Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Για να ξαναγυρίσουμε στο ουίσκι, έχει πάει κάποιος από εσάς στη Σκωτία, και ειδικότερα σε κάποιο αποστακτήριο; Ή στην Ιρλανδία ίσως;
Στο Bushmill, από σπόντα. Εγώ δεν έπινα ουίσκυ. Εκεί δοκίμασα το malt 16 ετών και είπα "α, τελικά είναι καλό αυτό το πράμα".Για να ξαναγυρίσουμε στο ουίσκι, έχει πάει κάποιος από εσάς στη Σκωτία, και ειδικότερα σε κάποιο αποστακτήριο; Ή στην Ιρλανδία ίσως;
Αυτό το νήμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει!
Ανεβάζει την ενημέρωση στα ύψη! :a0210:
Μία κατηγορία από μόνο του! :blink:
Φίλος Άγγλος (ίδιος ο Ian Anderson λέμε..) μόνιμος κάτοικος Εύβοιας και γερός πότης, για φθηνό whiskey προτιμά το Teachers.
Δεν δοκιμάσει ποτέ από μούρο και σύκο, ούτε ήξερα ότι το κάνουμε έτσι εδώ χαμηλά στα Βαλκάνια. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω ώστε να το συγκρίνω με Σερβική και βουλγαρική Rakija που γίνεται από δαμάσκηνα. Το απο σύκο το φαντάζομαι κοντινό και με έντονη γεύση. Το από μούρο το φαντάζομαι με πιο διακριτική γεύση αλλα υπέροχο ανάλαφρο άρωμα. Αλλα αυτα τα υπαγορεύει η λογική, στην πράξη μπορεί να έχουν τελείως μυστήρια αποτελέσματα. Είναι συνήθως σπιτικά αποστάγματα όπως προαναφερθηκε.......Επίσης περιμένω με ανυπομονησία να μου μάθουν φίλοι τον Ιούνιο πως να φτιάχνω σπιτική Ουκρανική Horilka με καυτερό τσιλι.
Εννοείται Μιχάλη πως είναι ζήτημα γεύσης, προσωπικά το teachers δεν μου λέει κάτι το ιδιαίτερο.
Απλά προφανώς επειδή είναι πότης, προτιμά κάποιο φθηνό για να πίνει πιο πολύ!
Θοδωρή τα έχω δοκιμάσει όλα τα Σερβικά, σε απευθείας σύγκριση με ρακι.
Ο θείος ο Βογιάς δικά του αποστάγματα από δαμάσκηνα, σύκα , μυρτιλα,βερυκοκα και ενα καρο αλλα που δεν θυμαμαι και γω ρακες απο Κρητη και Ηπειρο.
Μακράν (για μενα) ωραιότερη γεύση τα δαμάσκηνα.
Ο θείος μου την ρακί.
Άντε βγάλε άκρη!