09-09-2014

Γιάννη, αν θες την προσωπική μου γνώμη, η Google έχει αρχίσει να με ενοχλεί περισσότερο από την Apple και θα θεωρούσα αστείο να είμαι fanboy αυτής της εταιρίας. Κάθε εταιρία που τείνει να γίνει μονοπώλειο αποτελεί ένα πρόβλημα για μένα πόσο μάλλον εαν το μονοπώλειο αφορά στις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πλατφόρμες αυτή τη στιγμή.

Καλά θα κάνουμε όλοι μας λοιπόν να μην κάνουμε την πάπια ποτέ και να ενημερωνόμαστε για κενά ασφαλείας οποιασδήποτε πλατφόρμας.

Το δίπολο δεν είναι Apple vs Google, αλλά Apple vs όλοι οι άλλοι. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Apple και Google δε θα διάλεγα καμία :D. O λόγος που εγώ επέλεξα την πλατφόρμα του Android είναι οι τεχνολογικές μου καταβολές. Όντας χρήστης Linux για πολλά χρόνια, αγόρασα ένα iphone 3gs τότε και παρότι γενικά έκανα τη δουλειά μου και ήταν μια καλή εμπειρία (με jailbreak) ένιωσα μια σχετική ασφυξία (και περιορισμούς που αναλύω παρακάτω). Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι αλλά αυτό το περιβόητο οικοσύστημα που ευαγγελίζεστε, για κάποιους αποτελεί εχθρό.

Στο δια ταύτα τώρα. Ο καθένας ψάχνει μια συσκευή για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Η δικιά μου βασική ανάγκη είναι ότι δουλεύω με το τηλέφωνο αρκετά. Αυτό για μένα σημαίνει αυτονομία, μεγάλη οθόνη για να είναι ευανάγνωστα excel files, pdfs κλπ και να δουλεύω ξεκούραστα κλπ. Τίποτε από τα παραπάνω δε μου προσέφερε το iphone και ξεκίνησα να κοιτάω προς Android συσκευές. Οταν πήρα λοιπόν το πρώτο μου nexus, κατάλαβα και όλους τους περιορισμούς που είχα με την Apple. Η (τεχνολογικη) ζωή μου έγινε ευκολότερη και επανήλθαν τα αυτονόητα στην καθημερινότητά μου.

Θα αποτελούσε τεράστιο σφάλμα εάν οι παραπάνω προσωπικές μου ανάγκες προβάλλονταν πάνω στις δικές σου και προσπαθούσα να σου πω ότι η επιλογή σου είναι λάθος. Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσιάζει αρνητικά είναι αυτή η βαθειά πίστη στο αλάνθαστο της Apple την οποία με κάθε αφορμή και τρόπο εκφράζουν οι Apple χρήστες. Αυτό είναι θεωρώ το βασικότερο στοιχείο που ιντριγκάρει την απέναντη όχθη.

Έβαλε η Apple μπόλικη RAM, μπαίνετε και γράφετε τα πλεονεκτήματα. Δεν έβαλε;; Πάλι βρίσκετε ένα θετικό να πείτε γι' αυτό. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που θα κάνει αυτό το νήμα να μεγαλώνει συνεχώς τις επόμενες ημέρες :D

Eγώ επί ένα χρόνο συμβίωσης με το note 2 έγινα μεγάλος Samsung fan. Από τη στιγμή που η Samsung μου δυσκόλεψε τη ζωή με το knox, αποφάσισα ότι αυτή η εταιρία δεν μου κάνει και ότι όσο και να μου αρέσει το note 3, δεν πρόκειται να δώσω τα μετρημένα μου ευρώ στην εν λόγω εταιρία.

Θα χαιρόμουν αν έβλεπα μια πιο υγιή κριτική επάνω στην Apple, από τους ίδιους τους χρήστες της, αντί να βλέπω αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στους κύκλους των apple fanboys (δυστυχώς). Τι να κάνουμε, δεν έιναι δυνατόν να τα κάνει όλα σωστά αυτή η εταιρία. Όλο και κάποια πατάτα θα κάνει. Δεν είναι κακό λοιπόν να βλέπουμε την αλήθεια.

