Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,627
Τελικά είναι πολύ κακοί γείτονες οι Τούρκοι. Δεν ζει και ο Κάνιγκ να μας βοηθήσει.
 

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
14,818
Αθήνα με απόσπαση.
Μια χαρά είναι οι Τούρκοι.
Οι δυτικοί τους γείτονες είναι που τους ορέγονται να τους καταπιούν.....
Σαν δεν ντρέπονται, τόσα που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα..........:silly::silly:
 

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,627
Ξέρεις, κάποια στιγμή να τελειώνει η παραμύθα του τι έκαναν οι πιθανόν πρόγονοι μας πριν κάμποσες χιλιάδες χρόνια.
Για μας πάνε στα τέσσερα.
 

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ο φίλος alfaalfa θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο ανεκτικός. Ας μην είναι έτοιμος να δώσει χαρακτηρισμούς που κάλλιστα θα μπορούσαν να κοσμήσουν και τον ίδιο από κάποιον που θα διαφωνούσε μαζί του. Δεν λέω, εγώ γράφω στην χάση και στην φέξη. Αυτός μπορεί να είναι παλιά μορφή του "αγώνα". Αλλά ίσως τέτοιες συμπεριφορές αποθαρρύνουν πολύ κόσμο από το να ενταχθεί στην παρέα σας και να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει ιδέες(που υποθέτω αυτός είναι και ο σκοπός των φόρουμ).

Ξέρω ότι δεν είμαστε στο μικρό σπίτι στο λιβάδι αλλά ούτε και στο γήπεδο είμαστε. Κανένας δεν γουστάρει να χαρακτηρίζεται για τις ιδέες του και να του κολάνε ταμπέλες από οποιονδήποτε.Έχεις την γνώμη σου έχω την δικιά μου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την κοσμοθεωρία σου όχι γιατί είμαι πιο βλάκας από εσένα αλλά γιατί έχω διαφορετικά βιώματα. Αν εξακολουθείς να με χαρακτηρίζεις για αυτή την διαφορετικότητα κινήσαι σε χώρους μάλλον ακροδεξιούς και αντιδραστικούς.

Δεν κάνω παράπονα ή υποδείξεις προς κανένα mod ή admin. Απλά εκθέτω ένα γεγονός που με ενόχλησε ως άτομο.

Αγαπητέ φίλε λυπάμαι ειλικρινά , αν κάπου σε ενόχλησα. Είναι ,σίγουρα ,λάθος μου.

Η λογική όμως του γραπτού μου είναι ότι αρκετή αερολογία (και ανοησία κατά τη γνώμη μου) παράγει η ελληνική κυβέρνηση και όσοι βρίσκονται στην εξουσία.

Την ανακοίνωση (ότι δεν θα δοθούν άδειες σε «Τούρκους») την θεωρώ πλήρως ανεφάρμοστη – άρα και παραπλανητική.

Εδώ μία Βουλή ολόκληρη και η δικαιοσύνη προσπαθεί επί μήνες και χρόνια να βρεί άκρη με λογαριασμούς Τσοχατζόπουλων και άλλων και θα διερευνήσει το ναυτικό τι κεφάλαια εκπροσωπεί ένα Fund που θα ενδιαφερθεί να αγοράσει νησιά.??

Αυτό που με ενοχλεί είναι το «μην ανησυχείτε» σε μια χώρα που πρέπει να «ανησυχείς μονίμως».
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,815
Μεσευρώπη
Φταίμε κι εμείς που τους προκαλούμε: τους δίνουμε δουλειές, τους αφήνουμε να ζούνε μαζί μας, να πηγαίνουν στα σχολεία μας, στα νοσοκομεία μας, να προκόβουν... και άμα δούνε τα δύσκολα να πηγαίνουν τα λεφτά στην Αλβανία. Είναι αλήθεια, τους φερόμαστε αισχρά. Καλά κάνουν λοιπόν και σηκώνουν την τούρκικη σημαία.

