Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά τα μπουκοτάζ ρε παιδιά... Ποιός τα σκέφτηκε ?
Κι εγώ σας λέω οτι ο φονιάς είναι απο την Πάρο (που θα πάρει τώρα τους πελάτες που θα σαμποτάρουν την Ναξο) κι ο φονιάς στην Ιο απο την Φολέγανδρο...

Πολύ σοβαρά πράγματα είναι. Όπως όλες οι μικρές κοινωνίες, κι αυτές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.

Δεν ξέρω εάν είναι άδικες οι ομαδικές τιμωρίες, πάντως όπως καλώς γνωρίζουμε από το σχολείο, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικότατες.

Θυμάμαι στο λύκειο όταν ήμουν στην Πρώτη, κάποιοι της Γ´ λυκείου είχαν γράψει στον τοίχο για έναν καθηγητή. Αφού δεν είχαν τον ανδρισμό να βγουν να το πουν οι δράστες, αλλά ούτε και τους κάρφωνε κανείς, πιθανότατα λόγω της γνωστής ομερτά μεταξύ κατεργαραίων, δεν πήγε την χρονιά εκείνη η Τρίτη πενταήμερη...

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Πως μπορεί να είναι άδικες όταν σίγουρα ξέρουν αλλά σιωπούν?
Το ξαναλέω: πόσοι έχουν όπλα εκεί?
Εύκολο να βρεθεί, αλλά δεν βρίσκεται.
Όσο για τις χελώνες, αμφιβάλλω αν οφείλεται σε ψυχοπαθή η κατάσταση.
Μήπως δεν βολεύουν τους ψαράδες?
ΟΚ ας γίνουνε όλοι ψαράδες.
Τον τουρισμό ας τον ξεχάσουν.

Πολύ σοβαρά πράγματα είναι. Όπως όλες οι μικρές κοινωνίες, κι αυτές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.

Δεν ξέρω εάν είναι άδικες οι ομαδικές τιμωρίες, πάντως όπως καλώς γνωρίζουμε από το σχολείο, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικότατες.

Θυμάμαι στο λύκειο όταν ήμουν στην Πρώτη, κάποιοι της Γ´ λυκείου είχαν γράψει στον τοίχο για έναν καθηγητή. Αφού δεν είχαν τον ανδρισμό να βγουν να το πουν οι δράστες, αλλά ούτε και τους κάρφωνε κανείς, πιθανότατα λόγω της γνωστής ομερτά μεταξύ κατεργαραίων, δεν πήγε την χρονιά εκείνη η Τρίτη πενταήμερη...

Δηλαδη αν καποιος ειχε μαθει ποιος εγραψε στον τοιχο, ηταν και αυτος σωνει και καλα κατεργαρης?
Μου αρεσει που το αναφερεις σαν παραδειγμα αποτελεσματικοτητας. Το γεγονος οτι ΚΑΙ δεν εμαθαν το δραστη ΚΑΙ τιμωρησαν τοσους αθωους?
Εμενα παλι μου φαινεται σαν ωραιοτατο παραδειγμα παροτρυνσης απο τους καθηγητες σας σε ρουφιανισμο και συγχαιρω τα παιδια που δεν ενεδωσαν.
Ωρα να ξαναδεις το Αρωμα Γυναικας νομιζω, τα λεει καλα ο Πατσινο εκει στο τελος σε κατι τετοιους τυπους.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Συμφωνω απολυτα.
Οι κακοποιοι πρεπει να αναφερονται και η σιωπη ειναι συνενοχη στο εγκλημα. Οποτε πρεπει να τιμωρειται αναλογως.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Δηλαδη αν καποιος ειχε μαθει ποιος εγραψε στον τοιχο, ηταν και αυτος σωνει και καλα κατεργαρης?
Μου αρεσει που το αναφερεις σαν παραδειγμα αποτελεσματικοτητας. Το γεγονος οτι ΚΑΙ δεν εμαθαν το δραστη ΚΑΙ τιμωρησαν τοσους αθωους?
Εμενα παλι μου φαινεται σαν ωραιοτατο παραδειγμα παροτρυνσης απο τους καθηγητες σας σε ρουφιανισμο και συγχαιρω τα παιδια που δεν ενεδωσαν.
Ωρα να ξαναδεις το Αρωμα Γυναικας νομιζω, τα λεει καλα ο Πατσινο εκει στο τελος σε κατι τετοιους τυπους.

