Ζώα και άνθρωπος

Με συγχωρεις κλικαρα τα δυο πρωτα και μου φανηκαν αγιατολαδικα του στυλ που εχω ηδη διαπιστωσει στον αμερικανικο ακτιβισμο σε οτι κι αν προκειται... "δεν αγοραζουμε ΠΟΤΕ ζωο υιοθετουμε "

Οτι καποια προμηθευονται απο εκτροφια (και ανεφερα ποια πως και που, τα γνωριζουμε απο Ρουμανια, Γεωργια, κλπ) δεν σημαινει οτι ολοι οι επαγγελματιες δεν εχουν κριτηρια και δεν ειναι σχετικοι με αυτο που κανουν.

Υστερα το επιχειρημα τους το ιδιο πεφτει στο νερο απο την πρωτη παραγραφο. Γιατι "πολλα" μαγαζια κανουν επαγγελμα και βγαζουν χρηματα, και "πολλες φορες" τα εκτροφια ειναι απανθρωπα (sic)...
"Πολλες φορες", "πολλα εκτροφια" φεξε μου και γλυστρησα.

Κανε λιστα με εκτροφια χωρες και μεθοδους και απαγρευσε τα . Τα αλλα ειναι αυτα τα ακτιβιστικα της ορθης σκεψης που μας εχει γινει μοδα.

Δεν συμεριζομαι αυτην την αποψη γνωριζω μαγαζια που κανουν εξαιρετικη και συνειδητη δουλεια και ανθρωπους που εχουν αγορασει ζωακι απο αυτα και ειναι απολυτα ευτυχεις απαντες (και ανθρωποι και ζωα)
Αντε πες τους "κακως κανατε που τα πηρατε" θα δεις τι θα γινει :flipout:

Πάνω από το 80% των pets που πουλάνε τα pet shops προέρρχονται από puppy mils.

Aν ψάχνεις για άλλοθι θα σταθείς στα "αγιατολαχικα".

Αν ψάχνεις να ενημερωθείς -γιατί αυτά που λες είναι λάθος- ψάξε καλύτερα/ βαθύτερα.

Το ότι γνωρίζεις κάνα δυό μάναζιά που κάνουν "καλή" δουλειά (μεγάλη κουβέντα το "καλή" για κάποιον που λέει ότι δεν ξέρει) δεν σημαίνει ότι ξέρεις ή καταλαβαίνεις τι γίνεται στα υπόλοιπα.

Το ζήτημα δεν προσφέρεται για υποθέσεις, "λογικούς" συνειρμούς και αμπελοφιλοσοφία.

Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις.

Πάνω από το 80% των pets που πουλάνε τα pet shops προέρρχονται από puppy mils.

Aν ψάχνεις για άλλοθι θα σταθείς στα "αγιατολαχικα".

Αν ψάχνεις να ενημερωθείς -γιατί αυτά που λες είναι λάθος- ψάξε καλύτερα/ βαθύτερα.

Το ότι γνωρίζεις κάνα δυό μάναζιά που κάνουν "καλή" δουλειά (μεγάλη κουβέντα το "καλή" για κάποιον που λέει ότι δεν ξέρει) δεν σημαίνει ότι ξέρεις ή καταλαβαίνεις τι γίνεται στα υπόλοιπα.

Το ζήτημα δεν προσφέρεται για υποθέσεις, "λογικούς" συνειρμούς και αμπελοφιλοσοφία.

Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις.

Ξερω και διαπιστωνω. Οι δρομοι για να αγορασει καποιος ενα ζωο ειναι δυο. Η παει σε εκτροφεα ( που εχω εμπειρια φιλων που εκαναν πανω απο 2000 Κμ την ιδια μερα για να πανε) ειτε απευθυνεται σε ενα σοβαρο καταστημα ζωων.

