Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Μα για να έχουμε λιγότερο κράτος,κοντεύουν να πουλήσουν και την Ακρόπολη.Η ταμπέλλα είναι το θέμα ή η ουσία;

Πρώτα διέλυσαν,καταλήστευσαν,απαξίωσαν μια σειρά δυναμικούς και δυνητικά κερδοφόρους οργανισμούς,επιχειρήσεις,τράπεζες και μετά τους πούλησαν για...λιγότερο κράτος.

Ο γέρος Καραμανλής κι η πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,εξαγόρασε όλες τις "πτωχευμένες" επιχειρήσεις,αφού πρώτα οι ιδιοκτήτες τους έκαναν ανεξέγκτα κόττερα,άλλες επενδύσεις,καταθέσεις κλπ τα θαλασσοδάνεια που τους έδωσαν.Μετά βέβαια,οι περισσότερες έκλεισαν και δεν υπάρχουν πιά(αυτές είναι οι προβληματικές).

Περισσότερο ή λιγότερο κράτος...Δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα.Ποιοτικό είναι...Τι είδους κράτους θα έλεγα εγώ...

Χρειαζόμαστε πάνω απ' όλα τίμιους,έμπειρους και ορθολογιστές δημόσιους λειτουργούς και πολιτικούς.Χρειαζόμαστε άλλες επενδυτικές και παρεμβατικές κρατικές πρακτικές.Χρειαζόμαστε να πάνε μέσα και να δημευθούν κάποτε επιτέλους οι περιουσίες,όλων των απατεώνων...Χρειαζόμαστε νέο σύστημα παιδείας...Χρειάζεται πάνω απ' όλα ο ελληνικός λαός να ξυπνήσει απο τον λήθαργο κάποτε...

Αν δεν γίνουν όλα αυτά,θα περιμένουμε κάθε φορά,τον απο μηχανής Θεό...
 
Last edited:

nikosGX

Supreme Member
9 November 2007
7,544
Βασικά χρειάζεται να πηγαίνουν φυλακή οι κλέφτες. Σε καθεστώς ατιμωρησίας είναι τελείως φυσικό να αλωνίζουν οι απατεώνες. Εδώ και 20 χρόνια έχουν ακουστεί άπειρα σκάνδαλα. Ούτε ένα δεν είχε επιπτώσεις.
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Τι προσδιορίζεις εσείς αγαπητέ έως φιλελεύθερη η και νεοφιλελεύθερη πολιτική
έτσι να καταλάβουμε που διάολο εφαρμόστηκε και δούλεψε αυτή η ριμάδα η νοοτροπία έστω σε πολιτικό επίπεδο σκέψης , είτε σε μια απτή οικονομική πλατφόρμα ,
η άπλα παραδειγμάτισε μου κάποια χώρα που λειτούργησε σε συνδυασμό μετά προαναφερθέντα