Δεν είναι το ίδιο Γιώργο. Χάνεις την ουσία.
Δεν μιλάμε υποθετικά.

Είναι βέβαιο ότι όλοι ξέρουν πως και τι αλλά κανένας δεν μιλάει.
Αυτό είναι συνηθισμένο σε μικρές κοινωνίες και επιτρέπει σε εγκλήματα να συνεχίζονται.
Θυμήσου την υπόθεση Δουρή.
Όλοι ξέρανε ότι πήδαγε και πούλαγε τα παιδιά του και κανένας δεν μίλαγε.
Ούτε ανώνυμο τηλεφώνημα!
Όταν έσκασε η ιστορία τότε όλοι ψελίζανε κάτι και καταδικάζανε.
Επίσης μη σου ξεφεύγει ότι εδώ δεν λέμε να τους δείρουμε ή να τους φυλακίσουμε.
Είναι απλό: έχουν τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και όλα θα είναι ΟΚ.
Εγώ πάντως σε μια τέτοια κοινωνία που συμπεριφέρεται σαν να είναι business as usual ούτε θέλω να πάω, ούτε να την υποστηρίξω με τα λεφτά μου.
Όπως δεν θα πήγαινα και διακοπές στη ναζιστική Γερμανία.
Και η πίτα σωστή και ο σκυλος χορτάτος δεν γίνεται.

Αδοκιμο παραδειγμα, εκει τιμωρησαν το λαθος ατομο, οχι ολη την ταξη.
Σε εμας εγινε λιγο πριν την πενταημερη. Ειχαμε εναν καθηγητη Λουλο, και καταλαβαινεις τη χυδαιοτητα του λογοπαιγνιου με το ονομα του. Η τιμωρια ηταν να στερηθει ολη η Τριτη την επιβραβευση της πενταημερης, οχι μια τιμωρια εν στενη εννοια. Δηλαδη εσυ θεωρεις πως επρεπε να τους πανε και εκδρομη απο πανω. Προφανως οι αποψεις μας διαφερουν.

Δεν είναι πάντα άσπρο μαύρο. Πρίν απο τρία χρόνια στα Νέα Στύρα της Εύβοιας συνέβει ένα γεγονός που πήρε τεράστια έκταση.
Η δολοφονία της τρίμηνης σκυλίτσας Μάγκυ απο έναν ταβερνιάρη.
Γράφτηκαν πολλά φαιδρά και αισχρά, επειδή την ιστορία την έζησα από πάρα πολύ κοντά, ότι καλύπτουμε τον ένοχο!!, ότι ξέραμε και δεν μιλούσαμε και άλλες μ@@κίες από
κύκλους οι οποίοι εκβίαζαν ότι θα έρθουν και θα μας κάψουν τα σπίτια, ότι θα μας χτυπήσουν/μήσουν την αδερφή μας την μάνα μας, ότι θα, θα, θα...
Τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, μια παρέα νεαρών απο τα Στύρα αντέδρασε με έντονο τρόπο, ανταλλάχτηκαν χαρακτηρισμοί, μέχρι που επενέβει το Λιμεναρχείο στου οποίου ανήκει η αρμοδιότητα.
Η καμπάνα έπεσε αμέσως και ήταν η πρώτη βαρύτερη χρηματική ποινή (διοικητικό πρόστιμο) ύψους 30.000 στην Ελλάδα. Το δικαστικό πρόστιμο είναι ξεχωριστό.

Με λίγα λόγια θέλω να πω πως η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, αν δεν το έκανε η ιστορία δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αλλά και εμείς οι κάτοικοι δεν θα είχαμε απειληθεί απο μεραρχίες ηλίθιων ντε και καλά φιλόζωων, δεν θα είχαν έρθει κλούβες των ΜΑΤ στην περιοχή, κανένα κανάλι να κάνει ζωντανή μετάδοση της πορείας διαμαρτυρίας (!!) και ούτε ο εθνικός μας σταρ με το ακριβό ταγέρ και τη σανέλ θα έβγαζε πύρινους λόγους.

