Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....
Δεν είναι πάντα άσπρο μαύρο. Πρίν απο τρία χρόνια στα Νέα Στύρα της Εύβοιας συνέβει ένα γεγονός που πήρε τεράστια έκταση.
Η δολοφονία της τρίμηνης σκυλίτσας Μάγκυ απο έναν ταβερνιάρη.
Γράφτηκαν πολλά φαιδρά και αισχρά, επειδή την ιστορία την έζησα από πάρα πολύ κοντά, ότι καλύπτουμε τον ένοχο!!, ότι ξέραμε και δεν μιλούσαμε και άλλες μ@@κίες από
κύκλους οι οποίοι εκβίαζαν ότι θα έρθουν και θα μας κάψουν τα σπίτια, ότι θα μας χτυπήσουν/μήσουν την αδερφή μας την μάνα μας, ότι θα, θα, θα...
Τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, μια παρέα νεαρών απο τα Στύρα αντέδρασε με έντονο τρόπο, ανταλλάχτηκαν χαρακτηρισμοί, μέχρι που επενέβει το Λιμεναρχείο στου οποίου ανήκει η αρμοδιότητα.
Η καμπάνα έπεσε αμέσως και ήταν η πρώτη βαρύτερη χρηματική ποινή (διοικητικό πρόστιμο) ύψους 30.000 στην Ελλάδα. Το δικαστικό πρόστιμο είναι ξεχωριστό.
Με λίγα λόγια θέλω να πω πως η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν το έκανε η ιστορία δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αλλά και εμείς οι κάτοικοι δεν θα είχαμε απειληθεί απο μεραρχίες ηλίθιων ντε και καλά φιλόζωων, δεν θα είχαν έρθει κλούβες των ΜΑΤ στην περιοχή, κανένα κανάλι να κάνει ζωντανή μετάδοση της πορείας διαμαρτυρίας (!!) και ούτε ο εθνικός μας σταρ με το ακριβό ταγέρ και τη σανέλ θα έβγαζε πύρινους λόγους.
Γι αυτό λέω ούτε άσπρο ούτε μαύρο.
Η ταβέρνα έκλεισε αφού κανένας δεν πατούσε στο μαγαζί του.
Πλήρωσε και 30k
Στιγματίστηκε αυτός αλλά και η οικογένειά του που δεν έφταιγε σε τίποτα...
https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85+%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B1&*