Εντάξει το 1 ευρώ παραπάνω ήταν μία λεκτική υπερβολή. Προφανώς και μια μπαταρία 450KWh δε μπορεί παρά να κοστίζει τριπλάσια από μία με 150KWh - και δε θα δίνει 3πλασιο range λόγω του 3πλασιου βάρους. Ναι αν φτάσουμε τα 500Wh/kg μπορούμε να δούμε ένα μεγάλο 3 τόνων SUV να έχει μία τέτοια μπαταρία. Αλλά ένα 3 τόνων SUV δε θα έχει 15KWh/100km κατανάλωση, θα έχει 30. Και τελικά πάλι δε θα κάνει 3000km, θα κάνει 1500. Δεν έχει νόημα μία τόσο μεγάλη αυτονομία και κατά τη γνώμη μου δε πρόκειται να συμβεί και ποτέ γιατί δε λύνει κάποιο πρόβλημα, δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη.Δηλαδή θα υπάρξει άνθρωπος που θα του πουν "μπορείς να φουλάρεις/φορτίζεις το αυτοκίνητο μια φορά το μήνα με μια ελάχιστη επιβάρυνση" και θα πει "όχι προτιμώ να φουλάρι/φορτίζω μέρα παρά μέρα". ΟΚ...
Παντως, το υδρογονο εχει ενα τεραστιο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ : εξαιρετικα πτητικο.Πάντως με τα τεχνικά δεδομένα που έχουμε τώρα ο μόνος τρόπος ένα αυτοκίνητο να έχει 5000+ χμ ανά ανεφοδιασμό είναι να είναι υδρογόνου και να αυξήσουμε την προσρόφιση του υδρογόνου στους νανοσωλήνες άνθρακα σε τουλάχιστον το διπλό επίπεδο από σήμερα (είναι εφικτό, αλλά θέλει χρόνο). Καλά για το κόστος ας το ξεχάσουμε.
Α, ναι επίσης είχε γίνει έρευνα για να το υγροποιούμε (ναι με την ίδια διαδικασία που φτιάχνουμε το καύσμο για πυραύλους)
View attachment 254302
Το μόνο μεγάλο πρόβλημα ότι καταναλώνεις χοντρικά το 25% της περιεχόμενης ενέργειας στο καύσιμο για να το υγροποιήσεις στους 22 βαθμούς Κ.
Πάντως έχουν κατά καιρούς βγει κάποια αυτοκίνητα που δουλεύουν με "καύσιμο" το νερό. Θυμάμαι το παρακάτω λίγο πριν το 2010
Στην ουσία όμως δεν ήταν το νερό το καύσιμο, απλά η εταιρία χρησιμοποίησε το γεγονός ότι γέμιζες το ντεπόζιτο με νερό για να το παρουσιάσει ως τέτοιο. Στην πραγματικότητα με απλά λόγια το δοχείο καυσίμου δεν ήταν άδειο, αλλά γεμάτο με ένα υλικό που απελευθέρωνε υδρογόνο στην επαφή του με το νερό. Επίσης προφανώς κάποια στιγμή το υλικό αυτό τελείωνε και έπρεπε να αλλάξεις το ... δοχείο καυσίμου που ήταν στην ουσία το καύσιμο. Έτσι τελικά στην πράξη πάλι ήθελες ανεφοδιασμό, απλά μπορούσες να τον κάνεις σπίτι σου (αν και δεν θυμάμαι καθόλου αν ήθελε νερό βρύσης ή απιονισμένο).![]()
Genepax shows off water-powered fuel cell vehicle
We've seen plenty of promises about water-powered cars (among other things), but it looks like Japan's Genepax has now made some real progress on that front, with it recently taking the wraps off its Water Energy System fuel cell prototype. The key to that system, it seems, is its membrane...www.engadget.com
Νομίζω πως η συζήτηση δεν είναι και τόσο χρήσιμη. Πόσα πρατήρια φυσικού αερίου έχουμε στην Ελλάδα; Ελάχιστα.Παντως, το υδρογονο εχει ενα τεραστιο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ : εξαιρετικα πτητικο.
Που σημαινει ........ εξαιρετικα ευφλεκτο. Ναι, η NASA φτιαχνει δεξαμενες αποθηκευσης του
που δεν εκρυγνηνται με το παραμικρο ...... αλλα ειναι NASA. Δεν νομιζω ο μπαρμπα Ανεστης
ο βενζινας στα Κατω Πετραλωνα να ακολουθει ειδικα πρωτοκολα ασφαλειας και επιβλεψης 24/7.
Καποιος θα ρωτησει : "και γιατι να εκραγει το Υδρογονο ?"
Γιατι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γηινη ατμοσφαιρα ειναι γεματη Οξυγονο !!!!!
Το υδρογόνο ΔΕΝ εκρύγνεται σε ατμοσφαρική πίεση είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Θα έχει καεί πριν φτάσει στα όρια της έκρηξης. Είναι ένας από τους μύθους γύρω από το υδρογόνο.Καποιος θα ρωτησει : "και γιατι να εκραγει το Υδρογονο ?"
Γιατι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γηινη ατμοσφαιρα ειναι γεματη Οξυγονο !!!!!
Δεν το ξερα !Το υδρογόνο ΔΕΝ εκρύγνεται σε ατμοσφαρική πίεση είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Θα έχει καεί πριν φτάσει στα όρια της έκρηξης. Είναι ένας από τους μύθους γύρω από το υδρογόνο.![]()
Καλά εντάξει, το παρέδωσαν από το Αίγιο στο Ξυλοκαστρο....
Αντίστοιχη παράδοση μέσα στην Αθήνα τι πιστεύετε θα γίνει :
1) θα είναι χιλιοχτυπημένο από παντου (αν καταφέρει και φτάσει στον τελικό προορισμό)
2) θα το έχουν κλέψει σε χρόνο dt
![]()
Video: Αυτοκίνητο παραδώθηκε μόνο του στο νέο ιδιοκτήτη
Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα όχημα παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του χωρίς να βρίσκεται κανένας άνθρωπος μέσα του. Ναι, σωστά διαβάσατε...www.newsauto.gr
Προτιμώ τα 100-200 μίλια παρά να το παίρνω εδώ βαπορίσιο με ένα σωρό φόρους πάνω.Δε βαριέσαι, τουλάχιστον στην Ελλάδα όταν αγοράζεις αυτοκίνητο το παίρνεις του κουτιού. Εκεί συνήθως έχει 100-200 μίλια στην πλάτη του, όλα από test drives όπου κάποιοι το σκίζουν για να το δοκιμάσουν. Τι είπες; Σου κάνουν έκπτωση; Ας γελάσω δυνατά.
Ποια εταιρία στην Ελλάδα κάνει 100-200 χλμ ( γιατί για μίλια το κόβω χλωμό ..) τα σκίζει με τη δικαιολογία ότι τα δοκιμάζει ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.