Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

67623393_2402069826740399_937062822041354240_n.jpg

67623393_2402069826740399_937062822041354240_n.jpg

Το μιαου μιαου μου!
...

Crisssb, κουδουνάκι είναι αυτό που γυαλίζει στο περιλαίμιό της ? Αν και είναι βολικό γιατί μπορείς να την εντοπίζεις που βρίσκεται, αποφεύγοντας ατυχήματα και προλαβαίνοντας καταστάσεις, δεν είναι άβολο για το ζώο στην παραμικρή του κίνηση να έχει μόνιμα τον ήχο απο το κουδουνάκι ? - ειδικά για την γάτα που η ακοή της είναι η ισχυρότερή της αίσθηση ?... Τον συνηθίζουν γρήγορα και τον αγνοούν ?
Είχα σκεφτεί μια περίοδο να βάλω κι εγώ κουδυνάκι στις 2 γάτες που έχω στην αυλή μου γιατί έρχονται και μπλέκονται συνέχεια στα πόδια μας (δεν περπατούν στο πλάι όπως οι σκύλοι, αλλά ακριβώς μπροστά διασταυρώνοντας μάλιστα την πορεία μας όταν αλλάζουμε κατεύθυνση)) και το βράδυ κινδυνεύουν να τις πατήσουμε (χωριό είναι, άπλα υπάρχει γύρω απο το σπίτι και η σχετική δραστηριότητα). Αλλά επειδή την μισή τροφή τους την παίρνουν απο το κυνήγι, το κουδουνάκι τους στερει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού γι'αυτό και δεν τους έβαλα...

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Crisssb, κουδουνάκι είναι αυτό που γυαλίζει στο περιλαίμιό της ? Αν και είναι βολικό γιατί μπορείς να την εντοπίζεις που βρίσκεται, αποφεύγοντας ατυχήματα και προλαβαίνοντας καταστάσεις, δεν είναι άβολο για το ζώο στην παραμικρή του κίνηση να έχει μόνιμα τον ήχο απο το κουδουνάκι ? - ειδικά για την γάτα που η ακοή της είναι η ισχυρότερή της αίσθηση ?... Τον συνηθίζουν γρήγορα και τον αγνοούν ?
Είχα σκεφτεί μια περίοδο να βάλω κι εγώ κουδυνάκι στις 2 γάτες που έχω στην αυλή μου γιατί έρχονται και μπλέκονται συνέχεια στα πόδια μας (δεν περπατούν στο πλάι όπως οι σκύλοι, αλλά ακριβώς μπροστά διασταυρώνοντας μάλιστα την πορεία μας όταν αλλάζουμε κατεύθυνση)) και το βράδυ κινδυνεύουν να τις πατήσουμε (χωριό είναι, άπλα υπάρχει γύρω απο το σπίτι και η σχετική δραστηριότητα). Αλλά επειδή την μισή τροφή τους την παίρνουν απο το κυνήγι, το κουδουνάκι τους στερει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού γι'αυτό και δεν τους έβαλα...

Κουδουνάκι είναι ναι.

Το κουδουνάκι δεν κάνει θόρυβο με την παραμικρή κίνηση αλλά μόνο με κάποια έντονη.
Δηλαδή όταν τρέχει ή όταν πηδάει.

Σίγουρα δεν την ενοχλεί πάντως τη συγκεκριμένη γάτα.

Είναι πολλοί λόγοι που της έβαλα κουδουνάκι, όχι μόνο για να την βρίσκω αλλά και για προστασία δική της.
Είναι πολύ μικρόσωμη εκ γενετής.
Ενώ είναι πλέον ενήλικη (είναι 1,5 χρονών) είναι τόσο μικροκαμωμένη που ζυγίζει μόνο 2,6 kg.

Όταν έρχεται φάτσα με φάτσα με άλλες γάτες στον κήπο, το κουδουνάκι τις ξαφνιάζει και έτσι έχει γλιτώσει πολύ bullying.

Αν και τώρα την βγάζω μόνο με ελεγχόμενο τρόπο στον κήπο, την έχει βοηθήσει.

Όσο δεν δείχνει ενόχληση θα της το έχω.

ΥΓ και εγώ στην αρχή είχα τις ίδιες ανησυχίες με εσένα. Στην προηγούμενη γάτα δεν είχα βάλει κουδούνι. Μου το είπε όμως ο κτηνίατρος και το έψαξα και εγώ περαιτέρω.

Το μιαου μιαου μου!

68243510_10214988861819403_305264907937382400_o.jpg

Υπέροχο πλασματάκι,πανέμορφο και περιποιημένο.

με το λουράκι του,το κουδουνάκι του,κοκέτα σκέτη :)

Ο δικός μου ο μπουνταλάς δεν ανέχεται τίποτα πάνω του.

Μόνο την βούρτσα και αυτήν την δαγκώνει...

Η Λενιώ δεν ανεχόταν τίποτε και εκείνη.

Ετούτο είναι πιο καλόβολο.

Το παίρνεις αγκαλιά και δεν φεύγει. Δεν χορταίνει τα χαδάκια.

Ολα εχουν την χαρη τους.
Ολα ειναι τελεια μεσα στην φυση τους.
Και ολα μας προσφερουν κατι μοναδικο.
Απλα με καποια δενομαστε σε μια σχεση κοσμικης αδελφοτητας, γινονται τα αδελφα μας αναμεσα στα ολα.
Ολα ευλογημενα.

Μάνο αυτό και αν είναι θαυμαστό.. Όχι κοντά μας φυσικά όπως είπες.