Last edited:
γιατι στο ΜΒP δουλευω γραφικα , επαγγελματικα.
Ενω στο δε γινεται αυτο.

Και σε 10αρι γίνονται, καλη θέληση να εχει κανεις.

Κατ´ αναλογία λοιπον, απορώ πως ενω υποστηρίζεις την "ανάγκη" υπερυψηλής ανάλυσης στις 15" (συμφωνώ) γιατι στις 4.7 κρίνεται περιττή...

ουτε και της apple εγινε (συμφωνα με δηλωση της) , αλλα εγινε ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα... μη δουλευομαστε , ολοι ξερουμε γιατι !

ΝΤαξ … όπως νομίζεις
Ήταν ξεκλείδωτα και κανείς δεν έκανε τίποτα
Οκ
Όπως προτιμάς

Και hack να έγινε στην Google σκασίλα μου , γιατί πρέπει να τρέξω να την υπερασπιστώ? Αν ένοιωθα ανάγκη να υπερασπιστώ κάποια πολυεθνική μόλις κάποιος την "κατηγορούσε" θα ήμουν φανατικός της apple.:p

Ποιος ειπε οτι τα κανει ολα σωστα ?

Πχ. οταν εβγαλε το νεο MBP retina ( το φορητο της με retina οθονη) , ekane τοσο λεπτο το φορητο που ημουν ο πρωτος που εγραψε οτι δε χρειαζοταν , γιατι μου αφαιρεσε τη δυνατοτητα να βαλω 2 σκληρους δισκους εσωτερικα (οπως ειχα κανει στο παλιο ΜΒP) ...
Sε μενα αυτο ηταν αρκετα σημαντικο για να τη κατακρινω, αλλα οχι τοσο ωστε να φυγω απο το συστημα της.

Πχ. οταν εβγαλε το iphone 4 , το πιο ομορφο ισως κινητο, ημουν ο πρωτος που ανεβασε βιντεακι με το antenna problem , αν θυμασαι.

Οτι δε μ αρεσει το λεω... δεν εχω προβλημα.

Και τωρα, οπως το εχω ξαναπει, θα ηθελα 2 συσκευες... μια κοντα στα 4.3" (για μενα) και μια στις 5" γι αυτους που θελουν phablet.
Δεν το εκανε, τι να κανουμε? Δεν ειναι αυτο παλι αρκετο για ν αλλαξω (μονιμα) εταιρεια... αλλωστε το iOS ειναι κυριως που με κραταει (οπως και το MAC OSX) .

Γιάννη, αν θες την προσωπική μου γνώμη, η Google έχει αρχίσει να με ενοχλεί περισσότερο από την Apple και θα θεωρούσα αστείο να είμαι fanboy αυτής της εταιρίας. Κάθε εταιρία που τείνει να γίνει μονοπώλειο αποτελεί ένα πρόβλημα για μένα πόσο μάλλον εαν το μονοπώλειο αφορά στις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πλατφόρμες αυτή τη στιγμή.

Καλά θα κάνουμε όλοι μας λοιπόν να μην κάνουμε την πάπια ποτέ και να ενημερωνόμαστε για κενά ασφαλείας οποιασδήποτε πλατφόρμας.

Το δίπολο δεν είναι Apple vs Google, αλλά Apple vs όλοι οι άλλοι. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Apple και Google δε θα διάλεγα καμία :D. O λόγος που εγώ επέλεξα την πλατφόρμα του Android είναι οι τεχνολογικές μου καταβολές. Όντας χρήστης Linux για πολλά χρόνια, αγόρασα ένα iphone 3gs τότε και παρότι γενικά έκανα τη δουλειά μου και ήταν μια καλή εμπειρία (με jailbreak) ένιωσα μια σχετική ασφυξία. Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι αλλά αυτό το περιβόητο οικοσύστημα που ευαγγελίζεστε, για κάποιους αποτελεί εχθρό.