Οταν βγει το νομοσχεδιο σας να πουν στον κοσμο που θελει ενα συγκεκριμενο ζωο, να παει ποσο μακρυα με τι προυποθεσεις κλπ...

Αμπελοφιλοσοφια ειναι για μενα ολα αυτα τα υστερικα πολλα ερχονται απο "πολλα απανθρωπα puppy mills..."
Ναι σιγουρα. Ποια ; ΚΑτηγγειλε τα συγκεκριμενα να μπει και εισαγγελεας.
Ονοματα και διευθυνσεις.

Και τις συγκεκριμενες χωρες, να μην ερχονται απο εκει, να γινεται ελεγχος και τερμα. Αλλα ναι εκει θα πεσουμε σε αλλα...ρατσισμους και τετοια.
Και ενα ποτηρι ουϊσκυ να πουλησεις υπαρχουν κατατεθημενα χαρτια απο που, πως, ποτε κλπ...
ΚΑνεις ΕΛΕΓΧΟ και τερμα.

Βλεπω οτι η νοοτροπια του αμερικανικου ακτιβισμου και επιβαλομενου ορθοσκεπτισμου εχει μπει για τα καλα στα του κρατους και της νομοθεσιας.
Σκαλοπατι σκαλοπατι.

Περισσοτερο μαυρο παζαρι θα εχετε, θα χαρει η μαφια διακινησης ζωων (το ιδιο ισχυρη οσο και αυτη των ναρκωτικων), και περισσοτερα αδεσποτα. Για ιδεολογιες.
Γνωριζω και μαγαζια γνωριζω ΚΑΙ εκτροφεις. Ειδικευμενους, επαγγελματιες και κυριως παθιασμενους με την δουλεια που κανουν.

Και δεν αλαζει η αποψη μου επι αυτου.

Ξερω και διαπιστωνω. Οι δρομοι για να αγορασει καποιος ενα ζωο ειναι δυο. Η παει σε εκτροφεα ( που εχω εμπειρια φιλων που εκαναν πανω απο 2000 Κμ την ιδια μερα για να πανε) ειτε απευθυνεται σε ενα σοβαρο καταστημα ζωων.

Οταν βγει το νομοσχεδιο σας να πουν στον κοσμο που θελει ενα συγκεκριμενο ζωο, να παει ποσο μακρυα με τι προυποθεσεις κλπ...

Αμπελοφιλοσοφια ειναι για μενα ολα αυτα τα υστερικα πολλα ερχονται απο "πολλα απανθρωπα puppy mills..."
Ναι σιγουρα. Ποια ; ΚΑτηγγειλε τα συγκεκριμενα να μπει και εισαγγελεας.
Ονοματα και διευθυνσεις.

Και τις συγκεκριμενες χωρες, να μην ερχονται απο εκει, να γινεται ελεγχος και τερμα. Αλλα ναι εκει θα πεσουμε σε αλλα...ρατσισμους και τετοια.
Και ενα ποτηρι ουϊσκυ να πουλησεις υπαρχουν κατατεθημενα χαρτια απο που, πως, ποτε κλπ...
ΚΑνεις ΕΛΕΓΧΟ και τερμα.

Βλεπω οτι η νοοτροπια του αμερικανικου ακτιβισμου και επιβαλομενου ορθοσκεπτισμου εχει μπει για τα καλα στα του κρατους και της νομοθεσιας.
Σκαλοπατι σκαλοπατι.

Περισσοτερο μαυρο παζαρι θα εχετε, θα χαρει η μαφια διακινησης ζωων (το ιδιο ισχυρη οσο και αυτη των ναρκωτικων), και περισσοτερα αδεσποτα. Για ιδεολογιες.
Γνωριζω και μαγαζια γνωριζω ΚΑΙ εκτροφεις. Ειδικευμενους, επαγγελματιες και κυριως παθιασμενους με την δουλεια που κανουν.

Και δεν αλαζει η αποψη μου επι αυτου.

