Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Παρελαβα κ εγω την εκδοση με τα 500gb απο eshop..
Συνδεσα για αρχη μονο lan και τροφοδοσια και μπηκα στο web interface...φοραει 4.22 και ο σκληρος του ειναι WD5000AAKX...
ποια ειναι τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανω βρε παιδια?
Πρεπει να βαλω το cd στο pc κ.τ.λ ή τα κανω ολα μεσω WebInterface?

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Με το που το συνδέσεις στο δίκτυο θα πάρει ip (αρκεί να δίνει δυναμική ip ο router σου). Κατόπιν θα το δεις στο δίκτυο στο λειτουργικό σου σαν NSA310 νομίζω.. μπες με admin και pass πάλι admin και πήγαινε στο administration. Εκεί μπορείς να βάλεις τις ρυθμίσεις που θες (πχ στατική ip, να φτιάξεις την ώρα κτλ) και να κατεβάσεις τα πακέτα που θες τυχόν να εγκαταστήσεις απο τα "packages" και φυσικά να διαχειριστείς τους φακέλους και τα δικαιώματα τους. Για πιο advance πράγματα χρειάζεται να διαβάσεις το θέμα..
Το cd δεν είναι απαραίτητο για να δεις την συσκευή αλλά περιέχει διάφορα βοηθητικά προγράμματα (z-pilot κτλ για τα οποία θα σου μιλήσει άλλος καθώς εγώ ούτε που το χω βάλει ποτέ να δω τι έχει).

edit: σορρυ δεν είχα προσέξει ότι είχες ήδη μπει στο web interface του... τώρα χρειάζεται να μπεις στο administration να το φτιάξεις στα μέτρα σου αλλά δεν υπάρχει κάτι τρομερά ιδιαίτερο να κάνεις αν δεν θες να βάλεις κάτι extra.

Συνδεσα για αρχη μονο lan και τροφοδοσια και μπηκα στο web interface...φοραει 4.22 και ο σκληρος του ειναι WD5000AAKX...

Θα τον ευχαριστηθείς!
Μπορείς να τρέξεις το CD και να εγκαταστήσεις το σχετικό πρόγραμμα για εύκολη μεταφορά αρχείων στο NSA310, αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και από τις συνδέσεις δικτύου των windows όπου εμφανίζεται ο δικτυακός δίσκος.

θα σου σύστηνα να αντικαταστήσεις τον εσωτερικό δίσκο των 500GB με κάποιο των 2ΤΒ εφόσον προορίζεται για διαμοιρασμό audio-video αρχείων στο τοπικό σου δίκτυο. Τα 500GB είναι πολύ λίγα για το σκοπό αυτό.

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

αν επιτρεπεται ποτε τον παρελαβες γιατι ενα φιλαρακι τον περιμενει εδω και καμια 10ρια μερες και το εχουν στο περιμενε;

Ναι μπηκα στο web interface του εδωσα σταθερη ip,ωρα κ.τ.λ...
Αρα δεν υπαρχει κατι "απαραιτητο" να μπει απο το cd..
Ειναι στα σχεδια να αντικατασταθει με καποιον 2tb ή και 3tb αλλα οχι αμεσα λογω τιμων..
Απο εξτρα ,αν και δεν ξερω ποσα και τι ακριβως μπορω να βαλω, σκεφτομαι για bit torrent client...αλλα απο τα λιγα που διαβασα πιο πανω για τον τροπο εγκαταστασης "φοβηθηκα"!
@craven θα δω και τον οδηγο σου εδω
nsa310.peritexnis.net..
πιστευω να τα καταφερω...

Ο σκληρος που εχει μεσα ειναι "ετοιμος" να του βαλω αρχεια ή θελω τιποτα διαμορφωσεις κ.τ.λ

ΥΓ για προτεινετε και καποιο 5πορτο ή 8πορτο switch 1000αρι..

@kont
Ειχε ερθει το δεμα στις 2/3 αλλα απο λαθος σταλθηκε πισω..και τελικα παρελαβα χθες...

Ειναι στα σχεδια να αντικατασταθει με καποιον 2tb ή και 3tb αλλα οχι αμεσα λογω τιμων..
Απο εξτρα ,αν και δεν ξερω ποσα και τι ακριβως μπορω να βαλω, σκεφτομαι για bit torrent client...αλλα απο τα λιγα που διαβασα πιο πανω για τον τροπο εγκαταστασης "φοβηθηκα"!
nsa310.peritexnis.net..

Ο σκληρος που εχει μεσα ειναι "ετοιμος" να του βαλω αρχεια ή θελω τιποτα διαμορφωσεις κ.τ.λ

@kont
Ειχε ερθει το δεμα στις 2/3 αλλα απο λαθος σταλθηκε πισω..και τελικα παρελαβα χθες...
Eυχαριστω για την απαντηση. switch εχω αυτο και πιανω 30-35 mb http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Switches/TP-Link-Switch-5Port-Gigabit-TL-SG1005D.htm
υπαρχει και σε 8πορτο . σε μενα ο torrent client που εχει οτι του εχω δωσει το κατεβασε και ετσι δε μπηκα στη διαδικασια για να τον αλλαξω.

nsa310.peritexnis.net..

