Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

kanakiani

New member
7 February 2010
94
SALAMIS
Θα σου μιλήσω για καθαρά λεφτά.
Ο βασικός μου μισθός είναι 650 ευρώ τα οποία με τα επιδόματα γίνονται 1200.
Υπ'όψιν πως σε αυτό βοηθάει το γενναίο επίδομα ταμείου. Αν δεν ήμουν ταμίας θα έπιανα μετά βίας τα 1000.Επίσης πριν προσληφθώ στην ΕΤΕ δούλευα σε super market όπου και πάλι δεν συμπλήρωνα 8ωρο. Δεν ξέρω αν μπερδεύτηκες με το ωράριο πελατών αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι μετά το κλείσιμο των ταμείων έχει δουλειά που ούτε καν φαντάζεσαι.Σαφώς και στην ΕΤΕ όπως άλλωστε και σε κάθε Ελληνική επιχείρηση υπάρχουν οι καλοπερασάκηδες και τα θύματα.

Τι σχέση έχει το ποσοστό που αναφέρεις;
Γιατί μου εύχεσαι τα καλύτερα; Στον πόλεμο θα πάω?

Tσάμπα χαλάς τη ζαχαρένια σου.
Με τόσο πιπίλισμα από τα μέσα έχει χαθεί το τόπι τελείως.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα όλοι είναι τεμπέληδες εκτός από εμένα.
Και φυσικά όλους αυτούς τους τεμπελχανάδες τους πληρώνω εγώ. Τι να λέμε τώρα!!

Ποιος έχει δουλέψει με μαζική και δεν έχει ακούσει το μαγικό " εγώ σε πληρώνω με τα λεφτά μου".
Τέσπα, θα κλείσω και δεν θα συμμετάσχω σε άλλο ποστ στο θέμα γιατί δεν έχει και νόημα, λέγοντας ότι
όποιος περιμένει σε ουρά πάνω από 5-10 λεπτά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) καταρχάς δεν σέβεται τον εαυτό του.
Σιγά μη σεβαστεί τους άλλους.

(χωρίς καμιά διάθεση φιλονικίας ή ειρωνίας αλλά ρε παλικάρια έτσι είναι , με συγχωρείται δηλαδή).
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Για να μην λεμε μονο για τις πιθανες εκατομβες στις δικες μας τραπεζες.....



Ο τραπεζικός κολοσσός UBS θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους.


Ο ελβετικός κολοσσός του τραπεζικού τομέα UBS αναμένεται να προχωρήσει στις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Tages Anzeiger.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει μάλλον τις απολύσεις μαζί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριμήνου στις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι περισσότερες απολύσεις αναμένεται να γίνουν στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και Πληροφορικής, το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί 8.200 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 3.200 στην Ελβετία, αναφέρει η ίδια πηγή.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η τράπεζα απασχολούσε 63.520 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων 22.500 στην Ελβετία.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Περισσεύουν 4.000 υπάλληλοι μετά τις συγχωνεύσεις