Στο δια ταύτα τώρα. Ο καθένας ψάχνει μια συσκευή για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Η δικιά μου βασική ανάγκη είναι ότι δουλεύω με το τηλέφωνο αρκετά. Αυτό για μένα σημαίνει αυτονομία, μεγάλη οθόνη για να είναι ευανάγνωστα excel files, pdfs κλπ και να δουλεύω ξεκούραστα κλπ. Τίποτε από τα παραπάνω δε μου προσέφερε το iphone και ξεκίνησα να κοιτάω προς Android συσκευές. Οταν πήρα λοιπόν το πρώτο μου nexus, κατάλαβα και όλους τους περιορισμούς που είχα με την Apple. Η ζωή μου έγινε ευκολότερη και επανήλθαν τα αυτονόητα στην καθημερινότητά μου.

Θα αποτελούσε τεράστιο σφάλμα εάν οι παραπάνω προσωπικές μου ανάγκες προβάλλονταν πάνω στις δικές σου και προσπαθούσα να σου πω ότι η επιλογή σου είναι λάθος. Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσιάζει αρνητικά είναι αυτή η βαθειά πίστη στο αλάνθαστο της Apple την οποία με κάθε αφορμή και τρόπο εκφράζουν οι Apple χρήστες. Αυτό είναι θεωρώ το βασικότερο στοιχείο που ιντριγκάρει την απέναντη όχθη.

Έβαλε η Apple μπόλικη RAM, μπαίνετε και γράφετε τα πλεονεκτήματα. Δεν έβαλε;; Πάλι βρίσκετε ένα θετικό να πείτε γι' αυτό. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που θα κάνει αυτό το νήμα να μεγαλώνει συνεχώς τις επόμενες ημέρες :D

Eγώ επί ένα χρόνο συμβίωσης με το note 2 έγινα μεγάλος Samsung fan. Από τη στιγμή που η Samsung μου δυσκόλεψε τη ζωή με το knox, αποφάσισα ότι αυτή η εταιρία δεν μου κάνει και ότι όσο και να μου αρέσει το note 3, δεν πρόκειται να δώσω τα μετρημένα μου ευρώ στην εν λόγω εταιρία.

Θα χαιρόμουν αν έβλεπα μια πιο υγιή κριτική επάνω στην Apple, από τους ίδιους τους χρήστες της, αντί να βλέπω αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στους κύκλους των apple fanboys (δυστυχώς). Τι να κάνουμε, δεν έιναι δυνατόν να τα κάνει όλα σωστά αυτή η εταιρία. Όλο και κάποια πατάτα θα κάνει. Δεν είναι κακό λοιπόν να βλέπουμε την αλήθεια.

Last edited:
5" δεν είναι phablet , είναι κινητό και μάλιστα στο μέσο όρο μεγέθους (με δεδομένα 2014) , phablet θεωρείται απο 5.5" και πάνω (αν και το όριο αυτό αυξάνει με τον καιρό).

Με χιουμοριστική διάθεση ας δούμε και ένα βιντεάκι...-bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

κραταω μικρο καλαθι για ολους...

Οτι καλάθι κι αν κρατάς
η πραγματικότητα είναι στυγνή

Εντωμεταξύ όντως οπαδούς τις google δε θα βρεις που να κάνουν την πάπια ή ότι άλλο περιμένεις δε ξέρω
Δεν έχω βρει κάποιον οπαδό της google στα νήματα που συζητάμε εδω γύρω
Που να προσπαθεί να καλύπτει τα μεγαλόπνοα σχέδια της
Η Google και τόσες άλλες πολυεθνικές μόνο αθώες δεν είναι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έστω λίγο καθυστερημένα και οι πτώση τιμών για cloud storage

http://www.anandtech.com/show/8519/apple-introduces-icloud-drive-lower-cost-storage