Ναι .... αν το δεις σαν multi-sensor array ..... και ultra-sensitive too !!!
Ομως, περα απο αυτο .... τα 4 ετη φωτος ειναι καλη αποσταση για συνυπαρξη.

Για εμένα το πιό θαυμαστό ζώο του πλανήτη...

Killer whales (or orcas) are powerful predators capable of killing leopard seals and great white sharks.
They have also been recorded preying on usually terrestrial species such as moose swimming between islands.
In the wild, there have been no fatal attacks on humans and only one reported bite.

Πως ειναι δυνατον ? :blink: .... ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ? :bang:....

8-9 μετρα τερας .... και ΔΕΝ επιτιθεται σε 1μισυ μετρο κρεας !
Θα μου πεις "που να βρεθει ανθρωπος σε τοσο κρυα νερα ?"
Καποτε βρεθηκε (θα ψαξω το βιντεο). Ενα ολοκληρο κοπαδι απο αυτα τα τερατα
τον περιτριγυρησαν (ηταν δυτης), ενα τον ακουμπησε στο χερι ... και μετα εφυγαν.
Και αυτο το beast .... σκοτωνει λευκους καρχαριες για την πλακα του (αν απειληθουν νεογνα).

Τεσπα, 4 ανθρωποι σκοτωθηκαν απο ορκες ... ΑΛΛΑ, επειδη αυτες εκατσαν πανω τους.
Τα γνωστα παιχνιδια στα ενυδρεια. Οπου στις τοσες χιλιαδες φορες ... ΜΙΑ αρκει για να γινει το μοιραιο.
Εκπληκτικα οντα. Και ευτυχως για μας ... ΔΕΝ βρισκομαστε στο μενου τους !
Η ... κατι αλλο αντιλαμβανονται (σχετικα με μας) !:hmmmm2:

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

........
Η ... κατι αλλο αντιλαμβανονται (σχετικα με μας) !:hmmmm2:

Εγω τεινω προς αυτην την υποθεση. Ουσιαστικα η Ορκα δεν ειναι Φαλαινα οπως την ονομαζουν οι Αγγλοσαξονες ( whale ) αλλα Δελφινι.
Και τα δελφινια για καποιον μυστηριο λογο οχι μονο μας πλησιαζουν και δειχνουν να μας αγαπουν, αλλα πολλες φορες βαζουν και τη ζωη τους σε κινδυνο για να μας σωσουν.
Θυμαμαι ενα περιστατικο στην Αυστραλια πολλα χρονια πριν, που ενα δελφινι εσωσε ενα νεαρο παιδι Αυστραλο ομογενη μας, μπαινοντας μεταξυ αυτου και καρχαριων που τον περιτριγυριζαν και ετοιμαζαν τσιμπουσι.
Και υπαρχουν πολλα τετοια περιστατικα ακομα αναφερομενα απο την αρχαιοτητα εως σημερα.

Οχι μονο η Ορκα αλλα τα περισσοτερα δελφινια θα μπορουσαν να μας σκοτωνουν στις θαλασσες σαν "αντιπαλους διατροφης" αλλα κια σαν επικινδυνους θητες.
Αλλα οχι μονο δεν το κανουν αλλα μας σωνουν κιολας.

Κατι συμβαινει που ακομα εμεις δεν μπορουμε να το πιασουμε.

Tα δελφίνια ζούνε σε ένα κόσμο όπου δεν συναντούν συχνά άλλα θηλαστικά.
Σε εμάς βλέπουν την συγγένεια των θηλαστικών.
Αυτό χαίρονται. την ομοιότητα και οικειότητα.

Για αυτά είναι έντονη η διαφορά. Εμείς αντίθετα ζούμε σε ένα κόσμο όπου περιτριγυριζόμαστε από θηλαστικά και έτσι δεν μας συνεπαίρνει η παρουσία τους.
Από την άλλη στον δικό μας κόσμο, τα περισσότερα μη-θηλαστικά (ερπετά, έντομα) μας προκαλούν από ανατριχίλα μέχρι αποστροφή.

Θα' λεγε κανείς ότι κάποια συγγένεια στο DNA του δελφινιού με το ανθρώπινο υπάρχει και τα δελφίνια το αντιλαμβάνονται και δείχνουν τόση - υπερβολική μάλλον - εμπιστοσύνη...

Mε καποια αλλα ... https://thenypost.files.wordpress.com/2019/06/great-white-shark.jpg?quality=90&strip=all
φρονιμο ειναι να τα εκτιμουμε εξ αποστασεως (.... κοσμικης αποστασεως, 4 ετη φωτος :flute:)

Το εκτμώ και το θαυμαζω

Μιλάμε για εκατομμύρια έτη επιβίωσης

Ο απόλυτος θηρευτής, η τέλεια μηχανή.

Υποκλίνομαι..

Πολυ παλια, οταν ημουν παιδι ... υποκλινομουν στην ωμη κτηνωδια.
Εσχατως (εδω και δεκαετιες) Δημητρη ... υποκλινομαι σε τετοιες ιδιοτητες :proud:

d00bb1261f0b0420a66fdf9069ec901f.jpg

Ο καρχαριας ..... ΜΙΑ ΖΩΗΗΗΗ ΟΛΟΟΟΟΚΛΗΡΗ ..... μονος και ερμος στα μαυρα σκοταδια των ωκεανων !
Τι να ζηλεψω ? Τις υπεραισθησεις του ? Να τις χαιρεται εκει στα μαυρα σκοταδια ...