09-09-2014

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τι δεν έχουν σε σχέση με το android:
-Παλαβές αναλύσεις τυπου 4Κ για οθονουλες 4 και 5 ιντσών

Στις 4,7 (για να μη σου πω και στις 5,5) επρεπε να δωσει μεγαλυτερη αναλυση.

Επισης, τα bezels, ειδικά το επάνω, είναι αδικαιολόγητα μεγαλα και χαντακώνουν το design / φορητότητα.

Πέραν τουτων εμενα με διαολίζει ότι η Apple επίτηδες τα έκανε έτσι ώστε να έχει περιθώριο, σε 2 χρόνια, να τα δώσει τότε.

Και παρά το γεγονός ότι παρόλα αυτά, σκέφτομαι σοβαρά να το παρω (γιατι μου εχει λειψει το iOS στο κινητο) αισθάνομαι ότι η Apple με δουλεύει χοντρά και δεν με σεβεται ως καταναλωτή και είμαι στο τσακ να της την κάνω για 3η συνεχόμενη χρονια και να παω σε κανα LG (εν όψει μαλιστα και του Android L).

Όπως εχω ξαναπει, η γνωμη μου είναι ότι, ως καταναλωτές, τέτοιες ''συμπεριφορές'' πρέπει να τις καταδικάζουμε εμπράκτως (με τον μόνο τρόπο που μπορούμε, μποικοτάροντας εταιρίες)

Σοβαρά επειδή δείχνουν τα Apple μπροστά?
Για εμένα δεν υπάρχουν αντικειμενικά site!
Είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια που πάντα παίρνει κάποιο μέρος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Επισης, τα bezels, ειδικά το επάνω, είναι αδικαιολόγητα μεγαλα και χαντακώνουν το design / φορητότητα.

Πέραν τουτων εμενα με διαολίζει ότι η Apple επίτηδες τα έκανε έτσι ώστε να έχει περιθώριο, σε 2 χρόνια, να τα δώσει τότε.

Και παρά το γεγονός ότι παρόλα αυτά, σκέφτομαι σοβαρά να το παρω (γιατι μου εχει λειψει το iOS στο κινητο) αισθάνομαι ότι η Apple με δουλεύει χοντρά και δεν με σεβεται ως καταναλωτή και είμαι στο τσακ να της την κάνω για 3η συνεχόμενη χρονια και να παω σε κανα LG (εν όψει μαλιστα και του Android L).

Όπως εχω ξαναπει, η γνωμη μου είναι ότι, ως καταναλωτές, τέτοιες ''συμπεριφορές'' πρέπει να τις καταδικάζουμε εμπράκτως (με τον μόνο τρόπο που μπορούμε, μποικοτάροντας εταιρίες)

Ερωτώ πάλι. Να την δώσει για ψυχολογικούς λογους; Αφού το ματι σου δεν πρόκειται να δει διαφορα.
Επίσης, πως νομίζεις ότι το κρατάνε τόσο λεπτό; Αν είχε οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, θα κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια, αλλα θα χρειαζόταν μεγαλύτερη μπαταρια που θα μεγάλωνε το πάχος της συσκευής.
Τι προτιμάς λοιπόν, λεπτό iphone με χαμηλότερη ανάλυση (που δεν την βλέπεις) ή χοντρό με υψηλότερη (που πάλι δεν βλέπεις);

Για το bezel συμφωνώ, αλλα σίγουρα παίζουν και τεχνικοι λόγοι, τόσο από κάτω λόγω touch id, ίσως και από πάνω για να έχουν χώρο ώστε να το κάνουν λεπτό.