Αναφέρθηκα στα όσα έγραψε ο Dipie και μεταξύ αυτών ανεφερε και το γεγονός της εκτεταμένης διαφθοράς στο δημόσιο (που συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει και είναι πολύ εκτεταμένη). Στα αίτια όμως "'όλων των δεινών" έβαλε την "καραδεξιά και νεοφιλελευθερη πολιτική" που ισχυρίζεται ότι εφαρμόστηκε και ακριβώς εδώ διαφωνώ ότι δηλαδή δεν εφαρμόστηκε ποτέ τετοια πολιτική στην Ελλάδα, αλλιώς το πρώτο της μέλημα θα ήταν να μειώσει τον αριθμό των ΔΥ ενω εδω με την προηγούμενη κυβέρνηση αυξήθηκαν κατά 100 χιλιάδες σε 5.5 χρόνια. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχε δώσει σωρεία σοβαρών κινήτρων για επενδύσεις και κυρίως για ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις και όσες δημιουργούν θέσεις εργασίας. Τίποτε απο αυτά δεν είδαμε, ως εκ τούτου εγω θεωρώ αυτή την πολιτική "σοσιαλίζουσα" και όχι "φιλελεύθερη ή νεοφιλελεύθερη".
Οσο για την "διαφθορά" δεν είναι αριστερό ή δεξιό χαρακτηριστικό....ενδεχομένως να είναι εγγενές χαρακτηριστικό της φυλής, αλλά πάντως εμφανίζεται σε κάθε απόχρωσης καθεστώτα και κυρίως έχει να κάνει πιστεύω με την ευρύτερη νοοτροπία ατιμωρησίας που έχει επικρατήσει στην χώρα μας και σε ότι αφορά το δημόσιο και με την άποψη ότι η δίωξη ενός διεφθαρμένου υπαλλήλου μπορεί να εμφανιστεί σαν πολιτική δίωξη, το ίδιο και η δίωξη ενός διεφθαρμένου πολιτικού.
Απο εκει και πέρα τα άλλα που με ρωτάς θα απαιτούσαν σελίδες ολόκληρες για να αναλυθούν, αν όμως επιμένεις και επειδή και πρόσφατα το έγραψα σε άλλο thread μπορω να σου δείξω την Νότια Κορέα σαν χώρα που ασκεί (νεο)φιλελεύθερη οικονομική πολιτική και την Βόρεια Κορέα σαν χώρα που κάνει ακριβώς το αντίθετο (μιλάμε για οικονομία και μόνο και παραβλέπουμε το θέμα "ανθρώπινες ελευθερίες")
Σήμερα πάντως η μεγαλύτερη φιλελεύθερη χώρα του πλανήτη (μιλάω και πάλι για οικονομία και όχι για πολιτικές ελευθερίες) είναι η Κίνα, πριν λίγο έβλεπα ενα ντοκιμαντερ σε γαλλικό κανάλι για ένα εργοστάσιο κατασκευής "οθονών αφής" για κινητά στην Νότιο Κίνα το οποίο απασχολεί 14χιλιάδες άτομα και παράγει πλέον το 50% της παγκόσμιας παραγωγής οθονών αφής στον πλανήτη! Εννοείται πως οι μισθοί είναι χαμηλοί αλλά με πολύ αργό ρυθμό ανεβαίνουν και αυτοί και προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι σε 20 χρόνια τα κινέζικα ενδεχομένως να ανταγωνίζονται τα αγγλικά σαν γλώσσα που θα μαθαίνουμε στα παιδιά μας και ότι σαν χώρα και σαν άτομα μπορούν να δεχτούν θυσίες ακόμη και ετών για να φτάσουν κάποτε σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να απολαύσουν τότε τους καρπούς των προσπαθειών τους. Παντως και τοτε θα μοιράζουν ένα μέρος μόνο της υπεραξίας και θα κρατάνε το μεγαλύτερο ποσοστό για επανεπένδυση, η γνωστή τακτική του μέρμηγκα δηλαδή (ενω σε μας ισχύει αυτή του τζίτζικα!).
Αν λοιπόν σήμερα έμπαινε στο Στοίχημα σε πόσα χρόνια το κατα κεφαλήν εισόδημα των Κινέζων θα είναι μεγαλυτερο απο αυτό των Ελλήνων υπάρχει κανείς που θα απαντούσε ποτέ; Ολοι ξέρουμε ότι αυτό θα συμβεί, δεν γνωρίζουμε μόνο αν θα πάρει 15χρόνια, 20 χρόνια ή 30. Εγω θα τολμήσω να προβλέψω ότι σε 20 ή 30 χρόνια θα μας έχει ξεπεράσει και η Αλβανία, δεν έχω καμιά αμφιβολία γι αυτό, άλλωστε και την όποια παραγωγή στην Ελλάδα πάλι αυτοί την βγάζουν!
Η χώρα λοιπόν πάει ......κατα διαβόλου, τα πράγματα δύσκολα είναι αναστρέψιμα (ή ανατάξιμα) και το κυριότερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν δίνουμε καμία προτεραιότητα σαν κρατος και σαν άτομα στην παραγωγή πλούτου, παρά μόνο διαφωνούμε συνέχεια για την μοιρασιά της πίτας. Βεβαίως θα πρεπει να παταχθεί η διαφθορά (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) αλλά μην νομίζετε ότι μόνο με αυτό θα λύσουμε τα προβλήματά μας. Το πρόβλημα είναι στο "μυαλό" και στην κατεύθυνση που πρεπει να δώσουμε στα οικονομικά μας πράγματα που εγω θεωρώ ότι πρέπει να είναι καθαρά φιλελεύθερη με το κράτος να έχει καθαρά και μόνο τον ελεγκτικό και συντονιστικό ρόλο, καθώς και αυτόν της κοινωνικής πολιτικής για δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου (γιατι όντως η καλύτερη παραγωγή πλούτου δημιουργει ανισότητες). Αλλωστε αν είχε μόνο το 1/3 των τωρινών του υπαλλήλων ακόμη και με τα ίδια έσοδα θα είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες κοινωνικής πολιτικής, χώρια που αν τα υπόλοιπα 2/3 απασχολούνταν σε παραγωγικές επιχειρήσεις τα δημόσια έσοδα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα.
Σημειώστε ότι τα παραπάνω μπορούν να εφαρμοστούν και απο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα (άλλωστε στην Κίνα εφαρμόζονται απο Κομμουνιστικό!)
 
