Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Εχω την έκδοση 4.22. Είχα περάσει τον Transmission και είχα φτιάξει τα δικαιώματα με το umask αν θυμασαι. Στην αρχή είχα δικαιωματα read-write στα αρχεια που κατεβαζει ο Transmission. Εχθες ομως πηγα να μετονομασω ενα αρχειο και μου λεει οτι απαιτειται αδεια απο Unix User/root. Ενω στην αρχη δουλευαν κανονικα, τωρα οχι...
Δοκιμασα να μπω με telnet αλλα δεν μπαινει, οποτε σκεφτομαι να περασω την 4.40 με το ffp. Οταν λες να κανουμε Reset το Zyxel θα σβηστουν τα αρχεια μου απο το σκληρο του Zyxel?
Όχι απαραίτητα, εκτός και εάν εσύ το ζητήσεις μέσα από τον initialization οδηγό!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Όχι απαραίτητα, εκτός και εάν εσύ το ζητήσεις μέσα από τον initialization οδηγό!
Πώς ακριβως θα του επιλεξω να μην τα σβησει? Οταν τρεχω το Initialization Wizard μου ζηταει username και password και γραφει ακριβως απο κατω "All data on disk will be erased"...

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μεσα απο το administration panel...χειροκινητα για ρυθμισεις δικτυου, ωρας, φακελων, κ.τ.λ... ολα απο την αρχη οπως τα θες χωρις να φορμαρεις ομως τον δισκο!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μεσα απο το administration panel...χειροκινητα για ρυθμισεις δικτυου, ωρας, φακελων, κ.τ.λ... ολα απο την αρχη οπως τα θες χωρις να φορμαρεις ομως τον δισκο!
Α!!! τωρα καταλαβα! ΟΚ, σε ευχαριστω

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Εκανα την αναβαθμιση, περασα ffp-transmission με τον οδηγο του gigasteo αλλα παλι εχω προβλημα με τα δικαιωματα... αυτα που ειχα κατεβασει με τον προηγουμενο Transmission δε γινεται να διαγραφουν-μετονομαστουν. ζηταει αδεια απο Unix user/nobody. καμια λυση? με τον καινουριο Trans δε δοκιμασα να κατεβασω για να δω...

Εκανα την αναβαθμιση, περασα ffp-transmission με τον οδηγο του gigasteo αλλα παλι εχω προβλημα με τα δικαιωματα... αυτα που ειχα κατεβασει με τον προηγουμενο Transmission δε γινεται να διαγραφουν-μετονομαστουν. ζηταει αδεια απο Unix user/nobody. καμια λυση? με τον καινουριο Trans δε δοκιμασα να κατεβασω για να δω...
Ακυρο παιδια! τα εφτιαξα τα permissions των παλιων αρχειων με chmod 777. Το απογευμα θα κατεβασω κατι απο το καινουριο Trans να δω αν ειναι ΟΚ.

Καλησπέρα...

Απόκτησα χθές και εγώ το ΝSA310 (4.40(AFK.0)).

Τον θέλω κυρίως για streaming HD ταινιών στο PS3.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής

Αντιγράφω στον φάκελο Video τα αρχεία (ταινίες) και γίνεται ο απαραίτητος συγχρονισμός.

Όταν δώ οτι ο Media Server είναι Ready (αρα έχει τελειώσει ο συγχρονισμός) προσπαθώ να αναπαράγω τις ταινίες απο το PS3.

Οι ταινίες που είναι σε μορφή που μπορεί να παίξει το PS3 παίζουν τέλεια χωρίς πρόβλημα.

Αυτές όμως που χρειάζονται μετατροπή απο τον Media Server (συγκεκριμένα ΜΚV) δεν μπορούν να παίξουν (Unsupported file format).

Είναι δηλαδή σαν το σύστημα να λειτουργεί σαν απλός δυκτιακός δίσκος χωρίς λειτουργία Media Server ενεργοποιημένο (προφανώς έχω τικαρισμένο το "eneable media server")

Έχετε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει???

(Επιπροσθέτως να προσθέσω οτι στο starter utility το σύστημα παρουσιάζεται σαν unreachable παρ' ολο που κατα τα φαινόμενα είναι συνδεδεμένο)

Ευχαριστώ πολύ,

Βαγγέλης

Μολις παρελαβα και εγω το δικο μου nsa-310 (amazon.de 60 €) και θελω καποιες αρχικες οδηγιες για σεταρισμα.
Θελω να του βαλω μεσα τον δισκο , να μεταφερω την μουσικη μου απο εναν usb δισκο , να εγκαταστησω τον squeezebox server που τωρα ειναι στο pc και να ακουω μουσικη απο το touch.
Πως ακριβως συνδεω το nas και τι προγραμματα εγκαθιστω και με ποια σειρα.
Αν μπορει καποιος να αναρτησει εναν συνοπτικο οδηγο θα ημουν υποχρεος.