Ωραία λοιπόν, για να δούμε το hardware:
-Τα iphone έχουν την γρηγορότερη CPU. Μάλιστα, ακόμα και το περσινό 5s είναι ακόμα στην κορυφη των περισσότερων benchmarks.
-Έχουν 64bit αρχιτεκτονική
-Έχουν το πιο προηγμένο σύστημα δακτ. αποτυπωμάτων (touch id) με το οποιο οι χρηστες όχι μονο ξεκλειδώνουν το κινητό, αλλα απαλλασονται από passwords, κάνουν online payments κλπ
-Έχουν τις καλύτερες (ή από τις καλύτερες) κάμερες, με δυνατότητα 240fps, proprietary flash system, advanced auto focus κλπ (τα έγραψε ο Γιάννης).
-Έχουν πλέον εως128 gb storage
-Έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής
-Εξαιρετικής ποιότητας panels με αριστη χρωματική ακρίβεια, μεγάλη φωτεινότητα και καλες γωνιες θέασης.

Τι δεν έχουν σε σχέση με το android:
-Παλαβές αναλύσεις τυπου 4Κ για οθονουλες 4 και 5 ιντσών
-Έξτρα μνήμη RAM (που όμως λόγω λειτουργικού θα χρειαστεί μονο σε τρελα απαιτητικές εφαρμογές και αν).

Όπως βλέπεις, η apple δίνει μεγάλη σημασία στις επιδόσεις εκεί που έχει νόημα και όχι για να βγάλει μια λιστα εντυπωσιασμού. Ανέκαθεν δεν έδινε μεγάλη σημασία στα specs αλλα στο να δουλεύουν όλα σωστά. Απλα πλέον όλα τις τα προιοντα έχουν hardware Top of the Line..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χμ, για βγάλε το bumper από το 5s για να δεις ότι η διαφορα μεγαλώνει...

δεν έχεις πιάσει κινητό με super amoled στα χέρια σου έτσι;

επίσης η κάμερα μπροστά στο note είναι τουλάχιστον για γέλια....

αυτό για το cpu είναι αστείο.... μια multithread εφαρμογή θα σέρνεται στο διπύρηνο iphone σε σχέση με οποιοδήποτε mid-class τετραπύρηνο android...

Σοβαρά επειδή δείχνουν τα Apple μπροστά?
Για εμένα δεν υπάρχουν αντικειμενικά site!
Είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια που πάντα παίρνει κάποιο μέρος

Το συγκεκριμένο site θεωρείται το πλέον αξιόπιστο και οι ανθρωποι που γραφουν είναι γνωστες. Αλλα και πάλι, αν δεν τους πιστεύεις, δες ένα 5s σε λειτουργια και θα καταλάβεις.

δεν έχεις πιάσει κινητό με super amoled στα χέρια σου έτσι;

επίσης η κάμερα μπροστά στο note είναι τουλάχιστον για γέλια....

αυτό για το cpu είναι αστείο.... μια multithread εφαρμογή θα σέρνεται στο διπύρηνο iphone σε σχέση με οποιοδήποτε mid-class τετραπύρηνο android...

Έχω πιάσει και ενώ μου αρέσουν τα μαυρα της, έχω δει χρώματα κουκουρουκου και μειωμένη φωτεινότητα σε σχέση με το 5s. Δεν έχω δει όμως το τελευταίο galaxy s5 για το οποιο διάβασα πως έχει εξαιρετική amoled.
Αν η κάμερα του 5s είναι για γέλια, μάλλον δεν ασχολείσαι πολύ με το sport. Το ίδιο και για την cpu. Είναι embarrassing πως ένα 2πυρηνο custom made CPU ξεπερνα 8πυρηνες υλοποιήσεις του ανταγωνισμού. Αυτά δεν τα γραφω από το κεφαλι μου, ψάξου λίγο παραπάνω και ενημερώσου.

κι ενα ωραιο αρθρο για το iwatch ...
http://www.hodinkee.com/blog/hodinkee-apple-watch-review

http://www.hodinkee.com/blog/introd...ayer-in-the-ever-evolving-smartwatch-industry

Αυτο ακριβως το iwatch θελω, με το Milanese-style bracelet !
1410365043286

Για να επανέλθουμε στην παρουσίαση, το ότι ανθρωποι της ορολογοποιας δίνουν thumbs up στο apple watch, έχει την σημασία του...