28 June 2006
2,941
Ο Πάσχος είναι πανέξυπνος Κωνσταντίνε.Λέει μισές αλήθεις και μισά ψέμματα αλλά μέ πειστικό τρόπο..
Πολλοί θα μπορούσαν να συμφωνήσουν γιά τίς ιδεοληψίες τής Μεταπολίτευσης,αλλά το θέμα τής Οικονομίας επιμελώς τό αποφεύγει..

Γιατί αν ευθυνεται απο την μιά πλευρά ο ´λαϊκισμός´πού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα(αν και απο τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου ολο γιά λιτότητα άκουγα)υπάρχει απο την αλλη και η τεράστια αγριότητα τής χωρίς ορια ελεύθερης αγοράς όπου ο πολίτης δέν έχει καμιά προστασία.

Συγγνώμη για το "ψαλίδισμα" ήθελα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη παράγραφο...

Σαφώς και δεν διαφωνούμε σ' αυτό Σπύρο. Γι' αυτό λέω κι εγώ ότι δεν είναι φυσικά η μόνη και ούτε η κύρια αιτία του προβλήματος.

Πλην όμως, το βλέπουμε όλοι, κι εγώ στη δουλειά ιδιαίτερα, κάθε φορά που πάει να μπει μια σειρά σε κάτι, αντιδρούν σχεδόν οι πάντες.

Ο προαναφερθείς αριστερίζων λαϊκισμός είναι μια χαρά ιδεολογική βάση "επιχειρημάτων" για να διατηρηθούν τα κακώς κείμενα που μας βολεύουν.

Τα προβλήματα της οικονομίας μας κατ'εμέ δεν οφείλονται -στην Ελλάδα- στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, γιατί πολύ απλά το οικονομικό μας σύστημα είναι ο άκρατος "σαλτιμπαγκισμός". Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Η διαφθορά δεν είναι χαρακτηριστικό του ενός ή του άλλου οικονομικού συστήματος, αλλά της λειτουργίας των θεσμών.
Να είχαμε τουλάχιστον έστω έναν ακραίο φιλελευθερισμό, που να λειτουργούσε όμως!

Ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, πώς και προς τα που να αντιδράσεις.

Εμείς έχουμε π.χ. ένα σωρό νόμους που προστατεύουν τον πολίτη, οι οποίοι όμως είναι κενό γράμμα!
Για να επιβιώσεις στη χώρα αυτή, πρέπει να έχεις μέσα πίεσης και εκβιασμού: Είσαι τράπεζα? το χρήμα. Λιμενεργάτης "Δεητζής"? παραλύεις το λιμάνι/την ηλεκτροδότηση.

Είσαι π.χ. υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα? έχασες. Δεν πρόκειται η πολιτεία να τηρήσει ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντί σου, ούτε καν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες.

Φταίμε που τους ψηφίζουμε σίγουρα, μα περισσότερο φταίνε αυτοί, επειδή έχοντας την εξουσία, έχουν και τη δυνατότητα να κατευθύνουν τα πράγματα, σε αντίθεση με εμένα που έχω μόνο μια ψήφο.

Όχι λοιπόν ίσος καταμερισμός ευθυνών. Με τίποτα.

Όσο για τον Μανδραβέλη, συμφωνώ για τις μισές αλήθειες, όχι όμως για τα μισά ψέματα. Τουλάχιστον εγώ δεν έχει τύχει σε κείμενό του να βρώ ανακρίβεια.