Υ.Γ. Να διευκρινίσω ότι για μένα καλά κάνουν και ζουν εδώ οι Αλβανοί, δουλεύουν, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κλπ. Αλλά έχουν και ένα τρομερό κόμπλεξ κατωτερότητας, το οποίο τους βγαίνει σε ανθελληνισμό με την πρώτη ευκαιρία.
 

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,627
Τσουβάλιασμα τρελό λέμε.
Σαν να πω ότι επειδή οι οπαδοί του μπαογκ ή του Ηρακλή σήκωσαν Τούρκικη σημαία έχουν τρομερό κόμπλεξ κατωτερότητας, το οποίο τους βγαίνει σε ανθελληνισμό
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,815
Μεσευρώπη
Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό, αλλά και σε πολλά άλλα περιστατικά. Σε τέτοιες εκδηλώσεις καταφεύγει συχνά και ο πολύ αγαπητός στα ελληνικά ΜΜΕ Έντι Ράμα.
 
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θέλει την επίλυση του Κυπριακού πριν από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο και απειλεί με εξάμηνο "πάγωμα" των ευρωτουρκικών σχέσεων


Μία μέρα πριν από την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σκληρός και αδιάλλακτος... τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε θέματα αποχώρησης τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, του ανοίγματος των Βαρωσίων, καθώς επίσης και στο θέμα της Μόρφου. "Θα παγώσουν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας κατά την Προεδρία της Κύπρου", δηλώνει ο Ερντογάν.

Σε δηλώσεις που έκανε σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, τις οποίες μετέδωσε το πρωί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" ο Ερντογάν λέει "κατά την προεδρία της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την ΕΕ θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ" και προσθέτει: "Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ. Θα δούμε αν θα τελειώσει αυτή η ιστορία του 2012. Εάν δεν τελειώσει, θα δούμε τι θα κάνουμε. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν αναγνωρίζουμε την ΕΕ ως συνομιλητή στο Κυπριακό. Η ΕΕ επιχειρεί να μεταφέρει το θέμα στο δικό της έδαφος. Εμείς όμως λέμε ότι αυτό θα γίνει στο έδαφος του ΟΗΕ και αυτό ενοχλεί την ΕΕ".

"Θα περιμένουν πολύ για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Αντιμετωπίζουμε την απειλή του αδιεξόδου. Ελπίζω η τέταρτη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη να ανοίξει το δρόμο", λέει ο Ερντογάν και κάνοντας λόγο για "αναγνώριση" των κατεχόμενων υποστηρίζει ότι "υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας. Δηλαδή αν χρειαστεί, η διαδικασία θα σταματήσει. Τι θα κάνουμε, δηλαδή, αν δεν προχωρά;"

Ως προς το θέμα της αποχώρησης στρατευμάτων, ο Τούρκος πρωθυπουργός λέει: "Μας λένε αν μπορούμε να αποσύρουμε ένα μέρος της στρατιωτικής δύναμης. Όχι δεν θα το κάνουμε. Στο σχέδιο Ανάν είχαμε δεχθεί την αποχώρηση. Αλλά δεν το δέχθηκαν και έχασαν οι ίδιοι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει το ίδιο. Θα πρέπει να το συζητήσουμε εκ νέου".

Αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν και στο θέμα της Μόρφου λέγοντας τα εξής: "Θα είμαι πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για μένα δεν υπάρχει πλέον θέμα Μόρφου. Δεν προσεγγίζω το θέμα όπως στο σχέδιο Ανάν. Η Μόρφου ανήκει στη Βόρεια Κύπρο. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή κίνηση και στο Ριζοκάρπασο. Εάν θέλουν να έλθουν για τις λειτουργίες, ας έλθουν. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες που ίσχυαν στο σχέδιο Ανάν. Η στάση μας στο τραπέζι θα είναι διαφορετική".