μονο εμεις στο Ελλαντα λεμε οτι ειναι κιτς ... και οχι ολοι !
Εγω , σε τετοια θεματα, εμπιστευομαι τις γυναικες, αυτες ξερουν :p

Eπισης , ολοι αναφερουν οτι απο κοντα , ειναι πολυ πιο ομορφο και εχει σαφως τη καλυτερη κατσκαευη απο οποιοδηποτε αλλο smart watch.

Οταν ερθει, θα ηθελα να τα δω απο κοντα.... ειδικα το παραπανω.

To kako ειναι οτι θελει και η γυναικα μου τωρα... και μαλιστα το ακριβο :smash:

apple-watch-bucklebright-redleather-yellowgoldbuckle.png

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Υπάρχουν ειδικά benchmarks που γίνονται από σοβαρά sites όπως το anandtech και παρακαμτουν τις διάφορες πονηριές boosting που έχουν ενσωματωμένα κάποια android phones.

Δες πχ εδώ: http://www.anandtech.com/show/8441/nokia-lumia-930-review/3

Τον anand που πήρε μεταγραφή στην apple λες?
Κάποιο άλλο λινκ?

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το συγκεκριμένο site θεωρείται το πλέον αξιόπιστο και οι ανθρωποι που γραφουν είναι γνωστες. Αλλα και πάλι, αν δεν τους πιστεύεις, δες ένα 5s σε λειτουργια και θα καταλάβεις.
Έχω πιάσει και ενώ μου αρέσουν τα μαυρα της, έχω δει χρώματα κουκουρουκου και μειωμένη φωτεινότητα σε σχέση με το 5s. Δεν έχω δει όμως το τελευταίο galaxy s5 για το οποιο διάβασα πως έχει εξαιρετική amoled.
Αν η κάμερα του 5s είναι για γέλια, μάλλον δεν ασχολείσαι πολύ με το sport. Το ίδιο και για την cpu. Είναι embarrassing πως ένα 2πυρηνο custom made CPU ξεπερνα 8πυρηνες υλοποιήσεις του ανταγωνισμού. Αυτά δεν τα γραφω από το κεφαλι μου, ψάξου λίγο παραπάνω και ενημερώσου.

εχμ..... ξέρεις το iphone 5s το έχω σπίτι, το έχει ο πατέρας μου... και το έχω δοκιμάσει αρκετά.... η κάμερα του είναι αστεία σε σχέση με του Note 3 και μάλιστα από ότι έχω διαβάσει η κάμερα του Note δεν θεωρείται καν από τις κορυφαίες... φαντάσου...

αυτό το custom made μπορείς να μου το εξηγήσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τον anand που πήρε μεταγραφή στην apple λες?
Κάποιο άλλο λινκ?

Ωπα ρε συ! Επειδή ο anand πηρε μεταγραφή, λες τόσα χρονια να μαγείρευε τα benchmarks? Τα στοιχεια και η μεθοδολογία του είναι εκεί και δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτε από κανένα!
Αλλα εμείς εδώ στην Ελλάδα ψοφάμε για conspiracy theories.. :p

εχμ..... ξέρεις το iphone 5s το έχω σπίτι, το έχει ο πατέρας μου... και το έχω δοκιμάσει αρκετά.... η κάμερα του είναι αστεία σε σχέση με του Note 3 και μάλιστα από ότι έχω διαβάσει η κάμερα του Note δεν θεωρείται καν από τις κορυφαίες... φαντάσου...

αυτό το custom made μπορείς να μου το εξηγήσεις;

Μάλλον πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω με το τηλέφωνο του μπαμπά, γιατί η πρόταση "αστεία κάμερα", είναι από μονη της αστεία όταν μιλάμε για την κάμερα του 5s..
Από τον Α6 και μετά, όλες οι CPU της apple είναι βάσει δικού τους σχεδιασμου προσαρμοσμένες ακριβώς για τα idevices, όχι stock της ARM που αγοράζουν οι λοιποί.

Ερωτώ πάλι. Να την δώσει για ψυχολογικούς λογους; Αφού το ματι σου δεν πρόκειται να δει διαφορα.
Στις 4,7'' η διαφορα 720-1080 μαλλον θα φαινεται (έστω και οριακά).

