Ζώα και άνθρωπος

σκέφτηκα να ανοίξω καινούριο νήμα. αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει ήδη ή αν έχει νόημα

οπότε το ποστάρω εδώ, και αν νομίζει κάποιος διαχειριστής ότι υπάρχει λόγος ας το κάνει

το θέμα είναι

Γάτα και διαμέρισμα

είχα παλιά μια φίλη που είχε γάτα σε ένα μικρό διαμέρισμα στην αθήνα, αλλά έχουμε χαθεί

η κόρη μου με πιέζει για γάτα, αλλά για την ώρα (μάλλον αρκετά χρόνια τώρα) κρατάω άμυνα
έχει μάλιστα επιχείρημα "ξέρω ότι κατά βάθος θέλεις και εσύ γάτα., να πάρουμε μία;"
τις γάτες τις συμπαθώ πολύ σε αντίθεση με τα σκυλιά που δεν μου αρέσουν καθόλου

αλλά κολλάω στο πρακτικό του θέματος,
πως είναι η συμβίωση με μία γάτα σε διαμέρισμα,

και για τους ανθρώπους,
αλλά και για το ζώο,
καθώς οι γάτες είναι λίγο ανεξάρτητες
και οι σπιτίσιες αν μπορούν να βγαίνουν έξω, έχουν διπλή ζωή,

αλλά στο διαμέρισμα;

Για το ζώο (τη γάτα) η ζωή στο διαμέρισμα είναι μια χαρά!

Ανεξάρτητες μεν αλλά καλοπερασάκηδες και territorial (απέναντι σε άλλες γάτες).

Οπότε όλα μια χαρά για αυτές! :a0210:

θλιψη...

νομίζω η πιο κατάλληλη λέξη

Ειναι τρομαχτικο που ουτε ενας τουλαχιστον στο βιντεο δε βρεθηκε να τους βαλει χερι
καλα τα μαθηματικα και τα θρησευτικα στα σχολεια αλλα ισως καποιος πρεπει να μαθαινει στα παιδια τα βασικα ,αγαπη για την φυση περιβαλλον ζωα,καθαριοτητα,συμπεριφορα προς συνανθρωπους,αλληλεγγυη,πρωτες βοηθειες,υποχρεωσεις και δικαιωματα εναντι του κρατους κλπ κλπ

θα συμφωνήσω (έστω μία φορά :flipout: ) μαζί σου

Δεν άντεξα να δω το βίντεο, τους ευχομαι ομως τα χειρότερα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ζώο θανατώνεται με άσχημο τρόπο στην Εύβοια. Δε μπορείς να είναι σύμπτωση

το ίδιο και εγώ, όταν βλέπεις μία αγέλη εναντίον ενός, δεν μπορεί να είσαι με την αγέλη ακόμη και αν αυτός που κυνηγάνε ήτανε εγκληματίας

Κι άλλο στη Λαμία. Άσκησε κ έφεση το κτήνος https://www.news247.gr/koinonia/lyk...katadikastike-se-16-mines-fylaki.7473967.html

τι σκατά μυαλό μπορεί να έχει αυτός που κάνει κάτι τέτοιο;

Για το ζώο (τη γάτα) η ζωή στο διαμέρισμα είναι μια χαρά!

Ανεξάρτητες μεν αλλά καλοπερασάκηδες και territorial (απέναντι σε άλλες γάτες).

Οπότε όλα μια χαρά για αυτές! :a0210:

το territorial το γνωρίζω, είχαμε γάτες (αυλής) όταν ήμουνα μικρός

αλλά όντως μια γάτα δεν νοιώθει φυλακισμένη μέσα στο διαμέρισμα;

η αδρφή μου που ζει στην αγγλία, έχουν ένα πορτάκι και τα βράδυα ξεμυτίζει, δεν ξέρω αν το κάνει και για μέρες, θα ρωτήσω

Μια χαρά θα είναι.

Αν είχες κήπο θα τον χαιρότανε.

Σε σχέση με τη ζωή που θα έκανε σαν αδέσποτο όμως 1000 φορές προτιμάει το διαμέρισμα.