Τίποτε δεν ξέρεις ουσιαστικά. Με βάση κάποιες προσωπικές εμπερίες (που σίγουρα έχουν κενά στην πληροφορία) δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.

Μιλάω για αμπελοφιλοσοφίες γιατί σύνδεσες κάτι εξαιρετικά σοβαρό που έχει ιστορία πολλών χρόνων για τις φιλοζωικές με " αυτα τα ακτιβιστικα της ορθης σκεψης που μας εχει γινει μοδα".
Εδώ δεν μιλάμε μες όρους θεωριών Τραμπ και Qanon.

Αυτά τα "ακτιβιστικα" έχουν ιστορία δεκαετιών, πολύ πριν εσύ δεις τη μόδα της ορθής σκέψης.

Θέλεις συγκεκριμένες πληροφορίες λες αλλά δεν σε βλέπω έναν ψάχνεις να τις βρεις.
Μένεις σε όσα ελάχιστα γνωρίζεις και βγάζεις γενικά συμπεράσματα με φτωχούς συνειρμούς.

Ορίστε συγκεκριμένη πληροφορία:

"The Animal Transport Association noticed in its 2008 Report7, that an inquiry of the Italian Veterinarian Council on control of transport reveals that only 15% of animals transported had valid documents. Moreover, 52% of puppies controlled were found to be sick. Among them, 34% were infected with endoparasites, 23% were infected with parvovirus, 17% had fungal infections and 10% of them were carriers of distemper.

These health risk are increased by transport and promiscuity. Indeed, according to veterinarians, when a large amount of healthy animals in brought together in the same location, there is a biological phenomenon called β€œmicrobisme” making them all sick in the three following days"

Another issue is the risk of rabies. The vaccination for puppies can only be done in the age of 12 weeks and takes another three weeks to be effective. However, most puppies are sold under eight
weeks and are therefore too young to be vaccinated effectively.

This is illegal and can cause death danger not only for the animals but also for humans. Today rabies is eradicated in Western Europe, however, this danger can lead to the anew spread of rabies as it has been the case in Bulgaria recently.

Indeed, several veterinarians have issued an alert about the risk of Eastern European puppies infected with rabies, after two cases of the disease were discovered in the Netherlands.

Είναι αυτά αρκετά συγκεκριμένα?

Και μια ερώτηση: που πηγαίνανε οι φίλοι σου και κάνανε 2000 km για να πάνε σε εκτροφέα?

Και σε ποιους ρατσισμούς αναφέρεσαι? σε ποια χώρα πάνε?

Όσο για τους ελέγχους? Αστείο να το θέτεις τόσο απλά.

Να σου δώσω συγκεκριμένα στοιχεία -για την Γερμανία για παράδειγμα- και πως δρούν τα κυκλώματα?

Ναι ο μόνος τρόπος είναι να απαγορευτεί η πώληση στα pet shops και με αγγελίες.

Και αν θέλει κάποιος να πληρώσει αδρά και να πάει σε πιστοποιημένο εκτροφέα στη χώρα του όπου γίνεται έλεγχος όχι μόνο στο πόσες γέννες κάνει ένα ζώο πριν πεθάνει αλλά και στο gene pool.

Ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι... Παμε Ιταλια λοιπον συμφωνα με :

"The Animal Transport Association noticed in its 2008 Report7, that an inquiry of the Italian Veterinarian Council on control of transport reveals that only 15% of animals transported had valid documents. Moreover, 52% of puppies controlled were found to be sick. Among them, 34% were infected with endoparasites, 23% were infected with parvovirus, 17% had fungal infections and 10% of them were carriers of distemper.

Να κοψουν τον κωλο σε αυτο το ποσοστο με παρανομα χαρτια. Και να αφησουν τους αλλους υσηχους.
Και να ελεγχουν και τα συνορα και τα τελωνεια, που ερχεται απο Ρουμανιες Βουλγαριες Γεωργιες. Και να τους ξεσκισουν.