Επίσης, πως νομίζεις ότι το κρατάνε τόσο λεπτό; Αν είχε οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, θα κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια, αλλα θα χρειαζόταν μεγαλύτερη μπαταρια που θα μεγάλωνε το πάχος της συσκευής.
Τι προτιμάς λοιπόν, λεπτό iphone με χαμηλότερη ανάλυση (που δεν την βλέπεις) ή χοντρό με υψηλότερη (που πάλι δεν βλέπεις);

Για το bezel συμφωνώ, αλλα σίγουρα παίζουν και τεχνικοι λόγοι, τόσο από κάτω λόγω touch id, ίσως και από πάνω για να έχουν χώρο ώστε να το κάνουν λεπτό.

Για το bezel, όπως εγραψα και τις προαλλες, είναι σαφως καλυτερο να είναι λιγο πιο χοντρο παρα πιο μακρυ.

Γιατι η επιφανεία (μηκος / πλατος) είναι αυτή που οριζει κυριως τη φορητότητα (ποσο ευκολα χωραει σε μια τσεπη πχ) και όχι το πάχος (ηδη τα hi end κινητα είναι μια χαρα λεπτα - ασε που δεν χαιρόμαστε καν το παχος τους γιατι τους βαζουμε θηκες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Στις 4,7'' η διαφορα 720-1080 μαλλον θα φαινεται (έστω και οριακά).

Για το bezel, όπως εγραψα και τις προαλλες, είναι σαφως καλυτερο να είναι λιγο πιο χοντρο παρα πιο μακρυ.

Γιατι η επιφανεία (μηκος / πλατος) είναι αυτή που οριζει κυριως τη φορητότητα (ποσο ευκολα χωραει σε μια τσεπη πχ) και όχι το πάχος (ηδη τα hi end κινητα είναι μια χαρα λεπτα - ασε που δεν χαιρόμαστε καν το παχος τους γιατι τους βαζουμε θηκες)

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα φαίνεται, άπαξ και έχουμε ξεπεράσει τα ppi που το ανθρωπινο ματι βλέπει pixels? Ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω, εκτος και αν κολλας τα μούτρα σου πάνω στο κινητό (και πάλι..).
Για το πάχος, πασο, γούστα είναι αυτά..

κανε τοτε αυτο που κανω κι εγω.... παρτα ολα με τη σειρα και κρατα οποιο σ αρεσει ! :p

Η παγίδα ειναι η σύγκριση του iphone με τα αλλα κινητά της αγοράς...
Κάθε iphone ειναι καλυτερο απο το προηγούμενο του, και αυτο πιστεύω πως αρκεί για τα αφεντικά και τους funs (ειμαι ενας απο αυτούς) της φίρμας.

Η αλήθεια πάντως ειναι οτι ειναι πανάκριβες συσκευές...

No code has to be inserted here.Όσο αφορά την ταχύτητα στο Antutu 4.0 το 5S έχει 29000 , το note 3 έχει 37000 , όσο αφορά την κάμερα η κορυφαία είναι του S5 και του Z2 (τεστ DxOMark) , σε διάρκεια μπαταρίας επίσης είναι τα δύο κορυφαία με το 5S πολύ πίσω (τεστ phonearena) , σε οθόνη το κορυφαίο είναι το S5 (τεστ displaymate). Τα site που αναφέρω είναι κορυφαία στον τομέα των μετρήσεων τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Με λίγα λόγια σε κανένα τομέα το 5S δεν ήταν κορυφαίο λίγο πριν την κατάργηση του. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια να αγαπιόμαστε.

ΥΓ1. Η ίδια η Apple βάζοντας 2 GB RAM και καλύτερη κάμερα (με OIS) στο μεγάλο iphone υποβάθμισε το μικρό και έδειξε σε όλους (πλην ifans που δεν το κατάλαβαν) ότι ούτε η κάμερα ούτε η μνήμη είναι αρκετές.

