Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πρεπει να εισαι root. Εμενα στο ξεκινημα καθες εντολης ηταν #rootnsa310. Δεν αλλαξα κατι. Οταν δεν ξεκινουσε απο reboot ανοιξα ssh εκανα stop to process (για παν ενδεχομενο) και μετα το vi. Δεν ξεκινησα δλδ απο την αρχη. Αποτι λεει εδω http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP-stick " First you can enable and start sshd, which is a more secure and powerful shell:" Γιαυτο πηγα σε ssh

...και έχεις δίκιο...
Το έκανα χωρίς να πάω από την αρχή μέσω vi και είναι εντάξει τώρα μετά από reboot αλλά και shutdown!
Ερώτηση...
Αν αλλάξω μέσα από το web gui τα Paths (αρκεί να τα δώσω σωστά) θα τα διατηρήσει και μετά από reboot-shutdown ή όχι;
Προσοχή να δώσουμε, βέβαια, το path με το δίσκο και όχι το home που ανέφερες, έτσι δεν είναι;

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μολις εκανα reboot για να σιγουρευτο και τα κρατησε. Κοιτα και το gui (οχι το web ui) >transmission options > download dir (εμενα λεει /mnt/HD_a2/video) κανε untick directory for incomplete files (/home/root/Downloads)

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μόλις όρισα για τα incomplete άλλο φάκελο και τα πάει μια χαρά (/mnt/HD_a2/video και για τα incomplete /mnt/HD_a2/video/incomplete)...
Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα τα κρατήσει μετά το reboot...

Κατι τελευταιο γιατι εχω γινει αφορητος. Το Ναs το εχω πανω σε switch οπως και ενα media player(himedia 900A) για να μπει το mp στο nas και να παιξει αρχεια απο το φακελο video πρεπει να φτιαξετε ενα user (zyxel >administation > sharing > user ) και να του δωσετε δικαωματα στο φακελο video.Το ιδιο user και pass το βαζετε στο mp οταν ζητηθει Επαθα 4 εγκεφαλικα μεχρι να το καταλαβω

Last edited:

Λοιπον παλι στον αγωνα. Μου εβγαλε error το trans "no space left ......." αλλαξα το default download directory απο home/.... (λογικα ειναι το usb γιαυτο γεμισε και εβγαλε no space left) και το εκανα /mnt/HD_a2/video. Αποτι διαβασα αυτο βοηθαει και στο οτι οταν τελειωσει το download προσπαθει να παει το αρχειο(.part) στο /mnt/HD_a2/video (αυτο εχω βαλει εγω) με συνεπεια να το ζοριζει πολυ ιδιαιτερα με τοσο χαμηλο επεξεργαστη.

Μα γιαυτό είπα απ την αρχή τα torrents να κατεβαίνουν σε /mnt/HD_a2/xxx που είναι ο σκληρός! :) λογικό αν τα βάζεις στο home να τελειώσει ο χώρος!
Για επιπλέον επιλογές (για το πιο κάτω post) δες (με προσοχή όμως το αρχείο /mnt/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json (είναι το αρχείο που ουσιαστικά κρατάει όλα τα settings)

Κατι τελευταιο γιατι εχω γινει αφορητος. Το Ναs το εχω πανω σε switch οπως και ενα media player(himedia 900A) για να μπει το mp στο nas και να παιξει αρχεια απο το φακελο video πρεπει να φτιαξετε ενα user (zyxel >administation > sharing > user ) και να του δωσετε δικαωματα στο φακελο video.Το ιδιο user και pass το βαζετε στο mp οταν ζητηθει Επαθα 4 εγκεφαλικα μεχρι να το καταλαβω

Επειδή έχω το himedia 900A και εγώ δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο.. πας στο sharing απ το administration του nas (εκεί που φαίνονται οι φάκελοι) και edit. Εκτός απο enable share που πρέπει να είναι checked, επιλέγεις κάτω κάτω απ το dropdown menu και να μην είναι private αλλα public share και είσαι έτοιμος μετά απο λίγα δευτερόλεπτα.. δεν χρειάζεται ούτε νέος χρήστης ούτε άλλα δικαιώματα..