Εγω ετσι το βλεπω και λυπαμε αυτο το ποσοστο ανθρωπων που κανει σωστα η δουλεια του ακομα και στην Ιταλια.

Επισης το θεμα των κουταβιων... ειναι τεραστειο και αυτο των σκυλων, γιατι εχει σχεση με εμποριο "επιδειξης δυναμης" απο πολλους, και οχι σχεση με ανθρωπους που θελουν να ζησουν με ενα ζωακι. Και εκει ειναι και το κουμπι σε ολα αυτα περι κουταβιων.

Ειμαι υπερ του ελεγχου και της αναλογης αυστηρης τιμωριας. Οχι των γενικων απαγορευσεων. Που μπορει να πληξουν ανθρωπους που εκαναν το παθος τους εργασια.

Το κρατος αδυνατει να ελεγξει ; Φοβαται να ελεγξει ; Οποτε βγαζει ενα νομο και ειναι ενταξει.

Θα δειξει το αν ο νομος αυτος θα φερει αποτελεσμα η οχι. Δε θα χρειαστει πολυς καιρος.

Μιλάνε οι Ιταλοί που αφού σχεδόν εξαφάνισαν την πανίδα στην Δυτική Ελλάδα (αναφέρομαι στους κυνηγούς) έβαλαν στο μάτι τις πιο φτωχές βαλκανικές χώρες.
Οι πιο ασύδοτοι απ' όλους και με διαφορά!

Ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι... Παμε Ιταλια λοιπον συμφωνα με :

Να κοψουν τον κωλο σε αυτο το ποσοστο με παρανομα χαρτια. Και να αφησουν τους αλλους υσηχους.
Και να ελεγχουν και τα συνορα και τα τελωνεια, που ερχεται απο Ρουμανιες Βουλγαριες Γεωργιες. Και να τους ξεσκισουν.

Εγω ετσι το βλεπω και λυπαμε αυτο το ποσοστο ανθρωπων που κανει σωστα η δουλεια του ακομα και στην Ιταλια.

Επισης το θεμα των κουταβιων... ειναι τεραστειο και αυτο των σκυλων, γιατι εχει σχεση με εμποριο "επιδειξης δυναμης" απο πολλους, και οχι σχεση με ανθρωπους που θελουν να ζησουν με ενα ζωακι. Και εκει ειναι και το κουμπι σε ολα αυτα περι κουταβιων.

Ειμαι υπερ του ελεγχου και της αναλογης αυστηρης τιμωριας. Οχι των γενικων απαγορευσεων. Που μπορει να πληξουν ανθρωπους που εκαναν το παθος τους εργασια.

Το κρατος αδυνατει να ελεγξει ; Φοβαται να ελεγξει ; Οποτε βγαζει ενα νομο και ειναι ενταξει.

Θα δειξει το αν ο νομος αυτος θα φερει αποτελεσμα η οχι. Δε θα χρειαστει πολυς καιρος.

Ακόμη μια φορά: ψάξε και βρες πληροφορίες.

Όσο έξυπνος και να είσαι άν δεν έχεις πληροφορία η λογική σου και μόνο δεν αρκεί να βγάλεις συμπεράσματα.

Λες "ακόμη και στην Ιταλία".
Σε πληροφορώ ότι στη Γερμανία είναι χειρότερα τα πράγματα. Γιατί εκεί υπάρχουν περισσότερα λεφτά και τα κυκλώματα είναι πιο οργανωμένα.

Λες " λυπαμε αυτο το ποσοστο ανθρωπων που κανει σωστα η δουλεια του ακομα και στην Ιταλια" .

Σε πληρφορώ ότι αυτοί που κάνουν σωστά την δουλειά τους (οι εκτροφείς) όχι μόνο υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο αλλά ήταν αίτημα τους εδώ και χρόνια.