Γόρδιος δεσμός για τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται είναι το θέμα των εργαζομένων. Από τη μια, η διπλοκάλυψη των καταστημάτων και των διοικητικών υπηρεσιών δημιουργεί πλεονάζον προσωπικό και, από την άλλη, οι τραπεζίτες γνωρίζουν ότι αν διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τους εργαζόμενους, κινδυνεύουν να ξεκινήσουν «με το αριστερό» την κοινή τους πορεία. Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων, ενώ επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που περιμένουν να μάθουν το σχέδιο δράσης των διοικήσεων.
Το μεγάλο αγκάθι στις συγχωνεύσεις είναι η διπλοκάλυψη που παρατηρείται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες καταστήματα, κυρίως στα αστικά κέντρα. «Υπάρχουν δρόμοι και πλατείες όπου τα καταστήματά μας είναι κυριολεκτικά δίπλα δίπλα», εξηγεί υψηλόβαθμος τραπεζίτης. Το κόστος λειτουργίας αυτών των καταστημάτων, αλλά και το γεγονός ότι οι τραπεζικές εργασίες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο ναδίρ είναι ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των διοικήσεων. «Οταν τα πράγματα πήγαιναν καλά, ανοίγαμε νέα καταστήματα σχεδόν κάθε μέρα. Τότε δίναμε δάνεια και ο κόσμος ερχόταν στις τράπεζες. Τώρα, ακόμα και αν μέναμε μόνοι μας, θα έπρεπε να μειώσουμε τα καταστήματα», εξηγούν τραπεζίτες.
Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις, από τα περίπου 2.500 καταστήματα που θα έχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι τρεις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς), όταν ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις, υπολογίζεται ότι δεν χρειάζονται περίπου 350-400. Και αυτό, ενώ το συνολικό ποσοστό διπλοκάλυψης φτάνει ακόμη και το 40% στα αστικά κέντρα.
Τα εν λόγω καταστήματα στελεχώνονται σήμερα από περίπου 3.500-4.000 εργαζομένους.
Παράλληλα, σε μια συγχώνευση μεγάλων τραπεζών υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενοι σε διοικητικές θέσεις που επηρεάζονται από τις εξελίξεις.
Με αυτά τα δεδομένα, τα επιτελεία των τραπεζών έχουν ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού τους σχέδια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση. Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εξετάζονται δύο βασικοί τρόποι δράσης: ο πρώτος είναι να περιμένουν τη συνταξιοδοτική ωρίμαση μέρους του προσωπικού ώστε να μειωθεί το επόμενο διάστημα ο αριθμός των εργαζομένων. Με βάση όσα έχουν ανακοινώσει, οι συνέργειες θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα τριετίας, που σημαίνει ότι ένα τμήμα των εργαζομένων θα έχει συνταξιοδοτηθεί μέχρι τότε. Επιπλέον, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα ωθήσουν στη σύνταξη αρκετούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται προγράμματα στοχευμένης εθελουσίας εξόδου με οικονομικά κίνητρα για συγκεκριμένα τμήματα του προσωπικού, όπου προκύπτει διπλοκάλυψη, χωρίς να διαταραχθεί η εργασιακή ισορροπία.

Επί ποδός η ΟΤΟΕ. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στις τράπεζες προκαλούν ανησυχία και στην ΟΤΟΕ, καθώς το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων ήδη έχει αποστείλει επιστολές στις διοικήσεις, ζητώντας να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, η Ομοσπονδία θα ζητήσει συναντήσεις με τις τράπεζες που συγχωνεύονται για να διαπιστώσει αν υπάρχει κοινωνικό σχέδιο που προβλέπει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, το γεγονός ότι οι συγχωνεύσεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης αποτελεί πολύ άσχημη εξέλιξη. «Αν υπήρχε ανάπτυξη, θα μπορούσε να απορροφήσει τους κραδασμούς», αναφέρει ο κ. Κούκος, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της ΟΤΟΕ που φρονεί ότι οι συγχωνεύσεις δεν έχουν νόημα αν δεν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι και μέτοχοι της ΑΤΕ


Κατά το «πέρασμα» των εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς, δεν τους αναγνωρίστηκε καμιά προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα προσελήφθηκαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι.
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,464
Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν

Σε τι είδους επιδόματα αναφέρονται όμως ? Διότι έτσι θα φανεί εάν έχουν δίκιο η όχι .
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Το θεμα της προυπηρεσιας και μονο που δεν τους αναγνωρισαν -αν ειναι ετσι- για μενα αρκει. Μεγαλη αλητεια.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Αν ήταν σαν κάποιους που έπαιρναν επίδομα υπολογιστή και είχαν γραμμένη τη λέξη "ΚΕΝΟ" στο space bar, τότε καλύτερα να τους το κόψουν...
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,142
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Σε τι είδους επιδόματα αναφέρονται όμως ? Διότι έτσι θα φανεί εάν έχουν δίκιο η όχι .