ΥΓ2. Η Apple καλά κάνει και κάνει οικονομία , αφού οι ifans δεν έχουν απαιτήσεις και δέχονται ότι τους δώσει , άλλωστε τα 160 δις αποθέματα όπως έγραφε κάποιος με καμάρι (λες και είναι CEO της εταιρείας) κάπως προέκυψαν.

Last edited:

Αυτό που είπα και το ξαναλέω είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα τομέα τη ζωής αντικειμενικότητα! Ο άνθρωπος είναι ένα καθαρά υποκειμενικό ον!
Για κάθε ένα επιχείρημα που παρουσιάζει κάθε πλευρά θα υπάρχει ένα εξίσου ισχυρό αντεπιχείρημα!
Οπότε η όλη συζήτηση είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν έχει τελειωμό!
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάση των αναγκών του!
Πάντως το ότι βγάζει ένα κινητό 5.5 με 2 gb μνήμη ram για εμένα είναι σαν να παραδέχεται ότι κάναμε καπου5 λάθος!
Το τελευταίο χρόνο οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει τόσο δραστικά που να δικαιολογεί αυτή τη μετάβαση απο την Apple

IMHO η ανάλυση μετρά πολύ όταν κάνεις browsing. Το λέω εδώ και χρόνια
Πολλά site (ακόμα και της ίδιας της apple) θέλουν οριζόντια και κάθετη ανάλυση αρκετή για να γίνουν καλά render
Ειδικά τώρα που όλο και περισσότερος κόσμος θα έχει την ευκαιρία να κάνει browsing στο Iphone που ξέφυγε από την παντελώς άβολη φόρμα που είχε πριν για αυτές τις δουλειές.

Τώρα επειδή εσύ δεν το θεωρείς αρνητικό να μην είναι HD κινητό των 700 ευρώ, δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα συμφωνήσουν μαζί σου.
Εσένα σου φτάνει η <HD ανάλυση οκ – του χρόνου τα λέμε πάλι που θα το βάζεις στα θετικά του iphone 7

Όσο για την κάμερα ρώτησα και παραπάνω
Ποιον αισθητήρα φοράει το iPhone 6 ? Μήπως τον νέο sony ?
Ενώ στα αρνητικά είπα την έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή στο μικρό 6
Και το γεγονός ότι μάλλον το μεγάλο 6 έχει 2-axis σταθεροποιητή το οποίο είναι μεν το πιο σύνηθες σήμερα , αλλά κάποιοι έχουν 3 axis.

ούτως ή άλλως έχουμε ξεφύγει από την έννοια 9 9 2014

Επειδή έχω πάντα μια δεύτερη συσκευή για να παίζω
Αγοράζω android αλλά διαλέγω πλέον μόνο Nexus ο νοών νοήτο αλλά και windows 7/8 phone(HTC/Samsung/Nokia/LG) στιις οποίες δεν συνάντησα ποτέ πρόβλημα σε καμία τους με το λειτουργικό τους και τον χειρισμό τους
Παραμένω όμως στο *ios επειδή σε προσωπικό επίπεδο βαριέμαι το windows και το android *το blavkberry 10 μου αρέσει αλλά από εφαρμογές πάσχει σε σχέση με τους υπόλοιπους και έτσι μετά από ένα πέρασμα με το Ζ10 το άφησα
Τώρα να διαβάζω για κρασαρίσματα στο ios είναι αστείο και δεν είχα ούτε την εποχή του unlocked*ούτε στην 8GM που έχω τώρα στο 5.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι οι αναβαθμίσεις γίνονται σε όλους όπως το ίδιο ακολούθησε και η windows και όχι σε επιλεγμένα ''καταστήματα'' όπως τα nexus για σκεφτείτε πόσους χρήστες έχει χάσει το android από κακές υλοποιήσεις συσκευών και επιλογή συσκευών στις αναβαθμίσεις!! από τους κατασκευαστές;;
προσφορά και ζήτηση είναι η αγορά όποιος γουστάρει παίρνει αυτό που θέλει ακόμη και με τα ελαττώματα του κάτι σαν το ρητό με τους ''φίλους''