Γιατί οι ευσυνείδητοι δίνουν κόπο, χρόνο και χρήμα και συμπεριφέρονται με ανθρωπιά στα ζωάκια τους. Δεν τα πεθαίνουν στις γέννες.

Αυτοί λοιπόν πουλάνε 4 και 5 φορές πιο ακριβά από τα ζώα που προέρχονται από τα puppy mils.

Αυτοί πουλάνε στα εκτροφεία τους και δεν εμπιστεύονται το κάθε pet shop να βάλει στη βιτρίνα ένα ζώο μωρό.
Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει σε pet shops.

To μόνο που μπορεί να κάνει το pet shop είναι να σου δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας και την διεύθυνσή του.

Εσύ έχεις καταλάβει τόσο λάθος που τους λυπάσαι. Στην πράξη προστατεύονται γιατί είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να έχουν αυτή τη δραστηριότητα.
Με σαφείς και ξεκάθαρους κανόνες.

Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, όπως δεν σταματάνε οι έλεγχοι και για τα πλαστά χρήματα.
Δεν είναι εύκολο όμως πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος φοβάται ή άλλες ιστορίες.

Με τα νομσχέδια αυτού του τύπου κόβεται ένα σημαντικό κομμάτι που διευκόλυνε την δραστηριότητα τους.

Ο κόσμος δεν λειτουργεί τόσο απλοϊκά όσο οι περιορισμένες πληροφορίες που έχεις σε αφήνουν να καταλάβεις.

Για αυτό στο λέω τελευταία φορά: ψάξε για πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Μιλάνε οι Ιταλοί που αφού σχεδόν εξαφάνισαν την πανίδα στην Δυτική Ελλάδα (αναφέρομαι στους κυνηγούς) έβαλαν στο μάτι τις πιο φτωχές βαλκανικές χώρες.
Οι πιο ασύδοτοι απ' όλους και με διαφορά!

ποιοι Ιταλοί βρε Μπίλυ?

Αυτοί που κάνουν ελέγχους και προστατεύουν τα ζώα ή αυτοί που τα κυνηγάνε και τα σκοτώνουν.

Γιατί έχουμε και σε Έλληνες και από τα δύο είδη.

Και εμένα θα με ενοχλούσε να με βάζανε μαζί με τους Έλληνες (ή οτιδήποτε) κυνηγούς.

Oι τμες των πετ που γνωριζω, και γνωριζω και τα παιδια που δουλευον μεσα, δεν πουλανε στο ενα τριτο της τιμης. Πουλανε ισως και λιγο ακριβοτερα απο τον εκτροφεα.
Και φυσικο γιατι αμα θες εκτροφεα πρεπει να πας να πληρωσεις βενζινες, διοδια ισως και ξενοδοχειο.
Εαν ο εκτροφεας ειναι εδω στον ιδιο νομο, (και γνωριζω δυο απο αυτους) οι τιμες ειναι ιδιες, και παλι πρεπει να πας γιατι ειναι στην υπεθρο και σχετικα μακρυα απο πολεις.

Τελος, για μενα σημασια εχει η επαφη των παιδιων με τα ζωα. Και συχνα γινεται μεσω αυτων των μαγαζιων. και οργανωμενων εκθεσεων αυτων. Πανε με τους γονεις τους, η σε εξοδο σχολειου. Οπου τα βλεπουν μεσα στις "κατακρινομενες" (καπιταλιστικες) βιτρινες, και αρχιζουν να τα αγαπουν πριν ακομα να τα αγγιξουν. Και πολλες ομορφες ιστοριες εχουν αρχισει ετσι.

Τεσπα. Ολοι δεν μπορουν να τρεχουν σε εκτροφεις στην υπεθρο.

Ειπα την γνωμη μου, το κρατος μπορει η οχι, να επιβαλει την ταξη. Συχνα οταν δεν μπορει σου κατεβαζει 52 νομους και 46 παραγραφους.