Τα επιδόματα που έπαιρναν είναι 2.
Το επίδομα ισολογισμού κάθε Μάρτιο και το επίδομα ανάλογα με τα έτη προυπηρεσίας.
Εδώ να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν/υπήρχαν επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης,χρήσης Η/Υ κτλ αλλά και να υπήρχαν εργάζονταν σε μία επιχείρηση που μέχρι πριν 2 χρόνια (2009) έβγαζε κέρδη και να είσαι σίγουρος ότι δεν είχαν μισθούς Golden boys.
Άλλως τε τα Golden boys ποτέ δεν χάνονται.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

αν δεν κάνω λάθος όλος αυτός ο χαμός με τα εργασιακά και τις τριετίες και τις αποζηιώσεις στις απολύσεις γίνεται για τους τραπεζικούς υπαλλήλους που θα φύγουν μετά τις συγχωνεύσεις. Έτσι δεν είναι;
 

Pstelios

AVClub Addicted Member
28 September 2006
2,489
Έτσι δείχνει το πράγμα, θέλουν να λύσουν τα προβλήματα των αφεντικών τους....................
 
28 June 2006
2,941
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

αν δεν κάνω λάθος όλος αυτός ο χαμός με τα εργασιακά και τις τριετίες και τις αποζηιώσεις στις απολύσεις γίνεται για τους τραπεζικούς υπαλλήλους που θα φύγουν μετά τις συγχωνεύσεις. Έτσι δεν είναι;

Και του ΟΤΕ πιθανότατα.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
O Oτε δεν υπεγραψαν κλαδικη συμβαση εργασιας προσφατα ?

Μαλλον για τις τραπεζες ειναι φωτογραφικες διαταξεις....
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Στις 23 ή 30 Νοεμβρίου (Παρασκευή απόγευμα) το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα διαχωριστεί σε καλή και κακή τράπεζα και θα πωληθεί σε μια εκ των 3 ενδιαφερομένων τραπεζών την Νέα Εθνική, Νέα Alpha ή νέα Πειραιώς.

Η Τρόικα με βάση τις τελευταίες πληροφορίες έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα «άπαξ και οι μέτοχοι δεν ανακεφαλαιοποιούν το ΤΤ να διασπαστεί σε καλή και κακή τράπεζα και να πωληθεί».
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,371
Εκεί ψηλά.....
Πιθανή κρατικοποίηση μιας εκ των Eθνική, Πειραιώς, Πίστεως.



Περίπου 14 δις ευρώ θα είναι το ύψος των αυξήσεων κεφαλαίου με κοινές μετοχές των 3 συστημικών τραπεζών της νέας Εθνικής, της νέας Alpha και της νέας Πειραιώς.
Το Core Tier 1 στο 9% θα δομείται ως εξής έως το 6% με κοινές μετοχές και το υπόλοιπο 3% μεταξύ 6% και 9% με ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές.
Με βάση αυτές τις παραμέτρους η αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές στην νέα Εθνική θα είναι περίπου 9 δις ευρώ, στην νέα Alpha bank περίπου 600 εκατ με 1 δις και 4,4 δις ευρώ περίπου αμκ για την νέα Πειραιώς.

Αντιστοίχως το 10% της ελάχιστης συμμετοχής θα είναι για την Εθνική 900 εκατ, για την Alpha από 60 έως 100 εκατ ευρώ και για την Πειραιώς 440 εκατ ευρώ.
Όμως το βασικό πρόβλημα ειδικά για την Εθνική και Πειραιώς είναι ότι προ της ανακεφαλαιοποίησης έχουν αρνητική καθαρή θέση.
Η αρνητική καθαρή θέση διατηρείται ακόμη και αν συμπεριληφθεί ο αναβαλλόμενος φόρος που π.χ. στην Εθνική φθάνει τα 1,3 δις ευρώ καθώς και οι υπεραξίες από την πρόσφατη άνοδο των τιμών των ομολόγων.
Αν η Εθνική και η Πειραιώς δεν βρεθούν με θετική καθαρή θέση π.χ. μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από το ελληνικό κράτος, θα αποτιμηθούν με αρνητικά κεφάλαια.
Τι σημαίνει αυτό; Ενώ θα ισχύσει ο μέσος όρος των 50 συνεδριάσεων η αρνητική θέση θα επιδρά σταθερά και αρνητικά στο P/BV.
Ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα.
Μια τράπεζα διαθέτει -2,8 δις ευρώ αρνητική καθαρή θέση (συμπτωματικά το παράδειγμα είναι συγκρίσιμο με την Εθνική χωρίς την εξαγορά της Eurobank).
Θα πρέπει να προστεθούν στα κεφάλαια τα 1,3 δις από τον αναβαλλόμενο φόρο και το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν αλλάξει ο τρόπος αποτίμησης των ομολόγων ώστε να μειωθούν δραστικά οι αποτιμητικές ζημίες και έτσι να βρεθεί με θετική καθαρή θέση.
Αν αποτιμηθεί με αρνητική καθαρή θέση π.χ. -2,8 δις ευρώ +1,3 δις από τον αναβαλλόμενο φόρο -1,5 δις ευρώ.
Αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται για να φθάσει στο core tier 1 6% 7 δις ευρώ δις ευρώ σημαίνει ότι θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου 8,5 δις ευρώ.
Δηλαδή οι επενδυτές και το ΤΧΣ θα επενδύσουν 8,5 δις που θα έχουν αξία 7 δις ευρώ.
Με ρεαλιστικούς όρους το P/BV θα κινείται μεταξύ 1,25 έως 1,5 φορές όταν στην Ευρώπη οι καλές τράπεζες, οι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες έχουν P/BV 0,7.
Οι τράπεζες με αρνητικές θέσεις θα είναι υπερβολικά υπερτιμημένες.
Έτσι μετά την αμκ ή κατά την διάρκεια της αμκ η μετοχή στο ΧΑ θα καταρρεύσει τουλάχιστον 50% με 60% χαμηλότερα της αμκ καθώς οι μετοχές θα τείνουν να συγκλίνουν προς τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Σε αυτό το δυσμενές σενάριο ποιος ιδιώτης επενδυτής θα επενδύσει κεφάλαια όταν ξέρει ότι η τράπεζα είναι υπερτιμημένη;
Άρα θα τεθεί θέμα συμμετοχής στην αμκ των ιδιωτών.

Το μεγάλο ερωτηματικό η Εθνική και ο κίνδυνος κρατικοποίησης

Η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό.
Αρχικώς είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση με βάση διαρροές ότι η Εθνική είχε βρει εγγυητή ανάδοχο για να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής. Είχε αναφερθεί η Deutsche bank που ωστόσο διαψεύστηκε.
Η διοίκηση προφανώς και έχει κάνει σειρά επαφών και ίσως να υπάρχουν ξένος επενδυτής οίκος που βρίσκεται σε αναμονή μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι εξελίξεις σε οικονομικό, πολιτικό και τραπεζικό επίπεδο.
Ωστόσο ειδικά στην Εθνική ελλείψει βασικού μετόχου και με αποδεκατισμένα τα ασφαλιστικά ταμεία η κάλυψη του 10% της ελάχιστης συμμετοχής δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Υπάρχει κίνδυνος κρατικοποίησης της Εθνικής τράπεζας.
Για να είναι διασφαλισμένη θα πρέπει να βρεθεί εγγυητής ανάδοχος στην αμκ ο οποίος όμως μπορεί να ζητήσει προμήθεια από 10% έως 14% επί των αντληθέντων κεφαλαίων.
Η μετοχή δομή της Εθνικής τράπεζας έχει ως εξής.
Ταμεία ΝΠΔ 12,1%
Ταμεία ΝΠΙΔ 4,3% ,
Εκκλησία 1,5%

Θεσμικοί επενδυτές εσωτερικού

Οι ξένοι 26,8%
4 ξένοι κατέχουν πάνω από 1% έκαστος
Bank of New York Mellon 3,9%
Μικρομέτοχοι 43,3%