Σύμφωνα με τον Ερντογάν "πρέπει να γίνει αποδεκτή μία λύση με δύο κοινότητες και δύο ισότιμα κράτη. Αν δεν το δεχθούν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Ο χρόνος πιέζει. Η Βόρεια Κύπρος τήρησε το λόγο της. Στο δημοψήφισμα η Βόρεια Κύπρος είπε "ναι" με 65% και οι Ελληνοκύπριοι "όχι" με 75%".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός λέει ότι "το έθνος αυτό δεν σκύβει το κεφάλι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε υποχώρηση σε κανένα σημείο. Μην περιμένει κανείς κάτι τέτοιο".

Ως προς το θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, ο Τούρκος πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη θέση της τουρκικής πλευράς για ταυτόχρονη άρση του εμπάργκο: "Αυτά θα είναι ταυτόχρονα. Αν το δέχονται, να το κάνουμε. Κατά τη Φινλανδική προεδρία στην ΕΕ, εμείς το είχαμε προτείνει αλλά η προεδρία δεν μπόρεσε να πείσει τις χώρες μέλη της ΕΕ".

Ο Ερντογάν αναφέρεται και στο θέμα της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης των κατεχομένων. Λέει πως σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης και προσθέτει: "Μπορεί να γίνει και η ηλεκτροδότηση με υποθαλάσσιους αγωγούς".
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 11:52 π.μ.
 

Pstelios

AVClub Addicted Member
28 September 2006
2,489
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μωρε συμφώνησα με τον Ναθαν σε κάτι που εχει βάση.
Δεν χρειαζεται να επεκταθεί
Οσο αναφορά τη μουσική και χωρίς να κάνω διαφήμιση στη pure εχουμε ορίσει μπολικες κατηγορίες για να χανουμε λιγότερο τη μπαλα...
βοηθάει.
Αλλη μία καινοτομία είναι οτι εχουμε στον αυτόματο τις κακές λεξεις
αν θες τραβα γράψε κομμουνιστής http://www.purediy.gr/forum/index.php?topic=829.45
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πλακα κανω παιδια
εχετε δικιο
αλλο το ενα αλλο το αλλο

Δεν κόψανε το Κομμουνισμός, τη χαρά της ζωής κόψανε και αυτή περιλαμβάνεται ανάμεσα στο κομ και το σμός :ernaehrung004:
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,174
Εκεί ψηλά.....
Η πληροφορία που μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος, είναι από εκείνες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό ρεπορτάζ και μία τυπική ανταπόκριση. Στην κεφαλή του τραπεζιού, όπου κάθονται και συνεδριάζουν τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, υπήρχαν μέχρι πρότινος δύο καθίσματα: Ένα για τον πρωθυπουργό και ένα για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Ο συμβολισμός ήταν παραπάνω από σαφής: Η εξουσία, μοιρασμένη στα δύο.
Στην τελευταία συνεδρίαση, όμως, έπειτα από τις έκτακτες, μαζικές κρίσεις στην κορυφή της ιεραρχίας, που προκάλεσαν οι προηγούμενοι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου και των τριών όπλων παραιτούμενοι ομαδικά, η μία καρέκλα είχε αφαιρεθεί. Στο εξής, ο Ερντογάν θα κάθεται μόνος στην κεφαλή…
Όσοι παρακολουθούν με προσοχή τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, δεν εξεπλάγησαν. Αυτή η συμβολική χειρονομία είναι το τελευταίο από τα πολλά βήματα του Ερντογάν, από την αναρρίχησή του στην πρωθυπουργία, το 2003. Κάθε ένα από αυτά έγινε με μεθοδικότητα, σχεδιασμό, όραμα και ατσαλένια αποφασιστικότητα. Το πλέον πρόσφατο ήταν ο σχηματισμός της νέας τουρκικής κυβέρνησης, έπειτα από τις εκλογές, στις 12 Ιουνίου. Ο Ερντογάν άλλαξε αρκετούς υπουργούς –αλλά κράτησε στη θέση τους δύο: Τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Εγκεμέν Μπαγίς στο υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Είναι δύο επιλογές συνέχειας και συνέπειας, άκρως αποκαλυπτικές των προθέσεων του Τούρκου πρωθυπουργού.
Εδώ και 25 μήνες, δηλαδή από την Πρωτομαγιά του 2009 που μπήκε στην κυβέρνηση, ο Νταβούτογλου δεν κουράστηκε ποτέ να μιλά για τον ηγετικό ρόλο που αναζητά η Αγκυρα στην παγκόσμια και περιφερειακή σκακιέρα. Για τη θεωρία των “μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες”, που ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό περίβλημα.
Ο Joshua Walker, από τους έμπειρους αναλυτές του German Marshall Fund, γράφει στις 20 Ιουλίου, στον απόηχο της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία και στην Ελλάδα: “Η Τουρκία καυχιέται σήμερα για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου και, ίσως, την πλέον δυναμική εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή. Οι πρόσφατες εκλογές, που συνέπεσαν χρονικά με την “αραβική άνοιξη”, απλώς υπογραμμίζουν την αυτοπεποίθησή της ως παγκόσμιου παίκτη”.
Η παραμονή στην κυβέρνηση των Νταβούτογλου – Μπαγίς, που έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αποτελεί ένα ισχυρότατο τεκμήριο συνέχειας και συνέπειας στην τουρκική εξωτερική πολιτική. Πού πηγαίνει η Τουρκία, επί των ημερών του Νταβούτογλου στο υπουργείο Εξωτερικών;
-Δεδομένο πρώτο: Απομακρύνεται από την Ευρώπη. Όποιος δεν το βλέπει, απλώς εθελοτυφλεί. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρακτικά βρίσκονται σε αδιέξοδο. Στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή το μεταναστευτικό ανεβαίνει σταθερά. Η επιφυλακτικότητα απέναντι στους Μουσουλμάνους εξελίσσεται σε ποικίλες φοβίες και αρνητικές συμπεριφορές. Ακροδεξιά κόμματα αναφύονται παντού και κερδίσουν πόντους. Οικοδομούν ολόκληρες καμπάνιες πάνω στο αντι-μουσουλμανικό αίσθημα και παρασύρουν στην ίδια κατεύθυνση συντηρητικά κόμματα και ενίοτε ομάδες προοδευτικών πολιτών. Ακόμη και η επίθεση του σφαγέα της Νορβηγίας κάτι μας λέει… Ταυτόχρονα, Τουρκία και ΕΕ διαφωνούν ανοιχτά σε μία ευρύτατη γκάμα θεμάτων, από το μεταναστευτικό και την ελεύθερη εγκατάσταση πολιτών, μέχρι την αγροτική πολιτική και το Κυπριακό.