Μολις αξιωθηκα να ανοιξω το zyxel και να το στησω (το χα αγορασει πριν ενα μηνα)
Ολα καλα μεχρι τώρα, εκτός από ένα περίεργο προβλημα.
Δεν βρισκω στο package list το polkast και ούτε κατεβαίνει με "retrieve list from internet"
Εβαλα το τελευταιο fw 4.40 πριν αρχισω να ασχολουμαι με applications.
κάποια ιδεα?
Το κατέβασαν από τους servers?

Δυο ερωτησεις αν μπορει καποιος να βοηθησει

1. που βρισκουμε το squeezebox server?(παω απο το packages αλλα δεν κατεβαζει καμια εφαρμογη. Θελει καμια ρυθμιση?)
2. An θελουμε να μεταφερουμε αρχεια απο εναν usb δισκο στον εσωτερικο δισκο του nas, συνδεουμε απ ευθειας τον usb στο nas και κανουμε αντιγραφη , η συνδεουμε τον Usb στο pc και κανουμε αντιγραφη μεσω του δικτυου? Μηπως αν συνδεσω τον usb στον nas Μου σβησει τα περιεχομενα?

Για την πρώτη ερώτηση δεν μπορώ να σε βοηθήσω, μου κολλάει η εγκατάσταση του Squeezebox από το packages στο 10%.

Για το δεύτερο, μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε δίσκο στις USB θύρες χωρίς φόβο, εγώ έχω μόνιμα συνδεδεμένους 2 USB δίσκους με ταινίες.

Όσον αφορά όμως την αντιγραφή από και προς το NSA (με Windows Explorer), είτε ο δίσκος είναι συνδεδεμένος στο PC είτε απευθείας στο NSA, η ταχύτητα θα είναι η ίδια και θα είναι η μέγιστη του δικτύου σου, δηλαδή εάν το ρούτερ που έχεις είναι 100άρι (όπως τα περισσότερα) η μέγιστη ταχύτητα αντιγραφής θα είναι 11 ΜΒ/sec!!!

Εγώ αναγκάστηκα να πάρω Gigabit Switch γιατί αντιγράφω συχνά από το NSA προς τους δίσκους και αντίστροφα!

Υποθέτω ότι όταν την αντιγραφή την αναλαμβάνουν τα windows, το PC κάνει το μεσάζοντα και τα δεδομένα κάνουν βόλτα μέχρι το PC, ενώ οι δίσκοι είναι απευθείας συνδεδεμένοι στο NSA!

Δεν γνωρίζω τι γίνεται εάν αντιγράφεις δεδομένα με την εφαρμογή του NSA (File Browser) με τον Firefox.

Last edited:

Παταω το Retrieve List From Internet και δεν μου φερνει καμια εφαρμογη. Θελει καποια ρυθμιση στο δικτυο ? η λιστα με τις εφαρμογες ειναι κενη.

Παταω το Retrieve List From Internet και δεν μου φερνει καμια εφαρμογη. Θελει καποια ρυθμιση στο δικτυο ? η λιστα με τις εφαρμογες ειναι κενη.

Απο οτι εχω καταλαβει δεν συνδεεται με τον server για να φερει τις εφαρμογες. Μπορουμε να τις εγκαταστησουμε με καποιο αλλο τροπο?

Καμια απαντηση απο τους εμπειρους χρηστες ? Μηπως ειναι προβληματικο το Nas.? Οταν Παταω το Retrieve List From Internet εμφανιζει καποιο progress απο κατω , γεμιζει η μπαρα , αλλα δεν φερνει καμια εφαρμογη!! Να το επιστρεψω?

Προφανώς δεν είναι φυσιολογικό αυτό.
Δεν κάνεις κανένα hard restart (κλείσιμο από το κουμπί και άνοιγμα);
Μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σύνδεσή του με το ιντερνετ;

Μαλλον δεν συνδεεται με το internet, αλλα τι να κανω για αυτο. Reset απο τον διακοπτη εχω κανει πολλες φορες . Το εσωτερικο δικτυο λειτουργει. Μηπως το firewall του router(netfaster wlan)?

Last edited: