Ώρα για Whisky.

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Εχω ζήσει 6μηνο πολλά χρόνια πριν αλλά τότε δεν έπινα αλκοόλ ακόμα. Σκοπεύω να κάνω όμως ένα ταξιδάκι δώρο στον πατέρα μου τον ερχόμενο Οκτώβρη και θα επισκεφτούμε τα αποστακτήρια της Μακαλαν.

Αν θυμάμαι καλά πετάς από δω Αμπερντιν και από κει πας με λεωφορείο ή νοικιάζεις αυτοκίνητο αν τολμάς.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανωθεί ταξιδάκι για τους φίλους του νήματος μόλις τελειώσει αυτή η ανοησία που ζούμε. Εγώ είμαι μέσα το λέω από τώρα. Πείτε ημερομηνίες που σας βολεύει μέσα στο 2022 για να είναι όλοι εμβολιασμένοι και φύγαμε.

Το σε ποιο ή ποια αποστακτήρια θα πάμε συγκεκριμένα δεν με ενδιαφέρει....η παρέα μετράει. Χαλαρά μαζευόμαστε 10-15 άτομα.
Λυπάμαι τον ξενοδόχο που θα κάνει το λάθος να μας φιλοξενήσει...:ADFADF1::Banane0:
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,778
Βόλος
Για να ξαναγυρίσουμε στο ουίσκι, έχει πάει κάποιος από εσάς στη Σκωτία, και ειδικότερα σε κάποιο αποστακτήριο; Ή στην Ιρλανδία ίσως;
Στο Bushmill, από σπόντα. Εγώ δεν έπινα ουίσκυ. Εκεί δοκίμασα το malt 16 ετών και είπα "α, τελικά είναι καλό αυτό το πράμα".
Στα μεγάλα θέλει σίγουρα προσυννενόηση με συγκεκριμένη ώρα για τη ξενάγιση του γκρουπ.
Έχω γνωστό που έκανε "αποστακτηριότσαρκα" στα Χάιλαντς για μια εβδομάδα. Είχε πάει με το αυτοκίνητο και γύρισε φορτωμένος!
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Αχ αυτό το bushmills 16.....θα πάω να δω μήπως το χει η κάβα....το είχα δοκιμάσει πολύ παλιότερα και ήταν πολύ ωραίο. Πάνε 15 χρόνια σίγουρα.

Ερωτηση...ανάμεσα από το 10ρι και το 16ρι έβγαζαν ποτέ κάτι ενδιάμεσο σε έτη ωρίμανσης η όχι?
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Αυτό το νήμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει! :rolleyes:

Ανεβάζει την ενημέρωση στα ύψη! :a0210:

Μία κατηγορία από μόνο του! :blink:


Ε...αφού μπήκατε ολοι και βοηθάτε, ανεβαίνει και η ποιότητα. Εγώ με μια ερώτηση άρχισα το νήμα και δες τι ωραία που εξελίσσεται.....και γω κρυφοκαμαρώνω εδώ και μερικές μέρες.

Εκείνο το παλικάρι με τον φίλο με την απίστευτη συλλογή έχουμε καιρό να διαβάσουμε, ίσως έχει να μας πει τίποτα κορυφαίο! Πολλές σελίδες πριν είχε πει κάτι για κάτι Kavalan αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν θυμάμαι και το username ...πρέπει να πάω πίσω να ψάξω.

Υ.Γ. ...ακόμη Kavalan δεν αξιώθηκα να δοκιμάσω.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,485
Πειραιας
Re: Απάντηση: Ώρα για Whisky.

Φίλος Άγγλος (ίδιος ο Ian Anderson λέμε..) μόνιμος κάτοικος Εύβοιας και γερός πότης, για φθηνό whiskey προτιμά το Teachers.