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα
Κωνσταντίνος
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Σύμφωνο voreios με όλα όσα λες και έχεις δίκιο.
Το θέμα είναι ένα,πότε ρε γμτ θα ξυπνήσουμε σαν λαός πότε!!!!

Δεν σκοπεύουμε να ξυπνήσουμε σύντομα, τα όσα γράφω είναι σαφώς μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία, γι αυτό και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος!
Εχουμε αυτό που μας αξίζει και ενω οι αρχαίοι πρόγονοί μας μεγαλούργησαν γιατι έπαιρναν πάντα τα καλύτερα στοιχεία απο τους άλλους λαούς και αφού τα αφομοίωναν στη συνέχεια τα βελτίωναν, εμείς επιμένουμε εδω και χρόνια να κάνουμε πειράματα που συνεχώς αποτυγχάνουν (για την παιδεία αυτό αλλά και για άλλους τομείς) παρά να αντιγράψουμε ένα επιτυχημένο ξένο σύστημα! Επίσης ποτέ δεν θέλουμε να δούμε ενα πρόβλημα στα μάτια, ώστε τουλάχιστον να ξέρουμε τι θέλουμε να διορθώσουμε και να δούμε για πρακτικές λύσεις. Στο ασφαλιστικό για παράδειγμα και με δεδομένο ότι η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους χειροτερεύει συνεχώς υπάρχουν μόνο 3 λύσεις: Η μειώνεις τις συντάξεις, ή αυξάνεις τις εισφορές ή ανεβάζεις τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (ή λίγο απο τα 3). Δεν υπάρχει τέταρτη...μαγική λύση αλλά εμείς ...την ψάχνουμε ενω ξέρουμε ότι αναγκαστικά σε μία απο τις 3 θα καταλήξουμε (είναι απλά μαθηματικά!) και όσο την ψάχνουμε προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί!
Σε μας πάντα φταίει κάποιος άλλος και πρέπει να πληρώσει εκείνος αλλά ποτέ εμείς! (Αυτό θα μπορούσαν να το πουν πχ οι Αλβανοί για το καθεστώς που είχαν, αφου δεν το είχαν εκλέξει ποτέ αλλά όχι εμείς, τουλάχιστον μετά το 74)
 

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν θες να γίνεις προφήτης, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αντιστοιχήσεις το παρόν με ένα κομμάτι του παρελθόντος και να προσαρμόσεις την εξέλιξη του στα σημερινά δεδομένα.
Σε όλες τις εποχές, υπήρξε η ακμή και η παρακμή. Πόσες φορές διαβάσαμε αυτές τις λέξεις στην ιστορία? Δυστυχώς "κληρωθήκαμε" να ζήσουμε την παρακμή. Επιστροφή δεν υπάρχει, βελτίωση δεν υπάρχει, μόνο ένας αργός κατηφορικός δρόμος με προσωρινά μπαλώματα και μικρές παύσεις.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μην βλέπουμε τηλεόραση διότι άλλο είναι η γνώση της κατάστασης, και άλλο ο πανικός.
Οι "μεγάλοι" όποιοι και αν είναι αυτοί, θέλουν να είμαστε σε πανικό, μην τους κάνετε και αυτό το δώρο, κλείστε τις τηλεοράσεις.
 
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

είναι να μην βλέπουμε τηλεόραση διότι άλλο είναι η γνώση της κατάστασης, και άλλο ο πανικός.
Οι "μεγάλοι" όποιοι και αν είναι αυτοί, θέλουν να είμαστε σε πανικό, μην τους κάνετε και αυτό το δώρο, κλείστε τις τηλεοράσεις.
Και εγω αυτο εχω καταλαβει.
Voreios ειμαι νεος και ακομα δεν εχω καταλαβει τι παιζη εδω στην ελλαδα.Σαφως εσυ ποιο μεγαλος απο εμενα εχεις περασει καταστασεις,και εχεις και αποψη πανω στο θεμα,αλλα τελικα το μονο που καταφερνουμε παντα ειναι να εχουμε τον πανικο αναμεσα μας.
 
Last edited:
28 June 2006
2,941
Δεν σκοπεύουμε να ξυπνήσουμε σύντομα, τα όσα γράφω είναι σαφώς μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία, γι αυτό και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος!
Εχουμε αυτό που μας αξίζει και ενω οι αρχαίοι πρόγονοί μας μεγαλούργησαν γιατι έπαιρναν πάντα τα καλύτερα στοιχεία απο τους άλλους λαούς και αφού τα αφομοίωναν στη συνέχεια τα βελτίωναν, εμείς επιμένουμε εδω και χρόνια να κάνουμε πειράματα που συνεχώς αποτυγχάνουν (για την παιδεία αυτό αλλά και για άλλους τομείς) παρά να αντιγράψουμε ένα επιτυχημένο ξένο σύστημα! Επίσης ποτέ δεν θέλουμε να δούμε ενα πρόβλημα στα μάτια, ώστε τουλάχιστον να ξέρουμε τι θέλουμε να διορθώσουμε και να δούμε για πρακτικές λύσεις. Στο ασφαλιστικό για παράδειγμα και με δεδομένο ότι η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους χειροτερεύει συνεχώς υπάρχουν μόνο 3 λύσεις: Η μειώνεις τις συντάξεις, ή αυξάνεις τις εισφορές ή ανεβάζεις τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (ή λίγο απο τα 3). Δεν υπάρχει τέταρτη...μαγική λύση αλλά εμείς ...την ψάχνουμε ενω ξέρουμε ότι αναγκαστικά σε μία απο τις 3 θα καταλήξουμε (είναι απλά μαθηματικά!) και όσο την ψάχνουμε προσπαθούμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί!
Σε μας πάντα φταίει κάποιος άλλος και πρέπει να πληρώσει εκείνος αλλά ποτέ εμείς! (Αυτό θα μπορούσαν να το πουν πχ οι Αλβανοί για το καθεστώς που είχαν, αφου δεν το είχαν εκλέξει ποτέ αλλά όχι εμείς, τουλάχιστον μετά το 74)

Για το ασφαλιστικό φυσικά έχεις δίκιο, κουκιά μετρημένα είναι οι επιλογές. Αυτό που πρέπει όμως να σταματήσει.. χθες, είναι η εγκληματική υποκρισία - κοροϊδία με τις πρόωρες συντάξεις των μητέρων με "ανήλικα" (τουλάχιστον 15-16 είναι όταν η μαμα πάει για τη σύνταξη) τέκνα.

Αντί να βοηθηθούν οι μητέρες που πραγματικά πνίγονται - όταν τα παιδιά είναι βρέφη- <3 ετών- εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Αν υπάρχει γιαγιά, έχει καλώς. Αν όχι, κόλαση.

Ερχόμαστε λοιπόν, 10-15 χρόνια μετά, τότε που τα παιδιά δεν την έχουν πια τόσο ανάγκη , και την "αποζημιώνουμε" με σύνταξη στα 55!

Μια από τα ίδια: αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν πρέπει, επιμερίζοντας το κόστος σε όλους (ποιός θα αρνηθεί να παίρνει μια μητέρα 2 μωρών επαρκή άδεια ανατροφής?) φορτώνουμε μια άχρηστη χαριστική ρύθμιση, στο ήδη ταλαίπωρο ασφαλιστικό, σαν "αντιστάθμισμα".

Η εξήγηση για την παράνοια αυτή είναι απλή: Δεν υπάρχουν λεφτά. Μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον, έχει ο θεός..
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
λιρες και χρυσος εχουν νοημα ?

να αγορασει κανεις ( μετατρεποντας δλδ τις καταθεσεις του ? )

η ουτε αυτο ?
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Για το ασφαλιστικό φυσικά έχεις δίκιο, κουκιά μετρημένα είναι οι επιλογές. Αυτό που πρέπει όμως να σταματήσει.. χθες, είναι η εγκληματική υποκρισία - κοροϊδία με τις πρόωρες συντάξεις των μητέρων με "ανήλικα" (τουλάχιστον 15-16 είναι όταν η μαμα πάει για τη σύνταξη) τέκνα.

Αντί να βοηθηθούν οι μητέρες που πραγματικά πνίγονται - όταν τα παιδιά είναι βρέφη- <3 ετών- εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Αν υπάρχει γιαγιά, έχει καλώς. Αν όχι, κόλαση.

Ερχόμαστε λοιπόν, 10-15 χρόνια μετά, τότε που τα παιδιά δεν την έχουν πια τόσο ανάγκη , και την "αποζημιώνουμε" με σύνταξη στα 55!