ps. Για το transmission ένα πράγμα μόνο (άσχετο με το απο πάνω) προσοχή με τα δικαιώματα των φακέλων γιατί πιθανόν σε κάποιο reboot να σας τα χάσει (τα chown -R pc-guest:nas220 που κάνατε δηλαδή για να μπορείτε να σβήνετε κτλ). Εγώ καλού κακού έβαλα όλα τα chown μέσα σε ένα script (xfixRights.sh όπου έδωσα δικαιώματα 777 με chmod και το x μπροστά για να γίνεται μετά το transmission) μέσα στο /ffp/start κάνοντας και ένα /ffp/start/xfixRights.sh start για να τα φτιάχνει για σιγουριά μετά απο κάθε reboot (αυτό κάντε το μόνο αν έχετε πρόβλημα για κάποιο delete κτλ μετά απο reboot...)

dionysg δες εδώ για να πειράξεις κατευθείαν το settings.json
https://trac.transmissionbt.com/wiki/EditConfigFiles

Προφανώς εσύ θες τα :
download-queue-enabled: Boolean (default = true) When true, Transmission will only download download-queue-size non-stalled torrents at once.
download-queue-size: Number (default = 5) See download-queue-enabled.
queue-stalled-enabled: Boolean (default = true) When true, torrents that have not shared data for queue-stalled-minutes are treated as 'stalled' and are not counted against the queue-download-size and seed-queue-size limits.
queue-stalled-minutes: Number (default = 30) See queue-stalled-enabled.
seed-queue-enabled: Boolean (default = false) When true. Transmission will only seed seed-queue-size non-stalled torrents at once.
seed-queue-size: Number (default = 10) See seed-queue-enabled.

Αλλάζεις το settings.json προσθέτοντας αυτά που θες και τρέχεις
killall -HUP transmission-da

Το θέμα είναι πως επειδή δεν υπάρχουν οι επιλογές μέσα στο transmission2.sh που σου είπα να φτιάξεις, δεν ξέρω αν θα στις κρατήσει μετά απο reboot (δεν ξέρω δηλαδή τι γίνεται με τις ρυθμίσεις που ΔΕΝ υπάρχουν αν τις μηδενίζει η τις αγνοεί.. ελπίζω το δεύτερο) αλλιώς θα πρέπει τρέχοντας transmission-daemon --help να βρεις τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για το sh αρχείο.
Μια όμως προσπάθεια δεν έβλαψε ποτέ :)

Μια όμως προσπάθεια δεν έβλαψε ποτέ :)

Όχι και δεν έβλαψε ποτέ... Συνήθως βλάπτει τα νεύρα μας.
Μη σου πω ότι πάνω σε κάθε συσκευή που αγοράζουμε θα έπρεπε να έχει και μια προειδοποίηση όπως στα τσιγάρα "Προσοχή. Οι δοκιμές με αυτή τη συσκευή βλάπτουν σοβαρά τα νεύρα." ή "Απομακρύνετε οτιδήποτε αξίας όταν κάνετε δοκιμές."...

Ακόμα κι έτσι πάντως, θα κάνω άλλη μια δοκιμή το απόγευμα, γιατί έχω την υποψία ότι δεν ήταν fat το usb που δοκίμασα και μπορεί εκεί να απέτυχε.

το himedia 900A πεζη απο το nsa-310 και υποτιτλους και 3d αρχεια.........
ευχαριστω

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Sto Thomson sto "Game & Application Sharing" έχω ανοίξει τις πόρτες για το Transmission και την πόρτα incoming Port 52xxx και την πόρτα που θέλει το GUI 90xx

Ακόμα δοκίμασα να το βάλω άμεσα στο Router (χωρίς να είναι το Gigabit Switch ενδιάμεσα ) χωρίς κανένα κέρδος. (πάλι στο περιβάλλον του Zyxel λέει ότι δεν βλέπει Upnp gateway device)

για το tranmission δεν ξερω αλλα για να εχω προσβαση στο nas απο αλλο pc εκτος δικτυου μεσω της εξωτερικης ip δηλωσα ολες τισ πορτες που εχει στο μενου του nas στην καρτελα upnp port mapping settings και ετσι εχω προσβαση. wan ρυθμιση εξακολουθει να μην εμφανιζεται. Συγχωρεστε με τα οποια λαθη ή ανακριβειες ειμαι νεος στο σπορ.