iCloudDrive_575px.jpg

5" δεν είναι phablet , είναι κινητό και μάλιστα στο μέσο όρο μεγέθους (με δεδομένα 2014) , phablet θεωρείται απο 5.5" και πάνω (αν και το όριο αυτό αυξάνει με τον καιρό).
To blackberry passport με 5" ειναι phablet παντως. Δεν νομιζω οτι ο ορος αυτος πρεπει να περιοριζεται μονο στο μεγεθος της οθονης αλλα και ως συνολικο ογκο. Το iphone 4.7 παντως πλησιαζει επικινδυνα phablet των 5,5" σε μεγεθος.

η διαφορα μαςειναι οτι επιλεγεις να μη καταλαβαινεις!!!
Αυτο ειναι εκπληκτικο ....

Η αππλε θα το κανει (αν χρειαστει) , οταν το επιτρεψουν οι "συνθηκες" .
Οπως και με τη καμερα.

Οταν εξελιχθουν κι αλλο οι μπαταριες , οι επεξεργαστες , οι αισθητηρες.

Δεν υπαρχουν "μαγικα" ... προφανως μονο εσεις σκεφτεσται οτι εκει στην Αππλε μπορουν να κανουν τετοια μαγικα πραγματα.

Μα ρε συ Γιάννη, προσπαθώ να είμαι πολιτισμένος και μετά πετάς κάτι τέτοιες ατάκες και με βάζεις στον πειρασμό να τρολλάρω!!!!!

Τι θα πει "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες"; Οι συνθήκες τα επιτρέπουν όλα αυτά απ'το 2012, και κοντέυουμε στο 2015. Απλά μια οθόνη 720p κοστίζει λιγότερο από μια οθόνη 1080p, και η Αpple βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ανά κομμάτι, ενώ έχει έτοιμη και την επόμενη φουρνιά χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με R&D.

Και τελικά τι ακριβώς συζητάμε για το "αν έχουν σημαντική διαφορά τα 1080 απ'τα 720". Όταν πληρώνεις για ένα κινητό ένα χιλιάρικο (τόσο θα πάει λίγο πολύ το μεγάλο 64άρι) δε μπαίνεις στη διαδικασία να δεις ποια απ'τα current specs είναι πολυτέλειες, διότι πολύ απλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ πολυτέλειες, είτε τις χρειάζεσαι είτε όχι.

Και φυσικά όπως είπε ο spacv τις χρειάζεσαι τις υψηλές αναλύσεις για το κείμενο και όχι για τις φωτό ή βίντεο.

Εγώ αυτό που βλέπω να συμβαίνει, και μιλάω ως αντικειμενικός και όχι hater (αν ήμουν hater δε θα περίμενα κάθε χρόνο την παρουσίαση για να δω τι τηλέφωνο θα πάρω, θα το'χα αποφασίσει από πριν) είναι ότι η Apple κάθε φορά απογοητεύει και περισσότερο, τόσο που αρχίζει να μου φαίνεται σαν κοινωνικό πείραμα, το για πόσο μπορούν να μείνουν στάσιμοι χωρίς να χάνουν τους πιστούς τους.

Πέρσι για το 5s, είχα γράψει ότι είναι ένα πανέμορφο τηλέφωνο, τεχνολογικά αξιοπρεπές, με ελάχιστη έστω καινοτομία (fingerprint), και απλά δε θα το προτιμούσα λόγω iTunes και μικρής οθόνης, και λόγω του ότι ήθελα να τσεκάρω και λίγο το Android.

Φέτος, ενώ το περίμενα το 6 γιατί βαρέθηκα το Android, βλέπω μια παρουσίαση που προσέβαλε τη νοημοσύνη μου, με ένα τηλέφωνο σχετικά άσχημο, με καμία καινοτομία, τεχνολογικά υποβιβασμένο (το μικρό έστω), και με ατάκες στην παρουσίαση που θα μείνουν θρυλικές (καινοτομούμε με fullHD οθόνη, panorama mode και άλλα κωμικά).