Γι αυτό λέω ούτε άσπρο ούτε μαύρο.
Η ταβέρνα έκλεισε αφού κανένας δεν πατούσε στο μαγαζί του.
Πλήρωσε και 30k
Στιγματίστηκε αυτός αλλά και η οικογένειά του που δεν έφταιγε σε τίποτα...

https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85+%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%81%CE%B1&*

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Νάξος και Ιος, τα ...ματωμένα νησιά

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα...
Το Λιμεναρχείο Νάξου να το αφήσετε ήσυχο!!!
Έχει σοβαρές δουλειές,δεν θα κάτσει να ασχοληθεί τώρα με αποκεφαλισμένες χελώνες.
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/entopistike-hasisofyteia-sti-naxo
Μπορεί να είναι περσινό αλλά είναι ένα δείγμα με το τι ασχολούνται.

Αδοκιμο παραδειγμα, εκει τιμωρησαν το λαθος ατομο, οχι ολη την ταξη.
Σε εμας εγινε λιγο πριν την πενταημερη. Ειχαμε εναν καθηγητη Λουλο, και καταλαβαινεις τη χυδαιοτητα του λογοπαιγνιου με το ονομα του. Η τιμωρια ηταν να στερηθει ολη η Τριτη την επιβραβευση της πενταημερης, οχι μια τιμωρια εν στενη εννοια. Δηλαδη εσυ θεωρεις πως επρεπε να τους πανε και εκδρομη απο πανω. Προφανως οι αποψεις μας διαφερουν.

Στο παραδειγμα που εφερα θα τιμωρουσαν εναν αθωο, στο δικο σας τιμωρησαν ακομα περισσοτερους. Μιλαμε για ακομα χειροτερη περιπτωση! Η επιτομη του Μακιαβελισμου και του ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Και τι τους νοιαζει τους καθηγητες σας που δεν πηγαν εκδρομη και ατομα που δεν εφταιγαν σε τιποτα? Νταξει, για να κανουν ομελετα επρεπε να σπασουν και μερικα αβγα ε?

Οταν μαθαινεις τα παιδια στο χαφιεδιλικι, λογικο ειναι να γινουν χαφιεδες. Κατι τετοια τα προωθουσε η χουντα και αντιστοιχα πολιτευματα ανα τον κοσμο.

Μιας και ρωτας, εγω θεωρω πως δεν ειναι καλο να προαγεται ο ρουφιανισμος (ουτε με μαστιγιο, ουτε με καροτο).-

Το Λιμεναρχείο Νάξου να το αφήσετε ήσυχο!!!
Έχει σοβαρές δουλειές,δεν θα κάτσει να ασχοληθεί τώρα με αποκεφαλισμένες χελώνες.
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/entopistike-hasisofyteia-sti-naxo
Μπορεί να είναι περσινό αλλά είναι ένα δείγμα με το τι ασχολούνται.

Και που είναι το πρόβλημα Σωκράτη ,ότι εντόπισαν μια φυτεία <ευτυχίας> ;

Δεν την καταλαβαίνω την λογική του μπουκοταζ - για τέτοιες αιτίες... Δηλαδή να μπουκοτάρουμε αύριο την Κρήτη γιατί κάποια στιγμή θα βρεθούν δυό -τρεις σκοτωμένοι σκύλοι ή αγριοκάτσικα σε διάφορα μέρη, όταν ξέρουμε οτι όλοι οι ντόπιοι καταδικάζουν το γεγονός - όπως κάνουν και οι Νάξιοι και οι Ιοι, που στο κάτω-κάτω τα θύματα ήταν και τουριστική ατραξιόν της περιοχής τους...
Οι Ναξιώτες και οι Ιοι, αν έχουν ζημιές γι'αυτόν τον λόγο την φετινή σαιζόν, μήπως σκεφτούν να εξαφανίσουν οτι πετάει κι ότι κολυμπάει - γιατι αν κάποιο απο αυτά βρεθεί σκοτωμένο του χρόνου, θα τους φουντάρει πάλι ?...
Μα σοβαρά τώρα, συζητάμε τέτοια μέτρα ?

Και που είναι το πρόβλημα Σωκράτη ,ότι εντόπισαν μια φυτεία <ευτυχίας> ;
Κανένα πρόβλημα για εσένα,πρόβλημα για εμένα.
Δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε.

Κανένα πρόβλημα για εσένα,πρόβλημα για εμένα.
Δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε.

Ειλικρινά δεν το έπιασα αυτό ,αλλά προφανώς δεν θεωρείς ότι αξίζω απαντήσεως
Να σαι καλά

Δεν μπορω να καταλαβω πως μας διαφευγει η ουσια ....