Αν έχεις και μπαλκόνι να βγαίνει... μιλάμε για χλιδή!

Εμένα η μικρή μπορεί να βγαίνει στον κήπο και την αυλή όποτε θέλει.

Είναι δέντρο δίπλα στο μπαλκόνι και της έφτιαξα μια ξύλινη γεφυρούλα. Ανεβοκατεβαίνει πολύ εύκολα. Η μπαλκονόπορτα πάντα ανοιχτή.

Σε πληροφορώ, έχει να βγει μια εβδομάδα!

Εννοείται ότι στην κατάλληλη ηλικία θα τη στειρώσεις.

Όταν είναι σε οίστρο, υποφέρουν αν δεν ζευγαρώσουν.
Τότε είναι κίνδυνος να σου φύγει και να χαθεί (να μην μπορεί να γυρίσει δηλαδή).

Άμα κάνεις στείρωση (που ούτως ή άλλως πρέπει να την κάνεις) τότε όλα ΟΚ.

Φυσικά για πολλούς λόγους, θα σου πρότεινα αδεσποτάκι

Μην σκεφτόμαστε ανθρωποκεντρικά. Μια χαρά ζουν στο διαμέρισμα οι γάτες. Όσον αφορά το ξεπόρτισμα: σε καμμία περίπτωση δεν θα άφηνα τη γάτα μου να βγαίνει έξω. Απλώς και μόνο για λόγους ασφαλείας (γατοκαυγάδες, αυτοκίνητα, σκυλιά, η κακία των ανθρώπων).

@ chrisssb
@Shakinen

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
θα το σκεφτώ

μπαλκόνι έχω, αλλά είναι 3ος,
κινδυνύει να φουντάρει κατά λάθος; ή όχι;

επίσης, σόρυ που επιμένω, απλά δεν έχω καταλάβει,
στο διαμέρισμα σίγουρα είναι πιο ασφαλείς από το δρόμο, ειδικά για εμάς που μένουμε αθήνα,
αλλά το ίδιο θα ίσχυε και σε ένα κλουβί,
το θέμα είναι, η ζωή τους είναι σχετικά νορμάλ;

επίσης, τι εννοείτε με το "αδεσποτάκι", περιμένει κάποιος να του τύχει κάποιο ή και άλλο;

H ζωή στο δρόμο για αυτά είναι κόλαση.

Αρκεί να σου πω ότι έχουν μέσο όρο ζωής 3-5 χρόνια.

Στο διαμέρισμα θα περάσει τα 15.

Και όχι, το διαμέρισμα δεν είναι κλουβί για τις γάτες. Είναι παλάτι.
Έχουν όλα όσα επιθυμούν για να είναι ευτυχισμένες: φαγητό, ασφάλεια, ζέστη, παρέα.

Αν δεν βαριέσαι πιάσε από εδώ μια σχετική συζήτηση που ξεκίνησε ένας φίλος (ο Βλαδίμηρος) ο οποίος υιοθέτησε γατάκι πριν λίγες μέρες. Θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Πάντα υπάρχει κίνδυνος να πέσει μια γάτα, γι'αυτό προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες.
Δεν τίθεται σύγκριση αν το ζώο είναι πιο ασφαλές στο διαμέρισμα ή έξω. Τα υπέρ είναι συντριπτικά περισσότερα. Η γάτα που ζει μέσα έχει καλύτερες συνθήκες ζωής, τροφή, ιατρική φροντίδα, στοργή και αγάπη. Ο Μ.Ο. ζωής των αδέσποτων γατών είναι γύρω στα 3-5 χρόνια. Οι δεσποζόμενες φτάνουν χαλαρά τα 16-18 χρόνια.

ευχαριστώ παιδιά,
θα διαβάσω αύριο το νήμα που θα έχω ( ; ) χρόνο

Στην Αθήνα αυτή την εποχή βρίσκεις παντού γατάκια. Έχουμε 3 στην πρασιά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Το ένα πιο χαριτωμένο απ' το άλλο.