Και ενας αλλος το Haig και ένας άλλος το bells και παει λέγοντας
Μπίλλυ μου ζήτημα γεύσης είναι.....τίποτα άλλο.
Είναι σαν να πας εσύ στην Αγγλία και τους πεις ότι προτιμάς τσίπουρο Αποστολάκη ,που εμενα μου αρεσει και του Θοδωρη όχι .
Eβλεπα μια κωμική σειρα στο Netflix (ακίνητο παιχνίδι την λενε) που είνει γυρισμένη στην Σκωτία
Ένας φίλος μου είχε πει ότι οι Αγγλαρες πίνουν τοπικά ποτά που ούτε τα ξέρουμε και στο μπαρ της σειράς, ήταν πρώτη μουρη στο Καβούρι jw,περδικα και bells.
Παιδιά μόνο τον ουρανίσκο σας εμπιστευτείτε....κανέναν άλλο :ernaehrung004:
 

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
14,852
Αθήνα με απόσπαση.
Εννοείται Μιχάλη πως είναι ζήτημα γεύσης, προσωπικά το teachers δεν μου λέει κάτι το ιδιαίτερο.
Απλά προφανώς επειδή είναι πότης, προτιμά κάποιο φθηνό για να πίνει πιο πολύ!
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,485
Πειραιας
Δεν δοκιμάσει ποτέ από μούρο και σύκο, ούτε ήξερα ότι το κάνουμε έτσι εδώ χαμηλά στα Βαλκάνια. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω ώστε να το συγκρίνω με Σερβική και βουλγαρική Rakija που γίνεται από δαμάσκηνα. Το απο σύκο το φαντάζομαι κοντινό και με έντονη γεύση. Το από μούρο το φαντάζομαι με πιο διακριτική γεύση αλλα υπέροχο ανάλαφρο άρωμα. Αλλα αυτα τα υπαγορεύει η λογική, στην πράξη μπορεί να έχουν τελείως μυστήρια αποτελέσματα. Είναι συνήθως σπιτικά αποστάγματα όπως προαναφερθηκε.......Επίσης περιμένω με ανυπομονησία να μου μάθουν φίλοι τον Ιούνιο πως να φτιάχνω σπιτική Ουκρανική Horilka με καυτερό τσιλι.

Θοδωρή τα έχω δοκιμάσει όλα τα Σερβικά, σε απευθείας σύγκριση με ρακι.
Ο θείος ο Βογιάς δικά του αποστάγματα από δαμάσκηνα, σύκα , μυρτιλα,βερυκοκα και ενα καρο αλλα που δεν θυμαμαι και γω ρακες απο Κρητη και Ηπειρο.
Μακράν (για μενα) ωραιότερη γεύση τα δαμάσκηνα.
Ο θείος μου την ρακί.
Άντε βγάλε άκρη!
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,485
Πειραιας
Re: Απάντηση: Ώρα για Whisky.

Εννοείται Μιχάλη πως είναι ζήτημα γεύσης, προσωπικά το teachers δεν μου λέει κάτι το ιδιαίτερο.
Απλά προφανώς επειδή είναι πότης, προτιμά κάποιο φθηνό για να πίνει πιο πολύ!

Και γω γι'αυτό το ανέφερα
Και μένα teachers μου είχαν πει σαν καλό από τα φτηνά,αλλά δεν μου πολυ-άρεσε.
Από τα φτηνά ,γευστικά προτιμώ το grands ή το dewars
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Θοδωρή τα έχω δοκιμάσει όλα τα Σερβικά, σε απευθείας σύγκριση με ρακι.
Ο θείος ο Βογιάς δικά του αποστάγματα από δαμάσκηνα, σύκα , μυρτιλα,βερυκοκα και ενα καρο αλλα που δεν θυμαμαι και γω ρακες απο Κρητη και Ηπειρο.
Μακράν (για μενα) ωραιότερη γεύση τα δαμάσκηνα.
Ο θείος μου την ρακί.
Άντε βγάλε άκρη!

Μου άρεσε και μένα πολύ το δαμάσκηνο , σχεδόν ένιωθα οτι μασουλάω το φρούτο ένα πράμα. Αυτό που ειχα δοκιμάσει ήταν σπιτικό αλλά τις προάλλες είχα πάει από του Panoramix και είχε ένα πολύ ωραίο που ήταν απο εργοστάσιο κανονικά. Νομίζω οτι μου είπε οτι του το είχε φέρει πελάτης από την δουλειά ή συνεργάτης ή κατι τέτοιο τελοσπάντων.... θα τον ρωτήσω αύριο.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,485
Πειραιας
Χθες βγηκε η τελικη ετυμηγορια (βασει των δικων μας ουρανισκων) για αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/11438669/Αβάντες-Grace-Τζιν-700ml.html
Αστο να υπαρχει για κανενα αλλον.
Ασε που οταν του ριχνεις το τονικ, θολωνει σαν ουζο.
Παραξενη ιστορια......τζαμπα το 35αρι.