Ζώα και άνθρωπος

Ευχαριστώ Μάνο!

AΛΛΑ!!
Αν τολμάς έλα!
Είναι τσαμπουκαλού απ ότι μαθαίνω.....και ακούω από το τηλέφωνο!!:flipout::flipout:

Lara2.jpg

...meanwhile in Thessaloniki

Η μαυρούλα μόλις είχε μεγαλώσει λίγο εκδίωξε την μάνα που τη γέννησε για να το παίξει βασίλισσα, αλλά...
IMG_20210106_132341s.jpg

...ίσως και να υπάρχει κάποιος γατοθεός που φρόντισε να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και της έφερε την...:flipout:
(στο βάθος η μαυρούλα που έχει κλάσει μέντες...)
IMG_20210106_133104s.jpg

Ετοιμαστείτε για cuteness overload...Θυμάστε εκείνο το μικρο γατί που είχα πάρει σπίτι......έγινε 8 μηνών τώρα. Τα αλλά τα ξανθά είναι της πρώην μου...μικρά και αυτά τα άφησε η μαμά τους....και ο ξαπλας ο γκρι είναι της κοπέλας μου.

Attachments

• IMG-20200817-WA0013.jpg
    IMG-20200817-WA0013.jpg
    62.8 KB · Views: 126
  • received_683355655901114.jpeg
    received_683355655901114.jpeg
    22 KB · Views: 125
  • received_371738134260858.jpeg
    received_371738134260858.jpeg
    32.5 KB · Views: 125
  • 20200817_203623.jpg
    20200817_203623.jpg
    266.7 KB · Views: 126
  • 20201117_052318.jpg
    20201117_052318.jpg
    307.1 KB · Views: 123
Last edited:
Σε 2 εβδομαδες θα παω να τον στειρώσω. Μπορεί κάποιος να μου πει τι να περιμένω από την όλη διαδικασία βήμα βήμα?

Θα πονέσει ο Γάτος?
Γίνεται να μην είμαι μπροστά όταν θα γίνει?
Περι ανάρρωσης? Τι πρέπει να κάνω?
Κόστος?

Σε 2 εβδομαδες θα παω να τον στειρώσω. Μπορεί κάποιος να μου πει τι να περιμένω από την όλη διαδικασία βήμα βήμα?

Θα πονέσει ο Γάτος?
Γίνεται να μην είμαι μπροστά όταν θα γίνει?
Περι ανάρρωσης? Τι πρέπει να κάνω?
Κόστος?

'Έχω στειρώσει μόνο θηλυκά.

Η πρώτη πόναγε για μια δυό μέρες.

Η δεύτερη ήταν μια χαρά εξ αρχής. (σε άλλο κτηνίατρο).

Τον Charlie μου δεν πρόλαβα να τον στειρώσω γιατί έπρεπε να συνέλθει από το τεράστιο τραύμα που είχε.

Μετά έκανε εμβόλιο και πάλι έπρεπε να περιμένει.

Αποτέλεσμα? Έκλεγε συνέχεια να βγει από το σπίτι.

Έλλειπε 2-3 ημέρες, ερχόταν έτρωγε του σκασμού, κοιμόταν 24 ώρες στο σπίτι και μετά έκλαιγε χωρίς σταματημό για να ξαναβγεί έξω.

Έχει μια εβδομάδα τώρα να φανεί και ανησυχώ τρομερά.

Να του κάνεις την στείρωση γιατί θα τον χάσεις.

Πάντως για τα αρσενικά η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και πιο ανώδηνη από ότι για τα θηλυκά.

Σε ευχαριστώ για της πληροφορίες. Τώρα άρχισε να γκρινιάζει εμένα. Να φύγει δεν μπορεί εκτός αν πετάξει. Θα τον πάω πολύ σύντομα.

Όταν γκρίνιαζε βοηθάει να παίζουμε έντονα για καμιά ώρα, μετά κουράζεται και κοιμάται.

Θα σας πω πως πήγε η εγχείρηση.

Κι εγώ στείρωσα το δικό μου το γάτο. Αφού ξύπνησε καλά καλά από τη νάρκωση, ήταν σαν να μην είχε κάνει την επέμβαση. Όλο χαρές και χάδια.
Με τις θηλυκιές ήταν πιο δύσκολο για τα ζωάκια.
@teddy743 όσο νωρίτερα τον στειρώσεις τόσο καλύτερα. Υποφέρουν όταν μυρίσουν γάτα σε οίστρο. Και μυρίζουν πολύ μακριά τα άτιμα.

Κοστος στειρωσης απο 60 εως 80 για τα αρσενικα γατια, η στειρωση τους ειναι ευκολη με γρηγορη ανάρρωση !

Θοδωρή βιάσου,δεν θα καταλάβει τίποτα το αγοράκι,είναι πανεύκολο για τα αρσενικά.Μόλις συνέλθουν είναι μια χαρά, ούτε αντιβίωση χρειάζεται,

Εμείς αργήσαμε να στειρώσουμε τον Ρόμπιν με αποτέλεσμα να μυρίζει ακόμα το σπίτι απ τους ψεκασμούς του.

Θωδορη εισαι αρχοντας με τα γατια !

Μπερδευτηκα με ολα αυτα... ποιο ειναι το δικο σου ; Η ποσα εχεις τελικα ;

Μη φοβασαι η εγχειρηση ειναι ρουτινα και απελευθερωνει τα ζωακια απο ενα μεγαλο βαρος και ενα μεγαλο κινδυνο για την ζωη τους.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Εμείς αργήσαμε να στειρώσουμε τον Ρόμπιν με αποτέλεσμα να μυρίζει ακόμα το σπίτι απ τους ψεκασμούς του.

Kαλά εντάξει!
Είδαμε και τον δικό μας που τον στειρώσαμε 6 μηνών, πόσο δεν ψεκάζει!
Άστο Δημήτρη μου γιατί..πονάει.
Μας εχει ξεσκίσει λέμε, στο κατούρημα.
Είναι δράμα παιδιά αυτή η ιστορία.......δεν αντέχεται
Αν υπήρχε μέρος να τον αφήσω, θα το έκανα.
Αφού μου χάλασε 1 cd,ένα tuner,ένα brp και έσωσα τον προ στο παρατσακ,έβαλα μπροστά το έπιπλο πλεξιγκλάς για να σώσω το καινούργια.
Αφού κατούρησε το πλεξιγκλας καμμία δεκαριά φορές τώρα κατουράει όπου βρει .
Πράγματι δεν ξέρω τι να κάνω!

Συνονοματε για κοιτα εδω https://pets.thenest.com/cat-stop-spraying-after-hes-neutered-4221.html
Υπαρχει ενα 10% που συνεχιζει να το κανει και μετατ τη στεθρωση, αλλα μηπως υπαρχει καποιο θεμα υγειας? (Τωρα, οι αμερικανοι λενε και μ@λ@κιες, αλλα αναφερεται κ θεμα urinary infection στο αρθρο)

Σαφώς ο κτηνίατρος θα σου πει περισσότερα και για το πότε πρέπει να γίνει η στείρωση χρονικά, αλλά και τι επιπλοκές μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα στην υγεία του αρσενικού γάτου. Πάντως για να σε καθησυχάσω τα αρσενικά γενικώς είναι επιρρεπή σε ουρολοιμώξεις αλλά με τη στείρωση μειώνεται και αυτή η πιθανότητα.

Stress είναι κυρίως η αιτία στην οποία οφείλεται ο ψεκασμός. Απλώς θα πρέπει να το δεις σε σχέση με το τι εννοείται ως stress στο μυαλό της γάτας, πράγμα ως γνωστόν... αχαρτογράφητο. :silly:
Στη δική μου περίπτωση στον αρσενικό το stress οφείλονταν στην ανασφάλεια. Έλλειψε η "μαμά" για δύο μέρες και τον έκανε τον καναπέ... μούσκεμα.
Όσο μεγάλωνε άλλαξε η συμπεριφορά και σταμάτησε.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς για να ανησυχείς για τέτοια πράγματα τα οποία ξεπερνιούνται (εάν προκύψουν) με λίγη υπομονή και παρακολούθηση από τον κτηνίατρο.

Πιο σημαντικό απ' όλα κατά τη γνώμη μου, μια και πέρασα από αυτήν τη τρομερά ψυχοφθόρα διαδικασία με άσχημη δυστυχώς κατάληξη, είναι να προνοήσεις όσο γίνεται εκείνα που ακόμα και η επιστήμη δυσκολεύεται να προνοήσει.
Μετά τους έξι μήνες να κάνει εξετάσεις για τους δύσκολους εχθρούς, τα τρία λοιμώδη νοσήματα AIDS (της γάτας) λευχαιμία και την πιο ύπουλη απ' όλες λοιμώδη περιτονίτιδα που ήταν και η δική μου περίπτωση.
Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία για την τελευταία, το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να βελτιώσει τη ζωή της γάτας όταν ξεκινήσουν τα συμπτώματα όσο μπορεί. Είναι ύπουλη γιατί ακόμα και με ειδικές εξετάσεις δεν φαίνεται ότι είναι φορέας, απλώς βάσει συμπτωμάτων και δεικτών που δείχνουν οι εξετάσεις, καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.
Το πότε θα συμβεί και πότε θα εμφανιστούν τα συμπτώματα είναι επίσης... άγνωστο.
Από που είναι φορέας επίσης άγνωστο, μπορεί από αδεσποτάκι μικρό να κόλλησε από κάπου και για κερασάκι στην τούρτα, εάν η γάτα συγχρωτίζεται με άλλες γάτες στο ίδιο περιβάλλον είναι σημαντικό να κάνουν και αυτές τις ίδιες εξετάσεις.

Τα παραπάνω πάντως δεν είναι συχνά. Μην τρομάξεις. Και σίγουρα η ποιότητα ζωής μιας γάτας είναι πολύ καλύτερη όταν την προσέχουν άνθρωποι.