Το android συνεχίζει να μη μου κάθεται καλά (από την αρχή συνέβαινε αυτό) αλλά πραγματικά δε μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμμετέχει σε αυτό το δαιδαλώδες hype, ουσιαστικά καταστρέφοντας την άλλοτε πλέον καινοτόμα εταιρία του χώρου.

Last edited:
χειριζομαι και τους δυο κοσμους παραλληλα σχεδον.
Εχω το 4αρι και το G2 της LG,αυτο που μ'εκνευριζει στο 4αρι,ειναι οταν θες να κλεισεις εφαρμογες.
Πρεπει σωνει και καλα,να πατας το χομμπατον,το οποιο καποια στιγμη θα με αφησει χρονους απ'τη χρηση.
Στο G2 ολα ειναι εικονικα,δε χρειαζεται να πατησεις κανενα κουμπι,φοβερη ευκολια κατ'εμε.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

είναι προφανές πλέον ότι τα χέρια των ανθρώπων μεγαλώνουν....

Έκτη φορα το ίδιο αστείο... Την εκατοστή θα σε προσλάβει ο Σεφερλής! :p
Μην επαναλαμβάνουμε τα ιδια και τα ιδια. Φυσικά η εργονομία και η χρήση με το ένα χέρι υποβιβάζεται με τις μεγάλες διαστάσεις. Απλα, με κάποιες βελτιώσεις στο software κάπως απαλύνουν τον πόνο. Από εκεί και πέρα θυσιάζεις χρήση με το ένα χέρι για μεγαλύτερο real estate οθόνης, simple as that. Μέχρι πρότινος η apple δεν δεχόταν συμβιβασμούς σε αυτό τον τομέα, ειδικά όταν πουλούσε σαν τρελό το μικρο μοντέλο. Τώρα που είδε πως υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης στις "παντόφλες", για εμπορικούς λογους, έβγαλε μοντελα και στις διαστάσεις αυτές. Δεν μεγαλωσαν τα χερια, απλα ειδικά οι Ασιάτες λατρεύουν τις παντοφλίτσες τους και είπε να τους κάνει το χατίρι με το αζημίωτο..

Τακη, δεν ''εβγαλε μοντελα ΚΑΙ στις διαστάσεις αυτές'', ''εβγαλε μοντελα ΜΟΝΟ στις διαστάσεις αυτές''.

Και μένει να δουμε αν θα ξαναβγάλει ποτε μοντέλο σε μικρότερες διαστάσεις (όπως ελπίζεις - προσωπικά το βρίσκω χλωμότατο).

Επισης το περιγραφεις λες και το εκανε με το ζόρι ''για εμπορικούς λόγους''.

Λολεν δλδ, το λες λες και η Apple, όπως και κάθε εταιρία, έχει οιονδηποτε άλλο σκοπό εκτός από το ''εμπορικό κέρδος''.

Λες και η Apple είναι ''ζεν'' και τωρα ''αναγκάστηκε η καημένη'' να βάλει νερό στο κρασί της.

Δλδ έφτιαξε κάτι που δεν θέλει, κάτι που δεν πιστεύει ότι είναι εργονομικά σωστό - απλώς και μόνο γιατί ζορίστηκε.

Που σαι ρε Στιβ, να δεις τον Τιμ να προδίδει τα ιδανικά και τους πελάτες σου :p

Συριε, ελληνικά μιλάμε. Έβγαλε μοντέλα ΚΑΙ στις διαστάσεις αυτές. Τα υπάρχοντα 5s και c ΔΕΝ καταργήθηκαν. Και φυσικά η apple έριξε νερό στο κρασί της σε θέματα αρχών χάριν των πωλήσεων, των μετοχών και της μετοχής. Αν ήταν ο Steve ζωντανός αμφιβάλλω αν θα επέτρεπε τηλέφωνα παντόφλες...