Μια από τα ίδια: αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν πρέπει, επιμερίζοντας το κόστος σε όλους (ποιός θα αρνηθεί να παίρνει μια μητέρα 2 μωρών επαρκή άδεια ανατροφής?) φορτώνουμε μια άχρηστη χαριστική ρύθμιση, στο ήδη ταλαίπωρο ασφαλιστικό, σαν "αντιστάθμισμα".

Η εξήγηση για την παράνοια αυτή είναι απλή: Δεν υπάρχουν λεφτά. Μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον, έχει ο θεός..

Συμφωνώ απολύτως με όσα λες!
Παντως τα μεγεθη είναι σχετικά και το 55 θα λέγαμε....μακάρι να ήταν σε κάποιες περιπτώσεις! Η αδερφή φίλης μου βγήκε στην (μειωμένη) σύνταξη απο την Εθνική Τράπεζα (κρατηθείτε) στα 33 της! (15ετία ενω μπήκε 18 ετών). Ειναι τώρα 56 ετών και ήδη παίρνει σύνταξη εδώ και 23 χρόνια, αν ζήσει 86 σαν τον πατέρα τους (που λογικά ως γυναίκα θα πάει παραπάνω) θα έχει πάρει σύνταξη ....επι 53 χρόνια, ενω συνεισέφερε μόνο 15! Τετοια εγκλήματα κατα των ταμείων δεν έγιναν σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη! Φυσικά όλο αυτό το διάστημα υπάρχει και κανονική ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη, σ αυτή ....δεν υπάρχει μειωμένη!
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

λιρες και χρυσος εχουν νοημα ?

να αγορασει κανεις ( μετατρεποντας δλδ τις καταθεσεις του ? )

η ουτε αυτο ?

Η Αργεντινή όμως δεν είχε ευρώ!
Αν λοιπόν έχεις καλή κρυψώνα στο σπίτι και δεν φοβάσαι τους κλέφτες κράτα τα ευρώ σου στο σπίτι, έτσι κι αλλιώς τα επιτόκια ακόμη και για προθεσμιακές καταθέσεις είναι πολύ μικρά! Πριν λίγους μήνες που "εκλεισα" κάποια λεφτά των παιδιών πάντως...απείλησα την τράπεζα ότι θα τα πάρω στο σπιτι αλλά δεν συγκινήθηκαν να δώσουν καλύτερο επιτόκιο!
 

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,627
Συμφωνώ απολύτως με όσα λες!
Παντως τα μεγεθη είναι σχετικά και το 55 θα λέγαμε....μακάρι να ήταν σε κάποιες περιπτώσεις! Η αδερφή φίλης μου βγήκε στην (μειωμένη) σύνταξη απο την Εθνική Τράπεζα (κρατηθείτε) στα 33 της! (15ετία ενω μπήκε 18 ετών). Ειναι τώρα 56 ετών και ήδη παίρνει σύνταξη εδώ και 23 χρόνια, αν ζήσει 86 σαν τον πατέρα τους (που λογικά ως γυναίκα θα πάει παραπάνω) θα έχει πάρει σύνταξη ....επι 53 χρόνια, ενω συνεισέφερε μόνο 15! Τετοια εγκλήματα κατα των ταμείων δεν έγιναν σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη! Φυσικά όλο αυτό το διάστημα υπάρχει και κανονική ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή περίθαλψη, σ αυτή ....δεν υπάρχει μειωμένη!

Κάνουμε την τρίχα τριχιά μου φαίνεται ή για να το πω καλύτερα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα.
Και το λες έγκλημα κατά των ταμείων?
Τι να πούνε χιλιάδες (μην πω εκατομμύρια) που παίρνουν σύνταξη στα 35 χρόνια εργασίας (και περισσότερα) και ζουν το πολύ 10 - 12 χρόνια μετά?
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,518
Θεσσαλονικη
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

λιρες και χρυσος εχουν νοημα ?

να αγορασει κανεις ( μετατρεποντας δλδ τις καταθεσεις του ? )

η ουτε αυτο ?