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η οικονομική κρίση, που είναι λογικό να κάνει (τουλάχιστον προς το παρόν) τους Τούρκους να αισθάνονται πολύ καλά, που ΔΕΝ ανήκουν στην όμορφη ευρωπαϊκή οικογένεια. Όσο για την Ελλάδα, οι «πληροφορίες» περί συνυποσχετικού για το Αιγαίο (στις διερευνητικές επαφές) και οι προβλέψεις ότι είμαστε κοντά σε κοινή προσφυγή στη Χάγη, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιστημονική φαντασία. Ακόμη και για την σύγκληση του κοινού υπουργικού συμβουλίου, που εκκρεμούσε για αυτό το καλοκαίρι, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά.
-Δεδομένο δεύτερο: Καθώς η Αγκυρα διαπιστώνει ότι ο δρόμος προς τη Δύση στενεύει και γίνεται κακοτράχαλος, στρέφεται προς ανατολάς. Για την κυβέρνηση του ΑΚΡ υπό τον Ερντογάν, αυτή η εξέλιξη μοιάζει με νομοτέλεια.
Στον συγκεκριμένο χώρο η Τουρκία μπορεί να αισθάνεται “ανώτερη”. Μία χώρα – μοντέλο, που προηγείται στον εκδημοκρατισμό, στις οικονομικές μεταρρθμίσεις και διεκδικεί με αξιώσεις τον ηγετικό ρόλο στον αραβικό κόσμο. Είναι έτοιμη να τον κερδίσει; Aυτό απομένει να το δούμε και, πάντως, δεν θα είναι εύκολο. Το Ιράν διατηρεί ακριβώς τις ίδιες βλέψεις. Πού μπορεί να “μετρηθούν” η Άγκυρα με την Τεχεράνη; Την απάντηση δίνει ο Ερσίν Καλαϊτσίογλου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Sacanci, σε άρθρο του –και πάλι στο German Marshall Fund, στις 15 Ιουλίου: “Το Παλαιστινιακό είναι η ευκολότερη λύση για κάθε χώρα, προκειμένου να επιχειρήσει να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη σε αυτή την περιοχή. Το Ιράν έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο θέμα για πολλά χρόνια. Για να διεκδικήσει η Τουρκία τον ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ήταν απαραίτητη μία σκληρή κριτική στο Ισραήλ για το Παλαιστινιακό.” Όσοι βιάστηκαν να συμπεράνουν, λοιπόν, πως η Τουρκία, έπειτα από την επίσκεψη της Χίλαρι, θα σπεύσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, έπεσαν έξω.
Η ψυχρότητα στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ αποτελεί δομικό στοιχείο της νεο-οθωμανικής οπτικής στην εξωτερική πολιτική της. Ωστόσο, η υλοποίηση των μεγαλεπήβολων οραμάτων του Ερντογάν περνά από την αναδιαμόρφωση των συσχετισμών στο εσωτερικό της χώρας – δηλαδή, από την ανακατανομή της εξουσίας. Η σχεδόν «βελούδινη» αλλαγή φρουράς στα ηγετικά κλιμάκια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που έδωσε στον Ερντογάν την ευκαιρία να εξουδετερώσει μία ακόμη ομάδα από τους εκπροσώπους του στρατιωτικού κατεστημένου που τον αμφισβητεί, επιβεβαιώνει την σταδιακή επικράτησή του στο εσωτερικό παιχνίδι εξουσίας. Ο επόμενος στόχος του Ερντογάν είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση, που στοχεύει στην οριστική αποδυνάμωση των στρατηγών και των δικαστών – δηλαδή των σημαντικότερων φορέων εξουσίας που συνδέονται με το λεγόμενο «κοσμικό» κράτος. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Ακιόλ, σε ανάλυσή του στο «Foreign Affairs» στις 8 Ιουλίου, εξηγούσε συνοπτικά πόσο σημαντικό είναι το διακύβευμα της μάχης για την συνταγματική μεταρρύθμιση: «Τα επόμενα χρόνια, το ΑΚΡ θα πρέπει να ανταποκριθεί στις λαϊκές επιταγές για ένα νέο, φιλελεύθερο Σύνταγμα και να οικοδομήσει πολιτική συναίνεση ώστε να το επικυρώσει – κάτι που θα απαιτήσει συνεννόηση ανάμεσα στους συντηρητικούς και στους κοσμικούς της Τουρκίας, αλλά και ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους. Αν ο Ερντογάν κατορθώσει να επιτύχει αυτή την ευρεία συναίνεση, τότε πραγματικά ίσως μπορέσει να μετατρέψει την Τουρκία σε φάρο δημοκρατίας για όλα τα άλλα μουσουλμανικά έθνη…»






http://www.aixmi.gr/index.php/soultanos-erdogan-sto-throno-tourkias/
 
Status
Not open for further replies.