Εμενα ολη αυτη η ιστορια μου θυμιζει κατι που ειδα οταν ασχοληθηκα εκ του μακρου, με τα της φιλοζωϊκης στην Ελλαδα πριν καποια χρονια, και ουτε που ξαναασχοληθηκα γιατι μαλλιοτραβηχτηκαν σε χρονο DT για να ανακαλυψουν ποιος δεν ηταν πραγματικος φιλοζωος η ποιος δεν ετρωγε σαλατα, του στυλ "δεν αγοραζουμε ποτε ενα ζωο".

Νομιζω καναμε τον κυκλο του θεματος. Το αποτελεσμα του νομου θα φανει συντομα οπως ειπα και σε σχεση με τα προβληματα που υποτιεθεται στοχευει.

...
Τελος, για μενα σημασια εχει η επαφη των παιδιων με τα ζωα. Και συχνα γινεται μεσω αυτων των μαγαζιων. και οργανωμενων εκθεσεων αυτων. Πανε με τους γονεις τους, η σε εξοδο σχολειου. Οπου τα βλεπουν μεσα στις "κατακρινομενες" (καπιταλιστικες) βιτρινες, και αρχιζουν να τα αγαπουν πριν ακομα να τα αγγιξουν. Και πολλες ομορφες ιστοριες εχουν αρχισει ετσι.

.....

Αμάν βρε George! Κράτα μακριά τις "λογικές" Τραμπ από ένα νήμα που αφορά τα ζώα. Μην υποτιμάς όσους νοιαζόμαστε για αυτά.

Από τη μια λες παιδιά και επαφή με ζώα και όμορφες ιστορίες και από την άλλη τσαμπουνάς για "καπιταλιστικές" βιτρίνες σαν να απευθύνεσαι σε πολιτικό ακροατήριο.

Οι βιτρίνες δεν έχει σημασία αν είναι καπιταλιστικές ή σοσιαλιστικές ή αναρχικές.

Σημασία έχει ότι είναι ακατάλληλος χώρος να ζει ένα μωρό ζωάκι.

Για ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που έχουν νέα κάνουν με τη ΖΩΗ και την ΨΥΧΙΚΗ υγεία του ζώου. Και αυτό μας ενδιαφέρει εμάς.

Έλεος δηλαδή!

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Απο το 2013 εχω να δω γατες και σκυλους σε pet shop.
Εχετε δει εσεις ?
Ναι δυστυχώς...
H αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν έχω δει εδω και πολλά χρόνια τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα pet shops.

Καποιες φωτογραφιες απο ζωα φιλων που εχω βαλει σε αυτο το νημα, (βλεπε Μινος, Ταρα, Ναγια) απο βιτρινες τα πηραν οταν ηταν μικρα και σε πληροφορω οτι η ψυχικη τους υγεια ειναι ΑΡΙΣΤΗ. Και κια χαρα ηταν σε αυτες και εκαναν την συναντηση της ζωης τους.

Εαν ακουγαν ολες τις κραυγες των "ακτιβιστων" που νοιαζονται για τα ζωα, σιγουρα δεν θα ειχαν το ευτυχες πεπρωμενο που εχουν, να ζουν σε τοσο καλα σπιτια προστατευμενα απο μικρα, με ολες τις φροντιδες, με παιδια κλπ... Για μενα αλλου ειναι τα προβληματα και οχι στις βιτρινες.

Αυτα απο μενα, και σιγουρα δεν προκειται να συμφωνησουμε. -bye-

Mimika on top of the fridge showing off her pink collar.

155264963_10219331811190423_2222217175170912138_o.jpg

Την Τετάρτη γέννησε μια γατούλα στο μπαλκόνι της μάνας μου, όπου είχε καταφύγει με τον χιονιά. Τώρα που την ταΐζει η μάνα μου, σιγά μη φύγει!

IMG_20210228_143712.jpg