@kont

Ο σκληρός μέσα είναι έτοιμος ναι με τους φακέλους video, photo, music, public... δεν χρειάζεται να σε τρομάζει το transmission, έτσι κιαλλιός οι υπόλοιποι φάγαμε την "κρυάδα" ώστε πλέον για όσους το κάνουν τώρα να είναι αρκετά απλό :) άλλωστε δεν πειράζεις κάτι σε επίπεδο firmware. Τώρα πέρα απ αυτό για απλοϊκό bittorrent client έχει ήδη το μηχάνημα δεν χρειάζεται να το κατεβάσεις απλά ίσως να το ενεργοποιήσεις. Μην περιμένεις και πολλά αλλά για απλοϊκά πράγματα σε όλους τους public trackers (και ίσως σε ορισμένους private με τρόπους που έχουν αναφερθεί) θα σου δουλέψει οκ

Για switch εγώ έχω πάρει το tp-link (2 κομμάτια 5πορτα έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το δίκτυο μου)
http://www.skroutz.gr/s/313526/TP-LINK-5-port-Unmanaged-Gigabit-Desktop-Switch.html
Υπάρχει και σε 8πορτο
http://www.skroutz.gr/s/313521/TP-LINK-8-port-Unmanaged-Gigabit-Desktop-Switch.html

Σίγουρα υπάρχουν πιο καλές (και ακριβές) λύσεις αλλά όσο το χω είναι και αξιόπιστο και έτσι κιαλλιός το nsa310 δεν πάει πάνω απο 35-38MB/sec απο μόνο του στις καλύτερες των περιπτώσεων.

Παρατήρησα ότι έπειτα από την αναβάθμιση του Zyxel με το νέο firmware, ο εγκατεστημένος Transmission έπαψε να λειτουργεί...
Να φανταστώ ότι χρειάζεται εκ νέου install;
Από την αρχή;

Λοιπόν... η ημέρα ξεκίνησε χάλια και εξακολουθεί να είναι...
Μετά από την αναβάθμιση του firmware, λοιπόν, ο transmission σταμάτησε να λειτουργεί...
Προσπάθησα να μπω μέσω telnet για να δω τι γίνεται αλλά δεν με άφηνε, επίσης...
Νόμιζα ότι είχα κλείσει την πόρτα για telnet και λέω -Δεν βαριέσαι... ας περάσω εκ νέου το transmission με τη γνωστή διαδικασία του φίλου Craven...
Φορμάρισμα (και FAT16 αλλά και FAT32) εκ νέου στο stick, unzip το ffp μέσα, το αφήνω να τρέξει ό,τι έχει να τρέξει...
Τζίφος...
Δεν με αφήνει να μπω καθόλου με telnet, πλέον...
Αυτό σημαίνει ότι είμαι χωρίς transmission...
Τσεκάρω να δω τι στο καλό έχει κάνει το ffp μέσα στο stick και παρατηρώ, επίσης, ότι έχει κάνει ένα μόνο partition, σε αντίθεση με το παρελθόν (εποχής παλαιού firmware) όπου δημιουργούσε 2 partitions...
Σίγουρα φταίει κάτι με την αναβάθμιση...
Τώρα... δεν μπορώ να περάσω το ffp εξαιτίας της αναβάθμισης του firmware ή χρειάζεται ένα νέο ffp αρχείο, ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση του firmware;
Any ideas φίλτατοι;

Ξερουμε τις βελτιωσεις του νεου firmware;

Ξερουμε τις βελτιωσεις του νεου firmware;

Bootάρει πιο γρήγορα μου φαίνεται, έχει στο menu dropbox και time machine (χωρίς να μου δουλεύουν) και χαρακτηριστικά μας τα πήδηξε όλα με το ffp...
Αυτά...:smash:

Bootάρει πιο γρήγορα μου φαίνεται, έχει στο menu dropbox και time machine (χωρίς να μου δουλεύουν) και χαρακτηριστικά μας τα πήδηξε όλα με το ffp...
που ακριβως ειναι το dropbox γιατι δεν το βρισκω.

1) Δοκίμασε με απλό restart απο το web interface με το stick μέσα
2) Δοκίμασε με άλλο stick
3) Δοκίμασε άλλη έκδοση (0.5 κατά προτίμηση πάντα) και δοκίμασε arm έκδοση

Αν δεν βγάλεις άκρη λογικά πάντα μπορείς να γυρίσεις στην 4.22 ..

ουτε εγω βρηκα την επιλογη dropbox
capture_001_15032012_153513.jpg

Χρειαζόταν login στο dropbox μου για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί..
Κατά τα άλλα, την επιλογή στα αριστερά για dropbox και για time machine την έχει από την αρχή, μετά και το νέο firmware!

Επειδή δεν φαίνεται καθαρά το screenshot, τσεκάρετε στην υποκατηγορία Auto Upload!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

1) Δοκίμασε με απλό restart απο το web interface με το stick μέσα
2) Δοκίμασε με άλλο stick
3) Δοκίμασε άλλη έκδοση (0.5 κατά προτίμηση πάντα) και δοκίμασε arm έκδοση

Αν δεν βγάλεις άκρη λογικά πάντα μπορείς να γυρίσεις στην 4.22 ..

Από ότι είδα φίλε Craven δεν μπορώ να μπω με telnet ούτε χωρίς stick πάνω στο Zyxel...
Τι γίνεται εδώ;

Για να έχουμε και καλό ερώτημα, επειδή το site της Zyxel δεν έχει πλέον την έκδοση 4.22, μήπως τυχόν την έχει κάποιος από εσάς;