Υπηρξε "ανθρωπος" που πηγε και αγορασε τσιμεντο, το επηξε πανω στην βαρκα του,
υπολογισε το μηκος της αλυσιδας που θα αλυσοδενε την κακομοιρα την χελωνα και
το αντιστοιχο βαθος που θα την ποντιζε ωστε να την ΒΛΕΠΕΙ να προσπαθει να φτασει
στην επιφανεια και να .... αργοπνιγεται (αφου η χελωνα αντεχει αρκετη ωρα χωρις
οξυγονο) .... ισως και να την κοιταγε στα ματια για να ικανοποιειται η κτηνωδια του

και καθομαστε και συζηταμε σαν τις Αντουανετες "εκανε ζημια στους ψαραδες",
"μην γινομαστε αυτοκλητοι τιμωροι", "δεν θα την πληρωσει ολο το νησι για εναν"
.... κλπ κλπ κλπ .....

ΡΕ .... ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ...... ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :angry:

Ειλικρινά δεν το έπιασα αυτό ,αλλά προφανώς δεν θεωρείς ότι αξίζω απαντήσεως
Να σαι καλά
Δεν είναι ότι δεν αξίζεις απαντήσεως.
Προς Θεού!!!
Απλά βαριέμαι τις αναλύσεις.

...και καθομαστε και συζηταμε σαν τις Αντουανετες "εκανε ζημια στους ψαραδες",
"μην γινομαστε αυτοκλητοι τιμωροι", "δεν θα την πληρωσει ολο το νησι για εναν"
.... κλπ κλπ κλπ .....

ΡΕ .... ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ...... ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :angry:

Η δικιά σου πρόταση ποιά είναι ? Μην πεις δεν ξέρω δεν είμαι αρμόδιος... τα παραπάνω τα έκρινες σαν αντουανιές...

Μα τι ειναι αυτα που γραφεις και εσυ ?

ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ντοπιοι και αλλοδαποι (και εξωγηινοι) να ψαξουν να βρουν το κτηνος.
ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Αντι να επειγει η δικαιοσυνη
απεναντι σε ενα απροστατευτο πλασμα ... επειγουν οι διαπροσωπικες σχεσεις !
Να μην κοιμηθει κανεις μεχρι να τον βρουν. Ουτε σκυλος ... ΑΥΤΟ πρεπει να γινει !

Ασε που ..... ειμαι 99% σιγουρος οτι ΞΕΡΟΥΝ ποιος ειναι αλλα ροκανιζουν χρονο
γιατι ισως μιλησει και για αλλους (αυτος). Η εχει καμια μανα που νοικιαζει πολλα
σπιτακια το καλοκαιρι.

Λοιπόν... σύμφωνα με την λογική σου - αλλά και αρκετών άλλων που διαβάζω εδώ και σε άλλα sites - αφού θεωρείτε σκόπιμη μια τέτοια αντίδραση προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος, έχω να προτείνω το εξής...
Αφού η λύση προτάθηκε απο αγανακτισμένους ζωόφιλους, προτείνω κάθε φορά που ένας δεσποζόμενος σκύλος επιτίθεται σε άνθρωπο, να γιουχάρεται η βόλτα των υπολοίπων στον νομό, μεχρι να απομακρυνθεί απο την περιοχή ο πρώτος.
Μπορεί ο τρόπος αυτός αντίδρασης να επεκταθεί και σε άλλα σημαντικά γεγονότα.
Απο εδώ και στο εξής να μπουκοτάρεται κάθε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή που έσπασαν ένα μαγαζί στην τελευταία πορεία, μέχρι να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν.
Και το βασικότερο... κάθε φορά που γίνεται αυτοκινητιστικό ατύχημα ή δυστύχημα απο άγνωστο, να απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στον εκάστοτε νομό μέχρι να βρουν ποιός είναι ή να παραδόσουν στις αρχές τον ένοχο.

Πως τα βλέπεις σαν λογική ? Ταυτίζονται με την δική σου ή όχι ?

Last edited:

Η Νάξος είναι μεγάλο νησί και έχει τουλάχιστον 2-3 ενώσεις φιλόζωων τα μέλη των οποίων φυσικά έχουν τις δουλειές τους στο νησί που κατα πάσα πιθανότητα εμπλέκονται με τον τουρισμό... Φαντάζομαι θα βρούν δικαιολογημένη την υπόλοιπη πανελλήνια ή παγκόσμια τουριστική αντίδραση...