Αυτη τη στιγμη οχι,ειναι αρκετα υψηλη η τιμη του.Αυτο μπορεις να το κανεις οταν θα εχει πεσει η τιμη του σε φυσιολογικα επιπεδα.Παντα παραμενει βεβαια το προβλημα της ασφαλειας,αλλα αρκετοι εχουν βρει σχεδον ασφαλεις τροπους
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,518
Θεσσαλονικη
Ας μην ξεχνουμε και δεκαδες αξιωματικους που βγαινουν με πληρη συνταξη στα 52-55,εχοντας φθασει σε ανωτατες βαθμιδες και στην συνεχεια ιδιωτευουν ασκοντας καποιο επαγγελμα παραλληλα με την πληρη συνταξη
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Κάνουμε την τρίχα τριχιά μου φαίνεται ή για να το πω καλύτερα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα.
Και το λες έγκλημα κατά των ταμείων?
Τι να πούνε χιλιάδες (μην πω εκατομμύρια) που παίρνουν σύνταξη στα 35 χρόνια εργασίας (και περισσότερα) και ζουν το πολύ 10 - 12 χρόνια μετά?

Δεν λες κατι συγκεκριμένο τωρα, και άλλος μπορει να πεθάνει πριν καν βγει στην σύνταξη. Εσυ συμφωνείς δηλαδή με τον θεσμό της 15ετίας; Και οι πολλές εξαιρέσεις κάνουν τον κανόνα, ο Λοβέρδος προχτες σε τηλεοπτική εκπομπή βρήκε δεκάδες τέτοιες εξαιρέσεις!
Επίσης αν έπαιρναν όλοι σύνταξη για όσα χρόνια δούλευαν, τα ταμεία θα είχαν φαλιρίσει προ πολλού, δεν έχει γίνει έτσι ο υπολογισμός ενώ επιπλέον έχουν υπολογίσει και πολλούς εργαζόμενους για λίγους συνταξιούχους (πχ η μηνιαία σύνταξη στο ταμείο μου είναι -όπως σε όλα- πολύ μεγαλύτερη απο την μηνιαία εισφορά και περιλαμβάνεται φυσικά και η ιατρική περιθαλψη σ αυτά. Αν παίρναν οι συνταξιούχοι όσα πληρώνουν ανα μηνα οι ασφαλισμένοι τοτε οι συντάξεις θα ήταν όλες πολύ μικρότερες!)
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Η Αργεντινή όμως δεν είχε ευρώ!
Αν λοιπόν έχεις καλή κρυψώνα στο σπίτι και δεν φοβάσαι τους κλέφτες κράτα τα ευρώ σου στο σπίτι, έτσι κι αλλιώς τα επιτόκια ακόμη και για προθεσμιακές καταθέσεις είναι πολύ μικρά! Πριν λίγους μήνες που "εκλεισα" κάποια λεφτά των παιδιών πάντως...απείλησα την τράπεζα ότι θα τα πάρω στο σπιτι αλλά δεν συγκινήθηκαν να δώσουν καλύτερο επιτόκιο!

δλδ να τα παρουμε παντως απο τις τραπεζες ... ?

να τα φυλαμε σπιτι ?

μετρητα ( ευρω ) οχι χρυσος δλδ αλλα στο σπιτι ?
 

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

δλδ να τα παρουμε παντως απο τις τραπεζες ... ?

να τα φυλαμε σπιτι ?

μετρητα ( ευρω ) οχι χρυσος δλδ αλλα στο σπιτι ?

Τωρα τι να σου πω! Αν έχεις τόσο πολλά ...μοιρασε τα σε πολλά καλάθια, αυτή η αρχή είναι γενικός και διαχρονικός κανόνας. Αν πιστεύεις ότι θα βγούμε απο το ευρώ ή θα μας πετάξουν έξω, τότε πάρτα! Αν πάντως αύριο πάμε όλοι μαζί στις τράπεζες και ζητήσουμε τα λεφτά μας οι τράπεζες καταρρέουν, ακόμη και η ισχυρότερη, αφού νομίζω πως μόνο το 10% των καταθέσεων οφείλουν να έχουν διαθέσιμο. Σε περίπτωση πτωχευσης νομίζω πως και πάλι το ευρω θα είναι η πραγματική ανταλλακτική αξία (εδω εχει υποκαταστήσει το τοπικό νόμισμα και σε χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη!)
 
Status
Not open for further replies.