Ήρθα και πάλι!
Παρατήρησα ότι δεν έχω πρόσβαση με dns στον Transmission...
Από remote δηλαδή, δεν...
Καμία ιδέα;

Δεύτερο κακό...
Μέσα από τα windows και το pc μου βλέπω το directory που κατεβαίνουν τα ολοκληρωμένα μου torrents από τον Τransmission...
Μερικά από αυτά μπορώ να τα διαγράψω-μετονομάσω-μετακινήσω ενώ άλλα όχι... εκεί, μου βγάζει error σε ότι κι αν πάω να πειράξω (διαγράψω-μετονομάσω-μετακινήσω-ξεζιπάρω)... Να ση,ειώσω ότι με ftp client (Filezilla) μπορώ να κάνω αντιγραφή αλλά και επικόλληση στον εκάστοτε φάκελο... αλλά μέσα από το CIFS των windows κάτι δεν συνεργάζεται σωστά για να μην με αφήνει...
Γιατί πάλι αυτό;

Last edited:

Δεν διάβασες αυτά που έγραψα για τα δικαιώματα.. κάνε chown στα directories όπως έχουν γραφτεί στις οδηγίες!!! αν δεν στα κρατήσει μετά απο reboot μπορείς να τα βάλεις στο transmission2.sh τις chown εντολές ΠΡΙΝ το su root (σε δικές τους γραμμές)

Φίλε craven δεν έχω κάνει τη διαδρομή με το transmission2.sh...
Ακολούθησα τις οδηγίες του dionysg, οι οποίες δεν απαντούν αρχείο transmission2.sh...
Όσο για τα δικαιώματα, φυσικά και ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες, φαίνεται, όμως, ότι μετά από reboot δεν κρατάει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις...

Προτείνεις να κάνω και αυτό που μας γράφεις στο #245;

Λοιπόν επειδή θα φάτε φρίκη μερικοί και καθώς ψάχναμε με τον beastie για ποιο λόγο δεν του ξεκινάει το telnet ή το ssh. Ο λόγος τελικά ήταν απλός. Είδαμε μαζί απ τα logs ότι το transmission2.sh για κάποιο λόγο εκτελείται απ τα πρώτα και δυστυχώς παίρνει την κονσόλα και δεν αφήνει τα υπόλοιπα που είναι μέσα στο /ffp/start να ξεκινήσουν. Αυτό διορθώνεται με 2 τρόπους
1) Βάζετε στο transmission2.sh το & μπροστά απ το su root .... Με αυτό τον τρόπο θα εκτελεστεί το process στο background οπότε και θεωρητικά όλα τα υπόλοιπα θα τρέξουν.
2) (αυτό που πρόχειρα κάναμε αλλά το αφήσαμε αφού έπαιξε) βάλαμε τις εντολές /ffp/start/telnetd.sh start και /ffp/start/sshd.sh start ΠΡΙΝ το su root σε δικές τους γραμμές μέσα στο transmission2.sh Με αυτό τον τρόπο είδαμε ότι ξεκίνησαν όλα οκ.

Σωστά θα αναρωτηθείτε και πως θα τα κάνετε αυτά αν δεν μπορείτε να μπείτε με telnet ή ssh... Απλό! για να τα κάνετε αυτά ενώ δεν έχετε πρόσβαση telnet ή ssh πρέπει να μπείτε με το backdoor κόλπο (το έχω δώσει παλιότερα στις πρώτες οδηγίες νομίζω) και να πάτε στο directory /e-data/
καντε ls και δείτε ένα μακρινάρι directory και μπείτε εκεί μέσα και μετά θα μπορείτε να μπείτε στο /ffproot/ffp/start και να φτιάξετε το transmission2.sh
Beastie για πες τα λίγο πιο απλοϊκά :)

ps Επίσης καταφέραμε να δούμε και το gui του transmission μέσω internet αλλά αυτό θα το αφήσω να το πει ο ίδιος o beastie :)

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Φίλε craven δεν έχω κάνει τη διαδρομή με το transmission2.sh...
Ακολούθησα τις οδηγίες του dionysg, οι οποίες δεν απαντούν αρχείο transmission2.sh...
Όσο για τα δικαιώματα, φυσικά και ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες, φαίνεται, όμως, ότι μετά από reboot δεν κρατάει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις...
Προτείνεις να κάνω και αυτό που μας γράφεις στο #245;

