοπαθητική είναι μία μπούρδα ,ας το αντιληφθούν όσοι τον επισκέπτονται .

Και δεν κατάλαβα.

Γιατί να κόψω τον καφέ,που είναι μια από τις απολαύσεις μου (τις λιγοστές)?

Μέχρι τρείς καφέδες την ημέρα πίνω,σιγά την βλαβερή συνήθεια...

Γιατι δεν θα σου ρχεται υπνηλια στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα σου ρχεται υπερενταση στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα ακουσεις την καρδουλα σου να χτυπαει γρηγορα στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα ξυπνας στην μεση της νυχτας, χωρις να μπορεις να ξανακοιμηθεις.

Να τονισω οτι εξαρταται τι ειδους καφε πινεις. Ο Nescafe ειναι ο απολυτως χειροτερος
και ισχυροτερος. Ο ελληνικος (η τουρκικος) ειναι αλλη ιστορια. Επισης μεσα στον
παρασκευασμενο καφε ... ΔΕΝ περιεχεται μονο καφεϊνη αλλα ... και αλλα "ζωακια".

Παντως, αν δεν σε εχει πειραξει πουθενα μεχρι τωρα (οι τρεις καφεδες) ...
ποιος ειμαι εγω να σου πει "κοφτο" ? :ernaehrung004: Ο πατερας μου επινε ΕΝΑΝ
το πρωι (ελληνικο) μεχρι τα γεραματα του. ΔΕΝ επαθε τιποτα απολυτως.
Ομως ... ο πατερας μου ζουσε και μια πολυ σκληροτραχηλη ζωη
(το οποιο ισως και να αλλαζει ολοκληρη την εξισωση).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Είναι μόνο θέμα αραιώσεων στην ομοιοπαθητική Μάνο.

Όλα τα σκευάσματα είναι dilutions αραιώσεις δηλαδή (της υποτιθέμενης δραστικής ουσίας).

Ok ... Χρηστο ...
δεν κατεχω. Αυτη ειναι η αληθεια. Δεν ξερω απο Ομοιοπαθητικη (ουτε την ψευδοεπιστημη της).
Προσπαθησα να μοιραστω την εμπειρια μου (πριν 24 χρονια) με τους θαμωνες του φορουμ.
Αν δεν δουν καλο ... δεν θα βρεθουν σε κανα νοσοκομειο. Αν ομως δουν ? Οπως εγω ?

Γιατί αναφέρεστε σε εμένα όμως?

Ούτε η λογική, ούτε η συνείδησή σας είμαι.

Αν έχετε αμφιβολίες είτε υπέρ, είτε κατά, πρέπει να τις διαχειριστείτε οι ίδιοι.

Γεγονότα παράθεσα και τίποτε άλλο.

Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με αυτά.

Δεν είπα σε κανέναν να κόψει οτιδήποτε.

Μιλάω για κάτι άλλο.

Πως όταν παραθέτεις hard facts ο κόσμος τείνει να σου αναφέρει τι κάνει και τι δεν κάνει.

Ωσάν να είσαι αυτός που επιτρέπει/απαγορεύει ή δίνει άφεση.

Μα ... αν καποιος βλεπει ωφελεια που ΔΕΝ απορρεει απο hard facts ... να μην την αναφερει ?
Μπορει καποιος εδω μεσα να θελει να κοψει η ελαττωσει τον καφε του. Του ειπαμε κατι που
ΙΣΩΣ βοηθησει και ισχυσει στην περιπτωση του ... ΙΣΩΣ !

Γιατι δεν θα σου ρχεται υπνηλια στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα σου ρχεται υπερενταση στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα ακουσεις την καρδουλα σου να χτυπαει γρηγορα στα καλα καθουμενα.
Γιατι δεν θα ξυπνας στην μεση της νυχτας, χωρις να μπορεις να ξανακοιμηθεις.

Να τονισω οτι εξαρταται τι ειδους καφε πινεις. Ο Nescafe ειναι ο απολυτως χειροτερος
και ισχυροτερος. Ο ελληνικος (η τουρκικος) ειναι αλλη ιστορια. Επισης μεσα στον
παρασκευασμενο καφε ... ΔΕΝ περιεχεται μονο καφεϊνη αλλα ... και αλλα "ζωακια".

Παντως, αν δεν σε εχει πειραξει πουθενα μεχρι τωρα (οι τρεις καφεδες) ...
ποιος ειμαι εγω να σου πει "κοφτο" ? :ernaehrung004: Ο πατερας μου επινε ΕΝΑΝ
το πρωι (ελληνικο) μεχρι τα γεραματα του. ΔΕΝ επαθε τιποτα απολυτως.
Ομως ... ο πατερας μου ζουσε και μια πολυ σκληροτραχηλη ζωη
(το οποιο ισως και να αλλαζει ολοκληρη την εξισωση).

Εγώ πάντως από τα 16-17 μέχρι σήμερα μπορώ να πιω καφέ στις 11μμ μία ώρα μετά να κοιμηθώ σαν πουλάκι.
Πίνω 3 με 4 καφέδες την ήμερα: ελληνικό-φραπέ-φρέντο standard και τελευταία ελληνικό το βραδύ αλλά όχι κάθε μέρα.
Ούτε νευρά έχω ούτε ταχυκαρδία ούτε αϋπνία ούτε κάποια παρενέργεια. Και δεν καπνίζω.

Στους 8 nescafe .... ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ... δεν θα κοιμοσουν σαν πουλακι.
Το πως θα ημουν με 2 η με 3 η με 4 καφεδες ... ΔΕΝ γνωριζω (η δεν θυμαμαι, για να ειμαι ακριβης).
Ομως ας πουμε οτι ΜΟΝΟ ΕΓΩ υπεφερα ... και ας παμε παρακατω.

dog-quotes-2.jpg

Στους 8 nescafe .... ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ... δεν θα κοιμοσουν σαν πουλακι.
Το πως θα ημουν με 2 η με 3 η με 4 καφεδες ... ΔΕΝ γνωριζω (η δεν θυμαμαι, για να ειμαι ακριβης).
Ομως ας πουμε οτι ΜΟΝΟ ΕΓΩ υπεφερα ... και ας παμε παρακατω.

Εγώ έπινα 12 - 14 φραπεδάκια την ημέρα.
Το τελευταίο κατά τις 1 το βράδυ στο κομοδίνο πριν κοιμηθώ.
Ποτέ μου δεν ένιωσα να με πειράζει, ποτέ μου δεν ένιωσα και να μου λείπει όμως.
Απλά τον πίνω γιατί μου αρέσει και θέλω να έχω πάντα κάτι δίπλα μου να πίνω.
Από τη μέρα που αντικατέστησα τον καφέ με νερό, πίνω κάπου στα πέντε λίτρα νερό την ημέρα χειμώνα καλοκαίρι.
Από την άλλη, η γυναίκα μου δεν παίζει να πιει ούτε έναν καφέ αν δεν είναι ντεκαφεϊνέ γιατί την πιάνει τρέμουλο και ταχυκαρδία.
Ντεκαφεϊνέ καφέ εγώ δεν θα έπινα λόγω γεύσης.
Ντετυροπιτέ τυρόπιτα δεν τρώω

Τώρα για την ομοιοπαθητική...
1) Η διαφορά της ιατρικής με την ομοιοπαθητική είναι για αρχή ότι υπάρχουν ιατρικές σχολές και για να ανοίξει κάποιος νόμιμο ιατρείο θα πρέπει να έχει τελειώσει κάποια.
Με την ομοιοπαθητική, ο κάθε κατεργάρης μπορεί να ανοίξει κάτι ανάλογο.
Άρα, το να πέσεις σε τσαρλατάνο γιατρό (ok, σίγουρα υπάρχουν και αυτοί) έχεις μια μικρή πιθανότητα, ενώ το να πέσεις σε τσαρλατάνο ομοιοπαθητικό είναι μάλλον βέβαιο.

2) Να παίξουμε με όλες αυτές τις περίεργες αραιώσεις και τη μνήμη του νερού.
Ως γνωστόν το νερό δεν εξαφανίζεται από τον πλανήτη.
Θα εξατμιστεί, θα γίνει συννεφάκι, θα το πιει ένας τυρανόσαυρος, θα κατουρήσει, θα εξατμιστεί, θα γίνει συννεφάκι, θα πέσει στη θάλασσα, θα το αφοδεύσει ένας Μεγαλόδοντας, θα εξατμιστεί κλπ κλπ...
Το νεράκι που πίνετε λοιπόν περιέχει ούρα τυρανόσαυρου και κόπρανα Μεγαλόδοντα + ότι άλλο το έχει ουρήσει/αφοδεύσει όλα αυτά τα χρόνια;
Ρωτήστε το, έχει και μνήμη, θα σας το πει.
Ok, ναι, είναι μία θαυμαστή εξωγήινη ύλη που δεν συμβαδίζει με τους γήινους κανόνες της φυσικής, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να του αποδίδουμε και νοημοσύνη (ή όχι; :chinscratch: )