Πάνω από το 80% των pets που πουλάνε τα pet shops προέρρχονται από puppy mils.
Aν ψάχνεις για άλλοθι θα σταθείς στα "αγιατολαχικα".
Αν ψάχνεις να ενημερωθείς -γιατί αυτά που λες είναι λάθος- ψάξε καλύτερα/ βαθύτερα.
Το ότι γνωρίζεις κάνα δυό μάναζιά που κάνουν "καλή" δουλειά (μεγάλη κουβέντα το "καλή" για κάποιον που λέει ότι δεν ξέρει) δεν σημαίνει ότι ξέρεις ή καταλαβαίνεις τι γίνεται στα υπόλοιπα.
Το ζήτημα δεν προσφέρεται για υποθέσεις, "λογικούς" συνειρμούς και αμπελοφιλοσοφία.
Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις.
Ξερω και διαπιστωνω. Οι δρομοι για να αγορασει καποιος ενα ζωο ειναι δυο. Η παει σε εκτροφεα ( που εχω εμπειρια φιλων που εκαναν πανω απο 2000 Κμ την ιδια μερα για να πανε) ειτε απευθυνεται σε ενα σοβαρο καταστημα ζωων.
Οταν βγει το νομοσχεδιο σας να πουν στον κοσμο που θελει ενα συγκεκριμενο ζωο, να παει ποσο μακρυα με τι προυποθεσεις κλπ...
Αμπελοφιλοσοφια ειναι για μενα ολα αυτα τα υστερικα πολλα ερχονται απο "πολλα απανθρωπα puppy mills..."
Ναι σιγουρα. Ποια ; ΚΑτηγγειλε τα συγκεκριμενα να μπει και εισαγγελεας.
Ονοματα και διευθυνσεις.
Και τις συγκεκριμενες χωρες, να μην ερχονται απο εκει, να γινεται ελεγχος και τερμα. Αλλα ναι εκει θα πεσουμε σε αλλα...ρατσισμους και τετοια.
Και ενα ποτηρι ουϊσκυ να πουλησεις υπαρχουν κατατεθημενα χαρτια απο που, πως, ποτε κλπ...
ΚΑνεις ΕΛΕΓΧΟ και τερμα.
Βλεπω οτι η νοοτροπια του αμερικανικου ακτιβισμου και επιβαλομενου ορθοσκεπτισμου εχει μπει για τα καλα στα του κρατους και της νομοθεσιας.
Σκαλοπατι σκαλοπατι.
Περισσοτερο μαυρο παζαρι θα εχετε, θα χαρει η μαφια διακινησης ζωων (το ιδιο ισχυρη οσο και αυτη των ναρκωτικων), και περισσοτερα αδεσποτα. Για ιδεολογιες.
Γνωριζω και μαγαζια γνωριζω ΚΑΙ εκτροφεις. Ειδικευμενους, επαγγελματιες και κυριως παθιασμενους με την δουλεια που κανουν.
Και δεν αλαζει η αποψη μου επι αυτου.
"The Animal Transport Association noticed in its 2008 Report7, that an inquiry of the Italian Veterinarian Council on control of transport reveals that only 15% of animals transported had valid documents. Moreover, 52% of puppies controlled were found to be sick. Among them, 34% were infected with endoparasites, 23% were infected with parvovirus, 17% had fungal infections and 10% of them were carriers of distemper.
Ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι... Παμε Ιταλια λοιπον συμφωνα με :
Να κοψουν τον κωλο σε αυτο το ποσοστο με παρανομα χαρτια. Και να αφησουν τους αλλους υσηχους.
Και να ελεγχουν και τα συνορα και τα τελωνεια, που ερχεται απο Ρουμανιες Βουλγαριες Γεωργιες. Και να τους ξεσκισουν.
Εγω ετσι το βλεπω και λυπαμε αυτο το ποσοστο ανθρωπων που κανει σωστα η δουλεια του ακομα και στην Ιταλια.
Επισης το θεμα των κουταβιων... ειναι τεραστειο και αυτο των σκυλων, γιατι εχει σχεση με εμποριο "επιδειξης δυναμης" απο πολλους, και οχι σχεση με ανθρωπους που θελουν να ζησουν με ενα ζωακι. Και εκει ειναι και το κουμπι σε ολα αυτα περι κουταβιων.
Ειμαι υπερ του ελεγχου και της αναλογης αυστηρης τιμωριας. Οχι των γενικων απαγορευσεων. Που μπορει να πληξουν ανθρωπους που εκαναν το παθος τους εργασια.
Το κρατος αδυνατει να ελεγξει ; Φοβαται να ελεγξει ; Οποτε βγαζει ενα νομο και ειναι ενταξει.
Θα δειξει το αν ο νομος αυτος θα φερει αποτελεσμα η οχι. Δε θα χρειαστει πολυς καιρος.
Μιλάνε οι Ιταλοί που αφού σχεδόν εξαφάνισαν την πανίδα στην Δυτική Ελλάδα (αναφέρομαι στους κυνηγούς) έβαλαν στο μάτι τις πιο φτωχές βαλκανικές χώρες.
Οι πιο ασύδοτοι απ' όλους και με διαφορά!
...
Τελος, για μενα σημασια εχει η επαφη των παιδιων με τα ζωα. Και συχνα γινεται μεσω αυτων των μαγαζιων. και οργανωμενων εκθεσεων αυτων. Πανε με τους γονεις τους, η σε εξοδο σχολειου. Οπου τα βλεπουν μεσα στις "κατακρινομενες" (καπιταλιστικες) βιτρινες, και αρχιζουν να τα αγαπουν πριν ακομα να τα αγγιξουν. Και πολλες ομορφες ιστοριες εχουν αρχισει ετσι.
.....
Απο το 2013 εχω να δω γατες και σκυλους σε pet shop.
Εχετε δει εσεις ?
H αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν έχω δει εδω και πολλά χρόνια τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα pet shops.Ναι δυστυχώς...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.