Με μπέρδεψες εντελώς... εγώ είπα ότι κανονικά πρέπει να σας παίξει χωρίς το transmission2.sh όπως σε εμένα.. ο dionysg νομίζω ότι έγραψε ότι χρησιμοποίησε το transmission2.sh γιατί δεν του έπαιξε αλλιώς (εκτός αν κατάλαβα λάθος) οπότε δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "Ακολούθησα τις οδηγίες του dionysg, οι οποίες δεν απαντούν αρχείο transmission2.sh..." ... οπότε σε έχασα λίγο :)
Οπότε τελικά παίζεις σωστά χωρίς transmission2.sh άρα δεν είμαι ο μόνος που παίζει έτσι σωστά? (βοηθητικά το είχα προτείνει σε περίπτωση προβλήματος)

Η αλήθεια είναι ότι με τις συνεχόμενες ερωτήσεις μας και τις αντίστοιχες απαντήσεις, το νήμα είναι πολυσύνθετο για κάποιον που επιθυμεί να εγκαταστήσει τον Transmission, πλέον...
Θα ήταν πολύ καλό για όλους μας να δημιουργηθεί ένα post αναφοράς, το οποίο θα περιέχει την ακριβή διαδικασία εγκατάστασης, από την αρχή μέχρι το τέλος, και με κάποιον τρόπο θα συμπληρώνεται ή θα διορθώνεται από εκείνους που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς τους απλούς χρήστες.
Για να γίνει, όμως, αυτό θα χρειαστούμε, μάλλον, τη βοήθεια κάποιου συντονιστή, έτσι δεν είναι; (αναφέρομαι για το post που θα ανανεώνεται)
Τι λέτε κι εσείς;
Νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Με μπέρδεψες εντελώς... εγώ είπα ότι κανονικά πρέπει να σας παίξει χωρίς το transmission2.sh όπως σε εμένα.. ο dionysg νομίζω ότι έγραψε ότι χρησιμοποίησε το transmission2.sh γιατί δεν του έπαιξε αλλιώς (εκτός αν κατάλαβα λάθος) οπότε δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "Ακολούθησα τις οδηγίες του dionysg, οι οποίες δεν απαντούν αρχείο transmission2.sh..." ... οπότε σε έχασα λίγο :)
Οπότε τελικά παίζεις σωστά χωρίς transmission2.sh άρα δεν είμαι ο μόνος που παίζει έτσι σωστά? (βοηθητικά το είχα προτείνει σε περίπτωση προβλήματος)

Είμαι με transmission.sh και όχι το 2 και παίζω χωρίς προβλήματα...
Μόνο από εξωτερικό έχω πρόβλημα στη σύνδεση με το interface του transmission (μου βγάζει το γνωστό 404 κ.τ.λ.), όπως επίσης έχω το θέμα του mοdify σε μερικά μόνο αρχεία που έχω κατεβάσει...
Άλλα τα διέγραψα, άλλα δεν με αφήνει, άλλα τα ξεζίπαρα, άλλα όχι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Παιδια είμαι και εγω ενας "τυχερός" κάτοχος του NSA310.

Σε απάντηση φίλου που ροτούσε για webserver. Έχει και μάλιστα του έβαλα πάνω του Joomla!!

Θέλω να ρωτησω. Μου κάνει ένα θόρυβο τακ........ τακ........... κάθε τόσο, το κάνει και σε σας? ή ειναι από το ανεμιστιρακι που έχει variable τροφές ή βαρά ο δίσκος!!! ελπίζω το πρώτο.
Δεν έχω μπορέσει να εντοπισω από που είναι. Επίσης δοκιμασα να βγάλω τον δίσκο αλλα όσο και να τραβάς δεν βγαίνει.

για να βγεί ο δίσκος πρέπει να ξεβιδώσεις όλες τις ορατές βίδες (καμιά δεκαριά είναι) για να ξεβιδώσεις την 1 που τον κρατάει!
εμένα προσωπικά με έχει ξενερώσει λίγο σαν nas μιάς και τρώει τρελά κολλήματα με torrent που το ταίζω και δεν τα κατεβάζει - μένει κολλημένο στο 0 σαν να μην έχει καθόλου seed - το ίδι torrent στο μtorrent πάει σφαίρα - δεν ξέρω τί μπορεί να παίζει!

Last edited: